Het juiste campagnetype kiezen

Als u aan de slag wilt met Google Ads, heeft u allereerst een doel en een campagne nodig.

U kiest een campagnetype op basis van uw marketingdoelen, uw merkstrategie en de hoeveelheid tijd die u aan online adverteren kunt besteden.

Met behulp van dit artikel kunt u het campagnetype kiezen dat aan uw advertentiebehoeften voldoet.

1. Campagnes in het zoeknetwerk | Tekstadvertenties in de zoekresultaten

Met campagnes in het zoeknetwerk kunt u mensen bereiken wanneer ze op Google zoeken naar de producten en services die u aanbiedt.

Dit campagnetype is zeer geschikt om meer verkopen, leads of websiteverkeer te genereren, omdat u advertenties kunt weergeven aan klanten die actief zoeken naar uw producten en services.

Waarom kiezen voor campagnes in het zoeknetwerk?

• Verkopen en leads: Genereer meer online verkopen en aanmeldingen. Als u een langere verkoopcyclus heeft, kunt u zich het best richten op leads.
  • Makkelijk in te stellen: Schrijf tekstadvertenties en kies uw zoekwoorden. U heeft geen speciale bestanden of advertentie-items nodig.U kunt ook slimme campagnes proberen, waarmee online adverteren nog makkelijker wordt.
  • Zeer specifieke targeting: Bereik mensen die actief zoeken naar wat u aanbiedt.

CAMPAGNE IN HET ZOEKNETWERK MAKEN

2. Display-campagnes | Beeldadvertenties op websites

Met display-campagnes kunt u mensen bereiken met visueel aantrekkelijke advertenties terwijl ze op en in miljoenen websites en apps browsen. Op deze manier kunt u het bereik van uw campagnes in het zoeknetwerk uitbreiden naar andere online locaties.

Met display-campagnes kunt u ook remarketingadvertenties weergeven aan nieuwe en bestaande klanten.

Waarom kiezen voor display-campagnes?

• Verkopen en leads: Gebruik visueel aantrekkelijke call-to-actions om meer verkopen en aanmeldingen te genereren.
  • Merkbekendheid en overweging: Maak indrukwekkende advertenties om uw merkbekendheid te vergroten of om ervoor te zorgen dat potentiële klanten uw product overwegen.
  • Vergroot uw bereik: Geef uw advertenties niet alleen in de zoekresultaten weer, maar target ook mensen die op websites of in apps browsen.
  • Remarketing: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen display-campagnes

U kunt kiezen uit 3 typen display-campagnes:

• Slimme display-campagne: Bespaar tijd met makkelijkere campagne-instellingen en optimaliseer voor conversies.
  • Standaard display-campagne: Krijg meer controle over targeting, biedingen, budgetten en het maken van advertenties.
  • Gmail-campagnes: Bereik gebruikers op de tabbladen Reclame en Sociaal van hun Gmail-inbox.

Goed om te weten

Met een bewerkingstool voor afbeeldingen kunt u makkelijker vierkante en liggende versies van uw display-advertentie maken met de juiste afmetingen en bestandsgrootte.

DISPLAY-CAMPAGNE MAKEN

3. Videocampagnes | Videoadvertenties op YouTube

Met videocampagnes kunt u videoadvertenties weergeven op YouTube en andere websites.

U kunt bepaalde typen videocampagnes gebruiken om uw algemene merkbekendheid te vergroten. Andere campagnetypen zijn bedoeld om meer conversies te genereren of mensen over te halen op uw website te winkelen.

Waarom kiezen voor videocampagnes?

• Merkbekendheid en overweging: Gebruik videoadvertenties om uw merkbekendheid te vergroten of om ervoor te zorgen dat potentiële klanten uw product overwegen.
  • Verkopen en leads: Gebruik het campagne-subtype 'Conversies genereren' om op actie gerichte videoadvertenties in te stellen.
  • Vergroot uw bereik: Geef uw advertenties niet alleen in de zoekresultaten weer, maar target ook mensen op YouTube.
  • Remarketing: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen videocampagnes

U kunt kiezen uit 9 typen videocampagnes:

• Conversies genereren: Stimuleer verkopen en leads met op actie gerichte advertenties en targeting.
  • Aangepaste videocampagne: Pas uw instellingen aan met verschillende advertentietypen.
  • InStream die kan worden overgeslagen: Genereer bekendheid met advertenties die kunnen worden overgeslagen.
  • InStream die niet kan worden overgeslagen: Genereer bekendheid met advertenties van 15 seconden die niet kunnen worden overgeslagen.
  • Bumper: Genereer bekendheid met advertenties van 6 seconden die niet kunnen worden overgeslagen.
  • Outstream: Stem uw videoadvertenties af op telefoons en tablets.
  • Productoverweging beïnvloeden: Stimuleer mensen om uw product te overwegen met advertenties die kunnen worden overgeslagen of met discovery-advertenties.
  • Advertentiereeks: Vertel een verhaal met een reeks videoadvertenties in een bepaalde volgorde.

