Velg den rette kampanjetypen

I Google Ads må du først sette deg et mål og opprette en kampanje.

Du velger en kampanjetype basert på målene du har satt deg med markedsføringen, merkevarestrategien du har utarbeidet, og hvor mye tid du har til rådighet.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan velge den kampanjetypen som passer best til annonseringsbehovene dine.

Søkekampanjer: tekstannonser i søkeresultater

Søkekampanjer er tekstannonser i søkeresultater. Med disse søkekampanjene kan du nå ut til folk mens de søker på Google etter produktene og tjenestene du tilbyr.

Denne kampanjetypen er et godt valg hvis du vil generere flere salg eller potensielle salg eller økt trafikk til nettstedet ditt, fordi du får vist annonsene dine til folk som aktivt søker etter produktene og tjenestene du tilbyr.

Gode grunner til å bruke søkekampanjer

• Salg og potensielle salg:
    • Oppnå flere nettsalg og registreringer.
    • Vurder å bruke potensielle salg hvis du har en mer omfattende salgssyklus.
  • Enkel konfigurering:
    • Skriv tekstannonser og velg søkeord.
    • Du trenger verken spesialfiler eller -elementer.
    • Prøv Smart-kampanjer for å kunne konfigurere kampanjer på en enda enklere måte.
  • Svært spesifikk målretting: Nå ut til folk som aktivt søker etter det du tilbyr.

OPPRETT EN SØKEKAMPANJE

Bannerkampanjer: bildeannonser på nettsteder

Med bannerkampanjer kan du vise visuelt engasjerende annonser til relevante målgrupper når de besøker millioner av apper og nettsteder samt tjenester Google eier (f.eks. YouTube), så du kan nå markedsføringsmålene du har satt deg. Med bannerkampanjer kan du oppnå større rekkevidde og holde deg aktuell hos kundene ut over bare på Google Søk.

Du kan også opprette bannerkampanjer som er basert på datasegmentene dine, for å vise annonser til folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appen din.

Gode grunner til å bruke bannerkampanjer

• Salg og potensielle salg: Bruk visuelt engasjerende handlingsfremmende oppfordringer til å generere flere salg og registreringer.
  • Vurdering og bevissthet: Skriv minneverdige annonser for å skape økt oppmerksomhet om merkevaren din og påse at folk vurderer produktet ditt når en kjøpsbeslutning skal tas.
  • Rekkevidde: Sørg for at rekkevidden omfatter mer enn bare søkeresultatene, ved å målrette annonser mot folk som bruker apper og nettsteder.
  • Datasegmentene dine: Følg opp personer som allerede har sett annonsene dine eller besøkt nettstedet ditt.

Ulike typer bannerkampanjer

Tips:

Du kan gjøre lurt i å bruke et bilderedigeringsverktøy til å opprette kvadratiske og liggende versjoner av bannerannonser med de rette dimensjonene og den rette filstørrelsen.

OPPRETT BANNERKAMPANJER

Videokampanjer: videoannonser på YouTube

Med videokampanjer kan du vise videoannonser på YouTube og andre nettsteder.

Med noen typer videokampanjer kan du øke den generelle bevisstheten rundt merkevaren din. Hensikten med andre kampanjetyper er at du skal oppnå flere konverteringer eller få folk til å handle på nettstedet ditt.

Gode grunner til å bruke videokampanjer

• Vurdering og bevissthet: Bruk videoannonser for å øke folks bevissthet om merkevaren din eller få dem til å vurdere å kjøpe produktet ditt.
  • Salg og potensielle salg: Bruk «Generer konverteringer»-kampanjeundertypen for å konfigurere handlingsrettede videoannonser.
  • Oppnå større rekkevidde: Sørg for at rekkevidden omfatter mer enn bare søkeresultatene, ved å målrette annonser mot folk som bruker YouTube.
  • Datasegmentene dine: Følg opp personer som allerede har sett annonsene dine eller besøkt nettstedet ditt.

Ulike typer videokampanjer

Du kan velge blant seks typer videokampanjer:

• Generer konverteringer: Generer flere salg og potensielle salg med annonser og målretting med fokus på handlinger (også kjent som videohandlingskampanjer).
  • Egendefinert videokampanje: Tilpass innstillingene dine med ulike annonsetyper.
  • Videokampanjer for rekkevidde: Oppnå størst mulig rekkevidde, enten ved å nå ut til flere unike brukere (med bumperannonser, in-stream-annonser som kan hoppes over, eller en optimal blanding av de to formatene), eller ved å formidle hele budskapet ditt til brukerne (gjennom in-stream-annonser som ikke kan hoppes over).
  • Out-stream-annonser : Vis videoannonser forbeholdt mobil på nettsteder og i apper som ikke er på YouTube, og som spilles av i sideinnhold eller i apper.
  • Påvirk vurderingen: Få folk til å vurdere produktet ditt ved å vise in-stream-annonser eller feedintegrerte annonser som kan hoppes over.
  • Annonsesekvens: Fortell en historie gjennom flere videoannonser vist i en sekvens.

