Over persoonlijk identificeerbare informatie (PII) in URL's

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Omdat Google de privacy van gebruikers wil beschermen, hebben we een specifiek beleid voor hoe adverteerders persoonlijk identificeerbare informatie (PII) kunnen verzamelen, gebruiken en delen. Als de Google-tag gegevens doorgeeft aan Google die herkenbaar zijn als PII, sturen we overeenkomstig het beleid een melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens naar de adverteerder. Ook zetten we de gegevenssegmenten en andere gekoppelde segmenten, zoals aangepaste combinatiesegmenten of vergelijkbare segmenten, uit totdat de adverteerder het probleem heeft verholpen.

Opmerking: Dit is niet van toepassing op Google-services die onder de Voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Ads vallen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe het proces werkt en hoe u veelvoorkomende scenario's waarin PII mogelijk wordt gedeeld met Google, kunt vermijden.

Hoe tags werken

Wanneer de Google-tag op een webpagina wordt geactiveerd, wordt de huidige URL van de gebruiker automatisch doorgegeven aan Google. Elke tag kan potentieel PII verzamelen, zelfs als de webontwikkelaar deze gegevens niet expliciet doorgeeft aan de tag.

Producttags van Google die URL's vastleggen, zijn onder meer de tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads, de Google-tag, de DFP-tag, de Floodlight-tag en de Google Analytics-tag. Houd er rekening mee dat alle tags op pagina's waarvan de URL's e-mailadressen bevatten, mogelijk ook PII delen met derden.

Wekelijkse meldingen van een inbreuk in verband met persoonsgegevens

Adverteerders die PII doorgeven aan Google, krijgen wekelijks e-mailberichten van ads-noreply@google.com met een lijst van URL's en het gegevenssegment waarin PII, zoals e-mailadressen en wachtwoorden, is aangetroffen.

Na elke e-mail hoort u de opgegeven lijst van URL's te onderzoeken om de oorzaak van het probleem te bepalen. Daarna stuurt u een reactie naar ons beleidsteam via de formulierlink in de e-mail. De e-mail bevat de specifieke URL-groep waar de PII is gedetecteerd, het aantal keren dat er in de afgelopen 7 dagen PII is gedetecteerd vanaf een bepaalde URL en een voorbeeld-URL die overeenkomt met de URL-groep waar de PII is gedetecteerd. PII is verborgen in deze voorbeelden

Er worden geen meldingen weergegeven in de Google Ads-interface. Meldingen van een inbreuk in verband met persoonsgegevens worden naar Google Ads-gebruikers met standaard- of beheerderstoegang tot de betreffende accounts gestuurd. Lees meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account en over hoe u uw inloggegevens voor Google Ads wijzigt.

PII uit URL's verwijderen

De beste manier om geen PII meer door te geven, is door te wijzigen hoe op uw website met gegevens wordt omgegaan. Hieronder wordt uitgelegd hoe u PII uit URL's kunt houden.

Opmerking: Content die op een '#' in uw URL volgt, wordt niet gebruikt voor evaluatie van lijstregels. Dit houdt verband met de bescherming van de privacy van gebruikers.

Vermijd verwijdering van tags

Hoewel u de tags kunt verwijderen die PII doorgeven, is dat niet de beste oplossing. Zonder het onderliggende probleem op te lossen waardoor PII wordt opgenomen in uw URL's, kunnen andere tags op uw website nog steeds PII verzamelen. Hoewel u niet verplicht bent om de Google-tag op alle pagina's te plaatsen, raden we u aan dat te doen, zodat u de functies voor gebruikerstargeting kunt gebruiken voor al uw siteverkeer. Als u geen tag heeft op een pagina, kunt u gebruikers niet specifiek targeten of uitsluiten op die pagina.

Vul het antwoordformulier in

Als u een melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens krijgt, is het belangrijk dat u het formulier invult. In de e-mail staat een link naar dit formulier. Aan de hand van het formulier kan Google bepalen hoeveel vooruitgang u heeft geboekt en wat voor support u nodig heeft.

