Åtgärda felmeddelanden om uppladdade annonser

När du lägger upp annonsmaterial i Google Ads kan du få ett felmeddelande. Oftast kan du åtgärda felet genom att redigera filen, spara den och försöka ladda upp den igen.

Kontrollera dina annonser med Google Ads HTML5-granskare.

I den här artikeln beskriver vi hur du åtgärdar specifika felmeddelanden som kan visas när du laddar upp annonsmaterial. Mer detaljerade krav finns på sidan med våra bildpolicyer.

Obs! När du laddar upp en ny anpassad dynamisk annons bör du se till att den har rätt typ (dynamisk) och verksamhetstyp. Annonsmaterialets verksamhetstyp bör matcha kampanjens. Du hittar mer information om flödet på sidan Kampanjinställningar. Du kan bara skapa anpassade dynamiska annonser i Google Web Designer.

Dessutom bör du se till att annonsen är utformad så att den visar en eller flera produkter, dock inte ett specifikt, fast antal produkter (t.ex. två eller tre). Detta eftersom Google endast kan garantera att en eller flera produkter visas för dynamisk remarketing.

Obs! Denna artikel gäller inte HTML5-annonser för appkampanjer.

HTML5-annonser

Annonsen innehåller en filtyp som inte stöds. Åtgärda problemet genom att ta bort eventuella filtyper som inte stöds.

Gör så här för att kontrollera om din ZIP-fil innehåller en filtyp som inte stöds:

1. Öppna ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
  2. Kontrollera att alla filer i mappen har stöd för följande filtyper: CSS, JS, HTML, GIF, PNG, JPEG och SVG. Ta bort eventuella filer som inte stöds.
  3. Spara den uppdaterade versionen genom att markera alla filer i mappen och klicka på Arkiv > Komprimera objekt.
  4. Om ZIP-filen inte skapas som förväntat kan det bero på att du har komprimerat mappen. Se till att du markerar själva objekten, inte hela mappen.
Annonsens filstorlek är för stor. Ladda upp en annons som är mindre än 150 kB.
Observera att 150 kB gäller för alla filer i ZIP-filen. Du kan se hur stora filerna är genom att markera dem och klicka på Arkiv > Visa info eller Arkiv > Egenskaper beroende på vilken typ av dator du använder. Popup-rutan anger storleken i kB.
Annonsen som du har laddat upp innehåller en sökväg eller ett filnamn med andra tecken än bokstäver, siffror, punkt (.), bindestreck (-) och understreck (_).

Gör så här om du vill kontrollera om ZIP-filen innehåller filnamn med tecken som inte stöds:

1. Öppna ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
  2. Kontrollera att alla filnamn i mappen endast innehåller tecken som stöds: bokstäver, siffror, punkt (.), bindestreck (-), och understreck (_). Ändra filnamn som innehåller tecken som inte stöds. Om du har undermappar i ZIP-filen behöver du öppna och kontrollera dessa filer också.
  3. Spara den uppdaterade versionen genom att markera alla filer i mappen och klicka på Arkiv > Komprimera objekt.
  4. Om ZIP-filen inte skapas som förväntat kan det bero på att du har komprimerat mappen. Markera alla enskilda objekt, inte hela mappen.
Annonsen du laddade upp innehåller HTML5-kod som inte uppfyller policyerna för Google Ads.

Åtgärda problemet genom att söka efter ovan nämnda taggar som inte stöds i annonskoden. Kontrollera alla filer som finns i ZIP-filen och ta bort dem.

Problemet gäller i många fall SVG-taggar som inte stöds. Sök i så fall efter taggar i annonskoden som inte ingår i någon av kategorierna som stöds (behållarelement, gradientelement och grafiska element). Läs mer om vilka taggar som stöds och vilka kategorier de ingår i.

