Google Analytics-gegevens aan Google Ads-rapporten toevoegen

Activeer Google-signalen om ook conversies via verschillende apparaten vanuit Google Analytics te importeren. Nadat u uw Google Analytics- en Google Ads-accounts heeft gekoppeld, kunt u Google Analytics-gegevens importeren in Google Ads en deze bekijken in uw Google Ads-account. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Analytics-kolommen kunt toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.

Voor nuttige informatie en een overzicht van wat u met deze gegevens kunt doen, raadpleegt u Over Google Analytics-gegevens in Google Ads-rapporten.

Voordat u begint

Voordat u Google Analytics-gegevens aan uw Google Ads-rapporten kunt toevoegen, moet u het volgende doen:

1. Schakel autotagging in in uw Google Ads-accounts.
  2. Koppel Google Analytics 4-property's en Google Ads. Importeer sitestatistieken voor de weergave die u in uw Google Ads-account wilt zien.
  3. Activeer Google-signalen om ook conversies via verschillende apparaten vanuit Google Analytics te importeren.
  4. Controleer het statusbericht in de kolom Acties in de rapportagetabel om te controleren of de Google Analytics-gegevens zijn geïmporteerd. Ga naar Google Ads om de kolom Acties te vinden, klik op het icoon beheer Admin Icon, selecteer Gekoppelde accounts en klik vervolgens op Google Analytics.
    Opmerking: In de meeste gevallen duurt het minder dan een uur voordat de gegevens en kolommen zichtbaar zijn in Google Ads, maar het proces kan langer duren voor grotere accounts.

Google Analytics-rapportagekolommen toevoegen

Als u uw Google Analytics-gegevens in Google Ads wilt bekijken, volgt u de onderstaande instructies om Google Analytics-rapportagekolommen aan uw Google Ads-rapporten toe te voegen:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik op het tabblad waaraan u Google Analytics-kolommen wilt toevoegen: Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  2. Als u op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon klikt, ziet u Kolommen voor campagnes aanpassen.
  3. Selecteer het dropdownmenu Google Analytics in de beschikbare opties.
  4. Als u uw kolommen wilt selecteren, klikt u op het selectievakje naast elke kolom die u wilt toevoegen.
  5. Klik op Toepassen. Er worden nu Google Analytics-gegevens weergegeven in uw Google Ads-rapporten.

Aandachtspunt

• Vanaf oktober 2019 zijn Google Analytics-gegevens die vóór mei 2016 zijn verzameld niet beschikbaar in Google Ads. Heeft u Google Analytics-gegevens van vóór mei 2016 nodig, ga dan naar Google Analytics.
  • Iedereen die uw Google Ads-account gebruikt, kan uw geïmporteerde Google Analytics-statistieken bekijken.
  • U moet uw Google Ads-account koppelen aan alle relevante Google Analytics-weergaven om ervoor te zorgen dat u de getargete gegevens importeert die u nodig heeft. Als uw Google Ads-account bijvoorbeeld zoekwoorden en advertenties bevat die bestemmingspagina's targeten op vier verschillende websites, is het belangrijk dat u uw Google Ads-account koppelt aan een Google Analytics-weergave voor elk van de vier sites.
  • U kunt Google Analytics-gegevens in uw Google Ads-account importeren van slechts één weergave per property, voor maximaal tien property's.
  • Als u niet alle pagina's codeert die u in Google Analytics wilt bijhouden, krijgt u niet alle gewenste gegevens te zien.
  • Statistieken voor mobiele-app-property's kunnen niet worden geïmporteerd vanuit Google Analytics.
  • U kunt Google Analytics-statistieken niet segmenteren op basis van bepaalde dimensies, zoals apparaat.

Problemen?

Een koppelingsprobleem oplossen

Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.