Tietoja offline‑konversioseurannasta

Mainos ei välttämättä aina johda suoraan verkkomyyntiin, vaan asiakas saattaa tehdä hankinnan vasta myöhemmin esimerkiksi toimipaikassasi tai puhelimitse. Tuomalla offline‑konversiot Google Adsiin voit mitata verkon ulkopuolisia tapahtumia sen jälkeen, kun mainos on tuottanut klikkauksen tai saanut asiakkaan soittamaan yritykseesi.

Edut

Kun tuot offline-konversiotapahtumat, saat aiempaa tarkemman käsityksen siitä, mitkä avainsanat ja kohdistuskriteerit (esimerkiksi maantieteellinen sijainti tai kellonaika) tuottavat kustannustehokkaimpia konversioita. Näiden tietojen avulla voit kohdistaa ja optimoida kampanjasi ja siten kasvattaa tuottoasi.

Jos houkuttelet liidejä ja ostajia verkossa, voit kirjata konversion esimerkiksi silloin, kun

• lyöt kaupat lukkoon verkon ulkopuolella (esimerkiksi puhelimitse tai henkilökohtaisesti) ja merkitset myyntitapahtuman asiakassuhteiden hallintajärjestelmään
  • verkkomyynnistä on kulunut 30 päivää, joten voit sulkea pois palautukseen johtaneet tapahtumat
  • olet myynyt tuotteen tai palvelun uudelle asiakkaalle
  • olet myynyt tuotteen tai palvelun toistamiseen samalle asiakkaalle
  • myynti on tapahtunut verkossa, mutta et voi käyttää tavanomaista JavaScript-pohjaista konversioseurantaratkaisua.

Alla on ominaisuuden lyhyt yleiskatsaus.

Offline-konversioseurannan tavat

Google Adsissa on kaksi vaihtoehtoa, joiden avulla voit seurata, miten Google Ads ‑kampanjasi lisäävät offline-myyntiä ja liidejä:

Näin se toimii

Offline‑konversioseuranta toimii hieman eri tavoin sen mukaan, seuraatko mainoksen klikkauksesta vai mainoksen kautta soitetusta puhelusta alkavia konversioita.

Konversiot klikkauksista

Google Ads luo yksilöllisen GCLID-tunnuksen jokaiselle klikkaukselle, joka tuo käyttäjän mainoksesta verkkosivustollesi. Jotta voit seurata offline-konversioita, sinun on tallennettava tunnus sekä kaikki liiditiedot, joita keräät mainosta klikanneesta käyttäjästä.

Kun käyttäjä myöhemmin konvertoituu verkon ulkopuolella esimerkiksi allekirjoittamalla sopimuksen, palautat Google Adsille GCLID-tunnuksen sekä tietoja konversion tyypistä ja ajankohdasta. Tämän jälkeen Google Ads tallentaa konversion sekä muun konversioseurantadatan.

Esimerkki

Suunnittelet, rakennat ja myyt kokouspöytiä mittatilaustyönä. Houkuttelet Google Adsin avulla potentiaalisia asiakkaita verkkosivustollesi, jonka kautta he voivat lähettää yhteystietonsa ja pyytää myyntipuhelua. Jos liidi on peräisin mainoksen klikkauksesta, liidin yhteystiedot sisältävät myös GCLID-tunnuksen.

Myyjäsi tarkistavat myynnin viikoittain ja lähettävät sinulle luettelon potentiaalisista asiakkaista (ja heihin liittyvistä GCLID-tunnuksista), joista on tullut myöhemmin asiakkaita, sekä kunkin myyntitapahtuman ajankohdasta. Tämän jälkeen siirrät datan viisisarakkeiseen laskentataulukkoon ja lataat sen Google Ads ‑tilillesi. Muutaman tunnin kuluttua näet, mitkä avainsanat ja haut tuottavat uusia liidejä ja ennen kaikkea myyntiä.

Tämä uusi data säästää aikaasi ja auttaa maksimoimaan Google Ads ‑sijoituksesta saamasi hyödyn.

Konversiot puheluista

Tuomalla puhelukonversiotiedot Google Adsiin voit seurata, mitkä mainokset ja avainsanat tuottavat yrityksellesi eniten myyntipuheluita.

Sen sijaan, että käyttäisit klikkaustunnusta, kuten klikkauksesta alkaneissa konversioissa, seuraat tietoja puheluista, jotka johtivat myyntiin tai muuhun arvokkaaseen asiakastoimintaan. Kun tuot tiedot Google Adsiin, konversiot yhdistetään mainoksista peräisin oleviin puheluihin.

Lue lisää tästä vaihtoehdosta artikkelista Tietoja puhelukonversioiden tuonnista.

Automaattisten hintatarjousten käyttäminen offline‑konversioiden kanssa

Voit optimoida offline-konversiot Google Adsin automaattisten hintatarjousstrategioiden avulla. Toimi tällöin seuraavasti:

• Tuo offline-konversiotiedot usein (mieluiten päivittäin).
  • Aloita konversioiden lataaminen ja odota sitten konversioikkunasi ajan, ennen kuin otat automaattiset hintatarjoukset käyttöön.
  • Jos seuraat online- ja offline-konversioiden yhdistelmää, kokeile tavoitellun mainostuoton hintatarjousstrategiaa. Tavoitellun mainostuoton avulla voit optimoida online- ja offline-konversiot paremmin, kun määrität eri arvot eri konversiotapahtumille, kuten liideille ja offline-myyntitapahtumille.

Esimerkki

Oletetaan, että seuraat liidejä online-konversiotapahtumien avulla ja myyntiä offline-konversiotapahtumien avulla. Voit määrittää konversiotapahtumille eri arvot sen mukaan, miten arvokas kukin tapahtuma on yrityksellesi: liidin arvo voi olla esimerkiksi 10 euroa ja myynnin 500 euroa. Näin Google Ads saa enemmän tietoa myyntisuppilostasi, jolloin se voi optimoida hintatarjouksesi entistä paremmin.

Smart Bidding kaupassa käynneille

Tiettyjen mainostajien käytettävissä olevien käynti kaupassa ‑konversioiden avulla voi seurata sitä, millainen vaikutus mainoksen klikkauksilla ja näkyvillä impressioilla on kivijalkakaupassa käynteihin. Toisin kuin muut offline-konversiot, käynti kaupassa ‑konversiot eivät edellytä offline-tuontia, joten ne ovat ehdot täyttävien mainostajien käytettävissä välittömästi. Kaupassa käyntejä voi käyttää myös Haku- ja Shopping-kampanjoiden Smart Bidding ‑strategioissa. Lue lisää Smart Biddingista ja kaupassa käynneistä.

Turvallisuus ja tietosuoja verkkosivustojen seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Tämän ohjelman avulla seurataan vain sivuja, jotka sisältävät Google-konversiotagin. Käytämme tietojen salausta ja suojattuja palvelimia.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.