Wanneer u het formulier invult, neemt u de klant-ID exact op zoals deze staat aangegeven in de e-mail met de melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens. Kies daarna een van de 3 onderstaande opties.

• Ik heb maatregelen getroffen om de kwestie op te lossen. Graag krijg ik een geüpdatet rapport: Als u deze optie selecteert, stuurt het beleidsteam u binnen 2 weken een e-mail ter bevestiging dat u voldoet aan het beleid.
  • Ik erken de waarschuwing en ik zal het probleem onderzoeken: Als u het probleem nog aan het oplossen bent, selecteert u deze optie. Het beleidsteam stuurt u elke week een geüpdatete lijst van URL's zodat u het probleem op kunt lossen.
  • Naar mijn mening ben ik hierover ten onrechte benaderd. Ik verzoek u mijn account nogmaals te beoordelen: Als u deze optie selecteert, beoordeelt het beleidsteam uw account opnieuw en krijgt u daarna een vervolgbericht. Lees het onderstaande gedeelte over onjuist geïdentificeerde PII, waarin wordt uitgelegd op welke manieren PII onjuist kan zijn geïdentificeerd in een URL.

Wijzigen hoe PII wordt verwerkt

De enige manier waarop problemen met PII in URL's doorgaans kunnen worden opgelost, is de manier wijzigen waarop systemen de gebruikersgegevens verwerken. Hieronder staan enkele van de meestgebruikte manieren om het probleem op te lossen.

• Webformulieren: Met het HTTP-protocol kunnen formulieren via de GET- of de POST-methode worden ingediend, maar de POST-methode heeft de voorkeur. Als de GET-methode wordt gebruikt, worden de parameters van het formulier opgenomen in de URL in de adresbalk. (Meer informatie over de formuliermethode.) Als er Google-advertenties worden weergegeven op de pagina die verschijnt nadat het formulier is verstuurd, wordt de URL inclusief de formulierparameters naar Google gestuurd.
    • Update de paginabron of de component die de HTML genereert, zodat het kenmerk van de formuliertag method="post" bevat. Als er geen methode is gedefinieerd, is de standaardmethode GET.
  • Inlogpagina's: Sommige sites, vooral sites met gebruikersprofielen of sites waarop gebruikers moeten inloggen, gebruiken URL-patronen waarbij PII deel uitmaakt van het ontwerp. Een inlogsite kan bijvoorbeeld een link bevatten naar een pagina 'Mijn instellingen' met een URL zoals site.com/my_settings/sample@email.com. Advertenties op de resulterende pagina's kunnen Google de PII uit dergelijke URL's sturen.
    • Links of pagina's met PII zijn onder meer profielpagina's, instellingen, accountpagina's, meldingen en waarschuwingen, berichten en e-mail, registratie en aanmeldingen, inlogpagina's en andere links die zijn gekoppeld aan gebruikersgegevens.
    • De PII in de URL kan gewoonlijk worden vervangen door een unieke site-specifieke ID of een universele unieke ID (UUID).
  • Aangepaste parameters van e-mailmarketingcampagnes: Aangepaste campagneparameters worden vaak aan URL's toegevoegd om bronnen of verkeer naar uw site, zoals e-mailmarketingcampagnes, bij te houden. Als uw URL's PII-termen als aangepaste campagneparameters bevatten (bijvoorbeeld site.com/todays_deals/?utm_source=email&utm_campaign_name=todays_deals&utm_user_email=sample@email.com) en de bijbehorende URL's de Google-tag bevatten, kunnen deze URL's PII doorgeven aan Google.
    • Stuur uzelf een test voor een e-mailmarketingcampagne en onderzoek de URL's die zijn gegenereerd door de campagne om te zien of e-mailadressen of andere PII zijn opgenomen in de URL-parameters. Als dat het geval is, wijst u aan iedere gebruiker een unieke site-specifieke ID of een universele unieke ID (UUID) toe en houdt u de UUID bij via URL-parameters.

