Studievejledning til Display Advertising-vurdering

Om demografisk målretning

Med demografisk målretning i Google Ads kan du nå ud til en bestemt gruppe af potentielle kunder, som sandsynligvis tilhører en bestemt aldersgruppe, et bestemt køn eller har en bestemt forældrestatus og husstandsindkomst. Hvis du f.eks. driver et fitnesscenter, som kun er for kvinder, kan demografisk målretning hjælpe dig med at forhindre, at dine annoncer bliver vist for mænd.

Før du begynder

Husk! Demografisk målretning er en mulighed for at indsnævre din målretning. Det giver dig med andre ord mulighed for at sikre, at dine annoncer kun bliver vist for personer i de relevante demografiske grupper.

Muligheder for demografisk målretning

Bemærk! Specifikke demografiske oplysninger såsom boligejerstatus og uddannelse er tilgængelige som målgrupper. Få flere oplysninger om målretning efter målgruppe.

De fleste brugere administrerer nu deres konti via den nye Google Ads-oplevelse. Hvis du stadig bruger den forrige AdWords-oplevelse, skal du vælge Forrige nedenfor. Få flere oplysninger

Demografisk målretning for Google Ads-displaykampagner kan omfatte:

• Alder: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "65 eller derover" og "Ukendt"
  • Køn: "Kvinde", "Mand" og "Ukendt"
  • Husstandsindkomst (tilgængelig i Australien, Brasilien, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, New Zealand, Sydkorea, Singapore, Thailand og USA): "Øverste 10 %", "11-20 %", "21-30 %", "31-40 %", "41-50 %", "Nedre 50 %" og "Ukendt"
  • Forældrestatus: "Forælder", "Ikke forælder" og "Ukendt"

Demografisk målretning for Google Ads-søgekampagner kan omfatte:

• Alder: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "65 eller derover" og "Ukendt"
  • Køn: "Kvinde", "Mand" og "Ukendt"
  • Husstandsindkomst (tilgængelig i Australien, Brasilien, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, New Zealand, Sydkorea, Singapore, Thailand og USA): "Øverste 10 %", "11-20 %", "21-30 %", "31-40 %", "41-50 %", "Nedre 50 %" og "Ukendt"

Demografisk målretning for Google Ads-videokampagner kan omfatte:

• Alder: "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64", "65 eller derover" og "Ukendt"
  • Køn: "Kvinde", "Mand" og "Ukendt"
  • Husstandsindkomst (tilgængelig i Australien, Brasilien, Hongkong, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, New Zealand, Sydkorea, Singapore, Thailand og USA): "Øverste 10 %", "11-20 %", "21-30 %", "31-40 %", "41-50 %", "Nedre 50 %" og "Ukendt"
  • Forældrestatus: "Forælder", "Ikke forælder" og "Ukendt"

Forældre kan oprette en Google-konto for deres børn under 13 år via appen Family Link. Annoncer kan blive vist for disse brugere. Annoncører må ikke målrette annoncer, så de kun vises til børn under 13 år. Få flere oplysninger, hvordan annoncer fungerer for disse Google-konti, og hvordan du undgår, at disse annoncer vises til disse brugere.

Kategorien "Ukendt"

Google Ads registrerer eller udleder ikke demografiske oplysninger om alle personer. "Ukendt" henviser til personer, hvis alder, køn, forældrestatus eller husstandsindkomst ikke er identificeret.

Derudover er nogle websites på Displaynetværket frameldt demografisk målretning, så hvis du ønsker at få vist dine annoncer på disse websites, skal du lade kategorien "Ukendt" være valgt. Den demografiske kategori "Ukendt" er valgt som standard, når du målretter ud fra demografiske oplysninger, da du kan nå ud til en langt bredere målgruppe.

Vigtigt!

Du skal kun ekskludere den demografiske kategori "Ukendt", hvis du er sikker på, at du vil begrænse din kampagne til en smal målgruppe. Hvis du ekskluderer "Ukendt", er der risiko for, at du forhindrer et stort antal personer i at se dine annoncer, heriblandt nogle af de personer, du gerne vil nå ud til.

