Uudelleenmarkkinointitagin lisääminen sivustolle

Voit näyttää mainoksia verkkosivustollasi vierailleille käyttäjille lisäämällä verkkosivustollesi uudelleenmarkkinoinnin yleisen sivustotagin ja tapahtumakoodinpätkät. Yleinen sivustotagi on verkkosivustojen taggaamiseen tarkoitettu tagikirjasto, jota hyödynnetään Googlen sivustojenmittaus-, konversioseuranta- ja uudelleenmarkkinointituotteissa. Kyseisen koodin avulla verkkosivuston kävijät voidaan lisätä uudelleenmarkkinointiluetteloihin, jolloin voit kohdistaa mainoksia juuri näille kävijöille.

Ennen kuin aloitat

• Sinun on tunnettava verkkosivustosi koodi. Muussa tapauksessa kannattaa pyytää apua verkkokehittäjältä tai joltakin muulta tekniikan alan asiantuntijalta.
  • Uudelleenmarkkinointiluetteloissa on oltava vähintään tietty määrä kävijöitä, jotta mainoksiasi voidaan näyttää.
  • Kun olet tagannut verkkosivustosi, sen kävijät lisätään uudelleenmarkkinointiluetteloihin automaattisesti määrittämiesi sääntöjen perusteella.
Mainostajat eivät saa kohdistaa mainoksia käyttäjille arkaluonteisten kiinnostuksen kohteiden perusteella. Näitä tietoja ei saa käyttää myöskään mainostajan tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen. Lisätietoja on räätälöityä mainontaa koskevassa käytännössä.

Ohjeet

Uudistunut Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta Aiempi. Lue lisää

Uudelleenmarkkinoinnin määrittäminen ensimmäistä kertaa
  1. Kirjaudu AdWordsiin.
  2. Klikkaa Kampanja-välilehteä.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Jaettu kirjasto .
  4. Valitse Yleisöt.
  5. Valitse Määritä uudelleenmarkkinointi.
  6. Jos verkkosivustosi on kehittäjän hallinnoima

1. Kirjoita kehittäjän sähköpostiosoite Lähetä osoitteeseen ‑ruutuun, niin kehittäjälle lähetetään sivustollesi lisättävä HTML-tagi.

Jos hallinnoit itse verkkosivustoasi

1. Valitse Näytä verkkosivustojen AdWords-tagi.
    2. Valitse ja kopioi uudelleenmarkkinointitagin koodi. Tämä tagi toimii sekä tietokone- että mobiilisivustoilla.
    3. Sijoita koodi verkkosivustosi kaikkien sivujen alareunaan ennen päättävää </body>-tagia. Jos verkkosivustollasi on käytössä yhteinen tiedosto, jota käytetään alatunnisteena kaikilla sivuilla, voit sijoittaa koodinpätkän alatunnisteeseen verkkosivuston jokaisen sivun sijasta.
    4. Tallenna ja julkaise sivut.
    5. Tarkista Google Tag Assistantin avulla, että olet lisännyt tagin oikein. Google Tag Assistant on Chrome-laajennus, joka vahvistaa Google-koodinpätkät ja auttaa ratkaisemaan virheitä (saatavana vain englanniksi).
  7. Valitse Jatka.
  8. Valitse Palaa yleisöihin.

Tagi alkaa muutaman päivän kuluessa kerätä evästeitä verkkosivustosi vierailijoista. Vierailijoiden tiedot lisätään Kaikki vierailijat ‑luetteloon. Jos näin ei tapahdu, valitse näytön reunassa näkyvä uudelleenmarkkinointitagin vahvistusruutu.

9. Valitse Tagin tiedot.
  10. Valitse Asetukset.
  11. Jos verkkosivustosi on kehittäjän hallinnoima

1. Valitse Lähetä AdWords-tagi ja ohjeet sähköpostitse ‑valintaruutu.
    2. Kirjoita kehittäjän sähköpostiosoite.
    3. Valitse Lähetä sähköposti.
    4. Valitse Valmis.

