Opret effektive søgeannoncer

Officiel vejledning i optimering af annoncer og budskaber på Google Søgning

Sørg for at gøre disse to ting:

1. Implementer mindst én responsiv søgeannonce med annoncekvaliteten "God" eller "Fremragende" for hver annoncegruppe. Annoncører, som øger deres responsive søgeannoncers annoncekvalitet fra "Dårlig" til "Fremragende", opnår i gennemsnit 9 % flere klik og konverteringer.1
  2. Implementer mindst fire udvidelser for hver kampagne/annoncegruppe. Annonceudvidelser gør dine annoncer mere iøjnefaldende og giver dig mulighed for at vise nyttige oplysninger om din virksomhed. Jo flere kvalificerede udvidelser du har, desto større er chancen for, at dine annoncer lever op til brugernes specifikke behov.

Best Practices logo

Hvis man vil være en dygtig marketingmedarbejder, skal man være i stand til at få det rette budskab ud til målgruppen på det helt rigtige tidspunkt. Bedre budskaber i annoncematerialet forbedrer annoncerelevansen og genererer flere kvalificerede klik fra dine søgeannoncer.

I denne vejledning til søgeannoncer i Google Ads lærer du at oprette fængende responsive søgeannoncer, når folk søger på google.dk.

Google Ads Tutorials: Responsive search ads best practices

1. Skriv original og fængende annoncetekst

• Brug budskaber, der fokuserer på fordele for brugerne.

Årsag: Brugerne reagerer positivt på annoncer, der fokuserer på deres behov.

• Sørg for, at budskaberne i overskriften og beskrivelsen passer til dine søgeord.

Årsag: Brugerne vælger typisk at interagere med de annoncer, der er mest relevante i forhold til deres aktuelle søgning.

• Undgå at bruge generelle vendinger i dine annoncer. Brug i stedet konkrete opfordringer til handling.

Årsag: Generelle opfordringer til handling resulterer typisk i mindre interaktion med annoncerne.

• Tjek annoncekvaliteten for at få indsigt i, hvordan brugerne reagerer på dine annoncer.

Årsag: Denne metric er en nyttig metode til at sikre, at brugerne får vist relevante budskaber.

• Gennemgå rapport for aktiv på tværs af kampagner.

Årsag: Denne rapport giver dig indsigt i, hvilke af dine overskrifter og beskrivelser der appellerer mest til kunderne.

Få en udførlig vejledning i, hvordan du skriver en original og fængende annoncetekst.

2. Opret beskeder, der afspejler dit brand og de produkter og tjenester, du tilbyder

• Opret annoncetekst, der appellerer til brugere på tværs af enheder.

Årsag: En opfordring til handling, der er effektiv på én enhed, er typisk også effektiv på andre enheder.

• Fokuser på dine overskrifter.

Årsag: Dine overskrifter er det første, folk ser, og de spiller en afgørende rolle for, hvor effektive dine annoncer er.

• Vær opmærksom på tegnbegrænsninger.

Årsag: Længere overskrifter øger den klikbare plads i dine søgeannoncer, men du vil måske opleve, at kortere overskrifter er mere effektive for personer, der allerede søger efter dit brand.

Få en udførlig vejledning i, hvordan du opretter budskaber, der afspejler dit brand.

3. Gør dine annoncer så effektive som muligt

• Tilføj så mange unikke, relevante overskrifter og beskrivelser, som du kan.

Årsag: Når du angiver unikke aktiver, kan systemet samle flere annoncekombinationer.

• Implementer alle de annonceudvidelser, der er relevante for din virksomhed – optimalt set mindst fire.

Årsag: Annoncer med flere udvidelser er ofte mere effektive end annoncer med kun én udvidelse. De giver dem, der søger, nyttige oplysninger og er med til at sikre, at du får dit budskab ud til de potentielle kunder.

• Brug indsættelse af søgeord og annoncetilpasning, hvis du har mange annoncer, du skal vedligeholde.

Årsag: Du kan skræddersy budskaberne i dit annoncemateriale til en brugers søgning og samtidig reducere dine administrationsomkostninger.

• Brug responsive søgeannoncer sammen med Smart Bidding og bredt matchende søgeord.

Årsag: Du kan vise det rette budskab for så mange relevante brugere som muligt og samtidig angive det rette bud for hver enkelt forespørgsel.

Få en udførlig vejledning i, hvordan du gør dine annoncer så effektive som muligt.

4. Test og optimer budskaberne i dit annoncemateriale

• Brug annoncevarianter til at teste og gentage budskaber i annoncemateriale.

Årsag: Du kan finde frem til brugernes præferencer og øge effektiviteten ved at finpudse din annoncetekst, ikke mindst dine overskrifter.

• Vælg de rigtige metrics for at forstå, hvordan dine annoncer klarer sig.

Årsag: Mange annonceformater handler om at generere flere eksponeringer, klik og konverteringer. Det handler ikke kun om en annonces klikrate.

• Brug optimeret annoncerotation, hvis du har mere end én annonce pr. annoncegruppe.

Årsag: Annoncer, der er optimeret til at generere klik, kan øge din konkurrencedygtighed på auktioner.

Få en udførlig vejledning i, hvordan du tester og optimerer annoncemateriale.

Bemærk!

Denne vejledning fokuserer på annoncer til Google Søgning. Se vores vejledninger til Displaynetværket og videoannoncer.

1. Interne Google-data (globale), 18.7.2020-1.8.2020

Tilmeld dig nyhedsbrevet med tips og tricks for at få avancerede Google Ads-tips og -opdateringer sendt direkte til din indbakke.