Tietoja Google Ads ‑kampanjatyypeistä

Google Ads ‑mainostaminen alkaa kampanjan luonnilla. Kampanjatyyppi kannattaa valita mainontatavoitteiden mukaan. Jos esimerkiksi haluat näyttää mainoksia Google.fi-sivustolla saadaksesi lisää vierailijoita verkkosivustollesi, sinun kannattaa valita hakuverkostokampanja.

Jokaisessa mainosverkostossa on käytettävissä erilaisia, tavoitteisiisi sopivia kampanjatyyppejä. Tässä artikkelissa kerrotaan joistakin kampanjatyypeistä.

Eri kampanjatyyppien toiminta

Kun alat määrittää kampanjaasi, sinua pyydetään valitsemaan kampanjan tavoite ja tyyppi.

Voit valita kampanjallesi tavoitteen sen mukaan, mitä haluat asiakkaidesi tekevän. Kampanjatyypin vaihtoehdot ovat Hakuverkosto, Display-verkosto, Shopping ja Video. Seuraavaksi näet suosituksia ominaisuuksista ja asetuksista, joista voi olla apua kampanjasi tärkeimmän mainontatavoitteen saavuttamisessa. Muista, että kampanjan kaikki asetukset ja ominaisuudet ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, minkä tavoitteen valitset. Voit myös aina muuttaa tavoitettasi tai jättää sen kokonaan valitsematta.

Tavoitteita ovat

• Myynti
  • Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Tuotteen ja brändin harkinta
  • Brändin tunnettuus ja kattavuus
  • Sovelluksen mainos

Kampanjatyyppi määrittelee, missä asiakkaat voivat nähdä mainoksiasi, mutta sinä itse tarkennat tätä mainostesi kohdistuksella. Lue lisätietoja mainosten kohdistamisesta.

Kampanjatyyppejä ovat

Uudessa Google Adsissa kampanjatyyppeihin on tehty joitakin muutoksia. Jos esimerkiksi haluat luoda Hakuverkostokampanjan, joka kohdistuu Display‑verkostoon (vastaa aiemman Google Adsin Hakuverkosto Display‑valinnalla ‑kampanjaa), valitse kampanjatyypiksi Hakuverkosto ja ota Display‑verkosto käyttöön verkoston asetuksissa. Lue lisää Google-hakuverkostosta.

Kampanjatyypit keskittyvät Googlen mainosverkostoihin: Google-hakuverkostoon, Google Display ‑verkostoon ja YouTube-verkostoon.

Näihin verkostoihin sisältyvät kaikki sijainnit, joissa mainoksesi voivat näkyä, kuten Googlen sivustot, osuvia Google-mainoksia näyttävät sivustot ja mobiilisovellukset.