Salesforce-konversioiden tuonti Google Adsiin

Linkitetyt tilit ‑sivu on siirretty Järjestelmänvalvoja‑osiosta Admin Icon Työkalut‑osion Tools Icon Data Manager ‑kohtaan. Google Ads Data Manager on datan tuonti- ja hallintatyökalu, jonka avulla voit tuoda asiakasdataa Googlen ulkopuolelta ja ottaa sen käyttöön Google Adsissa. Työkalussa on helppokäyttöinen osoita ja klikkaa ‑toiminto. Lue lisää Data Managerista.

Jos seuraat Salesforcen Sales Cloudilla liidejä, mahdollisuuksia tai molempia, voit tuoda offline‑konversiot Salesforcen Sales Cloudista Google Adsiin. Näin voit entistä paremmin mitata sitä, miten Google Ads ‑verkkoinvestointisi tuottavat offline-arvoa.

Tässä artikkelissa kerrotaan ominaisuuden eduista ja prosessin toimintaperiaatteesta. Kun olet valmis, voit aloittaa konversioiden tuonnin Salesforcesta seuraamalla ohjeita.

Huom. Nämä tiedot koskevat tavallista Salesforce-integrointia. Jos tuontilähdelistassa näkyy "Salesforce", kun luot uutta konversiotapahtumaa tuonnista, käytössäsi on vanha Salesforce-integrointi. Voit päivittää Salesforce-integroinnin myöhemmin.

Hyödyt

• Yhdistämällä Google Adsin Salesforcen Sales Cloudiin voit selvittää, mitkä Google Adsin avainsanat, mainokset ja kampanjat tuottavat parhaiten Salesforcessa seuraamiasi myyntivalmiita liidejä ja uusia myyntitapahtumia.
  • Salesforce-konversioiden tuonti Google Adsiin laskee automaattisesti Google Ads ‐konversiot kaikista tapahtumista, joita seuraat Salesforcessa. Näin saat käsityksen siitä, miten Google Ads vaikuttaa myyntisuppiloosi, ja voit muokata tiliäsi tulosten parantamiseksi.
  • Käyttöönoton aikana Google antaa ehdotuksia, joiden avulla Google Ads ‑kentät voidaan mäpätä automaattisesti vastaaviin Salesforce-kenttiin.
  • Tiivistä muuntotoiminnon avulla käyttäjiltä saadun datan kenttien syötedata (kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Lue lisää siitä, miten Google käyttää laajennettujen konversioiden dataa.

Esimerkki

Olet luonut mainoksia, joita klikkaamalla potentiaaliset asiakkaat siirtyvät verkkosivustollasi olevaan yhteydenottolomakkeeseen. Lomakkeen lähettämisen jälkeen heidät kirjataan uusina liideinä Salesforceen, ja Salesforcen avulla voit seurata myyntiprosessin jokaista vaihetta.

Olet ottanut jo käyttöön konversioseurannan, jotta näet, milloin mainoksiasi klikkaavat potentiaaliset asiakkaat lähettävät yhteydenottolomakkeen. Olet havainnut, että erityisesti kaksi avainsanaasi ovat hyviä tuottamaan kyseisiä liidejä. Tiedät kuitenkin, etteivät kaikki liidit ole samanarvoisia, joten haluat selvittää, johtavatko molemmat avainsanat myyntiin.

Linkität Salesforce- ja Google Ads ‑tilisi ja päätät seurata kahta seuraavaa Salesforce-tapahtumaa konversioina: kun liidi muuttuu mahdollisuudeksi ja kun mahdollisuus johtaa myyntiin.

Kun aloitat näiden konversioiden tuonnin, saat selville, että molemmat avainsanat edistävät lomakkeen lähetyksiä verkkosivustollasi. Toinen avainsanoista tuottaa kuitenkin toista avainsanaa paremmin liidejä, jotka lopulta muuttuvat mahdollisuuksiksi ja johtavat myyntiin. Päätät nostaa paremmin toimivan avainsanan hintatarjouksia ja tehdä kokeiluja sitä vastaavilla uusilla avainsanoilla.

Näin se toimii

Kun olet ottanut käyttöön Salesforce-konversioiden tuonnin Google Adsiin, voit tuoda konversiot joko laajennettujen liidikonversioiden tai GCLID-pohjaisten konversioiden avulla.

