Etiquetar un lloc web mitjançant Google Ads

A fi d'oferir una visualització completa i consolidada dels públics i de simplificar-ne la gestió i l'optimització, trobareu les millores següents a Google Ads:

• Informes de públics nous
    Ara, els informes detallats sobre les dades demogràfiques, els segments i les exclusions de públic es consoliden en un sol lloc. Feu clic a la icona Campanyes Campaigns Icon, obriu la pestanya "Públics, paraules clau i contingut" i feu clic a Públics. Des d'aquesta pàgina d'informes també podeu gestionar fàcilment els públics. Obteniu més informació sobre els informes de públics.
  • Termes nous
    Hem afegit termes nous als informes de públics i a tot Google Ads. Per exemple, ara els "tipus de públics" (que inclouen els públics personalitzats, els actius al mercat i els afins) s'anomenen segments de públic, i en lloc de "remàrqueting" parlem de "les vostres dades". Obteniu més informació sobre l'actualització de termes i frases relacionats amb els públics.
Nota: ara l'etiqueta de lloc web global (gtag.js) és l'etiqueta de Google. Amb aquest canvi, tant les etiquetes gtag.js que tingueu instal·lades com les que instal·leu a partir d'ara tindran prestacions noves que us permetran fer més coses, millorar la qualitat de les dades i adoptar funcions noves, tot sense codi addicional. Obteniu més informació sobre l'etiqueta de Google.

Afegiu l'etiqueta de Google al vostre lloc web per configurar una font de públic al vostre lloc web o a la vostra aplicació que us ajudi a arribar als usuaris que hagin visitat el lloc web o que hagin fet servir l'aplicació. L'etiqueta de Google és una biblioteca d'etiquetatge web per al mesurament de llocs web, el seguiment de conversions i altres productes de Google que utilitzen segments de les vostres dades. És un bloc de codi que afegeix els visitants del lloc web als segments de les vostres dades, cosa que us permet orientar els anuncis a aquests visitants.

Per al remàrqueting dinàmic, també podeu fer servir fragments d'esdeveniment, que transfereixen a Google Ads dades específiques sobre els usuaris que visiten el vostre lloc web i sobre les accions que hi duen a terme.

Aquest article conté instruccions per configurar el seguiment mitjançant l'etiqueta de Google i utilitzant també fragments per al seguiment. Podeu anar directament a una de les seccions següents:

A més, podeu obtenir informació sobre com podeu etiquetar un lloc web per al remàrqueting dinàmic o com podeu configurar el remàrqueting dinàmic per a aplicacions.

Abans de començar

• Heu de conèixer mínimament el codi del lloc web. Si no és el cas, us recomanem que treballeu amb un desenvolupador o amb algú que tingui coneixements tècnics.
  • Els segments de dades creats a partir dels visitants del vostre lloc web i dels usuaris de la vostra aplicació han de tenir un nombre mínim de visitants per tal que els vostres anuncis es mostrin.
  • Un cop hàgiu etiquetat el lloc web, els usuaris que el visitin s'afegiran automàticament als segments de dades segons les regles que hàgiu establert.
Nota: Google Ads no permet que s'implementin etiquetes en pàgines relacionades amb ofertes restringides d'acord amb les polítiques. Més informació sobre la política de publicitat personalitzada

Instruccions

Utilitzar l'etiqueta de Google per crear segments de públic a partir dels visitants d'un lloc web i dels usuaris d'una aplicació

Per configurar el seguiment per primera vegada a Google Ads, heu d'afegir un fragment de codi al vostre lloc web: l'etiqueta de Google i el fragment d'esdeveniment opcional.

Un cop instal·lada l'etiqueta de Google, capturarà informació sobre les pàgines visualitzades pels visitants del vostre lloc web. Aquesta informació inclou l'URL i el títol de la pàgina, i es fa servir per crear segments de les vostres dades a partir dels visitants del lloc web i els usuaris de l'aplicació.

Cal que instal·leu l'etiqueta de Google en totes les pàgines del vostre lloc web, però només necessiteu una etiqueta d'aquest tipus per a cada compte de Google Ads.

Configurar fragments d'esdeveniment

El fragment d'esdeveniment es pot fer servir per transferir dades concretes a Google Ads sobre els visitants del lloc web i les accions que hi fan, com ara consultar un producte, fer compres, emplenar formularis en línia o configurar el registre. Les dades que es transfereixen al fragment d'esdeveniment també es poden fer servir per crear llistes de remàrqueting dinàmic.

També podeu fer servir el fragment d'esdeveniment per mesurar accions addicionals que s'han de comptabilitzar com a esdeveniments de remàrqueting dinàmic. Instal·leu aquest fragment en pàgines del lloc web que vulgueu mesurar, on es produeixi l'esdeveniment. Aquests esdeveniments són, entre d'altres, quan un client fa una compra al lloc web d'un comerç al detall o bé cerca bitllets d'avió en un lloc web de viatges. Més informació sobre els paràmetres d'esdeveniment segons el tipus d'empresa

Assegureu-vos de proporcionar als usuaris informació clara i completa sobre la recollida de dades, i d'obtenir-ne el consentiment sempre que ho exigeixi la llei.

