Offline‑konversioiden tuonti

Linkitetyt tilit ‑sivu on siirretty Järjestelmänvalvoja‑osiosta Admin Icon Työkalut‑osion Tools Icon Data Manager ‑kohtaan. Google Ads Data Manager on datan tuonti- ja hallintatyökalu, jonka avulla voit tuoda asiakasdataa Googlen ulkopuolelta ja ottaa sen käyttöön Google Adsissa. Työkalussa on helppokäyttöinen osoita ja klikkaa ‑toiminto. Lue lisää Data Managerista.

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Mainos ei välttämättä aina johda suoraan verkkomyyntiin, vaan asiakas saattaa tehdä hankinnan vasta myöhemmin esimerkiksi toimipaikassasi tai puhelimitse. Tuomalla offline‑konversiot Google Adsiin voit mitata verkon ulkopuolisia tapahtumia sen jälkeen, kun mainos on tuottanut klikkauksen tai saanut asiakkaan soittamaan yritykseesi.

Edut

Kun tuot offline-konversiotapahtumat, saat aiempaa kokonaisvaltaisemman käsityksen siitä, mitkä avainsanat ja kohdistusehdot (esimerkiksi maantieteellinen sijainti tai kellonaika) tuottavat kustannustehokkaimpia konversioita. Tämän datan avulla voit kohdistaa ja optimoida kampanjasi siten, että saat enemmän tuottoa.

Jos houkuttelet liidejä ja ostajia verkossa, voit kirjata konversion esimerkiksi silloin, kun

• lyöt kaupat lukkoon verkon ulkopuolella (esimerkiksi puhelimitse tai kasvotusten) ja merkitset myyntitapahtuman asiakkuudenhallintajärjestelmään
  • verkkomyynnistä on kulunut 30 päivää, joten voit sulkea pois palautukseen johtaneet tapahtumat
  • uusi asiakas tekee ensimmäisen tilauksen
  • asiakas tekee toisen tilauksen
  • myynti on tapahtunut verkossa, mutta et voi käyttää tavallista JavaScript-pohjaista konversioseurantaratkaisua.

Offline-konversioiden tuontityypit

Google Adsissa voit seurata neljällä eri tavalla, miten Google Ads ‑kampanjasi saavat aikaan offline-konversioita:

1. Google Adsin konversioiden tuonnin avulla voit tuoda Google Adsiin konversiot, joita seuraat muissa järjestelmissä. Se on kattavin vaihtoehto, ja sitä voi käyttää monien eri offline‑konversioiden seurantatapojen yhteydessä. Sen avulla voit tuoda konversioita, jotka ovat alkaneet mainoksen klikkauksesta tai mainoksen kautta soitetusta puhelusta.
  2. Importoimalla Salesforce®-konversiot Google Adsiin näet automaattisesti, milloin Salesforcessa seuraamasi myyntitapahtumat ovat alkaneet mainosklikkauksesta. Tätä ratkaisua kannattaa käyttää, jos seuraat myyntidataasi Salesforcen Sales Cloudin® avulla. Lisätietoa ratkaisusta on artikkelissa Salesforce®‑konversioiden tuonti Google Adsiin.
  3. Zapierin offline-konversioseurannan avulla voit automatisoida offline-konversioseurannan tietojen tuonnin useista eri CRM-järjestelmistä Google Adsiin. Lue Zapierin offline-konversioiden tuonnista Google Adsiin.
  4. HubSpotin Google Ads ‑optimointitapahtumien työkalulla voit synkronoida CRM-järjestelmässä olevan datan Google Adsin kanssa, jotta voit seurata offline-myyntiä, optimoida kampanjasi ja parantaa liidien laatua. Lue lisää HubSpotin Google Ads ‑optimointitapahtumien työkalusta.

Näin se toimii

Offline‑konversioiden tuonnit toimivat hieman eri tavoin sen mukaan, seuraatko mainosklikkauksesta vai mainoksen kautta soitetusta puhelusta alkavia konversioita.

Konversiot klikkauksista (GCLID-tunnuksen avulla)

Google Ads luo yksilöllisen GCLID-tunnuksen (eli Googlen klikkaustunnisteen) jokaiselle klikkaukselle, joka tuo käyttäjän mainoksesta verkkosivustollesi. Jotta voit seurata klikkauksista alkaneita offline-konversioita, sinun on tallennettava tunnus sekä kaikki liiditiedot, joita keräät mainoksen klikkaajasta.

Kun käyttäjä myöhemmin konvertoituu verkon ulkopuolella esimerkiksi allekirjoittamalla sopimuksen, palautat Google Adsille GCLID-tunnuksen sekä tietoja konversion tyypistä ja ajankohdasta. Tämän jälkeen Google Ads tallentaa konversion sekä muun konversioseurantadatan.