Sådan fastlægger Google de demografiske oplysninger

Når en person er logget ind via sin Google-konto, gør vi muligvis brug af demografiske oplysninger, der stammer fra vedkommendes indstillinger eller aktivitet på Google-tjenester alt efter deres kontostatus. Som forbruger har man mulighed for at redigere sine demografiske oplysninger i Annonceindstillinger. Derudover giver nogle websites os demografiske oplysninger, som folk deler med andre på bestemte websites, f.eks.websites for sociale netværk.

Hvad angår personer, der ikke er logget ind på deres Google-konto, estimerer vi nogle gange de demografiske oplysninger ud fra deres aktivitet på Google-tjenester eller Displaynetværket. Når folk besøger YouTube eller websites på Displaynetværket, gemmer Google muligvis et id i deres webbrowser ved hjælp af en "cookie". Den pågældende browser kan knyttes til bestemte demografiske kategorier baseret på websites, der er blevet besøgt.

Eksempel

Sarahs foretrukne hobby er havearbejde. Mange af de havewebsites og haveblogs på Displaynetværket, hun besøger, læses primært af kvinder. Ud fra disse oplysninger kan Sarahs browser (når hun ikke er logget ind via sin Google-konto) blive føjet til den demografiske kategori "kvinde". Som følge heraf kan Google vise Sarah annoncer fra annoncører, der har valgt, at deres annoncer skal vises for kvinder.

Når Sarah er logget ind via sin Google-konto, viser Google hende muligvis annoncer i henhold til de valg, hun har foretaget i Annonceindstillinger, f.eks. hendes demografiske oplysninger.

Demografiske oplysninger fra mobilapps: Med denne målretningsfunktion bruges der et annoncerings-id, som er tilknyttet en kundes mobilenhed, så det registreres, hvilke apps personen har brugt. Vi knytter muligvis dette id til en demografisk kategori ud fra webbrowsing- og appaktiviteter på en mobilenhed.

Husk! Vi er ikke i stand til at indsamle eller estimere demografiske oplysninger om alle net- eller mobilappbrugere, så hvis du indsnævrer din målretning til specifikke demografiske grupper, bliver dine annoncer muligvis vist for en mindre målgruppe.

Juster din strategi

• Målretning. Demografisk målretning kan kombineres med andre målretningsstrategier.
  • Ekskluderinger. Du kan også ekskludere demografiske kategorier, så dine annoncer ikke vises for bestemte demografiske grupper.
  • Tilpas dine bud. Vi viser stadig dine annoncer til alle personer, men du skal angive højere (eller lavere) bud for en bestemt demografisk gruppe.

Eksempler på effektiv demografisk målretning

Alder. Mark annoncerer for en finansiel institution, og han ønsker at markedsføre forskellige produkter for seniorer og studerende. Han benytter demografisk målretning for at vise forskellige annoncer for hver enkelt kundegruppe, og han justerer sine bud for demografiske grupper, som måske vil være mere tilbøjelige til at bruge flere penge. Mark finder frem til, at midaldrende kunder har de største startindskud, og han øger sit bud for personer i alderen 35-54.

Husstandsindkomst. I en videokampagne kan Mark vise annoncer til kunder inden for et vist interval af husstandsindkomst. Mark indstiller sin målretning, så han når ud til de øverste 30 % af husstandsindkomsterne i USA ved at vælge valgmulighederne "Øverste 10 %", "11-20 %" og "21-30 %" for husstandsindkomst.

Alder og køn. Pernille har et website, hvis målgruppe er mødre. Hendes demografiske målretning på Søgenetværket er aldersgruppen "25-54" og kønnet "Kvinde". Hun angiver forældrestatussen "Forælder" som målretningskriterie i sine displaykampagner. Pernille er en erfaren annoncør, så hun tilføjer også målretningsmetoden "målgruppe i markedet" for baby- og børneprodukter.