Korriger feilmeldinger med opplastede annonser

Det kan hende du mottar en feilmelding når du laster opp reklamer i Google Ads. I de fleste tilfeller kan du løse problemet ved å endre filen din og lagre den på nytt. Deretter kan du prøve å laste filen opp på nytt.

Kontrollér annonsene dine med Valideringsverktøy for HTML5 for Google Ads.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du bør forholde deg til spesifikke feilmeldinger du kanskje mottar når du prøver å laste opp reklamer. Du finner mer detaljerte krav på siden om retningslinjer for bildeannonser.

Merk: Når du laster opp en ny egendefinert dynamisk annonse, må du kontrollere at annonsetypen er «dynamisk», og at du har valgt riktig bedriftstype. Bedriftstypen for reklamen må samsvare med kampanjen. Du finner mer informasjon om feeden din på Kampanjeinnstillinger-siden.

I tillegg må du kontrollere at annonsen din er utformet for å vise ett produkt eller mer, men ikke et bestemt, fast antall produkter (f.eks. to eller tre), fordi Google bare kan garantere at ett eller flere produkter blir vist for dynamisk remarketing.

HTML5-annonser

Vi har ikke støtte for HTML5-annonser laget med Swiffy-verktøyet. Last opp den opprinnelige Flash-filen

For å konvertere Flash-annonsene dine til HTML5 må du bare laste opp Flash-filer til Google Ads. Hvis du har brukt Swiffy-konverteringsverktøyet, blir ikke annonsene godkjent. Du kan også lage annonsene på nytt med Google Web Designer eller andre verktøy. Finn ut mer om hvordan du konverterer Flash-annonsene dine til HTML5.

Annonsen inneholder en filtype som ikke støttes. Du løser problemet ved å fjerne alle filtyper som ikke støttes.

Prøv følgende for å finne ut om ZIP-filen din inneholder en filtype som ikke støttes:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Kontrollér at alle filene i den resulterende mappen er av en av de støttede filtypene: CSS, JS, HTML, GIF, PNG, JPEG og SVG. Hvis du finner en fil i et format som ikke støttes, fjerner du den.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen din ikke pakkes på riktig måte, kan det skyldes at det er mappen du har komprimert. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
Filstørrelsen for annonsen din er for stor. Last opp en annonse på 150 kB eller mindre.
Vær oppmerksom på at grensen på 150 kB gjelder alle filene i ZIP-arkivet ditt. Du kan kontrollere størrelsen på filene dine ved å velge dem og klikke på Fil > Hent informasjon eller Fil > Egenskaper – det nøyaktige valget avhenger av hva slags datamaskin du har. Du kan se størrelsen i kB i forgrunnsvinduet som vises.
Annonsen du lastet opp, inneholder en filbane eller et filnavn med tegn som ikke er bokstaver, tall, punktum (.), bindestreker (-) eller understreker (_).

Prøv følgende for å finne ut om ZIP-filen inneholder filnavn med tegn som ikke støttes:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Påse at alle filnavnene i den resulterende mappen utelukkende inneholder tegn som støttes – bokstaver, tall, punktum (.), bindestreker (-) og understreker (_). Gi nytt navn til filene med navn som inneholder andre tegn enn de som støttes. Hvis du har undermapper i ZIP-filen din, må du åpne og kontrollere filene der også.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen din, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen din ikke pakkes på riktig måte, kan det skyldes at det er mappen du har komprimert. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
Annonsen du lastet opp, inneholder HTML5-kode som ikke oppfyller retningslinjene for Google Ads.

Du løser problemet ved å søke i reklamekoden etter taggene ovenfor som ikke støttes. Du må kontrollere alle filene i ZIP-filen og slette disse taggene.

I mange tilfeller er problemet SVG-tagger som ikke støttes. I så fall må du søke gjennom reklamekoden din etter tagger som ikke er tatt med i en av kategoriene som støttes (beholder-, gradient- og grafikkelementer). Finn ut mer om hvilke støttede tagger som er tilordnet de forskjellige kategoriene.

