Segmenttien käyttäminen taulukoissa

Segmenttien avulla voit tuoda Google Ads ‑taulukoista esiin itsellesi tärkeimmät asiat. Voit jakaa datan riveihin ja eritellä ne tiedot, jotka haluat nähdä. Segmenttivalinnat riippuvat siitä, mitä Google Ads ‑tilin taulukkoa katsot, mutta segmenttejä voivat olla esimerkiksi ajanjaksot, klikkaustyypit tai laitteet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten segmenttejä käytetään.

Ohjeet

Taulukon rivien segmentointi

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry sivuvalikon avulla taulukkoon, jonka haluat segmentoida.
  3. Klikkaa segmenttikuvaketta Segmentti ja valitse eristettävä data.
  4. Voit poistaa segmentin klikkaamalla segmenttikuvaketta Segmentti ja valitsemalla Ei ryhmittelyä.

Sarakkeissa ei välttämättä näy arvoja, jos otat käyttöön yhteensopimattoman segmentin. Esimerkiksi konversioihin perustuvat segmentit, kuten konversiotapahtuma ja ‑viive, toimivat vain konversioihin liittyvien sarakkeiden kanssa (Konversiot, Kaikki konv. ja Konversioarvo). Sen sijaan muut sarakkeet, kuten Klikkaukset, Impressiot ja Hinta, sisältävät tyhjän arvon "--", kun konversioihin perustuva segmentti otetaan käyttöön. Tämä koskee myös sarakkeita, jotka sisältävät hinnan, kuten Hinta/konv.

Eri segmenttityyppien käyttäminen käyttötietojen saamiseksi

Toiset segmentit löytyvät Google Ads ‑tilin kaikilta välilehdiltä, kun taas toiset ovat käytettävissä vain tietyillä välilehdillä. Joissain tapauksissa saatat joutua lataamaan raportin, jotta voit käyttää datassa jotain tiettyä segmenttiä. Seuraavassa kerrotaan käytettävissä olevat segmenttityypit ja tietoja niiden käytöstä:

Klikkauksen kohde

Klikkauksen kohde kertoo, mihin käyttäjä päätyy klikattuaan mainostasi. Jos saat mainosliikennettä sekä sovellukseen että mobiilisivustolle, voit vertailla tämän segmentin avulla mainostuloksia sen mukaan, minne käyttäjät ovat ohjautuneet.

Varmista alla olevien ohjeiden avulla, että sivusto- ja sovellusliikenteen segmentointi on mahdollisimman tarkkaa:

1. Ota käyttöön sovelluskonversioseuranta Firebase SDK:n tai kolmannen osapuolen SDK:n kautta.
  2. Lähetä kaikki liittimen pingit (istunnon alkamiseen liittyvä Googlen klikkaustunnus) Google Adsiin.
  3. Linkitä Google Analytics for Firebase ‑tili tai kolmannen osapuolen tili Google Ads ‑asiakastunnukseen.
Segmentointi klikkauksen kohteen mukaan ei välttämättä toimi kaikkien mittareiden kanssa (esim. Video- ja Sovelluskampanjoiden view-through-konversioiden kanssa).

Brand Lift ‑tyyppi

Brand Lift ‑mittaus ei ole käytettävissä kaikilla Google Ads ‑tileillä. Jos haluat käyttää Brand Liftiä, ota yhteyttä Googlen asiakasedustajaan. Jos sinulla ei ole asiakasedustajaa, et voi käyttää Brand Liftiä.

Tämän segmentin avulla voit katsoa mittareita, jotka liittyvät tutkimukseen valitsemiisi kysymystyyppeihin: Mainoksen muistaminen, Tietoisuus, Harkinta, Suosituimmuus ja Ostoaie.

Jos valittu aikaväli kattaa useita mainostusjaksoja tai tutkimuksia, näet kampanjatason näkymästä koontitilastot.

Lue lisää Brand Lift ‐mittausdataa käsittelevästä artikkelista.

Klikkaustyyppi

Tämän segmentin avulla voit katsoa, minkä mainoselementtien kautta kävijät ovat tulleet sivustollesi. Segmentissä voi näkyä seuraavia arvoja:

Segmentointi klikkaustyypin mukaan ei välttämättä toimi kaikkien mittareiden kanssa (esim. Videokampanjoiden katselukertamittareiden kanssa).

