Tag dit website ved hjælp af Google Ads

Der er indført følgende forbedringer i Google Ads for at give en omfattende og samlet visning af dine målgrupper og gøre målgruppeadministration og -optimering lettere:

• Ny målgrupperapportering
    Detaljeret rapportering om målgruppedemografi, segmenter og ekskluderinger er nu samlet på ét sted, på fanen "Målgrupper" i navigationsmenuen til venstre. Du kan også nemt administrere dine målgrupper fra denne rapportside. Få flere oplysninger om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruger nye termer i din målgrupperapport og i hele Google Ads. Eksempelvis kaldes "målgruppetyper" (disse omfatter tilsvarende målgrupper, tilpassede målgrupper, målgrupper i markedet og interessebaserede målgrupper) nu målgruppesegmenter, og "remarketing" kaldes nu "dine data". Få flere oplysninger om de nye opdateringer af målgrupperelaterede termer og udtryk

Tag dit website med Google Ads-tagget for at oprette en målgruppekilde på dit website eller i dine apps, så du kan nå ud til brugere, der har besøgt dit website eller brugt din app. Det globale websitetag er et webtaggingbibliotek til Googles websitemåling, konverteringssporing og produkter, der bruger dine datasegmenter. Det er en kodeblok, der føjer dine websitebesøgende til dine datasegmenter, så du kan målrette dine annoncer mod disse besøgende.

Til dynamisk remarketing bruger du også hændelseskodestykkerne, som overfører specifikke data til Google Ads om dine besøgende på websitet og de handlinger, de foretager på dit website.

I denne artikel får du en vejledning i, hvordan du konfigurerer sporing ved hjælp af Google Ads-tagget, bl.a. brug af kodestykker til sporing. Du kan springe videre til en af følgende sektioner:

Du kan desuden se, hvordan du føjer tags til dit website til dynamisk remarketing, eller hvordan du konfigurerer din app til dynamisk remarketing.

Før du begynder

• Du skal være fortrolig med koden på dit website. Hvis du ikke er det, bør du overveje at inddrage en udvikler eller en anden person med teknisk baggrund.
  • Dine datasegmenter, som består af dine websitebesøgende og appbrugere, skal have et minimum antal besøgende, for at dine annoncer kan vises.
  • Når du tagger dit website, føjes de personer, der besøger dit website, automatisk til dine datasegmenter baseret på de regler, du har angivet.
I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering

Vejledning

Sådan konfigurerer du remarketing for første gang med Google Ads-tagget

Hvis du vil konfigurere websiteremarketing for første gang i Google Ads, skal du føje et kodestykke til dit website: Det globale websitetag og det valgfri hændelseskodestykke.

Når du har installeret det globale websitetag, vil det registrere oplysninger om de sider, der vises for dine besøgende på websitet. Disse oplysninger omfatter sidens webadresse og titel, og de bruges til at oprette remarketinglister.

Det globale websitetag skal installeres på alle sider på dit website, men du har kun brug for ét globalt websitetag for hver Google Ads-konto.

Konfiguration af hændelseskodestykker

Hændelseskodestykket kan bruges til at overføre specifikke data om dine websitebesøgende til Google Ads. Dette omfatter også handlinger, de foretager på dit website, herunder visning af et produkt, fuldførelse af køb, udfyldelse af onlineformularer og tilmeldinger. De data, der overføres til hændelseskodestykket, kan også bruges til at oprette dynamiske remarketinglister.

Du kan også bruge hændelseskodestykket til at måle yderligere handlinger, der skal tælles med som dynamiske remarketinghændelser. Installer dette kodestykke på de sider på websitet, hvor du vil måle, hvor hændelsen finder sted. Hændelsen kan f.eks. være, at en kunde foretager et køb på et detailhandelswebsite eller søger efter flybilletter på et rejsewebsite. Få flere oplysninger om hændelsesparametre for forskellige virksomhedstyper

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om dataindsamling og for at indhente samtykke, når loven kræver det.