Det mangler en primær HTML-fil for HTML5-annonsen din. Sørg for at HTML5-annonsen din inneholder en HTML-fil med en tag for annonsestørrelse, og prøv på nytt. En tag for annonsestørrelse skal se slik ut <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

Primære HTML-filer omfatter en tag for annonsestørrelse, for eksempel <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

1. Åpne HTML-filen din, og søk etter metataggen for annonsestørrelse. Hvis du finner den, må du påse at den er angitt i <head>-taggen, og at <head>-uttrykket avsluttes med </head>.
  2. Bytt ut anførselstegn manuelt – hvis du kopierer og limer inn anførselstegn, kan dette føre til feil (tegnene godtas ikke i Google Ads).
  3. Denne feilen kan også oppstå hvis du prøver å laste opp filer laget i DCLK Studio eller Swiffy-verktøyet. Slike filer godtas ikke i Google Ads, og de kan ikke lastes opp. DCLK skal trafikkbehandles via 3PAS som vanlig, og Flash-filer laget i Swiffy må lastes opp som Flash – ikke konvertert HTML5.
HTML5-annonsen din inneholder en referanse til en ressurs vi ikke finner i ZIP-filen din.

Kontrollér at alle filnavnene i ZIP-filen din er nøyaktig lik navnene som er oppgitt i referansefilen.

Hvis en av filene i ZIP-filen din for eksempel kalles bane/til/eksempelressurs, men du refererer til bane/til/eksempelressurs2 i HTML-filen, kommer ikke Google Ads til å finne den riktige filen.

Du løser problemet ved å sammenligne filnavnet ovenfor med alle filnavnene i HTML5-koden din. Hvis navnet ikke er nøyaktig likt, må du korrigere referansen.

HTML5-annonsen din inneholder en referanse til en ressurs som ikke finnes i ZIP-filen din. Kontrollér at du bare bruker referanser til interne ressurser i ZIP-filen din.

Du kan bare referere til filer som finnes i ZIP-filen du har lastet opp, og filen ovenfor finnes ikke. For å fortsette må du fjerne alle referanser i HTML-filen din til ressurser som finnes utenfor ZIP-filen din.

Ressursen som er angitt i feilmeldingen, finnes ikke i ZIP-filen din.  Du må også fjerne alle referanser til denne filen. Følgende er de eneste tillate eksterne referansene:

• Google Fonts
  • jQuery-kode som Google er vert for
ZIP-filen kan ikke behandles, fordi selve arkivet eller en av filene i det er ødelagt.

For å korrigere ødelagte filer i ZIP-filen din, prøv følgende:

1. Åpne ZIP-filen ved å dobbeltklikke på den.
  2. Åpne alle filene i den resulterende mappen, og lagre dem på nytt.
  3. For å lagre den oppdaterte versjonen din, velg alle filene i mappen, og klikk på Fil > Komprimer elementene.
  4. Hvis mappen din ikke pakkes på riktig måte, kan det skyldes at det er mappen du har komprimert. Sørg for at du velger hvert enkelt element, ikke hele mappen.
HTML5-annonsen din endrer klikkbarhet, noe som ikke støttes.
Vi har ikke støtte for bruken av trykkbare områder i HTML5-annonser opprettet i Google Web Designer samt bruk av Javascript Exitapi.exit() i annonser opprettet i andre verktøy.
Hvis HTML5-innholdet ditt stammer fra Google Web Designer, ber vi deg slette komponenten for det trykkbare området.
Endringene påvirker ikke dynamiske remarketingannonser opprettet via Google Web Designer (GWD). For disse annonsene trenger du dermed ikke å fjerne det trykkbare området og laste opp annonsene på nytt.
Hvis HTML5-innholdet ditt er generert via andre verktøy, ber vi deg fjerne ExitApi-skriptet fra <head>-delen av index.html-filen din.
  • <script src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"></script>

Etter at du har fjernet denne skript-taggen, kan brukerne klikke på hele annonsen din. Du kan la knappen bli værende, men brukerne blir sendt til landingssiden din hvis de klikker på annonsen.

Fjern onclick-hendelsen din for å kalle opp ExitAPI.exit fra index.html-filen din.

• Eksempel: <button onclick="ExitApi.exit()">

HTML5-annonsen din kan ikke lastes opp. Kontoen din har ikke støtte for HTML5-annonser.

Krav til bruk av HTML5-annonser

Du bør kunne få tilgang til HTML5-annonser i Google Ads-kontoen din når kontoen din har generert nok historikk på plattformen vår og oppfylt følgende krav:

• Kontoen har vært åpen i mer enn 90 dager.
  • Kontoen har over 9000 USD i samlet forbruk.
  • Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.

