Om hur du når rätt kunder med dina annonser

Fundera över kundernas preferenser, vanor och särdrag. Det kan hjälpa dig att välja rätt inställningar för din kampanj.

I den här artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du vill skapa annonser som når rätt kunder.

Innan du börjar

Se till att du vet vilka kunder du vill nå ut till och att du förstår kampanjinställningarna, så att du kan skapa en kampanj som uppfyller dina mål.

Viktiga saker att tänka på när det gäller kunders önskemål och beteende
  • Ord och fraser som de använder när de söker online: Anta att du har en möbelbutik. Fundera över vilka söktermer dina potentiella kunder kan tänkas använda när de söker efter möbler. Använder de generella söktermer som ”möbler” eller ”möbelbutik”? Eller är det troligare att de väljer mer specifika termer beroende på vad de letar efter, som ”köpa modulsoffa” eller ”matsalsstolar”? De här orden och fraserna kan hjälpa dig att hitta de sökord som leder till att dina annonser visas i sökresultaten.
  • Understanding your customers: Customer Locations

Geografisk plats: Tänk på var dina potentiella kunder finns. Om du bara erbjuder leverans till kunder på en viss ort bör du begränsa kampanjens platsinriktning till den orten så att annonsen bara visas för potentiella kunder där. Då behöver du bara betala för klick på dina annonser från personer som bor i det aktuella området och som kan köpa dina möbler.
  • Understanding your customers: How customers can connect

Hur kunderna kan kontakta dig: Fundera över hur du vill att kunderna ska kontakta dig. Om du vill att de ska besöka din butik kan du visa adressinformation i dina annonser. Eller så kanske du vill att de ska ringa dig eller fylla i ett kontaktformulär online. Du kan lägga till dessa och andra alternativ i annonsen med hjälp av annonstillägg.

Ange en kampanjbudget

När du vet vilka dina kunder är kan du fundera på hur mycket pengar du vill lägga på att nå dem med dina annonser och vilka resultat du förväntar dig.

Med Google Ads väljer du en daglig budget för varje kampanj utifrån dina mål med annonseringen och det genomsnittliga belopp du vill betala varje dag. Läs tips om hur du anger en kampanjbudget.

Är du osäker på hur du kommer att debiteras? Ta reda på hur Google Ads beräknar kostnader.