Konversioiden tuonti laajennettujen liidikonversioiden avulla

Kun joku klikkaa mainostasi, käy verkkosivustollasi ja lähettää tietonsa siellä olevalla liidilomakkeella, sivustosi tallentaa käyttäjältä saadun datan (kuten puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen) Salesforcen CRM-järjestelmään. Jos olet ottanut laajennetut liidikonversiot käyttöön Google Ads ‑tilisi Asetuksista, sivustosi Google-tagit lähettävät tiivistettyjä liiditietoja Google Adsille.

Google Ads etsii linkitetyltä Salesforce-tililtäsi säännöllisesti äskettäin kirjattuja, tärkeitä tapahtumia, jotka ovat peräisin mainoksistasi (esim. konvertoituneet liidit). Google Ads tuo mäpätyt kentät automaattisesti määritetyistä Salesforcen CRM-objekteistasi ja yhdistää tapahtuman tiivistettyjen liiditietojen avulla mainoksen klikkaukseen, joka on johtanut alun perin kyseiseen liidiin.

Jotta voimme varmistaa, että Google Ads ‑konversiodatasi kuvastaa Salesforcen Sales Cloud ‑tileilläsi seuraamiasi offline-konversioita, Google Ads noutaa ja tallentaa säännöllisesti joitakin tietoja CRM-järjestelmässä seuraamistasi tapahtumista (kuten tietoja liidin tiloista ja mahdollisuuden vaiheista). Lue lisää siitä, miten Google Ads seuraa verkkosivustolla tapahtuvia konversioita.

Google Ads noutaa myös säännöllisesti seuraavien kenttien datan Sales Cloud ‑tililtäsi, jotta se voi tunnistaa, mitkä omat tapahtumat on kirjattava konversioiksi Google Adsissa. Google Ads noutaa tämän datan vain määrittämistäsi objekteista.

• Tila-kenttä liidiobjektista
  • Vaihe-kentät mahdollisuusobjektista
  • Mikä tahansa sellainen valintalistakenttä liidi- tai mahdollisuusobjekteista, jonka avulla määritetään, milloin konversiot lasketaan (esim. Liidi: tila, Mahdollisuudet: vaihe).

Huom. Jos käytät vanhaa Salesforce-integrointia laajennettujen liidikonversioiden tai offline-konversioiden tuontia varten, Google Ads noutaa vain sellaisia liidejä ja mahdollisuuksia koskevan datan, joilla on arvo GCLID-kentässä.

• Liidi: oma GCLID-kenttä
  • Liidi: tilahistoria
  • Mahdollisuus: määrä
  • Mahdollisuus: oma GCLID-kenttä
  • Mahdollisuudet: vaihehistoria

Nämä säännöllisesti ladatut tiedot poistetaan muutaman päivän kuluessa, lataushistorialokeja lukuun ottamatta. Lokit ovat käytettävissä 90 päivän ajan, jotta näet, mitä konversioita ja konversioarvoja kullekin GCLID-tunnukselle on ladattu minäkin päivänä. Lokit poistetaan 90 päivän kuluttua.

Emme katso tai muulla tavalla nouda tietoja, joita voidaan käyttää niiden henkilöiden tai yritysten tunnistamiseen, joiden kanssa harjoitat liiketoimintaa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi liidin tai mahdollisuuden nimi.

Lue lisää asiakasdataa koskevista käytännöistä ja siitä, miten Google käyttää laajennettujen konversioiden dataa.

GCLID‑pohjaisten offline‑konversioiden importointi

Kun joku klikkaa mainostasi ja siirtyy verkkosivustollesi, verkkosivustosi tallentaa yksilöllisen Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) evästeeseen. Google Ads määrittää kyseisen tunnuksen avulla, minkä mainoksen klikkaukselle tulevat konversiot kirjataan.

Kun asiakas lähettää liidilomakkeen verkkosivustoltasi, verkkosivustosi välittää GCLID-tunnuksen Salesforceen, jonne se tallennetaan vastaavan liidin ja siitä lähtöisin olevien tulevien mahdollisuuksien kanssa.