Jos hallinnoit itse verkkosivustoasi

1. Valitse Näytä verkkosivustojen AdWords-tagi.
    2. Valitse ja kopioi uudelleenmarkkinointitagin koodi. Tämä tagi toimii sekä tietokone- että mobiilisivustoilla.
    3. Valitse Valmis.
    4. Sijoita koodi verkkosivustosi kaikkien sivujen alareunaan ennen päättävää </body>-tagia. Jos verkkosivustollasi on käytössä yhteinen tiedosto, jota käytetään alatunnisteena kaikilla sivuilla, voit sijoittaa koodinpätkän alatunnisteeseen verkkosivuston jokaisen sivun sijasta.
    5. Tallenna ja julkaise sivut.
    6. Tarkista Google Tag Assistantin avulla, että olet lisännyt tagin oikein. Google Tag Assistant on Chrome-laajennus, joka vahvistaa Google-koodinpätkät ja auttaa ratkaisemaan virheitä (saatavana vain englanniksi).

Kun olet lisännyt tagin verkkosivustollesi, voit luoda verkkosivuillesi uudelleenmarkkinointiluetteloita. Jos et voi lisätä tagia koko verkkosivustollesi, voit kuitenkin lisätä sen verkkosivustosi tiettyihin osioihin ja luoda sen jälkeen luetteloita kullekin osiolle.

Uudelleenmarkkinointitagin tarkasteleminen sen määrityksen jälkeen
  1. Kirjaudu AdWordsiin.
  2. Valitse Jaettu kirjasto.
    Shared library
  3. Valitse Yleisöt-kohdasta Näytä.
  4. Etsi Uudelleenmarkkinointitagi-ruutu oikeasta yläkulmasta.
  5. Valitse Tagin tiedot.
  6. Valitse Asetukset.
  7. Valitse Näytä verkkosivustojen AdWords-tagi.
  8. Valitse ja kopioi uudelleenmarkkinointitagin koodi. Tämä tagi toimii sekä tietokone- että mobiilisivustoilla.
  9. Sijoita koodi verkkosivustosi kaikkien sivujen alareunaan ennen päättävää </body>-tagia. Jos verkkosivustollasi on käytössä yhteinen tiedosto, jota käytetään alatunnisteena kaikilla sivuilla, voit sijoittaa koodinpätkän alatunnisteeseen verkkosivuston jokaisen sivun sijasta.
  10. Tallenna ja julkaise sivut.
  11. Tarkista Google Tag Assistantin avulla, että olet lisännyt tagin oikein. Google Tag Assistant on Chrome-laajennus, joka vahvistaa Google-koodinpätkät ja auttaa ratkaisemaan virheitä (saatavana vain englanniksi).

Kun olet lisännyt tagin verkkosivustollesi, voit luoda verkkosivuillesi uudelleenmarkkinointiluetteloita. Jos et voi lisätä tagia koko verkkosivustollesi, voit kuitenkin lisätä sen verkkosivustosi tiettyihin osioihin ja luoda sen jälkeen luetteloita kullekin osiolle.

Muita verkkosivustojen tagien käyttötapoja

Vanhojen tagien päivittäminen

AdWords loi aiemmin yksilöllisen tagin kullekin uudelleenmarkkinointiluettelolle ja sijoitti kyseiset tagit tietyille sivuille. Nyt voit sijoittaa yhden tagin verkkosivustollesi ja luoda sitten useita uudelleenmarkkinointiluetteloita eri säännöillä.

Jos sinulla on uudelleenmarkkinointitagin vanha sivukohtainen versio, harkitse sen päivittämistä uusimpaan koko verkkosivuston kattavaan uudelleenmarkkinointitagiin, joka on saatavilla jaetussa kirjastossa.

Nopea päivitys: uusimman tagin lisääminen

Sijoita uusin koko verkkosivuston kattava uudelleenmarkkinointitagi verkkosivustollesi. Jos käytät edelleen vanhoihin sivukohtaisiin tageihin perustuvia luetteloita, voit jättää sivukohtaiset tagit paikoilleen. Verkkosivusi saattavat kuitenkin latautua nopeammin, jos poistat vanhat tagit uusimman tagin lisäämisen jälkeen.

Täydellinen päivitys: uusimman tagin lisääminen ja vanhojen tagien poistaminen

Jos et käytä vanhoihin sivukohtaisiin tageihin perustuvia luetteloita, poista sivukohtaiset tagit uuden, koko verkkosivuston kattavan tagin lisäämisen yhteydessä. Jos käytät sivukohtaisiin tageihin perustuvia luetteloita, sinun on luotava kyseiset luettelot uudelleen AdWordsissa ja lisättävä ne nykyisiin kampanjoihisi.

