Foutmeldingen in geüploade advertenties oplossen

Het kan voorkomen dat er een foutmelding wordt weergegeven wanneer u advertentiemateriaal uploadt naar Google Ads. In de meeste gevallen kunt u het probleem verhelpen door uw bestand aan te passen en opnieuw op te slaan. Vervolgens kunt u nogmaals proberen uw bestand te uploaden.

Controleer uw advertenties met behulp van de html5-validatietool voor Google Ads.

In dit artikel wordt beschreven wat u kunt doen bij specifieke foutmeldingen die mogelijk worden weergegeven wanneer u advertentiemateriaal uploadt. Lees ons beleid ten aanzien van beeldadvertenties voor meer informatie.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe aangepaste dynamische advertentie uploadt, moet u ervoor zorgen dat deze het juiste type (dynamisch) en bedrijfstype heeft. Het bedrijfstype van het advertentiemateriaal moet overeenkomen met de campagne. U vindt meer informatie over uw feed op de pagina Campagne-instellingen.

Zorg er daarnaast voor dat uw advertentie is gemaakt voor de weergave van een of meer producten, maar niet voor een specifiek, vast aantal producten (bijvoorbeeld twee of drie). Google kan namelijk alleen garanderen dat er een of meer producten worden weergegeven voor dynamische remarketing.

Html5-advertenties

Html5-advertenties die met de Swiffy-tool zijn gemaakt, worden niet ondersteund. Upload het originele Flash-bestand.

Als u uw Flash-advertenties wilt converteren naar html5, uploadt u alleen Flash-bestanden naar Google Ads. Als u de Swiffy-conversietool gebruikt, worden de advertenties niet geaccepteerd. U kunt de advertenties ook opnieuw maken met Google Web Designer of andere tools. Meer informatie over hoe u Flash-advertenties naar html5 converteert.

De advertentie bevat een niet-ondersteund bestandstype. Verwijder niet-ondersteunde bestandstypen om het probleem te verhelpen.

Als u wilt nagaan of uw zip-bestand een niet-ondersteund bestandstype bevat, doet u het volgende:

1. Open het zip-bestand door erop te dubbelklikken.
  2. Controleer of elk bestand in de geopende map een ondersteund bestandstype is: .css, .js, .html, .gif, .png, .jpeg en .svg. Als u een bestand vindt dat niet wordt ondersteund, verwijdert u het.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen omdat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
Het bestand voor uw advertentie is te groot. Upload een advertentie die kleiner is dan 150 KB.
Houd er rekening mee dat de 150 KB geldt voor alle bestanden in uw zip-bestand. U kunt de grootte van uw bestanden controleren door de bestanden te selecteren en Bestand > Informatie ophalen of Bestand > Eigenschappen te gebruiken, afhankelijk van uw computer. In het pop-upvenster wordt de grootte in KB weergegeven.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat een pad of een bestandsnaam met tekens die geen letters, cijfers, punten (.), koppeltekens (-) of underscores (_) zijn.

Als u wilt nagaan of uw zip-bestand bestandsnamen bevat met niet-ondersteunde tekens, doet u het volgende:

1. Open het zip-bestand door erop te dubbelklikken.
  2. Controleer in de resulterende map of elke bestandsnaam alleen ondersteunde tekens gebruikt: letters, cijfers, punten (.), koppeltekens (-) en underscores (_). Wijzig de bestanden met namen die andere tekens bevatten dan de ondersteunde tekens. Als uw zip-bestand submappen bevat, moet u deze ook openen en de bestanden erin controleren.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen omdat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat html5-code die niet voldoet aan het beleid van Google Ads.

Zoek in de code voor uw advertentiemateriaal naar de bovenstaande niet-ondersteunde tags om het probleem te verhelpen. U moet alle bestanden controleren die zijn opgeslagen in uw zip-bestand en deze zo nodig verwijderen.

In veel gevallen wordt het probleem veroorzaakt door niet-ondersteunde svg-tags. In dat geval zoekt u in de code van uw advertentiemateriaal naar tags die niet zijn opgenomen in een van de ondersteunde categorieën (containerelementen, kleurovergangselementen en afbeeldingselementen). Meer informatie over welke ondersteunde tags worden toegewezen aan welke categorieën.

In uw html5-advertentie ontbreekt een primair html5-bestand. Zorg ervoor dat uw html5-advertentie een html-bestand met een 'ad.size'-tag bevat en probeer het opnieuw. Een 'ad.size'-tag ziet eruit als <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

Primaire html-bestanden bevatten een 'ad.size'-tag, zoals <meta name=”ad.size” content=”width=300,height=250”>.