Google Ads tarkistaa Salesforce-tililtäsi säännöllisesti, oletko saavuttanut mainosten avulla uusia tärkeitä virstanpylväitä. (Määritysprosessin yhteydessä voit valita liidin tilat ja mahdollisuuden vaiheet, joita haluat seurata konversioina.) Google Ads tunnistaa verkkosivustosi Salesforceen tallentaman yksilöllisen klikkaustunnuksen perusteella, onko virstanpylväs lähtöisin Google Ads ‑mainoksen klikkauksen myötä syntyneestä liidistä. Jos näin on, Google Ads laskee virstanpylvään Google Ads ‑konversioksi.

Mitä sinun tarvitsee tehdä?

Jotta prosessi toimii edellä kuvatulla tavalla, sinun on tehtävä päivityksiä verkkosivustollesi, Salesforce-tilillesi ja Google Ads ‑tilillesi. Jos joku muu hoitaa yrityksesi Salesforce-tiliä, tarvitset hänen apuaan joissakin tämän määrityksen vaiheissa. Tarvitset apua myös silloin, jos web-kehittäjä ylläpitää sivustoasi.

Alla on yleiskatsaus määritysprosessista. Voit lukea täydelliset ohjeet artikkelista Konversioiden tuominen Salesforcesta tai voit siirtyä suoraan määritysprosessin tiettyä vaihetta koskeviin ohjeisiin klikkaamalla kyseisen vaiheen linkkiä alta. Lue myös edellytykset ja varmista, että olet valmis linkittämään tilisi.

Laajennettujen liidikonversioiden käyttöönotto Salesforcessa

1. Hyväksy asiakasdataa koskevat ehdot

1. Valitse Asiakasdataa koskevat ehdot ‑kohdan vierestä "Näytä ehdot" ja tutustu asiakasdataa koskeviin käytäntöihin ja lisäehtoihin​LINK.
  2. Valitse Olen lukenut ehdot, ja hyväksyn ne yritykseni puolesta ‑valintaruutu.
  3. Klikkaa Hyväksy. Tilaksesi päivittyy "Hyväksytty".

Huom. Nämä ehdot koskevat koko tiliäsi tai hallinnoijan tiliäsi. Jos et näe ehtoja, tilisi konversioita seurataan hallinnoijan tililtä. Asiakasdataa koskevat ehdot on hyväksyttävä kyseiseltä hallinnoijan tililtä ja kaikilta Google Adsin hallinnoijan tileiltä, jotka lataavat dataa MCC-tilin alaista konversioseurantaa käyttävän hallinnoijan tilin puolesta.

2. Ota laajennetut liidikonversiot käyttöön

Valitse Laajennetut liidikonversiot ‑osiosta Ota laajennetut liidikonversiot käyttöön ‑valintaruutu. Jos et valitse valintaruutua tässä vaiheessa, voit tehdä sen konversiotapahtuman luomisen yhteydessä.

3. Ota käyttöön ja määritä verkkosivusto

Toisin kuin offline-konversioseuranta, laajennettujen liidikonversioiden käyttäminen ei edellytä liidilomakkeiden tai CRM-järjestelmien muokkaamista Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) tallentamiseksi. Sen sijasta konversioita mitataan käyttämällä käyttäjiltä liidilomakkeesi kautta saatua dataa, kuten puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta.

Varmista, että sivustollasi on otettu käyttöön Google-tagi tai Google Tag Manager. Seuraa ohjeita ja ota käyttöön ja määritä verkkosivustosi laajennettujen liidikonversioiden käyttöä varten Google-tagin tai Google Tag Managerin avulla. Käytä joko Google-tagia tai Google Tag Manageria sen varmistamiseksi, että verkon kautta lähetetyt liidilomakkeet ja käyttäjiltä saatu data tallennetaan oikein.

4. Ota käyttöön Salesforce-tapahtumien automaattinen tuonti konversioina

Lue lisää Salesforce-tapahtumien tuonnista konversioina.

