Tag dit website til remarketing

Du kan vise annoncer for personer, der har besøgt dit website, ved at tilføje det globale websitetag og hændelseskodestykkerne til remarketing på dit website. Det globale websitetag er et webtaggingbibliotek til Googles produkter til websitemåling, konverteringssporing og remarketing. Det er en kodeblok, som føjer dine websitebesøgende til remarketinglister, så du kan målrette dine annoncer mod disse besøgende.

I denne artikel får du en vejledning i, hvordan du konfigurerer remarketing, hvor du kan hente dine kodestykker til remarketing, og hvordan dit website skal tagges til remarketing. Du kan springe videre til et af følgende afsnit:

Få flere oplysninger om, hvordan du tagger dit website til dynamisk remarketing.

Før du begynder

• Du skal være fortrolig med koden på dit website. Hvis du ikke er det, bør du overveje at inddrage en webudvikler eller en anden person med teknisk baggrund.
  • Dine remarketinglister skal opfylde minimumkravene med hensyn til antal besøgende, for at dine annoncer kan vises.
  • Når du tagger dit website, føjes de personer, der besøger dit website, automatisk til dine remarketinglister i henhold til de angivne regler.
I Google Ads er det ikke tilladt at implementere tags på sider med relation til tilbud, der er underlagt politikrelaterede begrænsninger. Få flere oplysninger om politikken vedrørende tilpasset annoncering.

Vejledning

Sådan konfigurerer du remarketing for første gang med Google Ads-tagget

Hvis du vil konfigurere websiteremarketing for første gang i den nye Google Ads-oplevelse, skal du føje et kodestykke til dit website: Det globale websitetag og det valgfri hændelseskodestykke.

Når du har installeret det globale websitetag, vil det registrere oplysninger om de sider, der vises for dine besøgende på websitet. Disse oplysninger omfatter sidens webadresse og titel, og de bruges til at oprette remarketinglister. Hændelseskodestykket kan bruges til at overføre specifikke data om dine websitebesøgende til Google Ads. Dette omfatter også handlinger, de foretager på dit website, herunder visning af et produkt, fuldførelse af køb, udfyldelse af onlineformularer og tilmeldinger. De data, der overføres til hændelseskodestykket, kan bruges til at oprette remarketinglister.

Det globale websitetag skal installeres på alle sider på dit website, men du har kun brug for ét globalt websitetag for hver Google Ads-konto. Hændelseskodestykket kan bruges til at måle yderligere handlinger, der skal tælles med som remarketinghændelser. Installer dette kodestykke på de websitesider, på hvilke du vil måle, hvor hændelsen finder sted. Hændelsen kan f.eks. være, at en kunde foretager et køb på et detailhandelswebsite eller søger efter flybilletter på et rejsewebsite. Få flere oplysninger om hændelsesparametre for forskellige virksomhedstyper

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om dataindsamling og for at indhente samtykke, når loven kræver det.

Opret eller rediger dit globale websitetag og remarketinghændelseskodestykke

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet () øverst til højre og derefter på Målgruppeadministrator i sektionen "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppekilder til venstre. Derved åbnes der en gruppe kilder, som du kan oprette remarketinglister ud fra.
  4. Klik på KONFIGURER TAG på kortet "Google Ads-tag".
    • Hvis du allerede har konfigureret et tag, skal du vælge Rediger kilde via ikonet med tre prikker (3 dot icon) øverst til højre på kortet "Google Ads-tag". Hvis du kun får koden, kan du springe til trin 6.
  5. Vælg, hvilken type data tagget skal indsamle – standarddata eller specifikke attributter/parametre.
    • Du kan også vælge at inkludere parameteren Bruger-id i tagget. Hvis du inkluderer parameteren Bruger-id, kan du videresende et bruger-id til tagget for hver besøgende på websitet. Dette muliggør funktioner som linkning på tværs af enheder.
    • Hvis du vælger specifikke attributter eller parametre, kan du vælge den virksomhedstype, der er mest repræsentativ for dine produkter og tjenester.
  6. Klik på OPRET OG FORTSÆT.
    • Der står GEM OG FORTSÆT på denne knap, hvis der er tale om et eksisterende tag.
  7. Når installationsskærmen vises, er det globale websitetag og hændelseskodestykket klar til brug. Du kan kopiere koden, bruge Tag Manager, downloade tagget eller maile tagget til en webmaster.
    • Hvis du vil integrere remarketing på dit website, skal du kopiere koden og indsætte den mellem taggene <head></head> på websitet.
      Advarsel! Hændelseskodestykket må ikke kopieres og indsættes, som det er, til brug på dit website. Det indeholder pladsholderværdier, som din webmaster skal udfyldes dynamisk, når kodestykket integreres på webserveren. Se, hvordan du bruger hændelsesparametre for din virksomhedstype
    • Det globale websitetag skal tilføjes på alle sider på dit website. Hændelseskodestykket skal kun føjes til de specifikke sider, som du vil spore for dynamiske remarketinghændelser.
      Bemærk! Hvis du allerede har oprettet det globale websitetag ved hjælp af Display & Video 360, Search Ads 360, Campaign Manager, Google Analytics eller en anden Google Ads-konto, er det ikke nødvendigt at føje det til dit website igen. For at både konverteringssporing og remarketing kan fungere, skal du dog føje config-kommandoen (et stykke kode, der indeholder dit konverterings-id) til alle forekomster af det globale websitetag lige oven over </script>-sluttagget. I følgende eksempel står "AW-CONVERSION_ID" for din kontos konverterings-id:

gtag('config', 'AW-CONVERSION_ID')

