Om importering av Salesforce-konverteringer til Google Ads

Nå er «Tilknyttede kontoer»-siden, som tidligere var under «Administrator» Admin Icon, plassert under «Verktøy» Tools Icon i «Data Manager». Google Ads Data Manager er et dataimporterings- og administrasjonsverktøy som har et intuitivt oppsett der du kan hente inn kundedata fra andre steder enn Google og aktivere dem i Google Ads. Finn ut mer om Data Manager.

Hvis du sporer muligheter, potensielle salg eller begge deler via Sales Cloud fra Salesforce, kan du importere konverteringene du får utenfor nettet, fra Sales Cloud til Google Ads. På denne måten blir det enklere å måle hvilken verdi du oppnår utenfor nettet med Google Ads-investeringene du gjør på nettet.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på fordelene med denne funksjonen samt gi deg grunnleggende informasjon om hvordan prosessen fungerer. Når du er klar til å sette i gang, kan du følge veiledningen til å importere konverteringer fra Salesforce.

Merk: Denne informasjonen omhandler standardintegreringen med Salesforce. Hvis du ser «Salesforce» i listen over importkilder når du oppretter en ny konverteringshandling fra import, bruker du den eldre integreringen med Salesforce. Du kan oppgradere Salesforce-integreringen i fremtiden.

Fordeler

• Knytt Google Ads sammen med Sales Cloud fra Salesforce for å finne ut hvilke søkeord, annonser og kampanjer i Google Ads som i størst grad genererer kvalifiserte potensielle kunder og nye salg som spores i Salesforce.
  • Med importering av Salesforce-konverteringer til Google Ads telles det automatisk Google Ads-konverteringer for hendelser du sporer i Salesforce. Og dermed blir det enklere å forstår hvordan Google Ads påvirker salgstrakten og gjør kontojusteringer for at du skal få enda bedre resultater.
  • Under konfigureringen foreslår Google at Google Ads-felt automatisk skal tilordnes relaterte Salesforce-felt.
  • Bruk transformasjonsfunksjonen til å hashe inndata fra felter for data fra brukere, for eksempel de for e-postadresse og telefonnummer. Finn ut hvordan Google bruker data om optimaliserte konverteringer.

Eksempel

Du har opprettet annonser for å sende potensielle kunder til et kontaktskjema på nettstedet ditt. Når folk fyller ut dette skjemaet, registreres de som potensielle kunder i Salesforce, og med Salesforce kan du spore hvert enkelt trinn i salgsprosessen.

Du har allerede konfigurert konverteringssporing for å se når potensielle kunder som klikker på annonsene dine, sender inn kontaktskjemaet. Dessuten har du lagt merke til at to søkeord er spesielt viktige med tanke på å generere disse potensielle salgene. Men du vet også at ikke alle potensielle salg er like. Da blir spørsmålet: Resulterer begge søkeordene i faktiske salg?

Du knytter sammen Salesforce- og Google Ads-kontoen din og bestemmer deg for å spore to Salesforce-hendelser som konverteringer: når et potensielt salg blir til en mulighet, og når muligheten resulterer i et salg.

Når du begynner å importere disse konverteringene, finner du ut at selv om begge disse søkeordene fører til at det sendes inn mange skjemaer for potensielle salg på nettstedet, får du langt flere potensielle salg som til slutt ender i muligheter og reelle salg, via det ene av disse to søkeordene. Derfor øker du budene på det mest lønnsomme søkeordet og eksperimenterer ved å legge til nye søkeord som ligner på dette.

Slik fungerer det

Når du har konfigurert importering av Salesforce-konverteringer til Google Ads, kan konverteringene importeres på to ulike måter: i form av optimaliserte konverteringer for potensielle salg eller basert på GCLID-verdier.

