Om import af offlinekonverteringer

Siden "Tilknyttede konti" under Administrator Admin Icon er blevet flyttet til "Data Manager" under Værktøjer Tools Icon. Google Ads Data Manager er et værktøj til import og administration af data via en brugerflade med "peg og klik", der giver dig mulighed for at hente kundedata fra andre steder end Google og aktivere dem i Google Ads. Få flere oplysninger om Data Manager.

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Nogle gange fører en annonce ikke direkte til et onlinesalg. I stedet leder den kunden ned ad en sti, der i sidste ende fører til et offlinesalg, f.eks. på dit kontor eller over telefonen. Når du importerer offlinekonverteringer, kan du måle, hvad der sker offline, efter at din annonce har ført til et klik eller et opkald til din virksomhed.

Fordele

Når du importerer offlinekonverteringer, får du et mere omfattende indblik i, hvilke søgeord og målretningskriterier (f.eks. geografi eller tidspunkt på dagen) der skaffer de mest omkostningseffektive konverteringer. Disse data kan hjælpe dig med at målrette og optimere dine kampagner, så du får et større overskud.

Hvis du tiltrækker kundeemner eller købere online, kan du f.eks. registrere en konvertering i følgende tilfælde:

• Når du opnår et offlinesalg (f.eks. over telefonen eller personligt) og sporer dette salg i et CRM-system
  • 30 dage efter et onlinesalg, så du kan udelukke de transaktioner, hvor kunden efterfølgende har fortrudt sit køb
  • Kun hvis der er tale om et salg til en ny kunde
  • Kun hvis der er tale om en kundes andet køb
  • Når du opnår et onlinesalg, men ikke kan bruge vores almindelige JavaScript-baserede konverteringssporingsløsning

De forskellige typer import af offlinekonverteringer

Google Ads tilbyder 4 forskellige muligheder for at se, hvordan dine Google Ads-kampagner genererer offlinekonverteringer:

1. Direkte via Google Ads Konverteringsimport giver dig mulighed for at importere konverteringer, som du sporer i et andet system, i Google Ads. Dette er den "bredeste" mulighed, og den kan anvendes sammen med mange forskellige metoder til sporing af offlinekonverteringer. Den giver dig også mulighed for at importere konverteringer, som startede med et annonceklik eller et opkald fra din annonce.
  2. Google Ads Konverteringsimport til Salesforce® giver dig mulighed for automatisk at se, hvornår salgshændelser, som du sporer i Salesforce, er blevet indledt med et klik på en annonce. Dette er den bedste mulighed, hvis du bruger Salesforces Sales Cloud® til sporing af dine salgsdata. Du kan få flere oplysninger om denne løsning i Om Google Ads-konverteringsimport til Salesforce®.
  3. Med sporing af offlinekonverteringer i Zapier kan du automatisere importen af data om sporing af offlinekonverteringer fra mange forskellige kundestyringssystemer (CRM-systemer) i Google Ads. Få oplysninger om import af offlinekonverteringer fra Zapier i Google Ads
  4. HubSpots optimeringsværktøj til Google Ads-hændelser giver dig mulighed for at synkronisere dine CRM-data med Google Ads, så du kan spore offlinesalg, optimere dine kampagner og få kundeemner af højere kvalitet. Få flere oplysninger om HubSpots optimeringsværktøj til Google Ads-hændelser

Sådan fungerer det

Import af offlinekonverteringer varierer en smule, alt efter om du importerer konverteringer, der starter med et annonceklik, eller konverteringer, der starter med et opkald via din annonce.

Konverteringer via klik ved hjælp af GCLID

I Google Ads får du et unikt id for hvert klik på en annonce, der fører brugeren videre til dit website. Dette id kaldes et Google-klik-id (GCLID). Hvis du vil spore offlinekonverteringer via klik, skal du gemme dette id sammen med de kundeemnerelaterede oplysninger, du indsamler om den person, der har klikket på din annonce.

Senere, når personen "foretager en konvertering" offline, f.eks. ved at underskrive en kontrakt, returnerer du dette GCLID til Google Ads sammen med nogle få oplysninger om, hvilken konverteringstype det drejede sig om, og hvornår det skete. Google Ads registrerer og gemmer derefter denne konvertering sammen med dine andre konverteringssporingsdata.

