Een display-campagne maken die uw gegevens gebruikt

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Display-campagnes die uw gegevens gebruiken om doelgroepsegmenten te maken, tonen advertenties aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt. Deze campagnes bieden u extra instellingen en rapporten die specifiek bedoeld zijn om eerdere bezoekers en gebruikers te bereiken. De eerste keer dat u een display-campagne opzet, doorloopt u ook het proces om uw tag en gegevenssegmenten te maken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw eerste display-campagne opzet met behulp van uw gegevens.

Voordat u begint

Houd er rekening mee dat uw tag niet mag worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare of gevoelige informatie. Voor gevoelige categorieën van websites en apps mogen uw gegevens niet worden gebruikt. Als u een campagne opzet met behulp van uw gegevens en u de tag op uw website of in uw mobiele app plaatst, moet u zich houden aan het Beleid voor gepersonaliseerd adverteren.

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Instructies

Opmerking: Misschien krijgt u meldingen om u te waarschuwen als een campagneselectie kan leiden tot slechtere campagneprestaties. U kunt deze meldingen bekijken tijdens het samenstellen van uw campagne.Meer informatie over functies waarmee u een succesvolle campagne kunt maken
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop  en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Kies Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Merkbekendheid en bereik.
    • Als u geen doel in gedachten heeft, kunt u ook Campagne maken zonder vooraf ingesteld doel selecteren.
  5. Selecteer Display als campagnetype.
  6. Vul de URL in van de website van uw bedrijf.
  7. Geef een naam op voor de campagne.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Geef een biedstrategie en budget op. Uw budget is van invloed op hoe vaak en hoe prominent uw advertenties worden getoond. Uw biedstrategie bepaalt de manier waarop uw budget wordt uitgegeven.
    1. Vul uw dagbudget in. Dit bedrag is het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden.
    2. Kies uw biedstrategie. Display-campagnes ondersteunen Slim bieden. Dit is een subset van automatische biedstrategieën die machine learning gebruiken om bij elke veiling het aantal conversies of de conversiewaarde te optimaliseren. Slim bieden kan uw biedingen beheren en u helpen uw prestatiedoelen te behalen. Bekijk onze handleiding voor Slim bieden voor display-campagnes.
  10. Selecteer de geografische locaties waar u uw advertenties wilt laten zien of de plaatsen die u wilt uitsluiten. Meer informatie over targeting op locatie
    • Het kan handig zijn om locaties uit te sluiten als u een groter gebied target en een locatie binnen dat gebied wilt vermijden. U kunt bijvoorbeeld besluiten heel Nederland te targeten, met uitzondering van een bepaalde provincie of stad.
  11. Geef de talen op die u wilt targeten. De advertenties die u maakt, moeten beschikbaar zijn in de talen die u hier selecteert. Meer informatie over targeting op taal
  12. Selecteer uw targeting. Uw instellingen in het gedeelte Targeting bepalen hoe u dynamische remarketing gebruikt. Selecteer Geautomatiseerd voor optimale targeting. Met deze instelling wordt machine learning van Google gebruikt zodat u kunt targeten met het grootste bereik. Dit omvat uw gegevenssegmenten. Als u alleen specifieke segmenten wilt targeten, stelt u targeting in op Handmatig om segmenten te kiezen. Dankzij tracking van de algemene sitetag kan Google de beste doelgroepen identificeren waaruit u kunt kiezen. Nadat u handmatig een lijst heeft samengesteld van de opties in de lijst, klikt u op Gereed. U kunt ook meer targetingopties toevoegen en de optie Targetinguitbreiding gebruiken, zodat Google de best presterende doelgroepen kan targeten voor uw advertenties.
  13. Voeg aanvullende instellingen toe.
  14. Maak daarna uw display-advertenties. Meer informatie over hoe u responsieve display-advertenties maakt
  15. Bekijk uw campagne. Op de pagina Controleren kunt u alle instellingen nog eens nalopen. U kunt hier potentiële problemen oplossen die worden beschreven in meldingen. Klik in de melding op Dit probleem oplossen.
  16. Klik op Campagne publiceren.
    • U kunt de campagne misschien pas publiceren nadat de problemen met de campagne-instellingen zijn opgelost.

Opmerking: Campagneconcepten

Campagnes die u maakt maar nog niet heeft gepubliceerd, worden opgeslagen als concept. U kunt campagneconcepten op elk moment publiceren, op voorwaarde dat alle belangrijke problemen die de publicatie belemmerden, zijn opgelost.

Als u een nieuwe campagne maakt, kunt u een bestaand concept selecteren of beginnen zonder een bestaand concept te gebruiken.

Instructies:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Selecteer Campagneconcept hervatten.
  6. Klik in het menu Concepten op het concept dat u wilt hervatten of publiceren.

U kunt van deze campagne ook een dynamische remarketingcampagne maken, waarbij niet alleen advertenties worden getoond aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt, maar ook de producten die in die advertenties zijn bekeken. Meer informatie over dynamische remarketing