Korriger feilmeldinger med opplastede annonser

Det kan hende du ser en feilmelding når du laster opp reklamer til Google Ads. I de fleste tilfeller kan du løse problemet ved å endre filen din og lagre den på nytt. Du kan så prøve å laste den opp på nytt.

Kontrollér annonsene dine i valideringsverktøyet for HTML5 i Google Ads.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du bør forholde deg til spesifikke feilmeldinger du kan se når du prøver å laste opp reklamer. Du finner mer detaljerte krav på siden om retningslinjer for bildeannonser.

Merk: Når du laster opp en ny egendefinert dynamisk annonse, må du kontrollere at annonsetypen er «dynamisk», og at du har valgt den rette bedriftstypen. Bedriftstypen for reklamen må samsvare med bedriftstypen oppgitt i kampanjen. Du finner mer informasjon om feeden din på Kampanjeinnstillinger-siden. Egendefinerte dynamiske annonser kan bare opprettes i Google Web Designer.

I tillegg må du kontrollere at annonsen din er utformet for å vise ett produkt eller flere, men ikke et bestemt, fast antall produkter (f.eks. to eller tre). Dette er fordi Google bare kan garantere at ett eller flere produkter blir vist i forbindelse med dynamisk remarketing.

Merk: Denne artikkelen er ikke relevant for HTML5-annonser i appkampanjer.

HTML5-annonser

Annonsen inneholder en filtype som ikke støttes, men du kan løse problemet ved å fjerne eventuelle filtyper som ikke støttes.

Sånn kan du sjekke om ZIP-filen inneholder filtyper som ikke støttes:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Påse at alle filene i den resulterende mappen er en av de støttede filtypene: JS, CSS, GIF, PNG, SVG, HTML eller JPEG. Hvis du finner en fil i et format som ikke støttes, må du fjerne den.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen ikke pakkes på riktig måte, kan det komme av at du komprimerte mappen. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
Annonsens filstørrelse er for stor. Last opp en annonse på maksimalt 150 kB.
Vær oppmerksom på at lagringsplassen på 150 kB omfatter alle filene i ZIP-filen. Du kan kontrollere størrelsen på filene dine ved å velge dem og klikke på Fil > Hent informasjon eller Fil > Egenskaper – det nøyaktige valget avhenger av hva slags datamaskin du har. Du kan se størrelsen i kB i forgrunnsvinduet som vises.
Annonsen du lastet opp, inneholder en filbane eller et filnavn med tegn som ikke er tall, bokstaver, punktum (.), bindestreker (-) eller understreker (_).

Hvis du vil sjekke om ZIP-filen inneholder filnavn med tegn som ikke støttes, kan du prøve følgende:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Påse at alle filnavnene i den resulterende mappen utelukkende inneholder tegn som støttes: bokstaver, tall, punktum (.), bindestreker (-) og understreker (_). Gi nytt navn til filene med navn som inneholder andre tegn enn de som støttes. Hvis du har undermapper i ZIP-filen, må du åpne og kontrollere også disse filene.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen ikke pakkes på riktig måte, kan det komme av at du komprimerte mappen. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
Annonsen du lastet opp, inneholder HTML5-kode som ikke er i tråd med retningslinjene for Google Ads.

Du kan løse problemet ved å søke etter tagger som ikke støttes, i reklamekoden. Du må kontrollere alle filene i ZIP-filen din og slette alle taggene som ikke støttes.

I mange tilfeller er problemet SVG-tagger som ikke støttes. I så fall må du søke gjennom reklamekoden etter tagger som ikke er tatt med i en av kategoriene som støttes (beholder-, gradient- eller grafikkelementer). Finn ut hvilke støttede tagger som er tilordnet de ulike kategoriene.

Det mangler en primær HTML-fil i HTML5-annonsen din. Påse at det finnes en HTML-fil med en tag for annonsestørrelse i HTML5-annonsen, og prøv på nytt. Taggen for annonsestørrelse skal se slik ut: <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

Primære HTML-filer skal omfatte en tag for annonsestørrelse som ser slik ut: <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

1. Åpne HTML-filen, og søk etter metataggen for annonsestørrelse. Hvis du finner den, må du påse at den er angitt i <head>-taggen, og at <head>-setningen avsluttes med </head>.
  2. Bytt ut anførselstegn manuelt – hvis du kopierer og limer inn anførselstegn, kan det nemlig føre til feil (tegnene godtas ikke i Google Ads).
  3. Denne feilen kan også oppstå hvis du prøver å laste opp filer fra DCLK Studio. Slike filer godtas ikke i Google Ads, og de kan ikke lastes opp. DCLK bør kjøres via 3PAS som vanlig.
HTML5-annonsen din inneholder en referanse til et element vi ikke finner i ZIP-filen din.