1. Open uw html-bestand en zoek de 'ad.size'-metatag. Als u de tag vindt, moet u ervoor zorgen dat deze is opgenomen in de <head>-tag en dat de <head>-verklaring is afgesloten met </head>.
  2. Vervang aanhalingstekens handmatig, omdat er een fout kan optreden bij gekopieerde en geplakte aanhalingstekens (deze worden niet geaccepteerd door Google Ads).
  3. Deze fout kan ook optreden wanneer u bestanden probeert te uploaden vanuit DCLK Studio of de Swiffy-tool. Dergelijke bestanden worden niet geaccepteerd door Google Ads en kunnen niet worden geüpload. DCLK-bestanden moeten zoals gebruikelijk worden gedistribueerd via 3PAS. Swiffy Flash-bestanden moeten worden geüpload als Flash, niet als geconverteerde html5.
Uw html5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat we niet hebben gevonden in uw zip-bestand.

Zorg ervoor dat de bestandsnamen van alle bestanden in uw zip-bestand exact gelijk zijn aan de naam die wordt vermeld in het verwijzingsbestand.

Als bijvoorbeeld een van de bestanden in uw zip-bestand de naam pad/naar/voorbeelditem heeft, maar u in uw html-bestand verwijst naar pad/naar/voorbeelditem2, kan Google Ads het juiste bestand niet vinden.

Vergelijk de bovenaan vermelde bestandsnaam met elk bestand in uw html5-code. Als de bestandsnaam niet exact gelijk is, past u de verwijzing aan.

Uw html5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat niet is gevonden in uw zip-bestand. Zorg ervoor dat uw zip-bestand alleen naar interne items verwijst.

U kunt alleen naar bestanden verwijzen die in uw geüploade zip-bestand worden gevonden, en het hierboven vermelde bestand kan daar niet worden gevonden. Als u wilt doorgaan, verwijdert u verwijzingen in uw html-bestand naar items die zich buiten het zip-bestand bevinden.

Het item in de foutmelding kan niet worden gevonden in uw zip-bestand.  U moet ook de verwijzingen naar dat bestand verwijderen. Alleen de volgende externe verwijzingen zijn toegestaan:

• Google Fonts
  • Door Google gehoste jQuery
Het zip-bestand kan niet worden verwerkt omdat het bestand of een van de bestanden die erin zijn opgeslagen, is beschadigd.

Als u beschadigde bestanden in uw zip-bestand wilt corrigeren, doet u het volgende:

1. Open het zip-bestand door erop te dubbelklikken.
  2. Open in de resulterende map elk afzonderlijk bestand en sla het opnieuw op.
  3. Als u de geüpdatete versie wilt opslaan, selecteert u alle bestanden in de map en klikt u op Bestand > Items comprimeren.
  4. Als uw map niet correct wordt ingepakt, kan dit komen omdat u de map heeft gecomprimeerd. U moet elk item afzonderlijk selecteren, niet de map als geheel.
Uw html5-advertentie wijzigt de klikbaarheid, wat niet wordt ondersteund.
Het gebruik van tikgebied in html5-advertenties die zijn gemaakt in Google Web Designer en het gebruik van JavaScript ExitApi.exit() in advertenties die in andere tools zijn gemaakt, wordt niet ondersteund.
Als uw html5 is gemaakt met Google Web Designer, verwijdert u het tikgebied.
De wijzigingen hebben geen invloed op dynamische remarketingadvertenties die zijn gemaakt met Google Web Designer (GWD). U hoeft daarom voor deze advertenties het tikgebied niet te verwijderen en opnieuw te uploaden.
Als uw html5 afkomstig is van andere tools, verwijdert u het ExitApi-script uit het gedeelte <head> van uw index.html-bestand.
  • <script src="https://tpc.googlesyndication.com/pagead/gadgets/html5/api/exitapi.js"></script>

Nadat u deze scripttag heeft verwijderd, is uw volledige advertentie klikbaar. U kunt de knop behouden, maar elke klik op de advertentie brengt de gebruiker naar de bestemmingspagina.

Verwijder de onclick-gebeurtenis om de ExitApi.exit aan te roepen vanuit uw index.html-bestand.

• Voorbeeld: <button onclick="ExitApi.exit()">

Uw html5-advertentie kan niet worden geüpload. Uw account biedt geen ondersteuning voor html5-advertenties.

