Opprett effektive søkeannonser

Offisiell veiledning i optimalisering av annonser og budskap på Google Søk

Sørg for at du får på plass disse to tingene:

1. Sørg for at du har minst én responsiv søkeannonse med «God» eller «Utmerket» annonsekvalitet per annonsegruppe. Annonsører som hever annonsekvaliteten til de responsive søkeannonsene sine, for eksempel fra «Dårlig» til «Utmerket», oppnår i snitt 9 % flere klikk og konverteringer.1
  2. Sørg for at du har minst fire utvidelser i hver kampanje eller annonsegruppe. Med annonseutvidelser blir annonsene dine mer engasjerende, og du kan vise nyttig informasjon om bedriften din. Jo flere kvalifiserte utvidelser annonsene dine har, dess større blir sjansene for at du kan imøtekomme behovene brukerne måtte ha.

Best Practices logo

Hvis du skal lykkes som markedsfører, må du levere riktig budskap på riktig tidspunkt. Med bedre reklamebudskap kan du øke annonserelevansen og få flere kvalifiserte klikk på søkeannonsene dine.

I denne veiledningen for søkeannonser i Google Ads viser vi deg hvordan du kan opprette overbevisende responsive søkeannonser du kan vise til folk som søker på Google.no.

Google Ads Tutorials: Responsive search ads best practices

1. Skriv god og overbevisende annonsetekst

• Utform et budskap der du fokuserer på fordelene brukeren kan oppnå.

Begrunnelse: Brukerne stiller seg positive til annonser rettet mot behovene de måtte ha.

• Sørg for at budskapet i overskriften og tekstlinjene samsvarer med søkeordene dine.

Begrunnelse: Brukere har gjerne interaksjoner med de annonsene som er mest relevante for søket de la inn.

• Unngå intetsigende språk i annonsene. Bruk spesifikke handlingsfremmende oppfordringer.

Begrunnelse: Med generiske handlingsfremmende oppfordringer faller ofte antallet annonseinteraksjoner.

• Hold øye med annonsekvaliteten for å se hvordan brukerne responderer på annonsene dine.

Begrunnelse: Denne beregningen er en god pekepinn på om du formidler det rette budskapet til de rette brukerne.

• Gjennomgå elementrapporteringen for flere kampanjer.

Begrunnelse: Med denne rapporten kan du få innsikt i hvilke av overskriftene og beskrivelsene dine som appellerer mest til kundene.

Les en detaljert veiledning til hvordan du kan skrive god, overbevisende annonsetekst.

2. Formuler reklamebudskap som gjenspeiler merkevaren din og produktene og tjenestene du tilbyr

• Skriv annonsetekst som appellerer til brukere på alle typer enheter.

Grunnen til dette: En handlingsfremmende oppfordring som virker engasjerende på én type enhet, virker som oftest også engasjerende på andre typer enheter.

• Fokusér på overskriftene.

Grunnen til dette: Overskriftene dine er det første folk ser, og de har mye å si for hvor gode resultater du oppnår med annonsene dine.

• Vær oppmerksom på tegngrensene.

Grunnen til dette: Med lengre overskrifter øker det klikkbare området i søkeannonsene dine, men kortere overskrifter kan fungere bedre overfor personer som allerede søker etter merkevaren din.

Les en detaljert veiledning til hvordan du kan formulere reklamebudskap som gjenspeiler merkevaren din.

3. Legg forholdene til rette for å lykkes med annonser

• Legg til så mange unike, relevante overskrifter og beskrivelser som mulig.

Grunnen til dette: Hvis du benytter unike elementer, kan systemet sette sammen flere annonsekombinasjoner.

• Implementer alle annonseutvidelser som er hensiktsmessige for bedriften din – helst minst fire utvidelser.

Grunnen til dette: Annonser med flere utvidelser fungerer ofte bedre enn annonser med bare én utvidelse. Via disse utvidelsene blir det lagt til informasjon som ikke bare er nyttig for potensielle kunder, men som også bidrar til at budskapet ditt legges merke til.

• Bruk innsetting av søkeord og annonsetilpasning hvis du administrerer mange annonser.

Grunnen til dette: Du kan redusere administrasjonskostnadene ved å skreddersy reklamebudskapene til brukernes søk.

• Bruk responsive søkeannonser i kombinasjon med smart budgivning og søkeord med fleksibelt samsvar.

Begrunnelse: Vis det rette budskapet til så mange relevante brukere som mulig, samtidig som du fastsetter det optimale budet for hvert søk.

Les en detaljert veiledning til hvordan du kan legge forholdene til rette for å oppnå gode resultater med annonsene dine.

4. Test og optimaliser reklamebudskap

• Bruk annonsevarianter for å teste og finstemme reklamebudskap.

Grunnen til dette: Du kan finne ut av brukernes preferanser og oppnå bedre resultater ved å finpusse annonseteksten – særlig overskriftene.

• Bruk de rette beregningene for å danne deg et tydelig bilde av resultatene du oppnår med annonsene dine.

Grunnen til dette: I mange annonseformater handler det om å generere flere klikk, visninger og konverteringer. Det handler altså ikke bare om annonsenes klikkfrekvens.

• Bruk optimalisert annonserotasjon hvis du har mer enn én annonse per annonsegruppe.

Begrunnelse: Med annonser som er optimalisert for å generere klikk, blir du mer konkurransedyktig i auksjonene.

Les en detaljert veiledning til hvordan du kan teste ut og optimalisere reklamer.

Merk

I denne veiledningen fokuserer vi på annonser som skal vises på Google Søk. Ta en titt på veiledningene våre for bannerannonser og videoannonser.

1. Globale, interne Google-data, 18. juli 2020–1. august 2020

Registrer deg for nyhetsbrevet med anbefalte fremgangsmåter, så får du avanserte Google Ads-tips og -oppdateringer rett i innboksen.