Slik importeres konverteringer for potensielle salg

Når noen klikker på annonsen din, går til nettstedet ditt og sender inn informasjon om seg selv via et skjema for potensielle salg på nettstedet, registrerer nettstedet informasjon fra brukere, deriblant telefonnummer og e-postadresse, i CRM-et ditt, altså Salesforce. Hvis du har valgt optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Innstillinger-delen i Google Ads-kontoen din, sender Google-taggene på nettstedet ditt hashet informasjon om potensielle salg til Google Ads.

Google Ads sjekker regelmessig den tilknyttede Salesforce-kontoen din for å finne eventuelle viktige og nylig registrerte hendelser som kan tilskrives annonsene dine (f.eks. konverterte potensielle salg). Google Ads importerer automatisk de tilordnede feltene fra de definerte CRM-objektene dine i Salesforce og bruker hashet informasjon om potensielle salg til å matche hendelsen med annonseklikket som opprinnelig førte det potensielle salget.

For å påse at Google Ads-konverteringsdataene dine korrekt gjenspeiler konverteringene utenfor nettet som du sporer via Salesforce Sales Cloud-kontoen din, må Google Ads regelmessig innhente og lagre noe informasjon om hendelsene du sporer via CRM-et (f.eks. mulighetstrinn og statuser for potensielle salg). Finn ut hvordan Google Ads sporer konverteringer på nettsteder.

Google Ads henter også regelmessig verdiene i feltene nedenfor fra Sales Cloud-kontoen din for å identifisere hvilke egendefinerte hendelser som skal registreres som konverteringer i Google Ads. Google Ads henter disse dataene bare for objektene du har angitt.

• statusfelt for det potensielle salgsobjektet
  • trinnfelter for mulighetsobjektet
  • alle listefelt fra mulighetsobjekter og potensielle salgsobjekter som brukes for å avgjøre når konverteringer skal telles (f.eks. status for potensielt salg og mulighetstrinn)

Merk: Hvis du bruker den eldre integrasjonen med Salesforce i forbindelse med optimaliserte konverteringer for potensielle salg eller importering av konverteringer utenfor nettet, henter Google Ads bare disse dataene for muligheter og potensielle salg som har en verdi i GCLID-feltet.

• Potensielt salg: egendefinert GCLID-felt
  • Potensielt salg: statuslogg
  • Mulighet: beløp
  • Mulighet: egendefinert GCLID-felt
  • Muligheter: trinnlogg

Med unntak av opplastingsloggene blir denne regelmessig nedlastede informasjonen slettet innen få dager. Du har tilgang til loggene i 90 dager, slik at du kan se hvilke konverteringer og konverteringsverdier som ble lastet opp for de ulike GCLID-verdiene på de enkelte dagene. De slettes etter 90 dager.

Dette betyr at vi ikke kan lese eller på annen måte innhente informasjon vi kan bruke for å identifisere personene eller bedriftene du gjør forretninger med (f.eks. navn på muligheter eller potensielle salg).

Finn ut mer om retningslinjene for kundedata og hvordan Google bruker data om optimaliserte konverteringer.

Slik fungerer GCLID-basert importering av konverteringer utenfor nettet

Når noen klikker på annonsen din og besøker nettstedet ditt, registreres det en unik ID, en «Google klikk-ID» (GCLID), på nettstedet, som blir lagret i en informasjonskapsel. Med denne ID-en kan Google Ads fastslå hvilket klikk på hvilken annonse som skal tilskrives fremtidige konverteringer.

Når en bruker fyller ut et skjema for potensielle kunder på nettstedet ditt, blir GCLID-verdien overført fra nettstedet til Salesforce og lagret sammen med registreringen av den potensielle kunden og eventuelle fremtidige salgsmuligheter.

Google Ads sjekker regelmessig Salesforce-kontoen din for å se om du har registrert nye milepæler knyttet til annonser. (Under konfigurasjonsprosessen kan du velge hvilke statuser for potensielle kunder og mulighetstrinn du vil spore som konverteringer.) Hvis den aktuelle milepælen stammer fra en potensiell kunde hentet inn via en annonse, kan Google Ads-systemet se dette, ettersom registreringen av milepælen i så fall inneholder den unike ID-en som ble lagret på nettstedet ditt og overført til Salesforce. Når Google Ads-systemet finner slike milepæler, telles de som konverteringer i Google Ads.