Vereisten voor het gebruik van html5-advertenties

Html5-advertenties zijn niet beschikbaar voor alle adverteerders. U kunt een verzoek indienen om html5-advertenties te gebruiken als deze nog niet beschikbaar zijn in uw account. Uw account moet hiervoor aan de volgende vereisten voldoen:

• Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van beleidsnaleving.
  • Uw account heeft een goede reputatie op het gebied van betalingen.
  • Gedurende de totale levensduur is er meer dan $ 1000 besteed.

U ontvangt per e-mail bericht wanneer het team van Google Ads uw verzoek heeft beoordeeld. Dit kan vijf tot zeven werkdagen duren. In de tussentijd kunt u andere opties gebruiken, zoals geüploade amp-html-advertenties of responsieve display-advertenties.

Het geüploade zip-bestand wordt niet ondersteund. Upload advertenties die niet aan een feed zijn gekoppeld.

Volg onderstaande stappen als deze foutmelding ontvangt:
  1.  Verifieer of dit de juiste campagne is voor deze advertentie.
    1. Als het de juiste advertentie en de juiste campagne is, koppelt u de campagne aan een feed.
  2. Als het niet de juiste campagne of advertentie is:
    1. Juiste advertentie: upload deze advertentie naar een campagne die aan een feed is gekoppeld.
    2. Juiste campagne: upload een advertentie die niet aan een feed is gekoppeld, aan deze campagne.

Er ontbreekt tekst in het advertentiemateriaal.

Voor alle niet-ASCII-tekens moet gebruik worden gemaakt van UTF-8.

Er kan niet worden doorgeklikt via het voorbeeld.

• Een volledig functionerend voorbeeld is alleen beschikbaar via de link 'Advertentie op volledig formaat weergeven' nadat de advertentie is opgeslagen.
  • Klanten moeten de URL vervolgens kopiëren en in hun browser plakken.
  • Doorklikken werkt niet voor advertentiemateriaal in het voorbeeld voor het maken van advertenties of in de voorbeeldpop-up 'Advertentie op volledig formaat weergeven'.

Amp-html-advertenties

Het html-document is geweigerd door de canonieke AMP-validator.
Bericht van melding Uw html-bestand is geen geldig amp-html-advertentiedocument. Controleer het eerst met de AMP-validator.
Oplossing Gebruik deze openbaar beschikbare AMP-validator om er zeker van te zijn dat de amp-html-advertenties kunnen worden gevalideerd.
Praktische tip Gebruik de AMP-validator voordat u uw html-documenten uploadt.
Kritieke interne fouten zijn opgetreden tijdens validatie van de advertentiebundel.
Bericht van melding Er is een interne fout opgetreden. Als de fout zich blijft voordoen, neemt u contact op met het ondersteuningsteam en stuurt u hen de testbundel. We zullen het probleem zo snel mogelijk onderzoeken.
Oplossing N.v.t.
Het aangepaste AMP-element wordt niet ondersteund in Google Ads.

Voorbeeld: Een aangepast AMP-element zoals <amp-audio> wordt niet ondersteund.

Bericht van melding Aangepast AMP-element <<$name>> wordt niet ondersteund.
Oplossing Verwijder de niet-ondersteunde AMP-elementen en hun JavaScript-invoer uit de html.
Voorbeeld:
<amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> uit het gedeelte <body>, en ook
<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> uit het gedeelte <head>.
Praktische tip Gebruik alleen ondersteunde AMP-elementen.
Een aangepast AMP-element wordt niet ondersteund in Google Ads.

Voorbeeld: Niet-ondersteund AMP-element <amp-audio> is geïmporteerd.

Bericht van melding Niet-ondersteund AMP-element <$name> is geïmporteerd.
Oplossing Verwijder de niet-ondersteunde AMP-elementen en hun JavaScript-invoer uit de html.
Voorbeeld:
<amp-audio width=”400” height=”300” src=”audios/myaudio.mp3”></amp-audio> uit het gedeelte <body>, en ook
<script async custom-element=”amp-audio” src=”https://cdn.ampproject.org/v0/amp-audio-0.1.js”></script> uit het gedeelte <head>.
Praktische tip Gebruik alleen ondersteunde AMP-elementen.
De bundel bevat een media-item met een gereserveerd itempad.

Voorbeeld: Niet-toegestaan itempad: _a4a/invalid.

Bericht van melding Niet-toegestaan itempad: $assetPath.
Oplossing Wijzig de naam van de directory.
Praktische tip Vermijd het gebruik van gereserveerde directorynamen voor itempaden, zoals '_a4a'.
Parseerfouten gevonden in het aangepaste AMP-stijlblok.