Hvis du har det globale websitetag implementeret fra andre produkter end dem, der er angivet ovenfor, skal det tilpasses for at aktivere måling med Google Ads. Hvis du bruger det gamle hændelseskodestykke, bliver du muligvis bedt om at skifte til det nye hændelseskodestykke, som anbefales.

8. Klik på UDFØR.
  9. På bekræftelsesskærmen, der efterfølgende vises, skal du klikke på UDFØR igen.
    • Hvis du tidligere har tilføjet det globale websitetag fra et andet Google-produkt, f.eks. Google Analytics, skal du sørge for at føje "config"-kommandoen fra Google Ads-tagget (fremhævet nedenfor) til alle eksisterende forekomster af tagget. Bemærk! "AW-123456789" er kun et eksempel på et id. Du skal udskifte denne del af "config"-kommandoen med din kontos konverterings-id i feltet for det globale websitetag.
          <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-123456789"></script>
          <script>
          window.dataLayer = window.dataLayer || [];
          function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
          gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-123456789');
          </script>

Brug af Google Analytics-tagget i stedet for Google Ads-tagget

Hvis du vil bruge dit Google Analytics-tag i stedet for Google Ads-remarketingtagget, skal følgende være opfyldt:

• Google Analytics-tag på dit website
  • Linkede Google Ads- og Google Analytics-konti (ved linkning af dine konti skal du have administrativ adgang til Google Ads-kontoen og redigeringstilladelse til Google Analytics-kontoen)
  • Remarketing- og annonceringsfunktioner aktiveret i Google Analytics

Du kan se en udførlig vejledning her: Aktivér rapporteringsfunktioner for remarketing og annoncering i Google Analytics.

Deaktiver indsamling af ​​remarketingdata

Du kan vælge at deaktivere indsamling af remarketingdata for brugere, der ikke ønsker at få vist tilpassede annoncer, ved hjælp af følgende parameter: allow_ad_personalization_signals. Denne parameter giver dig mulighed for at deaktivere brug af dataene til tilpassede annoncer. Parameterværdien er som standard indstillet til "true" (sand). Hvis du indstiller parameterværdien til "false" (falsk), deaktiveres brug af dataene til tilpassede annoncer. Denne parameter deaktiverer ikke konverteringssporing.
Få oplysninger om, hvordan du ændrer det globale websitetag for at deaktivere indsamling af remarketingdata for specifikke brugere.

Avancerede muligheder

Deaktiver indsamling af ​​remarketingdata

Du kan vælge at deaktivere indsamling af remarketingdata for brugere, der ikke ønsker at få vist tilpassede annoncer, ved hjælp af følgende parameter: allow_ad_personalization_signals. Denne parameter giver dig mulighed for at deaktivere brug af dataene til tilpassede annoncer. Parameterværdien er som standard indstillet til "true" (sand). Hvis du indstiller parameterværdien til "false" (falsk), deaktiveres brug af dataene til tilpassede annoncer. Denne parameter deaktiverer ikke konverteringssporing.
Få oplysninger om, hvordan du ændrer det globale websitetag for at deaktivere indsamling af remarketingdata for specifikke brugere.

Linkning på tværs af enheder for annoncør

Linkning på tværs af enheder for annoncør giver dig mulighed for at bruge dine egne brugerdata til at vise annoncer for brugere, der har besøgt dit website eller din app, uanset hvilken enhed eller browser de har benyttet. Hvis du konfigurerer linkning på tværs af enheder for annoncør, skal du overholde politikken vedrørende linkning på tværs af enheder for annoncør.

Få flere oplysninger om linkning på tværs af enheder med bruger-id-parametre.

Deaktiver indstillingen for førstepartscookies

For at sikre, at Google Ads kan måle alle konverteringer, uanset hvilken browser de besøgende på dit website bruger, gemmer remarketingtagget nye cookies på dit domæne med henblik på lagring af oplysninger om det annonceklik, der førte de besøgende videre til dit website.

Hvis du ikke ønsker, at remarketingtagget skal gemme førstepartscookies på dit websites domæne, skal du føje følgende linje til tagkonfigurationen, inden scripttagget indlæses:

var google_conversion_linker = false;

Hvis du bruger conversion_async.js, skal du føje den fremhævede del nedenfor til kaldet google_trackConversion:

window.google_trackConversion( { google_conversion_linker : false } );

Vi fraråder dog, at du gør dette, da det vil medføre en mindre nøjagtig måling af konverteringer.