Dette må du gjøre

For at denne prosessen skal foregå som beskrevet ovenfor, må du redigere visse ting på nettstedet samt i Salesforce- og Google Ads-kontoen din. Hvis en annen person administrerer bedriftens Salesforce-konto, er det lurt å be hen om å hjelpe deg med deler av denne konfigurasjonen. Hvis du i tillegg har en nettutvikler som vedlikeholder nettstedet, trenger du også hjelp fra hen.

Vi viser deg konfigureringsprosessen nedenfor. Du kan se den komplette veiledningen i artikkelen Importer konverteringer fra Salesforce, eller du kan klikke på linkene til hvert trinn nedenfor, som tar deg direkte til den aktuelle delen av oppsettet. Sørg for at du også leser gjennom kravene, slik at du vet du er klar til å knytte kontoene sammen.

Slik konfigurerer du optimaliserte konverteringer for potensielle salg i Salesforce

1. Godta vilkårene for kundedata

1. Velg «Se vilkårene» ved siden av «Vilkår for kundedata», og gjennomgå retningslinjene og tilleggsvilkårene for kundedata.
  2. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av «Jeg har lest gjennom og godtar vilkårene på vegne av bedriften min».
  3. Klikk på Godta. Nå kan du se at statusen din er oppdatert til «Godtatt».

Merk: Disse vilkårene gjelder for kontoen eller managerkontoen din i sin helhet. Hvis du ikke ser vilkårene, spores konverteringene i kontoen via en managerkonto. Vilkårene for kundedata må godtas i managerkontoen og i eventuelle Google Ads-managerkontoer hvor det lastes opp data på vegne av managerkontoen som bruker sporing via flere kontoer.

2. Slå på optimaliserte konverteringer for potensielle salg

Merk av for «Slå på optimaliserte konverteringer for potensielle salg» i «Optimaliserte konverteringer for potensielle salg»-delen. Vær oppmerksom på at hvis du ikke merker av i avmerkingsboksen her, får du muligheten til å gjøre det når du oppretter en konverteringshandling.

3. Konfigurer nettstedet ditt

Når du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg, trenger du ikke å endre noe i systemene for skjemaer for potensielle salg eller kunderelasjonshåndtering (CRM) for å lagre Google klikk-ID-er (GCLID-er), som jo er tilfellet med konverteringssporing utenfor nettet. I stedet måles konverteringer basert på data fra brukere, i form av telefonnummer eller e-postadresse, som er tilknyttet potensielle salg.

Sørg for at Google-taggen eller Google Tag Manager er implementert på hele nettstedet. Følg veiledningen for å konfigurere optimaliserte konverteringer for potensielle salg på nettstedet via Google-taggen eller Google Tag Manager. Du bør enten bruke Google-taggen eller Google Tag Manager for å påse at skjemaer for potensielle salg som sendes inn, samt data fra brukere registreres på rett måte.

4. Slik konfigurerer du automatisk importering av Salesforce-hendelser som konverteringer:

Finn ut hvordan du importerer Salesforce-hendelser som konverteringer.