Offline-konversioiden tuontien käyttöönotto Salesforcessa

1. Määritä Salesforce-tili. Luo oma GCLID-kenttä liidi- ja mahdollisuusobjekteihin. Ilman tätä tunnusta Google Ads ei tiedä, mille klikkaukselle konversio kirjataan. Jos joku muu hoitaa yrityksesi Salesforce-tiliä, tarvitset hänen apuaan tässä vaiheessa.
  2. Muokkaa Salesforcen Web-to-Lead-lomaketta. Muokkaa verkkosivustosi Web-to-Lead-lomaketta, jotta klikkaustunnus (ja muut lomaketiedot) lähetetään Salesforceen. Salesforce-tilisi järjestelmänvalvoja voi auttaa sinua tässä.
  3. Muokkaa verkkosivustoa niin, että klikkaustunnus tallennetaan evästeeseen. Saat Google Adsilta klikkaustunnuksen tallentamiseen tarvittavan koodinpätkän, joka sinun on lisättävä verkkosivustollesi. Web-kehittäjä voi auttaa sinua tässä.
  4. Testaa järjestelmän toiminta. Lisää tunnusparametri verkkosivustosi URL-osoitteeseen, lähetä testiliidi ja katso, lähetetäänkö tunnus Salesforceen.
  5. Linkitä Google Ads‑ ja Salesforce-tilisi. Sinun on lisättävä Salesforce-tilisi käyttäjätunnus ja salasana. Jos joku muu toimii tilisi järjestelmänvalvojana, pyydä häntä antamaan käyttäjätunnus ja salasana sinulle tai auttamaan sinua tässä vaiheessa.
  6. Valitse, mitä Salesforce-tapahtumia seurataan konversioina ja kuinka usein Google Ads tarkistaa ne.
  7. Tuo konversiot. Määritys on nyt valmis, ja konversiot tuodaan säännöllisesti Salesforcesta Google Ads ‑tileillesi.

Mikä lasketaan konversioksi?

Konversio kirjataan aina, kun valintalistakentän arvo liidi- tai mahdollisuusobjektissa muuttuu ja täyttää tapahtuman ehdot. Liidi tai mahdollisuus voidaan siis tuoda useammin kuin kerran, jos tapahtuman ehdot täyttyvät useita kertoja.

Jos käytät vanhaa Salesforce-integrointia, voit määrittää Google Ads ‑tilisi kirjaamaan konversion mille tahansa tai jokaiselle Salesforce-tililläsi seuraamallesi liidin tilalle ja mahdollisuuden vaiheelle. Google Ads tallentaa konversion aina, kun liidi tai mahdollisuus asetetaan tiettyyn tilaan tai vaiheeseen. Huom. Huomaathan, että jos Salesforce-käyttäjä ohittaa tilan tai vaiheen ja asettaa liidin tai mahdollisuuden sitä seuraavaan tai viimeiseen tilaan tai vaiheeseen, Google Ads ei tallenna ohitettujen vaiheiden konversiota.

Esimerkki

Salesforce-tililläsi on seuraavat mahdollisuuden vaiheet: 1. Hyväksytty myynti, 2. Vaatii analyysia, 3. Ehdotus, 4. Neuvottelu, 5. Suljettu voitettu ja 6. Suljettu hävitty.

Valitset Google Adsissa, että konversio tallennetaan aina, kun seuraavat vaiheet saavutetaan: 3. Ehdotus, 4. Neuvottelu ja 5. Suljettu voitettu.

Salesforcessa käyttäjä vaihtaa mahdollisuuden 1. Hyväksytty myynti ‑vaiheesta 3. Ehdotus ‑vaiheeseen ja vaihtaa myöhemmin vaiheeksi 5. Suljettu voitettu.

Google Adsista näet Ehdotus- ja Suljettu voitettu ‑vaiheiden konversiot, mutta et Neuvottelu-vaiheen konversioita (koska käyttäjä ei koskaan asettanut mahdollisuuden vaiheeksi Neuvottelu-vaihetta).

Tietoja Salesforce-datasta Google Adsissa

Google Ads tuo säännöllisesti Googlen klikkaustunnuksen (jos käytät offline‑konversioiden importointia) tai käyttäjiltä saadun sähköpostiosoitteen/puhelinnumeron (jos käytät laajennettuja liidikonversioita) ja keskeisen tapahtumadatan Salesforce‑integroinneista Google Adsiin. Salesforce ei ole vastuussa tähän dataan lähetyksen aikana mahdollisesti vaikuttavista seikoista.

Voit lukea lisää Salesforce-datasta Google Adsissa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Mitä tietoja Google Ads noutaa ja tallentaa Salesforce-tililtä?