Eksempel

Du designer, producerer og sælger speciallavede borde til bestyrelseslokaler. Du bruger Google Ads til at få kundeemner til at besøge dit website, hvor de kan indsende deres kontaktoplysninger og anmode om et salgsopkald. Hvis du får et kundeemne som følge af et klik på en annonce, omfatter kundeemnets kontaktoplysninger også et GCLID.

Én gang om ugen gennemgår dine sælgere den seneste uges salg og sender dig oplysninger om de kundeemner (med tilhørende GCLID'er), der er blevet konverteret til kunder, sammen med dato og tidspunkt for hvert salg. Herefter samler du disse data i et regneark med fem kolonner og uploader det på din Google Ads-konto. Inden for få timer kan du se, hvilke søgeord og forespørgsler der bidrager til indsendelse af nye kundeemner og, hvad der er mere vigtigt, til faktiske salg.

Disse nye data sparer tid og gør det lettere for dig at få mest muligt ud af din investering i Google Ads.

Konverteringer via klik i form af udvidede konverteringer for kundeemner

Udvidede konverteringer for kundeemner giver dig mulighed for at uploade offlinekonverteringsdata ved hjælp af førstepartskundedata. Denne metode er nemmere at bruge end konverteringer via klik ved hjælp af Google-klik-id, da du ikke behøver at ændre dine kundeformularer eller kundestyringssystemer (CRM-systemer) for at kunne modtage et Google-klik-id (GCLID). Der bruges i stedet oplysninger, som allerede er registreret i dine kundeformularer, til måling af konverteringer.

Når du er klar til det, kan du konfigurere udvidede konverteringer for kundeemner.

Konverteringer via opkald

Hvis du importerer opkaldskonverteringsoplysninger i Google Ads, kan du spore, hvilke af dine annoncer og søgeord der fører til flest salgsopkald til din virksomhed.

I stedet for at bruge et klik-id som med konverteringer fra klik sporer du oplysninger om de telefonopkald, der førte til salg eller andre værdifulde kundehandlinger. Når du importerer disse oplysninger i Google Ads, matches disse konverteringer med telefonopkald fra dine annoncer.

Få flere oplysninger om import af konverteringer via telefonopkald for at få flere oplysninger om, hvordan denne mulighed fungerer.

Brug automatisk budgivning med import af offlinekonverteringer

Du kan bruge automatiske Google Ads-budstrategier til at optimere til offlinekonverteringer. Hvis du gør det, er det en god idé at gøre følgende:

• Importér offlinekonverteringsdata hyppigt (helst dagligt).
  • Start med at uploade konverteringer, og vent herefter med at aktivere automatisk budgivning, til din konverteringsperiode er gået.
  • Prøv budstrategien mål-ROAS, hvis du sporer en kombination af online- og offlinekonverteringer. Med mål-ROAS kan du tildele forskellige typer konverteringshandlinger, f.eks. kundeemner og offlinesalg, forskellige værdier, så du får lettere ved at optimere til online- og offlinekonverteringer. Vi anbefaler, at du medtager de nye værdier i kolonnen "Konverteringer" og venter seks uger, inden du begynder at bruge mål-ROAS, så dette afspejles i konverteringsraten for din kampagne. Vi anbefaler også, at du gennemgår dine budgetindstillinger for at sikre dig, at du ikke har noget problem med at bruge op til det dobbelte af dit gennemsnitlige daglige budget (uden overskridelse af den månedlige opkrævningsgrænse).

Eksempel

Lad os sige, at du sporer kundeemner via en onlinekonverteringshandling og det endelige salg via en offlinekonverteringshandling. Du kan tildele forskellige værdier til hver konverteringshandling for at afspejle den værdi, som hver enkelt handling har for din virksomhed. F.eks. er værdien af et kundeemne 100 DKK og værdien af et salg 5.000 DKK. Dette giver Google Ads øget indsigt i din salgstragt. Jo mere indsigt Google Ads har i din salgstragt, jo mere effektivt optimerer systemet dine bud for dig.

Sikkerhed og privatlivsbeskyttelse i forbindelse med konverteringssporing

Vi har indført strikse sikkerhedsstandarder, og i Google Ads indsamles der kun data på websites og i apps, hvor du har konfigureret sporing.

Sørg for at give brugerne klare og udførlige oplysninger om, hvilke data der indsamles via dine websites, apps og andre ejendomme, og for at indhente samtykke til denne indsamling, hvis det er et lovkrav, eller hvis der stilles krav om det i Google-politikker vedrørende brugersamtykke, eksempelvis Googles samtykkepolitik for brugere i EU.