Opret eller rediger dit globale websitetag og remarketinghændelseskodestykke

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet Google Ads | værktøjer [ikon] øverst til højre, og klik på Målgruppeadministrator under sektionen "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppekilder til venstre. Derved åbnes der en gruppe kilder, som du kan oprette remarketinglister ud fra.
  4. Klik på KONFIGURER TAG på kortet "Google Ads-tag".
    • Hvis du allerede har konfigureret et tag, skal du vælge Rediger kilde via ikonet med tre prikker 3 dot icon øverst til højre på kortet "Google Ads-tag". Hvis du kun henter koden, kan du gå til trin 6.
  5. Vælg, hvilken type data tagget skal indsamle, standardremarketingdata eller dynamiske remarketingdata, som omfatter specifikke attributter/parametre.
    • Du kan også vælge at inkludere parameteren Bruger-id i tagget. Hvis du inkluderer parameteren Bruger-id, kan du videresende et bruger-id til tagget for hver besøgende på websitet. Dette muliggør funktioner som linkning på tværs af enheder.
    • Hvis du vælger specifikke attributter eller parametre, kan du vælge den virksomhedstype, der er mest repræsentativ for dine produkter og tjenester.
  6. Klik på OPRET OG FORTSÆT.
    • Der står GEM OG FORTSÆT på denne knap, hvis der er tale om et eksisterende tag.
  7. Når installationsskærmbilledet vises, er det globale websitetag og hændelseskodestykket klar til brug. Du kan kopiere koden, bruge Tag Manager, downloade tagget eller sende tagget til en webudvikler via mail.
    • Hvis du vil integrere remarketing på dit website, skal du kopiere koden og indsætte den mellem taggene <head> og </head> på websitet.
      Advarsel! Kopiér og indsæt ikke hændelseskodestykket på dit website uden først at ændre det. Kodestykket indeholder pladsholderværdier, som din webudvikler skal udfylde dynamisk, når vedkommende integrerer det på webserveren. Se, hvordan du bruger hændelsesparametre for din virksomhedstype
    • Det globale websitetag skal tilføjes på alle sider på dit website. Hændelseskodestykket skal kun tilføjes på de specifikke sider, hvor du vil spore dynamiske remarketinghændelser.
      Bemærk! Hvis du allerede har oprettet det globale websitetag ved hjælp af Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager 360, Google Analytics eller en anden Google Ads-konto, er det ikke nødvendigt at føje det til dit website igen. For at både konverteringssporing og remarketing kan fungere, skal du dog føje config-kommandoen (et stykke kode, der indeholder dit konverterings-id) til alle forekomster af det globale websitetag lige oven over </script>-sluttagget. I følgende eksempel står "AW-CONVERSION_ID" for din kontos konverterings-id:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID');

Hvis du har det globale websitetag implementeret fra andre produkter end dem, der er angivet ovenfor, skal det tilpasses for at aktivere måling med Google Ads. Hvis du bruger det gamle hændelseskodestykke, bliver du muligvis bedt om at skifte til det nye hændelseskodestykke, som anbefales.

8. Klik på UDFØR.
  9. På bekræftelsesskærmen, der efterfølgende vises, skal du klikke på UDFØR igen.
  10. Hvis du tidligere har tilføjet det globale websitetag fra et andet Google-produkt, f.eks. Google Analytics, skal du sørge for at føje "config"-kommandoen fra Google Ads-tagget (fremhævet nedenfor) til alle eksisterende forekomster af tagget. Bemærk, at "AW-123456789" kun er et eksempel på et id. Du skal erstatte denne del af "config"-kommandoen med din kontos konverterings-id i feltet for det globale websitetag.
        <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"> </script>
        <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
        function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
        gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
        gtag ('config', 'AW-123456789') ;
        </script>

Brug af Google Analytics-tagget i stedet for Google Ads-tagget

Hvis du vil bruge dit Google Analytics-tag i stedet for Google Ads-remarketingtagget, skal følgende være opfyldt:

• Google Analytics-tag på dit website
  • Linkede Google Ads- og Google Analytics-konti (ved linkning af dine konti skal du have administrativ adgang til Google Ads-kontoen og redigeringstilladelse til Google Analytics-kontoen)
  • Remarketing- og annonceringsfunktioner aktiveret i Google Analytics

Du kan se en udførlig vejledning her: Aktivér rapporteringsfunktioner for remarketing og annoncering i Google Analytics.

Avancerede muligheder

Deaktiver indsamling af dine data

Du kan vælge at deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for brugere, der ikke ønsker at se tilpassede annoncer, eller af dine egne grunde vedrørende overholdelse. Du kan ændre det globale websitetag og deaktivere indsamling af data med henblik på tilpasset annoncering for bestemte brugere på dit website eller vælge at ekskludere alle brugere fra Californien i sektionen Målgruppeadministrator på din Google Ads-konto.

Deaktiver indstillingen for førstepartscookies

For at sikre, at Google Ads kan måle alle dine konverteringer, uanset hvilken browser de besøgende på dit website bruger, gemmer dit Google Ads-tag nye cookies på dit domæne med henblik på lagring af oplysninger om det annonceklik, der sendte de besøgende til dit website.

Hvis du ikke vil have, at datatagget skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du føje følgende linje til tagkonfigurationen, inden scripttagget indlæses:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruger conversion_async.js, skal du føje den fremhævede del nedenfor til kaldet google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi anbefaler ikke, at du gør dette, da det vil medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.