Sørg for at filnavnet til alle filene i ZIP-filen er nøyaktig de samme som navnene oppført i referansefilen.

Hvis én av filene i ZIP-filen din for eksempel kalles «bane/til/eksempel-element», mens det refereres til «bane/til/eksempel-element2» i HTML-filen, finner ikke Google Ads den riktige filen.

Du kan løse problemet ved å sammenligne filnavnet ovenfor med alle filnavnene i HTML5-koden. Hvis navnet ikke stemmer overens, må du korrigere referansen.

HTML5-annonsen inneholder flere utganger.

Google Ads tillater ikke flere utganger. Fjern overskytende utganger, og prøv å laste opp annonsene på nytt.

HTML5-annonsen din inneholder en referanse til et element som ikke finnes i ZIP-filen. Sørg for at ZIP-filen bare har referanser til interne elementer.

Du kan bare referere til filer i den opplastede ZIP-filen, og filen oppført ovenfor inngår ikke i ZIP-filen. For å kunne fortsette må du fjerne alle referanser i HTML-filen til elementer som ikke finnes i ZIP-filen.

Elementet som er oppført i feilmeldingen, finnes ikke i ZIP-filen. Du må også fjerne alle referanser til denne filen. Følgende er de eneste tillate eksterne referansene:

• Google Fonts
  • jQuery-kode som Google er vert for
ZIP-filen kan ikke behandles fordi selve filen eller en fil i den er ødelagt.

Sånn kan du prøve å reparere ødelagte filer i ZIP-filer:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Åpne alle filene i den resulterende mappen, og lagre dem på nytt.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen ikke pakkes på riktig måte, kan det komme av at du komprimerte mappen. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
HTML5-annonsen din endrer klikkbarhet, noe som ikke støttes.
Vi har ikke støtte for bruken av trykkbare områder i HTML5-annonser opprettet i Google Web Designer, ei heller bruk av JavaScript Exitapi.exit() i annonser opprettet i andre verktøy.
Hvis HTML5-innholdet ditt stammer fra Google Web Designer, ber vi deg slette komponenten for det trykkbare området.
Endringene påvirker ikke dynamiske remarketingannonser opprettet via Google Web Designer (GWD). For disse annonsene trenger du dermed ikke å fjerne det trykkbare området og laste opp annonsene på nytt.
Hvis HTML5-innholdet er generert via andre verktøy, må du fjerne ExitApi-skriptet fra <head>-delen av index.html-filen din.
  • <script src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"></script>

Når du har fjernet denne skript-taggen, kan brukerne klikke på hele annonsen. Du kan la knappen bli værende, men brukerne blir sendt til landingssiden din hvis de klikker på annonsen.

Fjern onclick-hendelsen din for å kalle opp ExitAPI.exit fra index.html-filen.

• Eksempel: <button onclick="ExitApi.exit()">

HTML5-annonsen din kunne ikke lastes opp. Det er ikke støtte for HTML5-annonser i kontoen din.

Krav for bruk av HTML5-annonser

Du skal kunne få tilgang til HTML5-annonser i Google Ads-kontoen din når den oppfyller følgende krav:

• Kontoen har vært åpen i mer enn 90 dager.
  • Kontoen har over 9000 USD i samlet forbruk.
  • Kontoen har vært i samsvar med retningslinjene våre over tid.

Vær oppmerksom på at selv om du oppfyller kravene ovenfor, er det ingen garanti for at du får tilgang til HTML5-annonser.

Hvis HTML5-annonser ikke er tilgjengelig i kontoen din, kan du søke om tilgang ved å fylle ut en søknad om tilgang til HTML5-annonser. Før du sender inn søknaden, må du forsikre deg om at kontoen din oppfyller kvalifiseringskriteriene nedenfor. Du kommer til å motta et e-postvarsel med en statusoppdatering innen 7 virkedager etter at søknaden ble sendt inn.