Slik konfigurerer du importering av konverteringer utenfor nettet i Salesforce

1. Konfigurer Salesforce-kontoen din. Opprett et egendefinert GCLID-felt i objektene for muligheter og potensielle salg. Uten denne ID-en ser ikke Google Ads hvilket klikk en konvertering skal tilskrives. Hvis en annen person administrerer bedriftens Salesforce-konto, må du be hen om å hjelpe deg med dette trinnet.
  2. Juster «Web-to-Lead»-skjemaet ditt fra Salesforce. Endre «Web-to-Lead»-skjemaet på nettstedet ditt slik at klikk-ID-en (samt resten av skjemadataene) blir lastet opp til Salesforce. Kontoadministratoren din hos Salesforce kan hjelpe deg med dette trinnet.
  3. Gjør endringer på nettstedet ditt slik at klikk-ID-en lagres i en informasjonskapsel. I Google Ads får du en kodebit du må plassere på nettstedet ditt, slik at du kan innhente og lagre klikk-ID-en. Hvis du har en nettutvikler, kan hen hjelpe deg med dette.
  4. Test at systemet ditt fungerer. Legg til ID-parameteren i nettadressen til nettstedet ditt, send inn et potensielt testsalg, og se om ID-en overføres til Salesforce.
  5. Knytt sammen Google Ads- og Salesforce-kontoen din. Du må oppgi passord og brukernavn for Salesforce-kontoen din. Hvis en annen er kontoadministrator, kan du be hen om å gi deg passordet og brukernavnet eller hjelpe deg med denne delen av prosessen.
  6. Bestem deg for hvilke Salesforce-hendelser du vil spore som konverteringer, og hvor ofte Google Ads skal sjekke om slike er registrert.
  7. Importer konverteringene dine. Nå er du ferdig med konfigureringen. Fra nå av blir konverteringene dine regelmessig importert fra Salesforce til Google Ads-kontoene dine.

Hva teller som en konvertering?

Det registreres en konvertering hver gang verdien i et listefelt for mulighetsobjekter eller potensielle salgsobjekter blir endret og innfrir hendelsesbetingelsene dine. Dette kan innebære at en mulighet eller et potensielt salg kan importeres flere enn én gang dersom hendelsesbetingelsen innfris en rekke ganger.

Hvis du bruker den eldre integrasjonen med Salesforce, kan du konfigurere Google Ads-kontoen din slik at det registreres en konvertering for alle mulighetstrinn eller statuser for potensielle salg eller ethvert trinn eller enhver status du sporer via Salesforce-kontoen din. I Google Ads blir det registrert en konvertering hver gang en mulighet når det aktuelle trinnet eller et potensielt salg gis den aktuelle statusen. Merk: Hvis en Salesforce-bruker hopper over et trinn eller en status og i stedet angir trinnet som neste trinn eller siste trinn, registrerer ikke Google Ads noen konvertering for trinnene som er hoppet over.

Eksempel

I Salesforce-kontoen din finnes følgende mulighetstrinn: 1. «Sales Qualified» (kvalifisert for salg), 2. «Needs Analysis» (analysebehov), 3. «Proposal» (forslag), 4. «Negotiation» (forhandling), 5. «Closed Won» (lukket og vunnet) og 6. «Closed Lost» (lukket og tapt).

I Google Ads kan du velge å registrere en konvertering hver gang følgende trinn nås: 3. «Proposal», 4. «Negotiation» og 5. «Closed Won».

I Salesforce går en brukers mulighet fra 1. «Sales Qualified» til 3. «Proposal», før denne markeres som 5. «Closed Won» (lukket – vunnet).

I Google Ads kan du se konverteringer for «Proposal» og «Closed Won», men ikke for «Negotiation» (siden brukeren aldri gis muligheten til å forhandle).

Om Salesforce-data i Google Ads

Google Ads importerer regelmessig Google klikk-ID-en (hvis du importerer konverteringer utenfor nettet) eller data fra brukere i form av telefonnummer eller e-postadresse (hvis du bruker optimaliserte konverteringer for potensielle salg) og relevante hendelsesdata fra Salesforce-integreringer med Google Ads. Salesforce skal ikke holdes ansvarlig dersom disse dataene på noen måte påvirkes av denne overføringen.

Du kan finne ut mer om Salesforce-data i Google Ads ved å klikke på linkene nedenfor.

