Om sporing af offlinekonverteringer

Nogle gange fører en Google Ads-annonce ikke direkte til et onlinesalg. I stedet leder den kunden ned ad en sti, der i sidste ende fører til et offlinesalg, f.eks. på dit kontor eller over telefonen. Når du importerer offlinekonverteringer, kan du måle, hvad der sker offline, efter at din annonce har ført til et klik eller et opkald til din virksomhed.

Fordele

Når du importerer offlinekonverteringer får du et mere omfattende indblik i, hvilke søgeord og målretningskriterier (f.eks. geografi eller tidspunkt på dagen) der skaffer de mest omkostningseffektive konverteringer. Disse data kan hjælpe dig med at målrette og optimere dine kampagner, så du får et større overskud.

Hvis du tiltrækker kundeemner eller købere online, kan du f.eks. registrere en konvertering i følgende tilfælde:

• Når du opnår et offlinesalg (f.eks. over telefonen eller personligt) og sporer dette salg i et CRM-system
  • 30 dage efter et onlinesalg, så du kan udelukke de transaktioner, hvor kunden efterfølgende har fortrudt sit køb
  • Udelukkende hvis salget gik til en ny kunde
  • Udelukkende, hvis salget var en kundes andet køb
  • Når du opnår et onlinesalg, men ikke kan bruge vores Javascript-baserede standardløsning til konverteringssporing

Her følger et hurtigt overblik over funktionen.

Typer af sporing af offlinekonverteringer

Google Ads tilbyder to forskellige muligheder for at se, hvordan dine Google Ads-kampagner genererer offlinesalg og -kundeemner:

• Google Ads Konverteringsimport giver dig mulighed for at importere konverteringer, som du sporer i et andet system, i Google Ads. Dette er den "bredeste" mulighed, og den kan anvendes sammen med mange forskellige metoder til sporing af offlinekonverteringer. Den giver dig også mulighed for at importere konverteringer, som startede med et annonceklik eller et opkald fra din annonce
  • Google Ads Konverteringsimport til Salesforce® giver dig mulighed for automatisk at registrere, hvornår salgshændelser, som du sporer i Salesforce, er blevet indledt med et klik på en Google Ads-annonce. Dette er den bedste mulighed, hvis du bruger Salesforces Sales Cloud® til sporing af dine salgsdata. Du kan få nærmere oplysninger om denne løsning i Om Google Ads Konverteringsimport til Salesforce.

Sådan fungerer det

Der er en smule forskel på, hvordan offlinekonverteringssporing fungerer, alt efter om du sporer konverteringer, der starter med et annonceklik, eller konverteringer, der starter med et opkald fra din annonce.

Konverteringer fra klik

Google Ads giver dig et unikt id for hvert klik på en Google Ads-annonce, der fører brugeren videre til dit website. Dette id kaldes et "GCLID". Hvis du vil spore offlinekonverteringer, skal du gemme dette id sammen med de kundeemnerelaterede oplysninger, du indsamler om den person, der klikker på din annonce.

Senere, når personen "foretager en konvertering" offline, f.eks. ved at underskrive en kontrakt, returnerer du dette GCLID til Google Ads sammen med nogle få oplysninger om, hvilken konverteringstype det drejede sig om, og hvornår det skete. Google Ads registrerer og gemmer derefter denne konvertering sammen med dine andre konverteringssporingsdata.

Eksempel

Du designer, producerer og sælger speciallavede borde til bestyrelseslokaler. Du bruger Google Ads til at få kundeemner til at besøge dit website, hvor de kan indsende deres kontaktoplysninger og anmode om et salgsopkald. Hvis du får et kundeemne som følge af et klik på en Google Ads-annonce, omfatter kundeemnets kontaktoplysninger også et GCLID.

Én gang om ugen gennemgår dine sælgere den seneste uges salg og sender dig oplysninger om de kundeemner (med tilhørende GCLID'er), der er blevet konverteret til kunder, sammen med dato og tidspunkt for hvert salg. Du samler derefter disse data i et regneark med fem kolonner og uploader det på din Google Ads-konto. Inden for få timer kan du se, hvilke søgeord og forespørgsler der bidrager til indsendelse af nye kundeemner og, hvad der er mere vigtigt, til faktiske salg.

Disse nye data sparer tid og gør det lettere for dig at få mest muligt ud af din investering i Google Ads.

Konverteringer fra opkald

Hvis du importerer opkaldskonverteringsoplysninger i Google Ads, kan du spore, hvilke af dine annoncer og søgeord der fører til flest salgsopkald til din virksomhed.

I stedet for at bruge et klik-id som med konverteringer fra klik sporer du oplysninger om de telefonopkald, der førte til salg eller andre værdifulde kundehandlinger. Når du importerer disse oplysninger i Google Ads, matches disse konverteringer med telefonopkald fra dine annoncer.

Læs Om import af konverteringer via telefonopkald for at få flere oplysninger om, hvordan denne mulighed fungerer.

Brug automatisk budgivning med offlinekonverteringer

Du kan bruge automatiske Google Ads-budstrategier til at optimere til offlinekonverteringer. Hvis du gør det, er det en god idé at gøre følgende:

• Importér offlinekonverteringsdata hyppigt (helst dagligt).
  • Start med at uploade konverteringer, og vent herefter med at aktivere automatisk budgivning, til din konverteringsperiode er gået.
  • Prøv budstrategien Mål-ROAS, hvis du sporer en kombination af online- og offlinekonverteringer. Mål-ROAS giver dig mulighed for at optimere bedre til online- og offlinekonverteringer ved at tildele forskellige værdier til forskellige konverteringshandlinger, f.eks. kundeemner og offlinesalg.

Eksempel

Lad os sige, at du sporer kundeemner via en onlinekonverteringshandling og det endelige salg via en offlinekonverteringshandling. Du kan tildele forskellige værdier til hver konverteringshandling for at afspejle den værdi, som hver enkelt handling har for din virksomhed. F.eks. er værdien af et kundeemne 100 DKK og værdien af et salg 5.000 DKK. Dette giver Google Ads øget indsigt i din salgstragt. Jo mere indsigt Google Ads har i din salgstragt, jo mere effektivt optimerer systemet dine bud for dig.