Du må være oppmerksom på at selv om du oppfyller kravene ovenfor, så garanterer ikke det alltid tilgang til HTML5-annonser.

Hvis HTML5-annonser ikke er tilgjengelige i kontoen din, kan du søke om tilgang via dette skjemaet. Før du sender inn søknaden din, må du forsikre deg om at kontoen din oppfyller kvalifiseringskriteriene nedenfor. Du kommer til å motta et e-postvarsel med en statusoppdatering innen 7 virkedager etter at søknaden ble sendt inn.

• Kontoen har overholdt retningslinjene våre over tid.
  • Kontoen har en god betalingshistorikk.
  • Kontoen har over 1000 USD i samlet forbruk.

For å opprettholde fortsatt tilgang til HTML5-annonser må du sørge for at du ikke bryter retningslinjene våre og at du overholder retningslinjene våre over tid.

I mellomtiden kan du bruke andre alternativer, som for eksempel opplastede AMPHTML-annonser eller responsive bannerannonser.

Sørg for at du følger de riktige spesifikasjonene for bannerannonser.

Den opplastede ZIP-filen støttes ikke. Last opp annonser som ikke er tilknyttet en feed.

Når du får denne feilen, følger du denne fremgangsmåten:
  1.  Sjekk at dette er riktig kampanje for denne annonsen.
    1. Hvis dette er riktig annonse og kampanje, knytter du kampanjen til en feed.
  2. Hvis dette ikke er riktig kampanje eller annonse:
    1. Riktig annonse: Last opp denne annonsen til en kampanje som er knyttet til en feed.
    2. Riktig kampanje: Last opp en annonse som ikke er koblet til en feed, til denne kampanjen.

Reklamer mangler tekst.

Alle ikke-ASCII-tegn må bruke UTF-8.

Forhåndsvisning sporer ikke klikk.

• Forhåndsvisningen av annonsen via «Se annonse i full størrelse»-linken fungerer ikke fullt ut før du har lagret annonsen.
  • Deretter må nettadressen kopieres og limes inn i nettleseren.
  • Du kan ikke klikke videre fra reklamene i forhåndsvisningene under annonseopprettelsen eller i «Se annonse i full størrelse»-forgrunnsvinduet.

AMP-HTML-annonser

HTML-dokumentet ble avvist av den kanoniske AMP-validatoren.
Varselmelding HTML-filen din er ikke et gyldig AMP-HTML-annonsedokument. Kontrollér den ved hjelp av AMP-validatoren først.
Løsning Sørg for at AMP-HTML-annonsene består valideringen ved hjelp av denne offentlig tilgjengelige AMP-validatoren.
Anbefaling Bruk AMP-validatoren før du laster opp HTML-dokumentene dine.
Det oppsto kritiske interne feil under validering av annonsepakken.
Varselmelding Det har oppstått en intern feil. Hvis feilen vedvarer, kontakter du brukerstøtten vedrørende testpakken. Vi undersøker problemet så raskt som mulig.
Løsning Ikke aktuelt
Det egendefinerte AMP-elementet støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: Egendefinerte AMP-elementer som <amp-audio> støttes ikke.

Varselmelding Det egendefinerte AMP-elementet <$name> støttes ikke.
Løsning Fjern AMP-elementene som ikke støttes, samt JavaScript-importene deres fra HTML-filen.
Eksempel:
<amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> fra <body>-delen, og
<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> fra <head>-delen.
Anbefaling Bruk utelukkende AMP-elementer som støttes.
Et egendefinert AMP-element støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: Det egendefinerte AMP-elementet <amp-audio> som ikke støttes, importeres.

Varselmelding Det egendefinerte AMP-elementet <$name> som ikke støttes, importeres.
Løsning Fjern AMP-elementene som ikke støttes, samt JavaScript-importene deres fra HTML-filen.
Eksempel:
<amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> fra <body>-delen, og
<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> fra <head>-delen.
Anbefaling Bruk utelukkende AMP-elementer som støttes.
Pakken inneholder en medieressurs med en reservert elementbane.

Eksempel: Forbudt elementbane: _a4a/invalid.