• Kontoen har vært i samsvar med retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har en god betalingshistorikk.
  • Kontoen har over 1000 USD i samlet forbruk.

For å beholde tilgangen til HTML5-annonser må du sørge for at du ikke bryter retningslinjene våre, og at du overholder dem over tid.

I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede AMP-HTML-annonser eller responsive bannerannonser.

Sørg for at du overholder de riktige spesifikasjonene for bannerannonser.

Den opplastede ZIP-filen støttes ikke. Last opp annonser som ikke er tilknyttet en feed.

Når du får denne feilmeldingen, kan du følge denne fremgangsmåten:
  1. Sjekk at dette er riktig kampanje for denne annonsen.
    • Hvis dette er riktig annonse og kampanje, knytter du kampanjen sammen med en feed.
  2. Gjør følgende hvis dette ikke er riktig kampanje eller annonse:
    • Riktig annonse: Last opp denne annonsen til en kampanje som er knyttet sammen med en feed.
    • Riktig kampanje: Last opp en annonse som ikke er knyttet sammen med en feed, til denne kampanjen.

Reklamer mangler tekst.

Alle ikke-ASCII-tegn må bruke UTF-8.

Forhåndsvisningen fungerer ikke.

• Forhåndsvisningen av annonsen via «Se annonse i full størrelse»-linken fungerer ikke fullt ut før du har lagret annonsen.
  • Deretter må nettadressen kopieres og limes inn i nettleseren.
  • Du kan ikke klikke deg videre fra reklamene i forhåndsvisningene under annonseopprettelsen eller i «Se annonse i full størrelse»-forgrunnsvinduet.

Det vises en statusfeil relatert til ugyldige fjerdepartskall

Du kan løse dette problemet ved å se etter og fjerne ugyldige <video>-tagger.

AMP-HTML-annonser

HTML-dokumentet ble avvist av den kanoniske AMP-validatoren.
Varslingsmelding HTML-filen din er ikke et gyldig AMP-HTML-annonsedokument. Kontrollér den ved hjelp av AMP-validatoren først.
Løsning Sørg for at AMP-HTML-annonsene består valideringen, ved å benytte deg av denne offentlig tilgjengelige AMP-validatoren.
Anbefalt fremgangsmåte Bruk AMP-validatoren før du laster opp HTML-dokumentene dine.
Det oppsto kritiske interne feil under validering av annonsepakken.
Varslingsmelding Det har oppstått en intern feil. Hvis feilen vedvarer, kontakter du brukerstøtten vedrørende testpakken. Vi undersøker problemet så raskt som mulig.
Løsning Ikke aktuelt
Det egendefinerte AMP-elementet støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: Egendefinerte AMP-elementer som <amp-audio> støttes ikke.

Varslingsmelding Det egendefinerte AMP-elementet <$name> støttes ikke.
Løsning

Fjern AMP-elementene som ikke støttes, samt de tilhørende JavaScript-importeringene fra HTML-filen. For eksempel: Fjern <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> fra <body>-delen og

<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> fra <head>-delen.

Anbefalt fremgangsmåte Bruk utelukkende AMP-elementer som støttes.
Et egendefinert AMP-element støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: Det egendefinerte AMP-elementet <amp-audio> som ikke støttes, blir importert.

Varslingsmelding Det egendefinerte AMP-elementet <$name> som ikke støttes, importeres.
Løsning Fjern AMP-elementene som ikke støttes, samt de tilhørende JavaScript-importeringene fra HTML-filen. For eksempel: Fjern <amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> fra <body>-delen og <script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> fra <head>-delen.
Anbefalt fremgangsmåte Bruk utelukkende AMP-elementer som støttes.
Pakken inneholder et medieelement med en reservert elementbane.

For eksempel er denne elementbanen forbudt: _a4a/invalid.

Varslingsmelding Forbudt elementbane: $assetPath.
Løsning Gi katalogen nytt navn.
Anbefalt fremgangsmåte Ikke bruk reserverte katalognavn for elementbaner, for eksempel «_a4a».

Pakken omfatter inkompatibel vertikalinformasjon.