Tips:

Du må først opprette videoannonsen og laste den opp til YouTube.

OPPRETT EN VIDEOKAMPANJE

Shopping-kampanjer: produktoppføringer på Google

Shopping-kampanjer er produktoppføringer som er ideelle å bruke for selgere som ønsker å selge produkter de har på lager. Shopping-annonser vises i søkeresultater og på Google Shopping-fanen.

Butikkeiere kan også bruke annonser for varer i butikk til å markedsføre produkter som selges i fysiske butikker.

Gode grunner til å bruke Shopping-kampanjer

• Markedsføring for forhandlere: Bruk visuelt engasjerende produktoppføringer til å markedsføre produktene du selger.
  • Salg og potensielle salg: Få folk til å handle i nettbutikken din eller registrere seg for å få mer informasjon.
  • Økt salg for en lokal butikk: Selg produkter du har på lager i den lokale butikken din, til lokale kunder.

Tips:

Før du kan opprette en Shopping-kampanje, må du ha en Merchant Center-konto, hvor du kan laste opp produktlageret ditt.

OPPRETT EN SHOPPING-KAMPANJE

Appkampanjer: markedsfør appen din i mange kanaler

Med appkampanjer kan du finne nye appbrukere og oppnå høyere salgstall i appen din.

I denne kampanjetypen blir det brukt informasjon fra appen din til automatisk å optimalisere annonser på Google Søk og Play, YouTube, Discover og over tre millioner apper og nettsteder.

Gode grunner til å bruke appkampanjer

• Markedsføring av apper: Oppnå flere installasjoner, interaksjoner og registreringer for appen din på mobilenheter.
  • Multikanal-markedsføring: Med én og samme kampanje kan du markedsføre appen din på YouTube, Google Søk og Play samt i Displaynettverket.
  • Enkel konfigurering og administrering: Målretting, budgivning og opprettelsen av annonser automatiseres for at du skal få optimale resultater.

Ulike typer appkampanjer

Tre undertyper av appkampanjer kan være oppført hvis kontoen din er kvalifisert for disse undertypene:

OPPRETT EN APPKAMPANJE

Lokale kampanjer: markedsfør beliggenheter i mange kanaler

Med lokale kampanjer kan du oppmuntre folk til å besøke de fysiske butikkene og lokalene dine.

Annonsene dine blir automatisk optimalisert på YouTube, Google Søk og Maps samt i Displaynettverket.

Gode grunner til å bruke lokale kampanjer

• Fysiske butikksalg: Bruk nettannonser til å markedsføre produktlageret ditt og få kunder til å besøke de fysiske butikkene dine.
  • Markedsfør tilbud og arrangementer: Markedsfør arrangementer i butikken og lokale kampanjer.
  • Detaljert stedsinformasjon: Gjør det enkelt for folk å finne bedriftens adresse og åpningstider.
  • Multikanal-markedsføring: Med én og samme kampanje blir annonsene dine vist på Søk, Maps og YouTube samt i Displaynettverket.

Tips:

For at du skal kunne bruke lokale kampanjer, må du ha aktive adressetillegg eller adressetillegg for samarbeidspartnere i kontoen din. Alternativt kan du ha en bedriftsprofil knyttet sammen med Google Ads.

OPPRETT EN LOKALE KAMPANJE

Smart-kampanjer: automatiser kampanjene dine

Med Smart-kampanjer kan du enkelt automatisere kampanjene dine og få vist annonsene dine.

Oppgi bedriftsinformasjonen din og opprett noen annonser. Google finner så ut hvilken målretting som er mest hensiktsmessig for at du skal få mest mulig ut av tiden din og pengene du investerer.

Gode grunner til å bruke Smart-kampanjer

• Salg og potensielle salg: Oppnå flere salg og registreringer for produktene og tjenestene dine.
  • Enkelt oppsett: Oppgi bedriftsinformasjonen din og opprett noen annonser. Google automatiserer så kampanjen din.
  • Avansert optimalisering: Google optimaliserer annonsene dine og målrettingen din for deg.

Tips:

Hvis du nylig har opprettet en ny Google Ads-konto, bruker du sannsynligvis Smartmodus-versjonen av Google Ads, og alle kampanjene er da Smart-kampanjer.

OPPRETT EN SMART-KAMPANJE

Link til beslektet innhold