Varselmelding Forbudt elementbane: $assetPath.
Løsning Gi katalogen nytt navn.
Anbefaling Ikke bruk reserverte katalognavn for elementbaner, for eksempel «_a4a».
En analysefeil ble funnet i amp-custom-stilblokken.

Eksempel: CSS-analysefeil: «... .foo:nth-child(1n) { color: red } …».

Varselmelding CSS-analysefeil: «... .foo:nth-child(1n) { color: red } …».
Løsning Korriger feilene i den tilknyttede CSS-kodebiten. Slike feil er vanligvis knyttet til CSS-pseudovelgere, som ikke støttes i den nåværende utgaven av Google Ads. Fjern dem fra amp-custom-stilblokken.
Attributtet inneholder en ugyldig verdi.

Eksempel: «srcset»-attributtet i «amp-ing»-taggen inneholder den ugyldige «abc»-verdien.

Varselmelding «$attrName»-attributtet i «$tagName»-taggen inneholder den ugyldige «$value»-verdien.
Løsning Dette betyr vanligvis at attributtverdien har feil format. Det kan for eksempel hende at «on»-attributtet inneholder en hendelseshandling med feil format. Du finner det riktige verdiformatet i de gjeldende spesifikasjonene for AMP-HTML-annonser.
Attributtet inneholder en forbudt verdi.

Eksempel: «class»-attributtet i «div»-taggen inneholder «amp-carousel-slide»-verdien, som er forbudt.

Varselmelding «$attrName»-attributtet i «$tagName»-taggen inneholder «$value»-verdien, som er forbudt.
Løsning Kontrollér at attributtene dine ikke inneholder forbudte verdier. Elementklasser skal ikke inneholde forbudte klassenavn, for eksempel «amp-carousel-button». På samme måte er det ikke tillatt å bruke «AMP» som mål for hendelseshandlinger.
Anbefaling Før du lager annonser, kan det være lurt å se gjennom spesifikasjonene for AMP-HTML-annonser i Google Ads samt listen over verdier som ikke er tillatt.
Et konfigurasjonselement mangler.

Eksempel: «finalURL»-elementet mangler for «exit1» i konfigurasjonen av «amp-ad-exit»-taggen.

Varselmelding «$value»-elementet mangler for «$item» i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning AMP-elementer som <amp-ad-exit> og <amp-animation> krever JSON-konfigurasjon. Du finner det gyldige konfigurasjonsformatet i de tilhørende spesifikasjonene for AMP-elementer.
Et konfigurasjonselement inneholder en ugyldig verdi.

Eksempel: Ugyldig verdi for «selector»-elementet i konfigurasjonen av «amp-ad-exist»-taggen.

Varselmelding Ugyldig «$value»-verdi for «$item»-elementet i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning AMP-elementer som <amp-ad-exit> og <amp-animation> krever JSON-konfigurasjon. Du finner det gyldige konfigurasjonsformatet i de tilhørende spesifikasjonene for AMP-elementer.
Et konfigurasjonselement støttes ikke i Google Ads.

Eksempel: «Filtre»-elementet støttes ikke i konfigurasjonen av «amp-ad-exit»-taggen.

Varselmelding «$item»-elementet støttes ikke i konfigurasjonen av «$tagName»-taggen.
Løsning Konfigurasjonselementet støttes ikke i Google Ads. Fjern det fra konfigurasjonen.
AMP-dokumentet inneholder flere forekomster av et element eller en verdi som bare kan vises én gang.

Eksempel: Flere forekomster av «amp-ad-exit»-elementet.

Varselmelding Fant flere forekomster av «$item»-elementet.
Løsning Behold bare den ene forekomsten, og fjern de overskytende elementene fra dokumentet.
En egendefinert utgang i AMP-HTML-annonsepakken støttes ikke.

Eksempel: AMP-HTML-annonsen din har endret klikkbarhet («tap:exit-api.exit(target=’product1’)»), noe som ikke støttes.

Varselmelding AMP-HTML-annonsen din har endret klikkbarhet, («$exit»), noe som ikke støttes.
Løsning Fjern <amp-ad-exit>-konfigurasjonen og JavaScript-importen fra HTML-koden. Fjern hendelseshandlingene som kaller opp «exit-api.exit» (f.eks. «<button on=”tap:exit-api.exit(target='product1')”>»).
Annonser inneholder flere HTML-filer.
Varselmelding Annonsen har flere inngangspunkt. Sørg for at HTML5-annonsen din bare har én HTML-fil med en tag for annonsestørrelse, og prøv på nytt.
Løsning Sørg for at bare én HTML-fil har annonseinnhold i ZIP-filen, og fjern de overskytende HTML-filene.
En CSS-regel inneholder en forbudt egenskapsverdi.

