Het juiste campagnetype kiezen

Als u aan de slag wilt met Google Ads, heeft u allereerst een doel en een campagne nodig.

U kiest een campagnetype op basis van uw marketingdoelen, uw merkstrategie en hoeveel tijd u aan online adverteren kunt besteden.

Met behulp van dit artikel kunt u het campagnetype kiezen dat aan uw advertentiebehoeften voldoet.

Campagnes in het zoeknetwerk: tekstadvertenties in de zoekresultaten

Campagnes in het zoeknetwerk zijn tekstadvertenties in zoekresultaten waarmee u mensen kunt bereiken terwijl ze op Google zoeken naar de producten en services die u aanbiedt.

Dit campagnetype is zeer geschikt om meer verkopen, leads of websiteverkeer te genereren, omdat u advertenties kunt laten zien aan mensen die actief zoeken naar uw producten en services.

Waarom campagnes in het zoeknetwerk kiezen

• Verkopen en leads:
    • Realiseer meer online verkopen en aanmeldingen.
    • Als u een langere verkoopcyclus heeft, kunt u zich het best richten op leads.
  • Makkelijk in te stellen:
    • Schrijf tekstadvertenties en kies uw zoekwoorden.
    • Sla speciale bestanden of items over. Deze zijn niet nodig.
    • U kunt ook slimme campagnes proberen, waarmee online adverteren nog makkelijker wordt.
  • Zeer specifieke targeting: Bereik mensen die actief zoeken naar wat u aanbiedt.

CAMPAGNE IN HET ZOEKNETWERK MAKEN

Display-campagnes: beeldadvertenties op websites

Met display-campagnes kunt u uw marketingdoelen behalen door een relevante doelgroep te bereiken met visueel aantrekkelijke advertenties die mensen te zien krijgen wanneer ze browsen door miljoenen websites, apps en property's van Google (zoals YouTube). Dit campagnetype biedt u de mogelijkheid om uw bereik te vergroten en ervoor te zorgen dat u top of mind blijft bij uw doelgroep, ook buiten Google Zoeken.

U kunt ook een display-campagne maken die gebruikmaakt van uw gegevenssegmenten om advertenties te tonen aan mensen die uw website hebben bezocht of uw app hebben gebruikt.

Waarom display-campagnes kiezen

• Verkopen en leads: Gebruik visueel aantrekkelijke call-to-actions om meer verkopen en aanmeldingen te krijgen.
  • Merkbekendheid en overweging: Maak effectieve advertenties om uw merkbekendheid te vergroten of potentiële klanten te stimuleren uw product te overwegen.
  • Bereik: Target gebruikers buiten de zoekresultaten terwijl ze browsen op websites en in apps.
  • Uw gegevenssegmenten: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen display-campagnes

Tip: Met een bewerkingstool voor afbeeldingen kunt u makkelijker vierkante en liggende versies van uw display-advertentie maken met de juiste afmetingen en bestandsgrootte.

DISPLAY-CAMPAGNE MAKEN

Videocampagnes: videoadvertenties op YouTube

Met videocampagnes kunt u videoadvertenties weergeven op YouTube en andere websites.

U kunt bepaalde typen videocampagnes gebruiken om uw algemene merkbekendheid te vergroten. Andere campagnetypen zijn bedoeld om meer conversies te genereren of mensen over te halen op uw website te winkelen.

Waarom videocampagnes kiezen

• Merkbekendheid en overweging: Gebruik videoadvertenties om uw merkbekendheid te vergroten of om ervoor te zorgen dat potentiële klanten uw product overwegen.
  • Verkopen en leads: Gebruik het campagnesubtype 'Conversies genereren' om actiegerichte videoadvertenties in te stellen.
  • Uw bereik vergroten: Target gebruikers buiten de zoekresultaten terwijl ze browsen op YouTube.
  • Uw gegevenssegmenten: Bereik gebruikers die uw advertenties al eerder hebben gezien of uw site al eens hebben bezocht.