Din HTML5-annons saknar en primär HTML-fil. Se till att det finns en HTML-fil med en annonsstorlekstagg i HTML5-annonsen och försök igen. Annonsstorlekstaggen ska se ut så här: <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

Primära HTML-filer innehåller en annonsstorlekstagg som ser ut så här: <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

1. Öppna HTML-filen och sök efter metataggen för annonsstorlek. Om du hittar den ska du kontrollera att den ingår i <head>-taggen och att <head>-satsen avslutas med </head>.
  2. Byt citattecken manuellt eftersom kopierade/inklistrade tecken kan ge upphov till ett fel (de accepteras inte av Google Ads).
  3. Det här felet kan även visas när du försöker ladda upp filer från DCLK Studio. Dessa filer godkänns inte av Google Ads och kan inte laddas upp. DCLK bör trafikeras via 3PAS som vanligt.
Din HTML5-annons hänvisar till en tillgång som inte finns i ZIP-filen.

Kontrollera att filnamnen för alla filer i ZIP-filen är exakt samma som namnet i referensfilen.

Om någon av filerna i ZIP-filen heter path/to/example/asset, men den i HTML-filen som du hänvisar till heter path/to/example/asset2, kan Google Ads inte hitta rätt fil.

Åtgärda problemet genom att jämföra filnamnet ovan med alla filer i HTML5-koden. Om de inte är exakt likadana ändrar du hänvisningen.

HTML5-annonsen innehåller flera utgångar.

Google Ads tillåter inte flera utgångar. Ta bort flera utgångar och prova att ladda upp annonserna igen.

HTML5-annonsen hänvisar till en tillgång som inte finns i ZIP-filen. Se till att ZIP-filen endast refererar till interna tillgångar

Du kan bara hänvisa till filer som finns i den uppladdade .ZIP-filen. Filen ovan finns inte där. Ta bort alla hänvisningar i HTML-filen till tillgångar utanför ZIP-filen för att fortsätta.

Tillgången i felmeddelandet finns inte i ZIP-filen. Du måste ta bort alla hänvisningar till filen. Vi tillåter endast externa referenser till

• Google Fonts
  • jQuery-resurser från Google
ZIP-filen kan inte bearbetas eftersom den eller någon av filerna i den är skadad

Testa följande för att åtgärda skadade filer i ZIP-filen:

1. Öppna ZIP-filen genom att dubbelklicka på den.
  2. Öppna varje enskild fil i mappen och spara den igen.
  3. Spara den uppdaterade versionen genom att markera alla filer i mappen och klicka på Arkiv > Komprimera objekt.
  4. Om ZIP-filen inte skapas som förväntat kan det bero på att du har komprimerat mappen. Markera alla objekt, inte hela mappen.
HTML5-annonsen ändrar klickbarheten, vilket inte stöds
Användning av tryckområden i HTML5-annonser som har skapats i Google Web Designer och användning av JavaScript Exitapi.exit() i annonser som har skapats i andra verktyg stöds inte.
Om HTML5-annonsen har skapats i Google Web Designer måste du radera komponenten för tryckområdet.
Ändringarna påverkar inte dynamiska remarketingannonser som har skapats med Google Web Designer (GWD), så för dessa annonser behöver du inte ta bort tryckområdet och ladda upp det igen.
Om HTML5-annonsen har skapats i något annat verktyg ska du ta bort ExitApi-skriptet från <head>-avsnittet i filen index.html.
  • <script src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"></script>

När du har tagit bort skripttaggen blir hela annonsen klickbar. Du kan behålla knappen, men målsidan öppnas oavsett var på annonsen användaren klickar.

Ta bort onclick-händelsen för att anropa ExitAPI.exit från filen index.html.

• Exempel: <button onclick="ExitApi.exit()">

Det gick inte att ladda upp HTML5-annonsen. Ditt konto stöder inte HTML5-annonser.

Krav för att använda HTML5-annonser

Du bör få åtkomst till HTML5-annonser i ditt Google Ads-konto när kontot uppfyller följande krav:

• Kontot har varit aktivt i mer än 90 dagar.
  • Kontot har spenderat mer än 9 000 USD totalt.
  • Kontot har följt våra policyer under lång tid.

Tänk på att vi inte alltid kan garantera åtkomst till HTML5-annonser även om du uppfyller kraven ovan.