Voorbeeld: Css-parseerfout: '... .foo:nth-child(1n) { color: red } …'.

Bericht van melding Css-parseerfout: '... .foo:nth-child(1n) { color: red } …'.
Oplossing Los de fouten in het bijgevoegde css-fragment op. Meestal zijn deze fouten gerelateerd aan css-pseudokiezers, die in de huidige versie van Google Ads niet worden ondersteund. Verwijder ze uit het aangepaste blok in AMP-stijl.
Het kenmerk bevat een ongeldige waarde.

Voorbeeld: Het kenmerk 'srcset' in tag 'amp-ing' bevat de ongeldige waarde 'a b c'.

Bericht van melding Het kenmerk '$attrName' in tag '$tagName' bevat de ongeldige waarde '$value'.
Oplossing Dit betekent meestal dat de notatie van de kenmerkwaarde onjuist is. Het kenmerk 'on' kan bijvoorbeeld een gebeurtenisactie met een onjuiste notatie bevatten. Bekijk de huidige amp-html-specificaties voor de juiste waardenotatie.
Het kenmerk bevat een niet-toegestane waarde.

Voorbeeld: Het kenmerk 'class' in tag 'div' bevat de waarde 'amp-carousel-slide', die niet is toegestaan.

Bericht van melding Het kenmerk '$attrName' in tag '$tagName' bevat de waarde '$value' die niet is toegestaan.
Oplossing Zorg ervoor dat uw kenmerken geen gereserveerde waarden bevatten. Elementklassen mogen geen gereserveerde klassenamen bevatten, zoals 'amp-carousel-button'. Ook 'AMP' is niet toegestaan als het doel van een gebeurtenisactie.
Praktische tip Raadpleeg de specificaties voor amp-html-advertenties van Google Ads en bekijk de lijst van niet-toegestane waarden voordat u advertenties maakt.
Er ontbreekt een configuratie-item.

Voorbeeld: 'finalURL' ontbreekt voor 'exit1' in configuratie van tag 'amp-ad-exit'.

Bericht van melding '$value' ontbreekt voor '$item' in configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Voor AMP-elementen als <amp-ad-exit> en <amp-animation> is een JSON-configuratie vereist. Raadpleeg de betreffende AMP-elementspecificaties voor de geldige configuratie-indeling.
Een configuratie-item bevat een ongeldige waarde.

Voorbeeld: Ongeldige waarde voor 'selector' in configuratie van tag 'amp-ad-exist'.

Bericht van melding Ongeldige '$value' voor '$item' in configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Voor AMP-elementen als <amp-ad-exit> en <amp-animation> is een JSON-configuratie vereist. Raadpleeg de betreffende AMP-elementspecificaties voor de geldige configuratie-indeling.
Een configuratie-item wordt niet ondersteund in Google Ads.

Voorbeeld: 'Filters' is geen ondersteunde tag in de 'amp-ad-exit'-configuratie.

Bericht van melding '$item' wordt niet ondersteund in de configuratie van tag '$tagName'.
Oplossing Het configuratie-item wordt niet ondersteund in Google Ads. Verwijder het uit de configuratie.
Het AMP-document bevat meerdere instanties van een element/waarde voor eenmalige weergave.

Voorbeeld: Meerdere instanties van 'amp-ad-exit'.

Bericht van melding Meerdere instanties gevonden van '$item'.
Oplossing Verwijder de extra elementen uit het document en behoud slechts één instantie.
Een aangepast uitstappunt in amp-html-advertentiebundel wordt niet ondersteund.

Voorbeeld: Uw amp-html-advertentie heeft de klikbaarheid gewijzigd 'tap:exit-api.exit(target=’product1’)'. Dit wordt niet ondersteund.

Bericht van melding Uw amp-html-advertentie beschikt over aangepaste klikbaarheid, '$exit'. Dit wordt niet ondersteund.
Oplossing Verwijder de <amp-ad-exit>-configuratie en JavaScript-invoer uit de html. Verwijder de gebeurtenisacties die 'exit-api.exit' aanroepen (bijvoorbeeld, <button on=”tap:exit-api.exit(target=’product1’)”>).
Advertenties bevatten meerdere html-bestanden.
Bericht van melding De advertentie bevat meerdere beginpunten. Zorg ervoor dat uw html5-advertentie een html-bestand met een 'ad.size'-tag bevat en probeer het opnieuw.
Oplossing Zorg ervoor dat het zip-bestand maar één html-bestand voor het weergeven van advertentiecontent bevat en verwijder de extra html-bestanden.
Een css-regel bevat een niet-toegestane propertywaarde.

