Tietoja Google Ads ‑kampanjatyypeistä

Google Ads ‑mainostaminen alkaa kampanjan luonnilla. Kampanjatyyppi kannattaa valita mainontatavoitteiden mukaan. Jos esimerkiksi haluat näyttää mainoksia Google.fi-sivustolla saadaksesi lisää vierailijoita verkkosivustollesi, sinun kannattaa valita hakuverkostokampanja.

Jokaisessa mainosverkostossa on käytettävissä erilaisia, tavoitteisiisi sopivia kampanjatyyppejä. Tässä artikkelissa kerrotaan joistakin kampanjatyypeistä.

Eri kampanjatyyppien toiminta

Kun alat määrittää kampanjaasi, sinua pyydetään valitsemaan kampanjan tavoite ja tyyppi.

Voit valita kampanjallesi tavoitteen sen mukaan, mitä haluat asiakkaidesi tekevän. Kampanjatyypin vaihtoehdot ovat Hakuverkosto, Display-verkosto, Shopping ja Video. Seuraavaksi näet suosituksia ominaisuuksista ja asetuksista, joista voi olla apua kampanjasi tärkeimmän mainontatavoitteen saavuttamisessa. Muista, että kampanjan kaikki asetukset ja ominaisuudet ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, minkä tavoitteen valitset. Voit myös aina muuttaa tavoitettasi tai jättää sen kokonaan valitsematta.

Tavoitteita ovat

• Myynti
  • Liidit
  • Verkkosivuston liikenne
  • Tuotteen ja brändin harkinta
  • Brändin tunnettuus ja kattavuus
  • Sovelluksen mainos.

Kampanjatyyppi määrittelee, missä asiakkaat voivat nähdä mainoksiasi, mutta sinä itse tarkennat tätä mainostesi kohdistuksella. Lue lisätietoja mainosten kohdistamisesta.

Kampanjatyyppejä ovat

Uudistuneessa Google Adsissa kampanjatyyppeihin on tehty joitakin muutoksia. Oletetaan, että haluat luoda hakuverkostokampanjan, joka kohdistuu Display-verkostoon (tämä vastaa aiemman AdWords-version Hakuverkosto Display-valinnalla ‑kampanjaa). Tällöin valitset kampanjatyypiksi Hakuverkosto ja otat Display-verkoston käyttöön verkoston asetuksissa. Lue lisätietoja uuden Google Adsin hakuverkostokampanjoista.

Kampanjatyypit keskittyvät Googlen mainontaverkostoihin: Google-hakuverkostoon, Google Display ‑verkostoon ja YouTube-verkostoon.

Näihin verkostoihin sisältyvät kaikki sijainnit, joissa mainoksesi voivat näkyä, kuten Googlen sivustot, osuvia Google-mainoksia näyttävät sivustot ja mobiilisovellukset.