Om HTML5-annonser inte är tillgängliga i ditt konto kan du ansöka om åtkomst genom att fylla i formuläret för HTML5-åtkomst. Kontrollera att ditt konto uppfyller kvalifikationskriterierna nedan innan du skickar in din ansökan. Du får ett e-postmeddelande med en statusuppdatering inom sju arbetsdagar efter att du skickade in din ansökan.

• Kontot har följt våra policyer under lång tid.
  • Kontot har god betalningshistorik.
  • Kontot har spenderat mer än 1 000 USD totalt.

För att behålla din åtkomst till HTML5-annonser bör du se till att du inte bryter mot våra policyer och att du fortsätter följa dem under lång tid.

I väntan på att du får åtkomst kan du använda andra alternativ, som uppladdade AMPHTML-annonser eller responsiva displayannonser.

Se till att du uppfyller relevanta specifikationer för displayannonser.

Den uppladdade ZIP-filen stöds inte. Ladda upp annonser som inte är länkade till ett flöde

Så här åtgärdar du detta fel:
  1. Kontrollera att det är rätt kampanj för den aktuella annonsen.
    • Om det är rätt annons och kampanj länkar du kampanjen till ett flöde.
  2. Om det inte är rätt kampanj eller annons:
    • Rätt annons: Ladda upp annonsen till en kampanj som är länkad till ett flöde.
    • Rätt kampanj: Ladda upp en annons som inte är länkad till ett flöde till denna kampanj.

Det saknas text i annonsmaterialet

UTF-8 måste användas för alla icke-ASCII-tecken.

Det går inte att klicka igenom förhandsgranskningen.

• Det går bara att komma åt en fullt fungerande förhandsgranskning via länken Visa annons i full storlek efter att du har sparat annonsen.
  • Kunderna måste sedan kopiera och klistra in webbadressen i webbläsaren.
  • Det går inte att klicka igenom i annonsmaterialet när du förhandsgranskar i annonsverktyget eller i popup-fönstret Visa annons i full storlek.

Du stöter på ett statusfel för ogiltigt fjärdepartsanrop

Åtgärda problemet genom att söka efter ogiltiga tomma <video>-taggar och ta bort dem.

AMPHTML-annonser

HTML-dokumentet avvisades av den kanoniska AMP-valideraren
Meddelande Din HTML-fil är inte ett giltigt AMPHTML-annonsdokument. Låt AMP Validator kontrollera den först.
Lösning Kontrollera att AMPHTML-annonserna skickar valideringen via denna offentligt tillgängliga AMP-validerare.
Metodtips Använd AMP-valideraren innan du laddar upp HTML-dokumenten.
Allvarliga interna fel uppstod vid valideringen av annonspaketet
Meddelande Ett internt fel uppstod. Kontakta supportteamet och skicka in testpaketet om felet kvarstår. Vi undersöker problemet så snart som möjligt.
Lösning Inte tillämpligt
Det anpassade AMP-elementet stöds inte i Google Ads

Exempel: Ett anpassat AMP-element som <amp-audio> stöds inte.

Meddelande Anpassat AMP-element <$name> saknar stöd.
Lösning

Ta bort AMP-elementen som inte stöds och motsvarande JavaScript-importer från HTML-filen. Till exempel <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> från avsnittet <body> och även

<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> från avsnittet <head>.

Metodtips Använd endast AMP-element som stöds.
Ett anpassat AMP-element stöds inte i Google Ads

Exempel: Det anpassade AMP-elementet <amp-audio> som inte stöds importeras.

Meddelande Anpassat AMP-element <$name> som saknar stöd importeras.
Lösning Ta bort AMP-elementen som inte stöds och motsvarande JavaScript-importer från HTML-filen. Till exempel <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> från avsnittet <body> och även <script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> från avsnittet <head>.
Metodtips Använd endast AMP-element som stöds.
Paketet innehåller en medietillgång med en reserverad sökväg

Exempel: Förbjuden sökväg till tillgång: _a4a/invalid.

