Effectieve zoekadvertenties maken

De officiële handleiding voor het optimaliseren van advertenties en berichten op Google Zoeken

Voer deze 2 belangrijke stappen uit:

1. Implementeer per advertentiegroep minimaal 1 responsieve zoekadvertentie met een effectiviteit van Goed of Uitstekend. Adverteerders die de effectiviteit van hun responsieve zoekadvertenties weten te verbeteren van Slecht naar Uitstekend, krijgen gemiddeld 9% meer klikken en conversies.1
  2. Implementeer minstens 4 extensies voor elke campagne/advertentiegroep. Met advertentie-extensies kunt u uw advertenties aantrekkelijker maken en nuttige informatie over uw bedrijf weergeven. Als u advertenties geschiktere extensies bevatten, is de kans groter dat ze voldoen aan de specifieke behoeften van gebruikers.

Best Practices logo

Succesvolle marketeers moeten op het juiste moment de juiste boodschap tonen. Een betere advertentieboodschap verbetert de advertentierelevantie en leidt tot gekwalificeerdere klikken op uw zoekadvertenties.

In deze Google Ads-handleiding voor zoekadvertenties leest u hoe u overtuigende responsieve zoekadvertenties kunt maken voor mensen die zoeken op Google.

Google Ads Tutorials: Responsive search ads best practices

1. Schrijf overtuigende, authentieke advertentieteksten

• Richt u in uw boodschap op de voordelen voor de gebruiker.

Waarom? Gebruikers reageren op advertenties die zijn gericht op hun behoeften.

• Koppel de kop en de boodschap in de beschrijvingsregel aan uw zoekwoorden.

Waarom? Gebruikers hebben doorgaans meer engagement met advertenties die relevanter lijken voor hun zoekopdracht.

• Vermijd algemene taal in uw advertenties: gebruik specifieke call-to-actions.

Waarom? Algemene call-to-actions leiden vaak tot minder engagement met advertenties.

• Houd de effectiviteit van advertenties bij voor meer inzicht in hoe gebruikers reageren op uw advertenties.

Waarom? Met deze waardevolle statistiek kunt u ervoor zorgen dat u de juiste boodschap aan de juiste gebruikers toont.

• Bekijk itemrapportage voor meerdere campagnes.

Waarom? Met dit rapport krijgt u inzicht in welke koppen en beschrijvingen het meest aanslaan bij uw klanten.

Lees gedetailleerde informatie over hoe u overtuigende, authentieke advertentieteksten kunt schrijven.

2. Stel boodschappen op die aansluiten bij uw merk en de producten en services die u aanbiedt

• Schrijf advertentietekst die aantrekkelijk is voor gebruikers op verschillende apparaten.

Waarom? Een pakkende call-to-action op het ene apparaat is meestal ook overtuigend op andere apparaten.

• Richt u op de koppen.

Waarom? Mensen zien de koppen het eerst, daarom hebben deze veel impact op uw advertentieprestaties.

• Houd rekening met de tekenlimieten.

Waarom? Langere koppen vergroten de klikbare ruimte in uw zoekadvertenties, maar kortere koppen presteren mogelijk beter bij mensen die al op zoek zijn naar uw merk.

Lees gedetailleerde informatie over hoe u boodschappen maakt die aansluiten bij uw merk.

3. Haal het maximale uit uw advertenties

• Voeg zo veel mogelijk unieke, relevante koppen en beschrijvingen toe.

Waarom? Als u unieke items opgeeft, kan het systeem meer advertentiecombinaties samenstellen.

• Implementeer alle advertentie-extensies die relevant zijn voor uw bedrijf (minimaal 4).

Waarom? Advertenties met meerdere extensies presteren vaak beter dan advertenties met slechts 1 extensie. Ze voegen nuttige informatie toe voor potentiële klanten en zorgen ervoor dat uw boodschap meer opvalt.

• Gebruik de functie 'Zoekwoord invoegen' en advertentieparameters als u veel advertenties moet onderhouden.

Waarom? U kunt uw advertentiemateriaal afstemmen op de zoekopdracht van een gebruiker en tegelijkertijd de overheadkosten voor beheer beperken.

• Koppel responsieve zoekadvertenties aan Slim bieden en brede zoekwoorden.

Waarom? U toont zo de juiste boodschap aan zo veel mogelijk relevante mensen terwijl u voor elke zoekopdracht het juiste bod instelt.

Lees gedetailleerde informatie over hoe u goede resultaten met uw advertenties kunt behalen.

4. Advertentieboodschappen testen en optimaliseren

• Gebruik advertentievarianten om advertentieboodschappen te testen en te herhalen.

Waarom? U kunt meer informatie over de voorkeuren van gebruikers krijgen en de prestaties verbeteren door de advertentietekst (met name de koppen) verder te verfijnen.

• Kies de juiste statistieken voor inzicht in uw advertentieprestaties.

Waarom? Veel advertentie-indelingen zijn bedoeld om vertoningen, klikken en conversies te stimuleren. Het gaat niet alleen om de klikfrequentie van een advertentie.

• Gebruik geoptimaliseerde advertentieroulatie als u meer dan 1 advertentie per advertentiegroep heeft.

Waarom? Met advertenties die zijn geoptimaliseerd om klikken te stimuleren, kunt u uw concurrentiepositie in veilingen verbeteren.

Lees gedetailleerde informatie over hoe u advertentiemateriaal test en optimaliseert.

Opmerking

Deze gids gaat over advertenties voor Google Zoeken. Bekijk ook onze handleidingen voor display-advertenties en videoadvertenties.

1. Interne gegevens van Google, wereldwijd 18 juli 2020 - 1 augustus 2020

Meld u aan voor de nieuwsbrief Praktische tips om geavanceerde tips en updates voor Google Ads rechtstreeks in uw inbox te krijgen.