Jotta voimme varmistaa, että Google Ads ‑konversiodatasi kuvastaa Salesforcen Sales Cloud ‑tileilläsi seuraamiasi offline-konversioita, Google Adsin on noudettava ja tallennettava säännöllisesti joitakin tietoja liidin tiloista ja mahdollisuuden vaiheista.

Kun aloitat tämän ratkaisun käytön, Google Ads tallentaa tiettyä dataa Salesforce-tililtäsi, jotta se saa yhtenäisen käsityksen tapahtumista, joita haluat käsitellä konversioina. Tallennamme seuraavan datan: organisaation nimi, organisaation tunnus ja kopiot tilisi Liidin tila- ja Mahdollisuuden vaihe ‑arvoista (kuten "myyntivalmis" ja "voitettu kauppa").

Näiden tietojen lisäksi Google Ads noutaa säännöllisesti seuraavien kenttien datan Sales Cloud ‑tililtäsi, jotta se voi tunnistaa Google Adsiin tallennettavat konversiot. Voit kerätä minkä tahansa mäppäyksessä määritetyn lähdekentän, kuten sähköposti- tai puhelinnumerokentän tai jonkin muun kentän, joka on mäpätty conversion_value- tai conversion_currency-arvoon. Raakalatausdataa ei voi ladata, mutta virhelokit ovat saatavilla 30 päivän ajan.

Huom. Jos käytät vanhaa Salesforce-integrointia laajennettujen liidikonversioiden tai offline-konversioiden tuontia varten, Google Ads noutaa vain sellaisia liidejä ja mahdollisuuksia koskevan datan, joilla on arvo GCLID-kentässä.

• Liidi: oma GCLID-kenttä
  • Liidi: tilahistoria
  • Mahdollisuus: määrä
  • Mahdollisuus: oma GCLID-kenttä
  • Mahdollisuudet: vaihehistoria

Nämä säännöllisesti ladatut tiedot poistetaan muutaman päivän kuluessa, lataushistorialokeja lukuun ottamatta. Lokit ovat käytettävissä 90 päivän ajan, jotta näet, mitä konversioita ja konversioarvoja kullekin GCLID-tunnukselle on ladattu minäkin päivänä. Lokit poistetaan 90 päivän kuluttua.

Emme katso tai muulla tavalla nouda tietoja, joita voidaan käyttää niiden henkilöiden tai yritysten tunnistamiseen, joiden kanssa harjoitat liiketoimintaa. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi liidin tai mahdollisuuden nimi.

Lue lisää asiakasdataa koskevista käytännöistä ja siitä, miten Google käyttää laajennettujen konversioiden dataa.

Miten Google Ads käsittelee dataasi?

Ymmärrämme, että datasi on tärkeää ja arkaluontoista, ja sitoudumme suojaamaan meille jakamaasi dataa ja sen luottamuksellisuutta.

Käsittelemme Salesforce-tietojasi seuraavasti:

• Rajoitettu datan käyttö: Emme käytä datatiedostojasi muihin tarkoituksiin kuin konversiotietojesi päivittämiseen.
  • Rajoitetut pääsyoikeudet dataan: Emme jaa datatiedostojasi muiden Google-tiimien kanssa muihin tarkoituksiin kuin konversiotietojesi päivittämiseen. Datatiedostojesi luvaton käyttö on estetty työntekijöiden käyttöoikeuksien hallinnalla.
  • Rajoitettu datan jakaminen: Emme jaa datatiedostojasi kolmansien osapuolien (esimerkiksi muiden mainostajien) kanssa. Poikkeustapauksessa saatamme jakaa näitä tietoja oikeudellisista syistä esimerkiksi sovellettavan lain, asetuksen tai oikeusprosessin vaatimusten täyttämiseksi tai täytäntöönpanokelpoisen viranomaispäätöksen mukaisesti.

Olemme myös sitoutuneet varmistamaan, että datatiedostojesi tallentamiseen käyttämämme järjestelmät ovat turvallisia ja luotettavia. Googlen turvallisuussuunnittelutiimit keskittyvät suojelemaan järjestelmiämme ulkoisia uhkia vastaan. Lisäksi kaikki datatiedostot tallennetaan salatussa muodossa luvattoman käytön estämiseksi.

Lue lisää siitä, miten Google käyttää konversiotapahtumadataa.

Aiheeseen liittyvä linkki