Opret en sæsonbetonet kampagne

Brug højtider, mærkedage og lignende, f.eks. nytårsaften, valentinsdag eller halloween, som en lejlighed til at promovere dine produkter eller ydelser online. I denne artikel kan du læse om, hvordan du kan maksimere dine Google Ads-kampagners investeringsafkast på bestemte tidspunkter af året.

Eksempel

Lars er kok og ejer af den franske restaurant "Carte Blanche" i Odense. Han vil gerne promovere sin særlige nytårsaftensmenu, så kunderne nemt kan bestille bord på forhånd.

Op til en bestemt højtid, mærkedag eller lignende

1. Målret dine annoncer mod de mest relevante kunder

Opret en dedikeret kampagne

Du yder en stor indsats for denne sæson, så vi anbefaler, at du opretter en ny, separat kampagne. Det giver dig mulighed for at afsætte et specifikt budget for perioden, og du kan bruge kampagnen igen næste år, hvis den er effektiv. Du skal blot genaktivere kampagnen om et års tid.

Se, hvordan du opretter en kampagne.

Eksempel

Lars opretter en ny kampagne med navnet "Speciel nytårsmenu" i sin Google Ads-konto.

Gør din kampagne klar til visning i god tid

Da det kan tage nogle dage at få din annonce godkendt, kan det være en god idé at oprette din annonce nogle dage i forvejen og derefter sætte den på pause. Når tidspunktet så er helt rigtigt til at vise annoncen live, kan du køre den igen.

Se, hvordan du sætter din annonce på pause eller begynder at køre den igen.

Eksempel

Lars ser frem mod nytårsaften og planlægger annoncekampagnen for sin specielle menu, så han opretter kampagnen i november. Så sætter han den på pause indtil d. 10. december, hvor menuen er fastlagt, og han kan begynde at annoncere.

Vær specifik for at nå ud til interesserede kunder

Du skal bruge denne kampagne som en hjælp til at nå ud til de kunder, der er mest interesserede i det, du tilbyder. Sørg derfor for at tilpasse din søgeordsliste, din annoncetekst og din landingsside til den aktuelle højtid eller mærkedag.

Se, hvordan du opretter effektive tekstannoncer og vælger den optimale søgeordsliste.

Eksempel

Lars vælger søgeord, heriblandt "restaurant nytårsaften", "specialmenu nytår" og "middag nytårsaften", og opretter sin første annonce med et direkte link til nytårsmenuen:

Festlig nytårsmiddag
carteblanche.eksempel.dk/nytår
Vores kok Lars har forberedt en lækker menu
Book bord til den 31. december nu – fra 500 kr.!

Brug geografisk målretning

Uanset hvor god din annonce er, vil den sandsynligvis ikke være særligt effektiv, hvis den ikke vises det rigtige sted. Nå ud til potentielle kunder der, hvor de befinder sig, og hvor din virksomhed kan opfylde deres behov, ved hjælp af geografisk målretning i Google Ads.

Få flere oplysninger om geografisk målretning.

Eksempel

Fordi Lars' restaurant ligger i Odense, beslutter han sig for kun at målrette mod denne by. Hans annoncer vil derfor være kvalificeret til at blive vist til kunder i Odense og som standard til personer, der søger med termen "Odense", uanset hvor de befinder sig.

2. Gå ikke glip af højsæsonen eller julesalget grundet faktureringsproblemer

Undgå afviste betalinger

En afvist betaling vil desværre forhindre dine annoncer i at blive vist. Da timingen er afgørende for sæsonbetonede kampagner, kan du vælge at tage forholdsregler for at undgå denne situation. Det kan du gøre ved at undersøge de mest almindelige årsager til afvisning før kampagnens startdato og sikre dig, at du ikke løber ind i disse problemer.

Få flere oplysninger om de mest almindelige årsager til afviste betalinger, og se, hvordan du undgår disse problemer på din konto.

Tilføj en alternativ betalingsmetode

Hvis du vil undgå, at visningen af dine annoncer pludselig ophører pga. en afvist betaling, anbefaler vi kraftigt, at du opretter en alternativ betalingsmetode – især hvis du bruger automatiske betalinger. I så fald bliver du nemlig debiteret via dit alternative betalingskort, hvis din primære betalingsmetode af en eller anden grund ikke fungerer, så du kan være sikker på, at dine annoncer bliver kørt.

Se, hvordan du tilføjer et alternativt betalingskort.