Typen videocampagnes

U kunt kiezen uit 6 typen videocampagnes:

• Conversies genereren: Stimuleer verkopen en leads met op actie gerichte advertenties en targeting (ook bekend als video-actiecampagnes).
  • Aangepaste videocampagne: pas uw instellingen aan met verschillende advertentietypen.
  • Videobereikcampagnes: Krijg een optimaal bereik voor uw budget door meer unieke gebruikers te bereiken (via bumperadvertenties, in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen of een optionele mix van de 2 indelingen) of door gebruikers te bereiken met uw hele boodschap (via in-stream-advertenties die niet kunnen worden overgeslagen).
  • Outstream: Toon videoadvertenties die alleen voor mobiele apparaten zijn bedoeld op websites en in apps buiten YouTube, die worden afgespeeld binnen de content van een pagina of app.
  • Productoverweging beïnvloeden: Stimuleer gebruikers om uw product te overwegen met in-stream advertenties die kunnen worden overgeslagen of met in-feed videoadvertenties.
  • Advertentiereeks: Vertel een verhaal met een reeks videoadvertenties in een bepaalde volgorde.

Tip: Voordat u een videocampagne maakt, moet u een videoadvertentie maken en deze naar YouTube uploaden.

VIDEOCAMPAGNE MAKEN

Shopping-campagnes: productvermeldingen op Google

Shopping-campagnes zijn productvermeldingen die ideaal zijn als u een verkoper bent en uw productvoorraad wilt verkopen. Shopping-advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten en op het tabblad Google Shopping.

Winkeleigenaren kunnen ook advertenties met informatie over de winkelvoorraad gebruiken om producten te promoten die beschikbaar zijn op hun fysieke locaties.

Waarom Shopping-campagnes kiezen

• Retailmarketing: Gebruik visueel aantrekkelijke productvermeldingen om uw producten te promoten.
  • Verkopen en leads: Overtuig mensen om aankopen te doen in uw online winkel of zich aan te melden.
  • Stimuleer bezoeken aan een winkel in de buurt: Promoot uw lokale winkelvoorraad bij klanten in de buurt.

Tip: Als u een Shopping-campagne wilt maken, heeft u een Merchant Center-account nodig waarin u uw productvoorraad kunt uploaden.

SHOPPING-CAMPAGNE MAKEN

App-campagnes: uw app promoten via een groot aantal kanalen

Met app-campagnes kunt u nieuwe gebruikers voor uw app werven en meer verkopen in de app genereren.

Voor dit campagnetype wordt informatie uit uw app gebruikt om advertenties automatisch te optimaliseren voor Google Zoeken, Google Play, YouTube, Discover en meer dan 3 miljoen sites en apps.

Waarom app-campagnes kiezen

• App-promotie: Realiseer meer installaties, engagements en aanmeldingen voor uw app op mobiele apparaten.
  • Marketing via meerdere kanalen: U heeft maar 1 campagne nodig om uw app te promoten op Google Zoeken, in het Display Netwerk, op Google Play en op YouTube.
  • Makkelijk in te stellen en te beheren: Automatiseer targeting, biedingen en het maken van advertenties voor optimale prestaties.

Typen app-campagnes

Als uw account hiervoor in aanmerking komt, ziet u mogelijk 3 subtypen voor app-campagnes:

APP-CAMPAGNE MAKEN

Lokale campagnes: locaties promoten via een groot aantal kanalen

Lokale campagnes worden vanaf augustus automatisch geüpgraded naar Maximale prestaties. U kunt lokale campagnes in de komende maanden zelf upgraden met de nieuwe tool. Deze maakt met één klik aanvullende voorraad en indelingen beschikbaar waarmee u nieuwe klanten kunt bereiken. Meer informatie

Met lokale campagnes trekt u meer mensen naar uw fysieke winkels en locaties.

Uw advertenties worden automatisch geoptimaliseerd voor weergave in het zoeknetwerk, in het Display Netwerk, op Google Maps en op YouTube.