Esimerkki

Suunnittelet, rakennat ja myyt kokouspöytiä mittatilaustyönä. Houkuttelet Google Adsin avulla potentiaalisia asiakkaita verkkosivustollesi, jonka kautta he voivat lähettää yhteystietonsa ja pyytää myyntipuhelua. Jos liidi on peräisin mainoksen klikkauksesta, liidin yhteystiedot sisältävät myös GCLID-tunnuksen.

Myyjäsi tarkistavat myynnin viikoittain ja ilmoittavat sinulle potentiaaliset asiakkaat (ja heihin liittyvät GCLID-tunnukset), joista on tullut myöhemmin asiakkaita, sekä kunkin myyntitapahtuman ajankohdan. Tämän jälkeen siirrät datan viisisarakkeiseen laskentataulukkoon ja lataat sen Google Ads ‑tilillesi. Muutaman tunnin kuluttua näet, mitkä avainsanat ja haut tuottavat uusia liidejä ja ennen kaikkea myyntiä.

Tämä uusi data säästää aikaasi ja auttaa maksimoimaan Google Ads ‑sijoituksesta saamasi hyödyn.

Konversiot klikkauksista (laajennettujen liidikonversioiden avulla)

Laajennettujen liidikonversioiden avulla voit ladata offline-konversiodatan käyttämällä ensimmäisen osapuolen asiakasdataa. Tämä on helpompi ratkaisu kuin klikkauksesta alkaneiden konversioiden seuranta Googlen klikkaustunnuksen avulla, sillä se ei edellytä liidilomakkeiden tai CRM‑järjestelmien muokkaamista Googlen klikkaustunnuksen (GCLID) saamiseksi. Sen sijaan konversioita mitataan käyttämällä tietoja, jotka on jo kerätty liidilomakkeiden avulla.

Kun olet valmis, voit ottaa laajennetut liidikonversiot käyttöön.

Konversiot puheluista

Tuomalla puhelukonversiotiedot Google Adsiin voit seurata, mitkä mainokset ja avainsanat tuottavat yrityksellesi eniten myyntipuheluita.

Sen sijaan, että käyttäisit klikkaustunnistetta, kuten klikkauksesta alkaneissa konversioissa, seuraat tietoja puheluista, jotka ovat johtaneet myyntiin tai muuhun arvokkaaseen asiakastoimintaan. Kun tuot tiedot Google Adsiin, konversiot yhdistetään mainosten kautta soitettuihin puheluihin.

Lue lisää tästä vaihtoehdosta artikkelista Tietoja puhelukonversioiden importoinnista.

Automaattisten hintatarjousten käyttäminen offline-konversioiden tuontien kanssa

Voit optimoida offline-konversiot Google Adsin automaattisten hintatarjousstrategioiden avulla. Näin se onnistuu parhaiten:

• Tuo offline-konversiotiedot usein (mieluiten päivittäin).
  • Aloita konversioiden lataaminen ja odota sitten konversioikkunasi ajan, ennen kuin laitat automaattiset hintatarjoukset päälle.
  • Jos seuraat online- ja offline-konversioiden yhdistelmää, kokeile ROAS-tavoitteen hintatarjousstrategiaa. ROAS-tavoitteen avulla voit optimoida online‑ ja offline-konversiot paremmin, kun valitset eri arvot eri konversiotapahtumille, kuten liideille ja offline-myyntitapahtumille. Ennen kuin otat ROAS-tavoitteen käyttöön, suosittelemme sisällyttämään uudet arvot Konversiot-sarakkeeseen ja odottamaan kuusi viikkoa, jotta kampanjasi saa konversioarvoja samalla tahdilla. Suosittelemme myös tarkistamaan budjettiasetuksesi, jotta voit varmistua siitä, että olet valmis käyttämään kaksi kertaa keskimääräisen päiväbudjettisi verran. Kuukausittainen laskutusmääräsi ei kuitenkaan ylity.

Esimerkki

Oletetaan, että seuraat liidejä online-konversiotapahtumien avulla ja myyntiä offline-konversiotapahtumien avulla. Voit määrittää konversiotapahtumille eri arvot sen mukaan, miten arvokas kukin tapahtuma on yrityksellesi: liidin arvo voi olla esimerkiksi 10 euroa ja myynnin 500 euroa. Näin Google Ads saa enemmän tietoa myyntisuppilostasi, jolloin se voi optimoida hintatarjouksesi entistä paremmin.

Turvallisuus ja yksityisyys konversioseurannassa

Googlella on tiukat turvallisuusstandardit. Google Ads kerää dataa vain niiltä sivustoilta ja niistä sovelluksista, joille olet määrittänyt seurannan.

Kerro käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät sivustoillasi, sovelluksissasi ja muissa mittauskokonaisuuksissasi. Varmista myös, että saat datankeruulle suostumuksen, jos laki tai jokin käyttäjäsuostumusta koskeva Googlen käytäntö (esim. Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytäntö) sitä edellyttää.