Finn ut mer om hvordan du når ut til de riktige kundene med annonsene dine

Hvis du tar hensyn til kundenes preferanser, vaner og særtrekk, kan det bli enklere å velge riktige innstillinger for kampanjen.

Denne artikkelen tar for seg hva du bør vurdere for å opprette annonser som når ut til de riktige kundene.

Før du begynner

Vit hvilke kunder du ønsker å nå ut til, og sørg for at du forstår kampanjeinnstillingene slik at du kan lage en kampanje som oppfyller målene dine.

Ting du bør vurdere med tanke på kundenes preferanser og atferd
  • Ord og uttrykk de bruker når de søker på nettet: Hvis du driver en møbelbutikk, bør du tenke gjennom hvilke søkeord potensielle kunder kanskje bruker når de søker etter møbler. Bruker de generelle søkeord som «møbler» eller «møbelbutikk»? Det er mer sannsynlig at de bruker mer spesifikke søkeord for det de søker etter, for eksempel «kjøp sofaseksjon» eller «spisestoler». Med utgangspunkt i disse ordene og uttrykkene er det enklere å avgjøre hvilke søkeord som skal utløse annonsene dine, slik at de vises i søkeresultatene.
  • Understanding your customers: Customer Locations

Geografisk område: Tenk over hvor de potensielle kundene dine befinner seg. Hvis du bare tilbyr levering i byen der butikken befinner seg, bør du begrense stedsmålrettingen for kampanjen slik at bare potensielle kunder i den aktuelle byen ser annonsen din. Dette bidrar til å sikre at du bare betaler for annonseklikk fra personer som bor innenfor området du leverer i, og som kan kjøpe møblene dine.
  • Understanding your customers: How customers can connect

Hvordan de tar kontakt: Tenk over hvordan du ønsker at kundene skal ta kontakt med butikken. Hvis du ønsker at de skal besøke butikken fysisk, kan du fremheve butikkadressen i annonsene. Kanskje du i stedet ønsker at de skal ringe bedriften din eller fylle ut et kontaktskjema på nettet? Du kan legge til slik informasjon og andre alternativer i annonsen din ved hjelp av annonseutvidelser.

Finn ut mer om hvordan du angir et kampanjebudsjett

Når du vet hvem kundene dine er, må du tenke gjennom hvor mye du er villig til å betale for å nå frem til dem med annonsene dine, og hvilke resultater som kreves for at kampanjen betraktes som vellykket.

Med Google Ads angir du et gjennomsnittlig dagsbudsjett for hver enkelt kampanje ut fra annonseringsmålene dine og hvor mye du er villig til å bruke per dag. Få tips om hvordan du angir et kampanjebudsjett.

Er du usikker på hva du belastes for? Finn ut hvordan kostnader beregnes i Google Ads.