Eksempel: CSS-egenskapsverdien «width:100%» tillates ikke for velgeren «.amp-carousel-button».

Varselmelding CSS-egenskapsverdien «$cssPropertyName:$cssPropertyValue» tillates ikke for velgeren «$cssSelector».
Løsning Fjern CSS-egenskapsverdien som er angitt i meldingen, fra amp-custom-stilblokken.

HTML5 i Google Web Designer

Vær oppmerksom på følgende: Når du skal lage AMP-HTML-bannerannonser i Google Web Designer, vises det første trinnet i New File-dialogboksen (Ny fil). Der kan du klikke på AMPHTML-banner (AMP-HTML-banner) for å begynne å lage annonsen. Noe funksjonalitet er begrenset når AMP-HTML-annonser skal opprettes i Google Web Designer. Du finner mer informasjon i denne artikkelen om AMP-HTML-annonser.
Du må laste opp en publisert fil. Du må publisere filen din i Google Web Designer før du kan laste den opp til Google Ads.
Du må laste opp en publisert fil (ikke kildefilen) for å kunne laste opp annonsen din. Før du kan laste opp annonsen, må du åpne kildefilen i Google Web Designer og velge Publiser > Publiser lokalt. Finn ut mer.
Denne annonsen ble opprettet med «Generelt»-miljøet – ikke for «Google Ads». For å gå videre konverterer du filen til Google Ads-miljøet i Google Web Designer.
Du har valgt feil miljø da du opprettet annonsen. Annonsen din er opprettet med «Generelt»-miljøet – ikke «Google Ads». For å fortsette må du konvertere filen til «Google Ads»-miljøet. Finn ut mer om miljøkonvertering.
Annonsen du har lastet opp, inneholder HTML5-kode som er i strid med retningslinjene for Google Ads. Fjern alle henvisninger til taggene ovenfor før du laster opp annonsene dine.

Annonsen din er i strid med en av retningslinjene for Google Ads. Se problemene som står oppført i den opprinnelige feilmeldingen.

Du må fjerne alle funksjoner som ikke støttes, før du kan laste opp annonsen din. Dette gjør du ved å åpne index.html-filen i ZIP-filen din. Du finner funksjoner som ikke støttes, i «gwd-admetadata»-delen.

• Utvidbare annonser: søk etter «creativeProperties». «minWidth» skal være lik «maxWidth», og «minHeight» skal være lik «maxHeight».
  • Tellere eller tidtakere: søk etter «counters» eller «timers». Disse matrisene skal være tomme.
  • Flere utganger
  • Videoer
  • Kart
  • Her finner du en fullstendig liste over funksjoner som støttes.
HTML5-annonsen din inneholder en referanse til en ressurs som ikke finnes i ZIP-filen din. Kontrollér at du bare bruker referanser til interne ressurser i ZIP-filen din.

I Google Web Designer må du ta med bilder for alle visuelle tilstander for bildeknappen.

I koden nedenfor fra et eksempel på en index.html-fil mangler for eksempel bildene for «up-image», «over-image» og «down-image» (se den uthevede teksten).

<gwd-imagebutton id="gwd-imagebutton_1" up-image="" over-image="" down-image="" scaling="cover" class="gwd-imagebutton-tcf2"></gwd-imagebutton>

Finn ut mer om bildeknapp-komponenten.

For å løse problemet må du bytte ut placeholder.png med bildene du ønsker å bruke, og kontrollere at bildene er tatt med i ZIP-filen din.

Merk: Feilmeldingen skal inneholde en forklaring på hva som mangler. Noen ganger kan du få beskjed om at «""» mangler. I slike tilfeller har du sannsynligvis ikke angitt bildeplasseringen. Åpne ZIP-filen din, og finn index.html-filen. I denne filen kan du søke etter «=""» for å finne feilen.

Hvis du vil finne ut mer om problemene beskrevet i denne artikkelen, kan du gjennomgå det anbefalte opplæringsmaterialet for små og mellomstore bedrifter.