Waarom lokale campagnes kiezen

• Fysieke winkelverkopen: Gebruik online advertenties om uw voorraad te promoten en kopers naar uw fysieke winkels te trekken.
  • Promoot aanbiedingen en evenementen: Maak reclame voor evenementen in de winkel en lokale promoties.
  • Gedetailleerde locatiegegevens: Zorg ervoor dat mensen het adres en de openingstijden van uw bedrijf makkelijker kunnen vinden.
  • Marketing via meerdere kanalen: U heeft maar 1 campagne nodig om uw advertenties te laten zien in het zoeknetwerk, in het Display Netwerk, op Google Maps en op YouTube.

Tip: Voor toegang tot lokale campagnes moet u actieve locatie-extensies of locatie-extensies voor partners in uw account hebben of een bedrijfsprofiel hebben gekoppeld aan Google Ads.

LOKALE CAMPAGNE MAKEN

Slimme campagnes: uw campagnes automatiseren

Slimme campagnes zijn de makkelijkste manier om uw campagnes te automatiseren en uw advertenties weer te geven.

Geef uw bedrijfsinformatie op en maak een paar advertenties. Google selecteert vervolgens de targetingopties die u de beste resultaten opleveren.

Waarom slimme campagnes kiezen

• Verkopen en leads: Realiseer meer verkopen en aanmeldingen voor uw producten en services.
  • Makkelijk in te stellen: Geef uw bedrijfsinformatie op en maak een paar advertenties. Vervolgens stelt Google automatisch uw campagne in.
  • Geavanceerde optimalisatie: Google optimaliseert uw advertenties en targeting voor u.

Tip: Als u onlangs een nieuw Google Ads-account heeft gemaakt, gebruikt u waarschijnlijk de slimme modus van Google Ads en zijn al uw campagnes standaard slimme campagnes.

SLIMME CAMPAGNE MAKEN

Campagnes voor maximale prestaties: toegang krijgen tot alle kanalen via 1 campagne met geautomatiseerde optimalisatie

Maximale prestaties is een nieuw op doelen gebaseerd campagnetype waarmee u via op prestatiegebaseerd adverteren met 1 campagne toegang heeft tot uw hele Google Ads-voorraad. Met campagnes voor maximale prestaties kunt u de prestaties verbeteren op basis van uw opgegeven conversiedoelen, zodat u meer conversies en waarde realiseert door de prestaties in realtime en voor verschillende kanalen te optimaliseren met behulp van Slim bieden.

Waarom campagnes voor maximale prestaties kiezen

• Eenvoudig in te stellen, met geautomatiseerde optimalisatie: Campagnes voor maximale prestaties zijn eenvoudig te starten en wanneer uw campagne live is, wordt deze automatisch geoptimaliseerd om de best mogelijke prestaties te behalen. Oefen invloed uit op de automatisering door hoogwaardige bestanden voor advertentiemateriaal in te dienen en uw expertise te delen over welke doelgroepen het meest waarschijnlijk conversies realiseren.
  • Realiseer meer conversies en waarde: Dankzij automatisering kunt u uw budget en biedingen optimaliseren voor verschillende kanalen, zodat u in realtime nieuwe conversiemogelijkheden kunt benutten.
  • Vind nieuwe klanten: U kunt nieuwe doelgroepsegmenten bereiken door in realtime inzicht te krijgen in de intentie, het gedrag en de context van gebruikers, zodat ze op de juiste momenten relevante advertenties te zien krijgen.
  • Bekijk betere inzichten: Campagnes voor maximale prestaties maken nu deel uit van de pagina Inzichten, waar u ziet hoe automatisering werkt en hoe u uw campagnes kunt verbeteren. In het rapport Combinaties kunt u zien hoe uw best presterende items worden samengevoegd tot advertentiemateriaal.
Tip: U ziet Maximale prestaties als campagnetype als uw advertentiedoel Verkoop, Leads, Websiteverkeer of Lokale winkelbezoeken en promoties is.

CAMPAGNE VOOR MAXIMALE PRESTATIES MAKEN