Meddelande Förbjuden sökväg till tillgång: $assetPath.
Lösning Byt namn på katalogen.
Metodtips Undvik att använda reserverade katalognamn i sökvägar till tillgångar, till exempel ”_a4a”.

Paketet innehåller inkompatibel information om vertikaler

Anpassat HTML5-annonsmaterial för smarta Shopping-kampanjer har endast stöd för dynamisk HTML5 för detaljhandel.
Analysfel påträffades i amp-custom-formatavsnittet

Exempel: CSS-analysfel: ”... .foo:nth-child(1n) { color: red } …”.

Meddelande Exempel: CSS-analysfel: ”... .foo:nth-child(1n) { color: red } …
Lösning Åtgärda felen i det bifogade CSS-kodavsnittet. Dessa fel brukar gälla CSS-pseudoväljare som inte stöds nu av Google Ads. Ta bort dem från amp-custom-formatavsnittet.
Attributet innehåller ett ogiltigt värde

Exempel: Attributet srcset i taggen amp-ing innehåller ett ogiltigt värde a b c.

Meddelande Attributet $attrName i taggen $tagName innehåller ett ogiltigt värde $value.
Lösning Detta innebär vanligtvis att attributvärdet har fel syntax. Till exempel kanske attributet on innehåller en händelseåtgärd med fel syntax. Kontrollera de aktuella AMP HTML-specifikationerna och se till att du använder rätt värdeformat.
Attributet innehåller ett förbjudet värde.

Exempel: Attributet class i taggen div innehåller värdet amp-carousel-slide som är förbjudet.

Meddelande Attributet $attrName i taggen $tagName innehåller värdet $value som är förbjudet.
Lösning Kontrollera att attributen inte innehåller några reserverade värden. Elementklasser får inte innehålla reserverade klassnamn som amp-carousel-button. På samma sätt är AMP inte tillåtet som mål för en händelseåtgärd.
Metodtips Se specifikationerna för AMPHTML-annonser i Google Ads och kontrollera listan med otillåtna värden innan du skapar dina annonser.
Ett konfigurationsobjekt saknas.

Exempel: finalURL saknas för exit1 i konfigurationen för taggen amp-ad-exit.

Meddelande $value saknas för $item i konfigurationen för taggen $tagName.
Lösning AMP-element som <amp-ad-exit> och <amp-animation> kräver en JSON-konfiguration. Se giltig konfigurationssyntax i motsvarande AMP-elementspecifikationer.
Ett konfigurationsobjekt innehåller ett ogiltigt värde

Exempel: Ogiltigt värde på selector i konfigurationen för taggen amp-ad-exist.

Meddelande Ogiltigt $value$item i konfigurationen för taggen $tagName.
Lösning AMP-element som <amp-ad-exit> och <amp-animation> kräver en JSON-konfiguration. Se giltig konfigurationssyntax i motsvarande AMP-elementspecifikationer.
Ett konfigurationsobjekt stöds inte i Google Ads

Exempel: Taggen Filters stöds inte i amp-ad-exit-konfigurationen.

Meddelande $item saknar stöd i konfigurationen för taggen $tagName”.
Lösning Konfigurationsobjektet stöds inte i Google Ads. Ta bort det från konfigurationen.
AMP-dokumentet innehåller flera förekomster av ett element/värde som ska visas en enda gång

Exempel: Flera förekomster av amp-ad-exit.

Meddelande $item förekommer flera gånger.
Lösning Ta bort de överflödiga elementen från dokumentet och behåll en enda förekomst.
En anpassad utgång i AMPHTML-annonspaketet stöds inte

Exempel: Din AMPHTML-annons har modifierad klickbarhet, tap:exit-api.exit(target=’product1’), vilket inte stöds.