Crear o editar una etiqueta de Google i un fragment d'esdeveniment

1. Inicieu la sessió a Google Ads.
  2. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona] i, tot seguit, a la secció "Biblioteca compartida", feu clic a Gestor de públics.
  3. A l'esquerra, feu clic a Les vostres fonts de dades. S'obre un grup de fonts amb què podeu crear segments de les vostres dades i segments de públic.
  4. A la targeta "Etiqueta de Google Ads", feu clic a Configura l'etiqueta.
    • Si ja heu configurat una etiqueta, seleccioneu Edita la font a la icona de tres punts 3 dot icon que hi ha a la part superior dreta de la targeta "Etiqueta de Google Ads". Si només voleu obtenir el codi, aneu directament al pas 6.
  5. Seleccioneu el tipus de dades que voleu que reculli l'etiqueta (segments que inclouen els visitants del lloc web i els usuaris de l'aplicació, o bé dades de remàrqueting dinàmic), que poden ser atributs o paràmetres específics.
    • També podeu incloure el paràmetre d'identificador d'usuari amb l'etiqueta. Incloure aquest paràmetre us permet transferir a l'etiqueta un identificador d'usuari per a cada visitant del lloc web, fet que activa funcions com ara l'enllaçament multidispositiu.
    • Si seleccioneu paràmetres o atributs específics, podeu triar el tipus d'empresa que representi millor els vostres productes i serveis.
  6. Feu clic a Crea i continua.
    • En el cas d'una etiqueta existent, el nom del botó és Desa i continua.
  7. Quan es mostri la pantalla d'instal·lació, l'etiqueta de Google i el fragment d'esdeveniment estaran preparats per utilitzar-se. Podeu copiar el codi, utilitzar Google Tag Manager, baixar l'etiqueta o enviar-la per correu electrònic al desenvolupador web.
    • Per integrar el remàrqueting al lloc web, copieu el codi i enganxeu-lo entre les etiquetes <head></head> del lloc web.
      El fragment d'esdeveniment no s'ha de copiar i enganxar tal com és per utilitzar-lo al vostre lloc web. Conté valors d'espai reservat que el vostre desenvolupador web ha d'emplenar dinàmicament quan integri el codi de fragment al seu servidor web. Informació sobre com es poden utilitzar paràmetres d'esdeveniment per a cada tipus d'empresa
    • L'etiqueta de Google s'ha d'afegir a totes les pàgines del lloc web. En canvi, el fragment d'esdeveniment només s'ha d'afegir a les pàgines específiques en què voleu fer un seguiment dels esdeveniments de remàrqueting dinàmic.
      Nota: si ja heu configurat l'etiqueta de Google mitjançant Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager 360, Google Analytics o un altre compte de Google Ads, no cal que la torneu a afegir al lloc web. Tanmateix, perquè el seguiment de conversions i els segments de les vostres dades funcionin, se us requerirà que afegiu l'ordre "config" (un fragment de codi que conté el vostre identificador de conversió) a cada instància de l'etiqueta de Google, just a sobre de l'etiqueta final </script>. A l'exemple següent, "TAG_ID" és l'identificador de conversió del vostre compte:

gtag('config', 'TAG_ID');

Si heu implementat l'etiqueta de Google des de productes que no siguin els indicats anteriorment, s'ha de personalitzar per permetre el mesurament amb Google Ads. Si feu servir el fragment d'esdeveniment antic, pot ser que se us demani que el canvieu pel nou. Aquesta és l'opció recomanada.

8. Feu clic a Fet.
  9. A la pantalla de confirmació "Passos següents", torneu a fer clic a Fet.
    • Opcional: si ja havíeu afegit l'etiqueta de Google des d'un altre producte de Google, com ara Google Analytics, afegiu l'ordre "config" de l'etiqueta de lloc web global (que es mostra destacada tot seguit) a totes les instàncies de l'etiqueta. Recordeu que "AW-123456789" només és un exemple d'identificador. Cal que substituïu aquesta part de l'ordre "config" per l'identificador de conversió dels vostres comptes al quadre de l'etiqueta de Google.
      <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG-ID"> </script>
      <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer | | [ ] ;
      function gtag ( ) {dataLayer.push (arguments ) ; }
      gtag ('js' , new Date ( ) ) ;
      gtag ('config', 'TAG-ID') ;
      </script>

Opcions avançades

Desactivar la recollida de dades

Podeu optar per desactivar la recollida de dades de publicitat personalitzada per als usuaris que no vulguin veure anuncis personalitzats o pels vostres propis motius de compliment. Podeu modificar l'etiqueta de lloc web global i desactivar la recollida de dades de publicitat personalitzada per a usuaris concrets del lloc web, o bé optar per excloure tots els usuaris de Califòrnia a la secció Gestor de públics del compte de Google Ads.

Desactivar l'opció de configuració de galetes pròpies

Per tal que Google Ads pugui mesurar totes les conversions, independentment del navegador que facin servir els visitants del vostre lloc web, l'etiqueta de Google defineix galetes noves al vostre domini que emmagatzemen informació sobre els clics en anuncis que han dirigit els usuaris al lloc web.

Si no voleu que l'etiqueta de dades defineixi galetes pròpies al domini del vostre lloc web, afegiu la línia següent a la configuració de l'etiqueta abans de carregar l'etiqueta de script:

var google_conversion_linker = false;

Si feu servir conversion_async.js, afegiu el fragment destacat següent a la crida google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Us recomanem que no l'afegiu, ja que el mesurament de conversions podria ser menys precís.