Tilpassede HTML5-reklamer for Smart Shopping-kampanjer støtter bare dynamisk HTML5 for detaljhandel.
Det ble funnet parsefeil i amp-custom-stilblokken.

Eksempel på CSS-analysefeil: «... .foo:nth-child(1n) { color: red } …».

Varslingsmelding CSS-analysefeil: «... .foo:nth-child(1n) { color: red } …».
Løsning Korriger feilene i den tilknyttede CSS-kodebiten. Slike feil er vanligvis knyttet til CSS-pseudovelgere, som ikke støttes i den nåværende utgaven av Google Ads. Fjern dem fra amp-custom-stilblokken.
Attributtet inneholder en ugyldig verdi.

Eksempel: «srcset»-attributtet i «amp-ing»-taggen inneholder den ugyldige verdien «a b c».

Varslingsmelding «$attrName»-attributtet i «$tagName»-taggen inneholder den ugyldige «$value»-verdien.
Løsning Dette betyr vanligvis at attributtverdien har feil format. Det kan for eksempel hende at «on»-attributtet inneholder en hendelseshandling med feil format. Kontrollér at du har riktig verdiformat, i AMP-HTML-spesifikasjonene.
Attributtet inneholder en forbudt verdi.

Eksempel: «class»-attributtet i «div»-taggen inneholder «amp-carousel-slide»-verdien, som er forbudt.

Varslingsmelding «$attrName»-attributtet i «$tagName»-taggen inneholder «$value»-verdien, som er forbudt.
Løsning Kontrollér at attributtene dine ikke inneholder forbudte verdier. Elementklasser skal ikke inneholde forbudte klassenavn, for eksempel «amp-carousel-button». På samme måte er det ikke tillatt å bruke «AMP» som mål for hendelseshandlinger.
Anbefalt fremgangsmåte Før du lager annonser, kan det være lurt å se gjennom spesifikasjonene for AMP-HTML-annonser i Google Ads samt listen over verdier som ikke er tillatt.
Et konfigurasjonselement mangler.

Eksempel: «finalURL»-elementet mangler for «exit1» i konfigurasjonen av «amp-ad-exit»-taggen.

Varslingsmelding «$value»-elementet mangler for «$item» i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning AMP-elementer som <amp-ad-exit> og <amp-animation> krever JSON-konfigurasjon. Du finner det gyldige konfigurasjonsformatet i de tilhørende spesifikasjonene for AMP-elementer.
Et konfigurasjonselement inneholder en ugyldig verdi.

Eksempel: Det er oppgitt en ugyldig verdi for «selector»-elementet i konfigurasjonen av «amp-ad-exist»-taggen.

Varslingsmelding Ugyldig «$value»-verdi for «$item»-elementet i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning AMP-elementer som <amp-ad-exit> og <amp-animation> krever JSON-konfigurasjon. Du finner det gyldige konfigurasjonsformatet i de tilhørende spesifikasjonene for AMP-elementer.
Et konfigurasjonselement støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: «Filtre»-elementet støttes ikke i konfigurasjonen av «amp-ad-exit»-taggen.

Varslingsmelding «$item»-elementet støttes ikke i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning Konfigurasjonselementet støttes ikke i Google Ads. Fjern det fra konfigurasjonen.
AMP-dokumentet inneholder flere forekomster av et element eller en verdi som bare kan vises én gang.

Eksempel: Det finnes flere forekomster av «amp-ad-exit»-elementet.

Varslingsmelding Fant flere forekomster av «$item»-elementet.
Løsning Behold bare den ene forekomsten, og fjern de overskytende elementene fra dokumentet.
En egendefinert utgang i AMP-HTML-annonsepakken støttes ikke.

Eksempel: AMP-HTML-annonsen din har endret klikkbarhet («tap:exit-api.exit(target=’product1’)»), noe som ikke støttes.

Varslingsmelding AMP-HTML-annonsen din har endret klikkbarhet, («$exit»), noe som ikke støttes.
Løsning Fjern <amp-ad-exit>-konfigurasjonen og JavaScript-importen fra HTML-koden. Fjern så hendelseshandlingene som kaller opp «exit-api.exit» (f.eks. «<button on=”tap:exit-api.exit(target='product1')”>»).
Annonser inneholder flere HTML-filer.
Varslingsmelding Annonsen din har flere inngangspunkter. Sørg for at HTML5-annonsen bare har én HTML-fil med en tag for annonsestørrelse, og prøv på nytt.
Løsning Sørg for at bare én HTML-fil har annonseinnhold i ZIP-filen, og fjern de overskytende HTML-filene.
En CSS-regel inneholder en forbudt egenskapsverdi.