Google Ads henter ut og lagrer følgende informasjon fra Salesforce-kontoen din

For at konverteringene utenfor nettet som du sporer i Salesforce Sales Cloud-kontoene dine, skal gjenspeiles korrekt i Google Ads-konverteringsdataene dine, må Google Ads regelmessig innhente og lagre informasjon om mulighetstrinnene dine og statusene dine for potensielle salg.

Når du begynner å bruke denne løsningen, må Google Ads lagre visse data fra Salesforce-kontoen din for å opprettholde en konsekvent forståelse av hendelsene du vil behandle som konverteringer. Dataene vi lagrer, inkluderer kontoens «org name» (organisasjonsnavn) og «org ID» (organisasjons-ID) samt kopier av kontoens «lead status» (status for potensielle salg) og «opportunity stage»-verdi (verdi for mulighetstrinn), henholdsvis «qualified» (kvalifisert) og «deal won» (avtale vunnet), for eksempel.

I tillegg til denne informasjonen henter Google Ads regelmessig inn følgende informasjon fra Sales Cloud-kontoen din for å se hvilke konverteringer som skal registreres i Google Ads. Du kan ta med alle kildefelt som er konfigurert i tilordningen, for eksempel e-postadresse, telefonnummer eller andre felter som er tilordnet «conversion_value» eller «conversion_currency». Rådataene som lastes opp, kan ikke lastes ned, men du har tilgang til feilloggene i 30 dager.

Merk: Hvis du bruker den eldre integrasjonen med Salesforce i forbindelse med optimaliserte konverteringer for potensielle salg eller importering av konverteringer utenfor nettet, henter Google Ads bare disse dataene for muligheter og potensielle salg som har en verdi i GCLID-feltet.

• Potensielt salg: egendefinert GCLID-felt
  • Potensielt salg: statuslogg
  • Mulighet: beløp
  • Mulighet: egendefinert GCLID-felt
  • Muligheter: trinnlogg

Med unntak av opplastingsloggene blir denne regelmessig nedlastede informasjonen slettet innen få dager. Du har tilgang til loggene i 90 dager, slik at du kan se hvilke konverteringer og konverteringsverdier som ble lastet opp for de ulike GCLID-verdiene på de enkelte dagene. De slettes etter 90 dager.

Dette betyr at vi ikke kan lese eller på annen måte innhente informasjon vi kan bruke for å identifisere personene eller bedriftene du gjør forretninger med (f.eks. navn på muligheter eller potensielle salg).

Finn ut mer om retningslinjene for kundedata og hvordan Google bruker data om optimaliserte konverteringer.

Slik håndteres dataene dine i Google Ads

Vi forstår at kundenes data er både viktige og sensitive, og vi sørger for at dataene du deler med oss, holdes sikre og konfidensielle.

For å utdype dette kan vi nevne følgende i forbindelse med Salesforce-dataene dine:

• Begrenset bruk av dataene: Vi bruker ikke datafilene dine til noe annet formål enn å oppdatere konverteringsberegningene dine.
  • Begrenset tilgang til dataene: Vi deler ikke datafilene dine med andre Google-team utover det som er nødvendig for å oppdatere nevnte konverteringsberegninger. Vi beskytter datafilene dine mot uautorisert tilgang ved hjelp av tilgangskontroller for de ansatte.
  • Begrenset deling av dataene: Vi kan komme til å måtte dele dataene dine for å overholde gjeldende lover, bestemmelser, juridiske prosesser eller håndhevbare forespørsler fra myndighetene, men utenom dette deler vi ikke datafilene dine med noen tredjeparter, heller ikke annonsører.

Vi forplikter oss også til å sørge for at systemene der vi lagrer datafilene dine, holdes sikre og pålitelige. Vi har egne sikkerhetsteam som beskytter systemene våre mot eksterne trusler, og vi lagrer alle datafilene dine i et kryptert format for å beskytte dem mot uautorisert tilgang.

Finn ut hvordan Google bruker data om konverteringshendelser.

Link til relatert innhold