Tagga din webbplats för remarketing

Du kan visa annonser för personer som har besökt din webbplats genom att lägga till den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnitt för remarketing på din webbplats. Den globala webbplatstaggen är ett webbtaggningsbibliotek för Googles funktioner för webbplatsmätning, konverteringsspårning och remarketing. Den består av kod som lägger till webbplatsbesökarna på remarketinglistor, som du sedan kan använda för att rikta dina annonser mot dessa besökare.

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in remarketing, var du hämtar kodavsnitten för remarketing och hur du taggar din webbplats för remarketing. Du kan hoppa vidare till ett av följande avsnitt:

Läs dessutom hur du taggar din webbplats för dynamisk remarketing.

Innan du börjar

• Du behöver vara bekant med din webbplats kod. Om du inte är det kan du ta hjälp av en webbutvecklare eller någon med teknisk bakgrund.
  • Dina remarketinglistor behöver ha ett minsta antal besökare för att dina annonser ska visas.
  • När du taggar webbplatsen läggs personer som besöker din webbplats automatiskt till i dina remarketinglistor baserat på de regler du har ställt in.
Google Ads tillåter inte implementering av taggar på sidor relaterade till policybegränsade erbjudanden. Läs mer om den personliga annonseringspolicyn.

Anvisningar

Ställa in remarketing för första gången med Google Ads-taggen

Om du vill ställa in remarketing för webbplatsen för första gången i den nya Google Ads-upplevelsen behöver du lägga till ett kodavsnitt på din webbplats: den globala webbplatstaggen och det valfria händelsekodavsnittet.

När du har installerat den globala webbplatstaggen registrerar den information om sidorna som visas av dina webbplatsbesökare. Informationen inbegriper sidans webbadress och titel och används för att skapa remarketinglistor. Händelsekodavsnittet kan användas för att skicka specifik data till Google Ads om dina webbplatsbesökare och vad de gör på webbplatsen, som att titta på en produkt, slutföra ett köp, fylla i formulär eller registrera sig för något. Data som skickas till händelsekodavsnittet kan även användas för att skapa remarketinglistor.

Du måste placera den globala webbplatstaggen på samtliga sidor på webbplatsen, men du behöver bara en enda global webbplatstagg för varje Google Ads-konto. Med hjälp av händelsekodavsnittet kan du mäta ytterligare åtgärder som ska räknas som remarketinghändelser. Infoga detta kodavsnitt på webbsidor där händelsen som du vill mäta sker. Exempel på sådana händelser kan vara att en kund köper något i en e-butik eller söker efter flygbiljetter på en resesida. Läs mer om händelseparametrar för olika verksamhetstyper.

Tänk på att ge användarna tydlig och omfattande information om de uppgifter du samlar in, och att inhämta samtycke när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Skapa eller redigera den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnittet för remarketing

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på verktygsikonen  högst upp till höger och klicka på Målgruppshantering i avsnittet Delat bibliotek
  3. Klicka på Målgruppskällor till vänster. En grupp källor öppnas, och med hjälp av dessa kan du skapa remarketinglistor.
  4. Klicka på Ställ in tagg på kortet Google Ads-tagg.
    • Om du redan har skapat en tagg väljer du Redigera källa via ikonen med tre punkter 3 dot icon högst upp till höger på kortet för Google Ads-taggen. Om du enbart får koden ska du fortsätta med steg 6.
  5. Välj vilken typ av data taggen ska samla in: standarddata eller specifika attribut/parametrar.
    • Du kan också välja att ta med parametern User ID i taggen. Om du infogar parametern User ID kan du skicka med ett användar-id till taggen för varje webbplatsbesökare, vilket gör det möjligt att använda funktioner som länkning över flera enheter.
    • Om du väljer specifika attribut eller parametrar kan du välja den verksamhetstyp som bäst motsvarar dina produkter och tjänster.
  6. Klicka på Skapa och fortsätt.
    • Om taggen redan finns byter knappen namn till Spara och fortsätt.
  7. När installationsskärmen visas är den globala webbplatstaggen och händelsekodavsnittet klara att användas. Du kan kopiera koden, använda Taggstyrning, ladda ned taggen eller skicka den till en webbansvarig via e-post.
    • Om du vill använda remarketing på din webbplats kopierar du koden och klistrar in den mellan <head></ head>-taggarna på webbplatsen.
      Varning! Händelsekodavsnittet ska inte kopieras och klistras in som det är på din webbplats. Det innehåller platshållarvärden som den webbansvariga måste fylla i dynamiskt när han eller hon infogar kodavsnittet på webbservern. Läs om hur du använder händelseparametrar för din verksamhetstyp.
    • Den globala webbplatstaggen måste läggas till på samtliga sidor på din webbplats. Händelsekodavsnittet behöver bara läggas till på de specifika sidor där du vill spåra dynamiska remarketinghändelser.
      Obs! Om du redan har konfigurerat den globala webbplatstaggen med Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager, Google Analytics eller ett annat Google Ads-konto behöver du inte lägga till den på din webbplats igen. För att både konverteringsspårning och remarketing ska fungera måste du dock lägga till config-kommandot (ett kodavsnitt som innehåller ditt konverterings-id) i varje instans av den globala webbplatstaggen omedelbart före taggen </script>. I följande exempel motsvarar AW-CONVERSION_ID ditt kontos konverterings-id:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID)