Voorbeeld: De css-propertywaarde 'width:100%' is niet toegestaan voor kiezer '.amp-carousel-button'.

Bericht van melding De css-propertywaarde '$cssPropertyName:$cssPropertyValue' is niet toegestaan voor kiezer '$cssSelector'.
Oplossing Verwijder de css-propertywaarde die in het bericht wordt genoemd uit het aangepaste AMP-stijlblok.

Google Web Designer html5

Opmerking: De eerste stap voor het maken van amp-html-banneradvertenties in Google Web Designer wordt aangeboden in het dialoogvenster 'Nieuw bestand' waar u kunt klikken op amp-html-banner om te beginnen met het maken van de advertentie. Voor amp-html-advertenties gelden in Google Web Designer beperkingen voor bepaalde functies. Lees het artikel over amp-html-advertenties voor meer informatie.
U moet een gepubliceerd bestand uploaden. U moet uw bestand in Google Web Designer publiceren voordat u het naar Google Ads kunt uploaden.
Als u uw advertentie wilt uploaden, moet u een gepubliceerd bestand uploaden, niet het auteursbestand. Voordat u uw advertentie kunt uploaden, moet u het auteursbestand openen in Google Web Designer en de opties Publiceren > Lokaal publiceren kiezen. Meer informatie.
Deze advertentie is gemaakt in de omgeving 'Algemeen' in plaats van 'Google Ads'. Als u wilt doorgaan, zet u het bestand in Google Web Designer om naar een 'Google Ads'-omgeving.
U heeft de verkeerde omgeving geselecteerd toen u de advertentie maakte. Uw advertentie is gemaakt in de omgeving Algemeen in plaats van Google Ads. Als u wilt doorgaan, moet u het bestand converteren naar een Google Ads-omgeving. Meer informatie over omgevingsconversie.
De advertentie die u heeft geüpload, bevat html5-code die in strijd is met het beleid van Google Ads. Verwijder verwijzingen naar de bovenstaande tags voordat u uw advertenties uploadt.

Uw advertentie is in strijd met het beleid van Google Ads. Bekijk de problemen in de oorspronkelijke foutmelding.

Voordat u uw advertentie kunt uploaden, moet u niet-ondersteunde functies verwijderen. U kunt dit doen door het bestand index.html in uw zip-bestand te openen. Niet-ondersteunde functies vindt u in het gedeelte gwd-admetadata.

• Uitvouwbare advertentie: Zoek naar 'creativeProperties'. De waarde voor minWidth moet gelijk zijn aan die voor maxWidth. De waarde voor minHeight moet gelijk zijn aan die voor maxHeight.
  • Tellers of timers: Zoek naar 'counters' of 'timers'. Deze arrays moeten leeg zijn.
  • Meerdere uitstappunten
  • Video's
  • Kaarten
  • U vindt hier een volledig overzicht van ondersteunde functies.
Uw html5-advertentie probeert te verwijzen naar een item dat niet is gevonden in uw zip-bestand. Zorg ervoor dat uw zip-bestand alleen naar interne items verwijst.

In Google Web Designer moet u afbeeldingen opnemen voor alle visuele statussen van de afbeeldingsknop.

Voorbeeld: in het onderstaande codefragment uit een voorbeeldbestand index.html ontbreken de afbeeldingen voor up-image, over-image en down-image (zie vetgedrukte tekst).

<gwd-imagebutton id="gwd-imagebutton_1" up-image="" over-image="" down-image="" scaling="cover" class="gwd-imagebutton-tcf2"></gwd-imagebutton>

Meer informatie over de component voor de afbeeldingsknop.

Als u het probleem wilt oplossen, vervangt u placeholder.png door de afbeelding(en) die u wilt gebruiken en zorgt u ervoor dat de afbeelding is opgenomen in het zip-bestand.

Opmerking: In de foutmelding moet worden aangegeven wat ontbreekt. In sommige gevallen wordt aangegeven dat "" ontbreekt. In dit geval is de afbeeldingslocatie waarschijnlijk niet opgegeven. Open uw zip-bestand en ga naar het bestand index.html. In dat bestand kunt u zoeken naar ' ="" om de fout te vinden.

Voor meer informatie over het probleem dat in dit artikel wordt beschreven, volgt u deze door materiedeskundigen aanbevolen training.