U kunt een UUID gebruiken in plaats van gebruikersgegevens om te voorkomen dat PII wordt doorgegeven aan Google. site.com/my_settings/sample@email.com kan bijvoorbeeld worden gewijzigd in site.com/my_settings/43231, waarbij het unieke ID-nummer 43231 is gekoppeld aan het adres sample@email.com. U kunt een UUID implementeren voor een tekenreeks met behulp van bibliotheken die beschikbaar zijn in Java, Python en andere talen.

Verifieer de oplossing

Nadat u wijzigingen in het systeem heeft aangebracht en via het formulier heeft gereageerd, valideert Google dat deze wijzigingen afdoende zijn om het probleem op te lossen. Binnen 2 weken krijgt u een andere kennisgeving ter bevestiging dat het probleem is opgelost of om u te laten weten dat PII nog steeds wordt gedeeld vanaf URL's die zijn gekoppeld aan uw account.

Check eerst een testsite

Als u liever controleert of uw wijzigingen werken op een testsite voordat u de codewijzingen doorvoert op uw live site, kunt u uw testwebsite opnemen in de scan van het logboek. Tag uw testsite met tags van dezelfde klant-ID van Google Ads die u gebruikt voor gepersonaliseerd adverteren. Zodra uw testsite wordt getoond in de scans van het logboek die we in e-mailmeldingen naar u sturen, kunt u testwijzingen aanbrengen. Als we niet langer PII afkomstig van uw testsite waarnemen, wordt deze niet meer gerapporteerd. Daarna kunt u wijzigingen doorvoeren op uw live site.

Onjuist geïdentificeerde PII

Het is mogelijk dat Google Ads door fout-positieve resultaten af en toe ten onrechte PII identificeert in URL's. Als u vaststelt dat u geen PII doorgeeft aan Google, reageert u via het formulier in de melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens en selecteert u de optie Naar mijn mening ben ik hierover ten onrechte benaderd.

Veelvoorkomende oorzaken van onjuiste identificatie van PII:

E-mailadressen voor contact op de site

URL's kunnen het zakelijke e-mailadres van de adverteerder bevatten, wat meestal hetzelfde e-mailadres is dat op de site van de adverteerder staat. Daardoor kan foutief een melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens worden geactiveerd.

Volg deze instructies om te controleren of het e-mailadres voor contact op uw site de schending veroorzaakt.

1. Vind de parameters 'url' en 'ref' in de lijst van URL's die in de melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens zijn vermeld. Beide parameters moeten eruitzien als URL's. Voorbeeld:
    url=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com en
    ref=http%3A%2F%2Fwww.examplesite.com%2Fcontact%2Fredacted@example.com
  2. Gebruik een speciale tool om de escape-tekens uit de URL te verwijderen.
  3. Vergelijk de URL en het e-mailadres met de URL van de contactpagina van uw site en met het e-mailadres dat op deze pagina wordt weergegeven. Als de URL en het e-mailadres overeenkomen met uw contactpagina, deelt u geen PII.

URL opgeslagen op de harde schijf van een gebruiker

Gebruikers hebben de mogelijkheid een deel van websites op hun harde schijf op te slaan met de opdracht 'Opslaan als' in hun browser. Als een deel van het pad dat is gekoppeld aan het opslaan van de site, een e-mailadres bevat, kan hierdoor foutief een melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens worden geactiveerd.

Volg deze instructies om te controleren of de gebruiker die een pagina opslaat, verantwoordelijk is voor de schending.

1. Vind de parameters 'url' en 'ref' in de lijst van URL's die in de melding van een inbreuk in verband met persoonsgegevens zijn vermeld. Beide parameters moeten eruitzien als URL's. Voorbeeld:
    url=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com en
    ref=file%3A%2F%2Fexamplesite.com%2Fpaget%2Fredacted@example.com
  2. Gebruik een speciale tool om de escape-tekens uit de URL te verwijderen.
  3. Controleer of de URL eruitziet als het bestandspad op een computer. Voorbeeld:
    file://examplesite.com/page/redacted@example.com
    Als dat het geval is, deelt u geen PII.