Målretting av annonser

Korrekt målretting av annonser er helt avgjørende for om du lykkes med annonsekampanjer eller ikke. Du kan ha den perfekte annonsen, men for å nå målet ditt må du sørge for at den blir vist til de rette folkene i de rette øyeblikkene. I Google Ads kan du målrette annonser mot brukere på flere måter.

Målretting

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Med målgruppen din menes de personene du vil vise annonsene dine til. Du kan nå ut til folk basert på

• hvem de er
  • vanene og interessene deres
  • det de aktivt undersøker
  • folk som allerede har hatt interaksjoner med annonsene dine, nettstedet ditt eller appen din, og som kan komme tilbake

Finn ut mer om publikumsmålretting.

Innholdsmålretting

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

For videokampanjer som bare genererer konverteringer: For at du skal kunne finne flere konverteringsmuligheter, kan du ikke lenger legge til innholdsmålretting i nye og eksisterende videokonverteringskampanjer de neste månedene. Fra tidlig i 2023 blir alle eksisterende innstillinger for innholdsmålretting fjernet automatisk fra videokampanjer der målet er å generere konverteringer. Du kan fjerne innholdsmålretting manuelt fra eksisterende konverteringskampanjer ved å gå til innstillingene for annonsegrupper. Finn ut mer om hvordan du kan optimalisere kampanjer for konverteringer.

Med metodene for innholdsmålretting kan du definere hvor du vil at annonsene dine skal (eller ikke skal) vises. Når du kombinerer flere metoder for innholdsmålretting, blir annonsene målrettet mot et hvilket som helst innhold i annonsegruppen, så du kan nå ut til en bredere målgruppe.

• Emner: Målrett én annonse mot flere sider om bestemte emner samtidig. Med emnemålretting kan du dekke veldig mange sider i Displaynettverket. Google Ads analyserer nettinnhold, og det tas hensyn til faktorer som tekst, språk, linkstruktur og sidestruktur. Det blir så avgjort hva som er de viktigste temaene på hver nettside, og annonsene målrettes så basert på emnevalgene dine.
  • Plassering: Målrett annonser mot nettsteder i Displaynettverket som kundene dine besøker. Hvis du velger denne typen målretting, ser vi bare på nettstedene du har valgt (administrerte plasseringer), når vi søker etter relevante nettsteder. I motsetning til innholdsmålretting (automatiske plasseringer) kreves det ikke søkeord når du bruker plasseringsmålretting. En plassering kan være et helt nettsted eller et delsett av et nettsted.
  • Innholdssøkeord: Velg ord som er relevante for produktet ditt eller tjenesten din for å målrette annonsene mot brukere som søker etter de samme termene. Du kan skreddersy et sett med søkeord for manuelt å nå ut til bestemte demografiske grupper manuelt eller nå bestemte mål. Du kan for eksempel endre søkeordene for å gjenspeile sesongbetonte interesser eller få mest mulig ut av et salg.

Du kan administrere innstillingene for innholdsmålretting i enkeltkampanjer eller for alle kvalifiserte kampanjer via «Innhold»-delen i Google Ads.

Eksempler

Hvis du driver et hundehotell i Oslo kan du legge til søkeordet «hundepleie» for søkeannonsering og «Oslo og byer i nærheten» som målrettingsstedet i Google Ads-kampanjen din. Når folk i Oslo taster inn «hundepleie» på Google, kan de få se annonsen din ved siden av søkeresultatene.

Hvis du har en bedrift som selger kostymer, kan du legge til søkeordet «kjøp kostymer» for banner-/videoannonsering og målrette bildeannonsen din mot iPhone- eller Android-enheter. Når folk så bruker en Android-telefon for å besøke nettsteder i Displaynettverket som har informasjon om kjøp av kostymer, får de kanskje se denne bildeannonsen.

Husk dette

Når du velger flere målrettingsmetoder i Displaynettverket, utgjør nettverksinnstillingene forskjellen mellom suksess og fiasko.

Bannerannonser vises bare i Google Displaynettverk. De vises ikke på søkeresultatsider. I likhet med andre Google-annonser kan bannerannonser opprettes for kampanjer basert på kostnad per klikk (CPC), kostnad per tusen visninger (CPM), målkostnad per handling (mål-CPA), mål for avkastning på annonsekostnader (mål-ROAS) og utvidet kostnad per klikk (ECPC).