Goed om te weten

Voordat u een videocampagne kunt maken, moet u een videoadvertentie maken en deze naar YouTube uploaden.

VIDEOCAMPAGNE MAKEN

4. Shopping-campagnes | Productvermeldingen op Google

Shopping-campagnes zijn nuttig voor verkopers die hun productvoorraad willen verkopen. Shopping-advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten en op het tabblad Google Shopping.

Winkeleigenaren kunnen ook advertenties met informatie over de winkelvoorraad gebruiken om producten te promoten die beschikbaar zijn op hun fysieke locaties.

Waarom kiezen voor Shopping-campagnes?

• Marketing voor de detailhandel: Gebruik visueel aantrekkelijke productvermeldingen om uw producten te promoten.
  • Verkopen en leads: Overtuig mensen om aankopen te doen in uw online winkel of zich aan te melden.
  • Stimuleer bezoeken aan een winkel in de buurt: Promoot uw lokale winkelvoorraad bij klanten in de buurt.

Goed om te weten

Als u een Shopping-campagne wilt maken, heeft u een Merchant Center-account nodig waarin u uw productvoorraad kunt uploaden.

SHOPPING-CAMPAGNE MAKEN

5. App-campagnes | Uw app promoten via een groot aantal kanalen

Met app-campagnes kunt u nieuwe gebruikers voor uw app werven en meer verkopen in de app genereren.

Voor dit campagnetype wordt informatie uit uw app gebruikt om advertenties automatisch te optimaliseren voor Google Zoeken, Google Play, YouTube, Discover en meer dan 3 miljoen sites en apps.

Waarom kiezen voor app-campagnes?

• App-promotie: Genereer meer installaties, engagements en aanmeldingen voor uw app op mobiele apparaten.
  • Marketing via meerdere kanalen: U heeft slechts één campagne nodig om uw app te promoten op Google Zoeken, in het Display Netwerk, op Google Play en op YouTube.
  • Maak en beheer campagnes eenvoudig: Targeting, bieden en het maken van advertenties zijn allemaal geautomatiseerd voor optimale prestaties.

Typen app-campagnes

Als uw account hiervoor in aanmerking komt, ziet u mogelijk 2 subtypen voor app-campagnes:

• App-installaties: Overtuig mensen met uw advertenties om uw app te downloaden.
  • App-engagement: Zorg ervoor dat bestaande gebruikers acties uitvoeren in uw app.

APP-CAMPAGNE MAKEN

6. Lokale campagnes | Locaties promoten via een groot aantal kanalen

Met lokale campagnes trekt u meer mensen naar uw fysieke winkels en locaties.

Uw advertenties worden automatisch geoptimaliseerd voor weergave op Google Zoeken, in het Display Netwerk, op Google Maps en op YouTube.

Waarom kiezen voor lokale campagnes?

• Fysieke winkelverkopen: Gebruik online advertenties om uw voorraad te promoten en kopers naar uw fysieke winkels te trekken.
  • Promoot aanbiedingen en evenementen: Maak reclame voor evenementen in de winkel en lokale promoties.
  • Gedetailleerde locatiegegevens: Zorg ervoor dat mensen het adres en de openingstijden van uw bedrijf makkelijker kunnen vinden.
  • Marketing via meerdere kanalen: U heeft slechts één campagne nodig om uw advertenties weer te geven op Google Zoeken, in het Display Netwerk, op Google Maps en op YouTube.

Goed om te weten

Voor toegang tot lokale campagnes moet u actieve locatie-extensies of locatie-extensies voor partners in uw account hebben of een Google Mijn Bedrijf-account hebben gekoppeld aan Google Ads.

LOKALE CAMPAGNE MAKEN

7. Slimme campagnes | Uw campagnes automatiseren

Slimme campagnes zijn de makkelijkste manier om online te adverteren.

Geef uw bedrijfsinformatie op en maak een paar advertenties. Google selecteert vervolgens de targetingopties die u de beste resultaten opleveren.

Waarom kiezen voor slimme campagnes?

• Verkopen en leads: Genereer meer verkopen en aanmeldingen voor uw producten en services.
  • Makkelijk in te stellen: Geef uw bedrijfsgegevens op en maak een paar advertenties. Vervolgens stelt Google automatisch uw campagne in.
  • Geavanceerde optimalisatie: Google optimaliseert uw advertenties en targeting voor u.

Goed om te weten

Als u onlangs een nieuw account op ads.google.com heeft gemaakt, gebruikt u waarschijnlijk de slimme modus van Google Ads en zijn al uw campagnes standaard slimme campagnes.

SLIMME CAMPAGNE MAKEN