Om du har implementerat den globala webbplatstaggen från andra produkter än de på listan ovan måste du anpassa den för att kunna aktivera mätning med Google Ads. Om du använder det gamla händelsekodavsnittet kan du bli uppmanad att byta till det nya händelsekodavsnittet, vilket rekommenderas.

8. Klicka på Klart.
  9. Klicka på Klart på bekräftelseskärmen Nästa steg.
    • Valfritt: Om du redan har lagt till den globala webbplatstaggen från en annan produkt från Google, som Google Analytics, ska du lägga till 'config'-kommandot från Google Ads-taggen (gulmarkerat nedan) i alla instanser av taggen. Observera att AW-123456789 bara är ett exempel-id. Du måste ersätta den delen av 'config'-kommandot med ditt kontos konverterings-id i rutan för den globala webbplatstaggen.
          <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
          <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer || [];
          function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
          gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
          </script>

Använda Google Analytics-taggen i stället för Google Ads-taggen

Om du vill använda Google Analytics-taggen i stället för Google Ads-remarketingtaggen måste du först kontrollera följande:

• Google Analytics-taggen ska finnas på din webbplats.
  • Ditt Google Ads-konto och Google Analytics-konto ska vara länkade (när du länkar konton behöver du administrativ åtkomst till Google Ads-kontot och redigeringsåtkomst till Google Analytics-kontot).
  • Remarketing- och annonsörsfunktioner ska vara aktiverade i Google Analytics.

Mer information finns i Aktivera remarketing- och annonsrapporteringsfunktioner i Google Analytics.

Inaktivera insamlingen av remarketingdata

Du kan välja att inaktivera insamlingen av remarketingdata för användare som inte vill visa anpassade annonser med hjälp av parametern: allow_ad_personalization_signals. Med denna parameter kan du inaktivera användningen av data för anpassade annonser och standardvärdet för parametern blir inställt på ”sant”. När du ställer in parametervärdet på ”falskt” inaktiveras användningen av data för anpassade annonser. Den här parametern inaktiverar inte konverteringsspårning.
Läs mer om hur du ändrar den globala webbplatstaggen för att inaktivera samlingen av remarketingdata för specifika användare.

Avancerade alternativ

Inaktivera insamlingen av remarketingdata

Du kan välja att inaktivera insamlingen av remarketingdata för användare som inte vill visa anpassade annonser med hjälp av parametern: allow_ad_personalization_signals. Med denna parameter kan du inaktivera användningen av data för anpassade annonser och standardvärdet för parametern blir inställt på ”sant”. När du ställer in parametervärdet på ”falskt” inaktiveras användningen av data för anpassade annonser. Den här parametern inaktiverar inte konverteringsspårning.
Läs mer om hur du ändrar den globala webbplatstaggen för att inaktivera samlingen av remarketingdata för specifika användare.

Annonsörslänkning över flera enheter

Med annonsörslänkning över flera enheter kan du använda din egen användardata för att visa annonser för användare som har besökt din webbplats eller använt din app på sina olika enheter eller webbläsare. Om du ställer in annonsörslänkning över flera enheter måste du följa policyn för annonsörslänkning över flera enheter.

Läs mer Om länkning över flera enheter med parametrar för User ID.

Inaktivera placering av ursprungsplatsens cookie

Om du vill säkerställa att Google Ads kan mäta alla dina konverteringar oavsett vilken webbläsare dina webbplatsbesökare använder, placerar remarketingtaggen nya cookies på din domän som lagrar information om de annonsklick som ledde användare till din webbplats.

Om du inte vill att remarketingtaggen ska placera ursprungsplatsens cookies på din webbplatsdomän kan du lägga till följande rad i taggkonfigurationen innan du laddar upp skripttaggen:

var google_conversion_linker = false;

Om du använder conversion_async.js lägger du till den markerade delen nedan i google_trackConversion-anropet:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Det här sättet rekommenderas inte eftersom mätningen av konverteringarna blir mindre exakt.