Eksempel: CSS-egenskapsverdien «width:100%» tillates ikke for velgeren «.amp-carousel-button».

Varslingsmelding CSS-egenskapsverdien «$cssPropertyName:$cssPropertyValue» tillates ikke for velgeren «$cssSelector».
Løsning Fjern CSS-egenskapsverdien som er angitt i meldingen, fra amp-custom-stilblokken.

HTML5 i Google Web Designer

Merk: Når du skal lage AMP-HTML-bannerannonser i Google Web Designer, vises det første trinnet i «New File»-dialogboksen (ny fil). Der kan du klikke på AMPHTML banner (AMP-HTML-banner) for å opprette annonsen. Noe funksjonalitet er begrenset når AMP-HTML-annonser skal opprettes i Google Web Designer. Finn ut mer om AMP-HTML-annonser.
Du må laste opp en publisert fil. Deretter må du publisere filen i Google Web Designer før du kan laste den opp til Google Ads.
Du må laste opp en publisert fil (ikke kildefilen) for å kunne laste opp annonsen din. Før du kan laste opp annonsen, må du åpne kildefilen i Google Web Designer og velge Publiser > Publiser lokalt. Finn ut mer om publisering av arbeidet ditt.
Denne annonsen er opprettet med «Generelt»-miljøet – ikke «Google Ads». For å fortsette må du konvertere filen til «Google Ads»-miljøet i Google Web Designer.
Du valgte feil miljø da du opprettet annonsen. Annonsen er opprettet med «Generelt»-miljøet – ikke «Google Ads». For å fortsette må du konvertere filen til «Google Ads»-miljøet. Finn ut mer om miljøkonvertering.
Annonsen du lastet opp, inneholder HTML5-kode som er i strid med retningslinjene for Google Ads. Fjern alle henvisninger til taggene ovenfor før du laster opp annonsene dine.

Annonsen din er i strid med et av punktene i retningslinjene for Google Ads. Se problemene som står oppført i den opprinnelige feilmeldingen.

Du må fjerne alle funksjoner som ikke støttes, før du kan laste opp annonsen. Dette gjør du ved å åpne index.html-filen i ZIP-filen. Du finner funksjoner som ikke støttes, i «gwd-admetadata»-delen.

• Utvidbare annonser: søk etter «creativeProperties». «minWidth» skal være lik «maxWidth», og «minHeight» skal være lik «maxHeight».
  • Tellere eller nedtellinger: Søk etter «counters» eller «timers». Disse matrisene skal være tomme.
  • Flere utganger.
  • Videoer.
  • Kart.
  • Her finner du en liste over alle funksjonene som støttes.
HTML5-annonsen din inneholder en referanse til et element som ikke finnes i ZIP-filen. Sørg for at ZIP-filen bare har referanser til interne elementer.

I Google Web Designer må du ta med bilder for alle de visuelle tilstandene bildeknappen kan ha.

I koden nedenfor – hentet fra et eksempel på en index.html-fil – mangler for eksempel bildene for «up-image», «over-image» og «down-image» (se den fete teksten).

<gwd-imagebutton id="gwd-imagebutton_1" up-image="" over-image="" down-image="" scaling="cover" class="gwd-imagebutton-tcf2"></gwd-imagebutton>

Finn ut mer om bildeknapp-komponenten.

Du kan løse problemet ved å erstatte «placeholder.png» med bildet eller bildene du vil bruke, og sørge for at de aktuelle bildene er tatt med i ZIP-filen.

Merk: Feilmeldingen skal inneholde en forklaring på hva som mangler. Noen ganger kan du få beskjed om at «""» mangler. I slike tilfeller har du sannsynligvis ikke angitt bildeplasseringen. Åpne ZIP-filen, og finn index.html-filen. I denne filen kan du søke etter «=""» for å finne feilen.

Hvis du vil finne ut mer om problemene beskrevet i denne artikkelen, kan du gjennomgå det anbefalte opplæringsmaterialet for små og mellomstore bedrifter.