Voit estää käynnissä olevien kampanjoidesi keskeytymisen noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Luo uusia uudelleenmarkkinointiluetteloita verkkosivustosi URL-osoitteiden pohjalta.
  2. Lisää uudet luettelot kampanjoihisi ja säilytä alkuperäiset luettelosi. Voit kohdistaa kampanjasi tämän jälkeen sekä uusiin että alkuperäisiin luetteloihin.
  3. Kun alkuperäisten luetteloiden jäsenyys päättyy, tiedot ovat uusissa luetteloissa ja alkuperäiset luettelot ovat tyhjiä.
  4. Poista alkuperäiset luettelot kampanjoistasi.
  5. Sulje alkuperäiset luettelot.
Dynaamisen uudelleenmarkkinointitagin päivittäminen

Jos olet jo lisännyt uudelleenmarkkinointitagin verkkosivustollesi ja haluat päivittää dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin, sinun on lisättävä tagiisi muokattuja parametreja. Lisätietoja on artikkelissa Dynaamisen uudelleenmarkkinointitagin lisääminen sivustolle.

Google Analytics ‑tagin käyttäminen

Google Analytics ‑tagin käyttäminen AdWords-uudelleenmarkkinointitagin sijasta edellyttää, että olet

• lisännyt Google Analytics ‑tagin verkkosivustollesi
  • linkittänyt AdWords- ja Google Analytics ‑tilit toisiinsa (tilien linkittäminen edellyttää, että sinulla on AdWords-tilin ylläpitäjän käyttöoikeudet ja Google Analytics ‑tilin muokkausoikeudet)
  • ottanut uudelleenmarkkinointi- ja mainontaominaisuudet käyttöön Google Analyticsissa.

Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät artikkelista Uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuuksien käyttöönotto Google Analyticsissa.

Uudelleenmarkkinointidatan keräämisen poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät haluat nähdä personoituja mainoksia, käytä parametria allow_ad_personalization_signals. Tällä parametrilla voit estää datan käyttämisen mainosten personointiin. Parametrin oletusarvoksi määritetään true (tosi). Kun määrität parametrin arvoksi false (epätosi), dataa ei käytetä mainosten personointiin. Tämä parametri ei poista konversioseurantaa käytöstä.
Lue lisätietoja siitä, miten voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla yleistä sivustotagia.

Lisäasetukset

Uudelleenmarkkinointidatan keräämisen poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä niiltä käyttäjiltä, jotka eivät haluat nähdä personoituja mainoksia, käytä parametria allow_ad_personalization_signals. Tällä parametrilla voit estää datan käyttämisen mainosten personointiin. Parametrin oletusarvoksi määritetään true (tosi). Kun määrität parametrin arvoksi false (epätosi), dataa ei käytetä mainosten personointiin. Tämä parametri ei poista konversioseurantaa käytöstä.
Lue lisätietoja siitä, miten voit poistaa uudelleenmarkkinointidatan keräämisen käytöstä tietyiltä käyttäjiltä muokkaamalla yleistä sivustotagia.

Mainostajan laitteidenvälinen linkitys

Mainostajan laitteidenvälisen linkityksen avulla voit näyttää mainoksia käyttäjille, jotka ovat oman käyttäjädatasi mukaan käyneet verkkosivustollasi tai käyttäneet sovellustasi eri laitteilla tai selaimilla. Lue lisätietoja User ID ‑parametrien avulla määritettävästä laitteidenvälisestä linkityksestä. Jos olet määrittämässä mainostajan laitteidenvälistä linkitystä, sinun on noudatettava mainostajan laitteidenvälistä linkitystä koskevaa käytäntöä.

Ensimmäisen osapuolen evästeiden käytöstä poisto

Jotta Google Ads voi varmasti mitata kaikki konversiosi sivustosi kävijän käyttämästä selaimesta riippumatta, uudelleenmarkkinointitagi asettaa verkkotunnukseesi uusia evästeitä, jotka tallentavat tietoa mainoksen klikkauksesta, joka toi käyttäjän sivustollesi.

Jos et halua uudelleenmarkkinointitagin asettavan ensimmäisen osapuolen evästeitä sivustosi verkkotunnukseen, lisää seuraava rivi tagin määrityksiin ennen skriptin tagin lataamista:

var google_conversion_linker = false;

Jos käytät skriptiä conversion_async.js, lisää alla oleva korostettu osio kutsuun google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä se heikentää konversioiden mittauksen tarkkuutta.