Dataasi käyttävän Display‑verkoston kampanjan luominen

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Käyttämällä Display‐kampanjoita, jotka luovat yleisösegmenttejä oman datasi avulla, voit kohdistaa mainoksia sivustosi kävijöille tai sovelluksesi käyttäjille. Nämä kampanjat sisältävät lisäasetuksia ja ‐raportteja, jotka on suunniteltu erityisesti aiempien kävijöiden ja käyttäjien tavoittamiseen. Kun luot ensimmäisen Display-kampanjasi, luot samalla myös tagisi ja datasegmenttisi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ensimmäisen Display‑verkoston kampanjan, joka käyttää dataasi.

Ennen kuin aloitat

Muista, että tagi ei saa liittyä henkilökohtaisiin tunnistetietoihin tai arkaluontoisiin tietoihin. Dataasi ei voida käyttää verkkosivustojen ja sovellusten arkaluontoisissa luokissa. Jos luot kampanjan datasi pohjalta ja lisäät tagin verkkosivustollesi tai mobiilisovellukseesi, sinun on noudatettava personoitua mainontaa koskevaa käytäntöä.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ohjeet

Huom. Saatat nähdä ilmoituksia, jos jokin kampanjavalinnoistasi heikentää mahdollisesti kampanjan tuloksia. Voit muuttaa valintoja ilmoitusten perusteella kampanjaa luodessasi. Lue lisää ominaisuuksista, joiden avulla voit luoda onnistuneen kampanjan.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Kampanjat.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  4. Valitse Myynti, Liidit, Liikenne verkkosivustolle tai Bränditietoisuus ja tavoittavuus.
    • Jos sinulla ei ole mielessä tiettyä tavoitetta, voit valita myös Luo kampanja ilman tavoitekohtaista opastusta.
  5. Valitse kampanjatyypiksi Display.
  6. Lisää yrityksesi verkkosivuston URL-osoite.
  7. Lisää kampanjalle nimi.
  8. Klikkaa Jatka.
  9. Valitse hintatarjousstrategia ja budjetti. Budjetti vaikuttaa siihen, miten usein ja kuinka erottuvassa paikassa mainoksesi näkyvät. Hintatarjousstrategia määrää, millä tavalla budjettisi käytetään.
    1. Lisää päiväbudjettisi. Tämä on keskimääräinen summa, jonka haluat käyttää päivittäin.
    2. Valitse hintatarjousstrategia. Display-kampanjat tukevat Smart Biddingia eli automaattisia hintatarjousstrategioita, joissa käytetään koneoppimista kampanjan optimoimiseksi konversioita tai konversioarvoa varten jokaisessa huutokaupassa. Smart Bidding voi huolehtia hintatarjouksista puolestasi ja auttaa sinua saavuttamaan tulostavoitteesi. Tutustu Display-kampanjoiden Smart Bidding ‑oppaaseen.
  10. Valitse maantieteelliset alueet, joilla haluat mainostesi näkyvän, tai paikat, jotka haluat sulkea pois. Lue lisää aluekohdistuksesta.
    • Poissulkemisesta voi olla hyötyä, jos kohdistat mainonnan laajalle alueelle mutta haluat välttää jotakin tiettyä paikkaa. Voit siis esimerkiksi kohdistaa mainokset kaikkialle Yhdysvaltoihin mutta sulkea pois tietyn osavaltion tai kaupungin.
  11. Lisää kohdekielet. Kun luot mainoksia, niissä tulee käyttää tässä valitsemiasi kieliä. Lue lisää kielikohdistuksesta.
  12. Valitse kohdistus. Dynaamista uudelleenmarkkinointia koskevat valinnat tehdään Kohdistaminen-osiossa. Jos haluat kohdistuksen olevan optimaalista, valitse Automaattinen. Tällöin Googlen koneoppimisteknologia voi auttaa sinua tavoittamaan mahdollisimman suuren yleisön. Tämä kattaa omat datasegmenttisi. Jos haluat kohdistaa mainonnan vain tietyille segmenteille, valitse kohdistusasetukseksi Manuaalinen. Yleisen sivustotagisi tuottama seurantadata auttaa Googlea tunnistamaan parhaat yleisöt, joista voit valita haluamasi. Kun olet valinnut manuaalisesti haluamasi luettelon, klikkaa Valmis. Voit myös lisätä muita kohdistusasetuksia ja ottaa käyttöön kohdistuksen laajentamisen, jolloin Google voi kohdistaa mainokset tuottoisimmille yleisöille.
  13. Valitse lisäasetukset.
  14. Luo seuraavaksi Display-mainoksesi. Katso ohjeet responsiivisten Display-mainosten luomiseen.
  15. Tarkista kampanjasi. Tarkistussivulla voit tarkistaa kaikki valitsemasi asetukset. Voit myös ratkaista mahdolliset ilmoituksissa mainitut ongelmat klikkaamalla ilmoituksesta Korjaa.
  16. Klikkaa Julkaise kampanja.
    • Huomaa, että et välttämättä voi julkaista kampanjaa, ennen kuin kampanjan asetuksiin liittyvät ongelmat on ratkaistu.

Hyvä huomioida: Kampanjaluonnokset

Jos luot kampanjan mutta et julkaise sitä, se tallennetaan luonnoksena. Voit julkaista kampanjaluonnoksia myöhemmin milloin vain, kunhan mahdolliset julkaisun esteet on poistettu.

Kun luot uutta kampanjaa, voit joko valita luonnoksen tai aloittaa alusta.

Ohjeet

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Uusi kampanja.
  5. Valitse Jatka kampanjaluonnoksen muokkaamista.
  6. Klikkaa luonnosvalikosta luonnosta, jonka muokkaamista haluat jatkaa tai jonka haluat julkaista.

Voit tehdä kampanjasta dynaamisen uudelleenmarkkinointikampanjan, jonka mainokset näkyvät aiemmille verkkosivustosi kävijöille tai sovelluksesi käyttäjille sekä sisältävät heidän katsomiaan tuotteita. Lue lisää dynaamisesta uudelleenmarkkinoinnista.