Uw eerste remarketingcampagne voor het Display Netwerk maken

Remarketingcampagnes worden gebruikt om advertenties te laten zien aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt. Deze campagnes bieden u extra instellingen en rapporten die specifiek bedoeld zijn voor het bereiken van eerdere bezoekers en gebruikers. De eerste keer dat u een remarketingcampagne opzet, voltooit u ook het proces om uw remarketingtag en -lijsten te maken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw eerste remarketingcampagne in het Display Netwerk kunt opzetten.

Voordat u begint

Houd er rekening mee dat uw remarketingtag niet mag worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Voor gevoelige categorieën websites en apps mag geen remarketing worden gebruikt. Als u een remarketingcampagne opzet en de remarketingtag op uw website of in uw mobiele app plaatst, moet u zich houden aan het Beleid voor gepersonaliseerde advertenties.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Instructies

1. Log in bij AdWords.
  2. Klik op Campagnes.
  3. Klik op +Campagne en selecteer 'Alleen in het Display Netwerk'.
  4. Lees Over AdWords-remarketinglijsten voor zoekadvertenties voor instructies voor het maken van een remarketingcampagne voor het zoeknetwerk.
  5. Laat de optie 'Marketingdoelen' geselecteerd en vink 'Kopen op uw website' aan.
  6. Kies een naam, biedstrategie en budget voor uw campagne.
  7. Klik op Opslaan en doorgaan.
  8. Geef een advertentiegroepnaam en een bod op.
  9. Klik onder 'Kiezen hoe u uw advertenties wilt targeten' op Interesses en remarketing.
  10. Kies in het dropdownmenu 'Categorie selecteren' de optie Lijsten voor remarketing.
  11. Klik op Remarketing instellen om het proces van twee stappen voor het maken van uw remarketingtag en -lijsten te starten:
    • Stap 1: AdWords maakt de remarketingtag voor u. U kunt de ID van de websiteremarketingtag of mobiele-app-tag naar uzelf of uw webmaster verzenden, samen met instructies over hoe deze aan uw website of app wordt toegevoegd. Als u Google Analytics gebruikt, wordt een selectievakje weergegeven om in plaats daarvan de trackingcode te gebruiken die al op uw website is geplaatst.
    • Stap 2: AdWords maakt een lijst 'Alle bezoekers' om u op weg te helpen. U hoeft deze lijst dus niet zelf te maken. In de lijst 'Alle bezoekers' staat iedereen die de getagde pagina's op uw website heeft bezocht. U kunt later nieuwe lijsten maken voor uw verschillende groepen websitebezoekers.
  12. Geef een advertentiegroepnaam en een bod op.
  13. Op het tabblad Remarketinglijsten ziet u dat de lijst 'Alle bezoekers' aan uw advertentiegroep is toegevoegd.
  14. Klik op Opslaan en doorgaan als u advertenties wilt maken of Het maken van advertenties overslaan om dat op een ander moment te doen. Als u het bereik van plaatsingen waar uw advertenties wellicht worden weergegeven, wilt vergroten, kunt u zowel tekst- als beeldadvertenties toevoegen in zoveel mogelijk advertentieformaten. Heeft u nog geen advertenties of wilt u nieuwe maken, dan doet u dit heel eenvoudig met de Advertentiegalerij.