Undgå at opbruge dit gennemsnitlige daglige budget i denne periode

Når en kampagne har brugt hele sit budget, standser kørslen af alle tilknyttede annoncer, indtil et nyt budget er til rådighed. Sørg for, at dit gennemsnitlige daglige budget er passende, så du ikke behøver at deaktivere dine kampagner (og dermed gå glip af klik) eller bruge flere penge, end du har råd til. Du skal være opmærksom på, at andre annoncører sikkert også giver deres Google Ads-kampagner en saltvandsindsprøjtning i denne periode.

Læs vores teknikker til mere effektiv brug af kampagnebudgettet.

Sørg for, at betalingen går igennem til tiden, hvis du betaler via bankoverførsel

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.

Du kan tjekke din saldo og se, om de seneste betalinger er gennemført.

1. Klik på ikonet Fakturering Faktureringsikon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Transaktioner.

Vi sender dig også en mail, når vi har modtaget pengeoverførsler. Vær opmærksom på, at vi skal bruge et referencenummer for at kunne knytte betalingen til din konto.

Der kan gå op til to uger fra påbegyndelsen af betalingen, til du modtager pengene, så vær opmærksom på det, når højtiden nærmer sig!

Se, hvordan du løser et problem med en bankoverførsel.

3. Spor kampagnens resultater

Brug planlægning for at effektivisere målingen af konverteringer

Hvis du gerne vil vide, hvilke af dine søgeord eller annoncer der har ført til flest klik og konverteringer, f.eks. i form af salg, kan du bruge Google Ads-konverteringssporing som hjælp. Med denne funktion kan du justere dine fremtidige sæsonbetonede kampagner.

Få oplysninger om, hvordan du konfigurerer konverteringssporing.

Eksempel

Mens Lars i januar kigger tilbage på kampagnen, bemærker han, at søgeordet "nytårsmenu" var særligt effektivt sammenlignet med "specialmenu nytår" og førte til 76 henvendelser fra potentielle kunder. Når han begynder at overveje en kampagne til valentinsdag, beslutter han ud fra sin erfaring at byde højere for "valentinsdag menu" end for "specialmenu valentinsdag".

Tag dine webadresser for at få mere at vide om dine besøgende og købere

Google Analytics giver dig indsigt i, hvordan de besøgende ankommer til og navigerer rundt på dit website. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af interaktionen med de kunder, du har fået på websitet via Google Ads. Derefter kan du evaluere, hvor effektiv din sæsonbetonede kampagne har været, og finde ud af, hvilke justeringer der skal foretages i forhold til din næste kampagne.

Se, hvordan du knytter din Analytics-konto til din Google Ads-konto.

Eksempel

Lars kan bruge sin kampagne til at få flere oplysninger om, hvordan folk interagerer med websitet. Takket være Analytics finder han ud af, at de besøgende, der har klikket på annoncen, typisk forlader websitet, når de er nået til siden med kontaktoplysninger. Det gik op for ham, at denne side ikke var særlig brugbar. Derfor samarbejdede han med en webudvikler for at inkludere adressen og telefonnummeret på menusiden inden kampagnen for valentinsdag.

I løbet af en bestemt højtid, mærkedag eller lignende

4. Sørg for, at annoncerne bliver kørt, når det har størst betydning

Hvis du vil ændre dine annoncer i sidste øjeblik, kan du ganske enkelt oprette en ny annonce.

Prøv at oprette nye annoncer i stedet for at redigere annonceteksten. Så kan du teste, hvor effektive de forskellige versioner af annoncen er – vi begynder automatisk at vise den mest effektive annonce oftere. Det giver dig den fordel, at den oprindelige annonce køres, mens dine nye annoncer gennemgår godkendelsesprocessen.

Se, hvordan du opretter en ny tekstannonce.

Eksempel

Efter at Lars holdt nøje øje med kampagnens effektivitet i midten af december, besluttede han at oprette en ny annonce, der skulle fokusere mere på maden end på ham. I den nye annonce stod der: "Reserver i god tid til en romantisk nytårsmenu". Han sendte annoncen til godkendelse, mens den oprindelige annonce stadig kørte.

Sørg for, at din annonce bliver vist

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din annonce bliver vist, kan du bruge værktøjet til forhåndsvisning og diagnose af annoncer eller gå direkte til din konto for at tjekke annoncens status og din kontostatistik. Vi ved godt, at det kan være fristende, men det er bedst at lade være med at søge efter sin egen annonce på Google Søgning, da det kan påvirke annoncens effektivitet.

Se, hvordan du finder din annonce eller bruger vores fejlfinding.