Meddelande Din AMPHTML-annons har modifierad klickbarhet, $exit, vilket inte stöds.
Lösning Ta bort <amp-ad-exit>-konfigurationen och JavaScript-importen från HTML-filen. Ta bort de händelseåtgärder som anropar exit-api.exit (till exempel <button on=”tap:exit-api.exit(target='product1')”>).
Annonser innehåller flera HTML-filer
Meddelande Annonsen har flera ingångspunkter. Se till att det bara finns en HTML-fil med en annonsstorlekstagg i HTML5-annonsen och försök igen.
Lösning Se till att det finns endast en HTML-fil för att visa annonsinnehåll i ZIP-filen och ta bort de överflödiga HTML-filerna.
En CSS-regel innehåller ett förbjudet egenskapsvärde

Exempel: CSS-egenskapsvärdet width:100% är inte tillåtet för väljaren .amp-carousel-button.

Meddelande CSS-egenskapsvärdet $cssPropertyName:$cssPropertyValue är inte tillåtet för väljaren $cssSelector.
Lösning Ta bort CSS-egenskapsvärdet som anges i meddelandet från amp-custom-formatavsnittet.

Google Web Designer HTML5

Obs! Det första steget för att skapa AMPHTML-bannerannonser i Google Web Designer beskrivs i dialogrutan New File, där du kan klicka på AMPHTML banner för att skapa annonsen. Google Web Designer har begränsningar för vissa AMPHTML-annonsfunktioner. Läs mer om AMPHTML-annonser.
Du måste ladda upp en publicerad fil. Du måste publicera din fil i Google Web Designer innan du kan ladda upp den till Google Ads.
För att ladda upp annonsen måste du använda en publicerad fil, inte författarfilen (”author file”). Innan du kan ladda upp annonsen måste du öppna författarfilen (”author file”) i Google Web Designer och välja alternativen Publish > Publish Locally. Läs mer om att publicera arbeten
Annonsen har skapats med miljön Generic i stället för Google Ads. Om du vill fortsätta måste du konvertera filen till en Google Ads-miljö i Google Web Designer
Du valde fel miljö när du skapade annonsen. Annonsen har skapats i miljön Generic i stället för Google Ads. Du måste konvertera filen till en Google Ads-miljö innan du kan gå vidare. Läs mer om konvertering mellan miljöer.
Annonsen du laddar upp innehåller HTML5-kod som bryter mot policyerna för Google Ads. Ta bort hänvisningar till taggarna ovan innan du laddar upp annonserna

Annonsen bryter mot en policy för Google Ads. Kontrollera problemen som anges i det ursprungliga felmeddelandet.

Innan du kan ladda upp annonsen måste du ta bort funktioner och egenskaper som inte stöds. Det kan du göra genom att öppna filen index.html i ZIP-filen. Funktionerna som inte stöds finns i avsnittet ”gwd-admetadata”.

• expanderbar annons: Sök efter ”creativeProperties”. minWidth måste vara lika med maxWidth och minHeight med maxHeight.
  • Räknare eller timer: Sök efter ”counters” eller ”timers”. Dessa uppställningar ska vara tomma.
  • Flera utgångar
  • videor
  • Kartor.
  • Se hela listan över funktioner som stöds här.
HTML5-annonsen hänvisar till en tillgång som inte finns i ZIP-filen. Se till att ZIP-filen endast refererar till interna tillgångar

I Google Web Designer måste du ta med bilder för bildknappens samtliga visuella tillstånd.

I kodavsnittet nedan, hämtat från ett exempel på index.html, saknas bilder för up-image, over-image och down-image (se fetstilt text).

<gwd-imagebutton id="gwd-imagebutton_1" up-image="" over-image="" down-image="" scaling="cover" class="gwd-imagebutton-tcf2"></gwd-imagebutton>

Läs mer om bildknappskomponenten.

Åtgärda problemet genom att ersätta placeholder.png med den eller de bilder du vill använda och kontrollera att bilderna finns med i ZIP-filen.

Obs! Det bör framgå av felmeddelandet vad som saknas. Ibland ser du att "" saknas. Då har bildens plats troligen inte angetts. Öppna ZIP-filen och leta reda på index.html-filen. Sök efter ' ="" för att hitta felet.

Om du vill veta mer om problemet som beskrivs i den här artikeln kan du kolla in den här rekommenderade utbildningen för små och medelstora företag.