Huomioitavaa

Klikkaustyyppi voi koskea saman näyttökerran useita ominaisuuksia (esimerkiksi soita klikkaamalla ‑näyttökerta voi näkyä otsikkoklikkauksen vieressä samassa mainoksessa). Tässä tilanteessa ladatussa raportissa näkyy "--" summien yhteenvedon sijasta. Yhteissumma olisi virheellinen, koska se laskisi osan näyttökerroista kahteen kertaan.

Konversiot

Jos olet ottanut käyttöön konversioseurannan, voit katsoa konversiotuloksia seuraavien segmenttien avulla:
  • Konversiotapahtuma: lisäämäsi konversiotapahtuman nimi
  • Konversiokategoria: konversiotapahtuman asetuksiin perustuva konversiokategoria (esim. Ostokset, Liidilomakkeiden lähettäminen, Rekisteröitymiset, Yhteydenotot, Tarjousten pyytäminen, Lataukset, Reittiohjeiden haku, Aktivoituminen, Katselukerta)
  • Konversion lähde: mistä konversiomittaus on alkanut (esim. Verkkosivuston tagi, Google Analytics, Käynnit kaupassa, Mobiilisovellus (Firebase), Mobiilisovellus (kolmannen osapuolen sovellusanalytiikka), Googlen hostaama).
  • Mainoksen tapahtumatyyppi: konversiota edeltänyt toiminta (esim. Jatkunut katselu, Klikkaus, Aktivoituminen, Impressio)
  • Konversioviive päivinä: mainosimpression ja sitä seuranneen konversion välinen aikaero. Tämä segmentti auttaa ymmärtämään, kuinka kauan sinun kannattaa odottaa, ennen kuin tulkitset tietyn raportointipäivän konversiolukuja. Kun tiedät, miten kauan konvertoituminen on kestänyt aiemmin, saat myös paremman käsityksen siitä, milloin kannattaa aloittaa uusi mainoskampanja.
  • Konversion muokkaus
  • Konversio- tai muokkausviive päivinä
  • Uudet vs. palaavat asiakkaat
  • Arvosäännön muokkaus

Laite

Tämän segmentin avulla voit vertailla tuloksia eri laitteilla: tietokoneilla, matkapuhelimilla, tableteilla ja TV-näytöillä.

Verkosto (sis. hakukumppanit)

Tämän segmentin avulla voit vertailla Google Haun, hakukumppaneiden ja Display-verkoston tuloksia. Segmenttiä käytetään usein Mainokset-välilehdellä, kun halutaan vertailla yksittäisten mainosten tuloksia verkoston mukaan.

Aika

Käytä tätä, kun haluat jakaa tilastotaulukon riveiksi valitsemasi ajanjakson mukaan. Jos pyydät huomattavan suurta määrää dataa, saatat saada viestin, jossa sinua kehotetaan lataamaan raportti.

Vaihtoehdot ovat seuraavat:

• viikonpäivä (maanantai, tiistai, keskiviikko…)
  • päivä (esimerkiksi keskiviikko 21.12.2011)
  • viikko
  • kuukausi
  • vuosineljännes
  • vuosi
  • kellonaika.

Huomaa, että voit segmentoida datan vain päivän mukaan, jos aikaväli on enintään 16 päivän pituinen.

Vinkki

Voit tarkastella tuloksia aikavälien mukaan myös Ulottuvuudet-välilehdellä.

Yläosa/muu

Käytä tilastotaulukoissa Yläosa/muu‑segmenttiä, kun haluat selvittää, missä mainoksesi näkyi Googlen hakutulossivuilla ja hakukumppaneiden sivuilla. Datan segmentointi Yläosa/muu‑vaihtoehdon mukaan auttaa optimoimaan Hakukampanjat niin, että mainokset voivat näkyä niissä kohdissa hakusivua, jotka tuottavat parhaita tuloksia.

Datan tulkitseminen

• Google-haku: yläosa – Mainos on näkynyt sivun yläosan mainosten joukossa.
  • Google-haku: muut – Kaikki Google Ads ‐tekstimainokset, jotka ovat näkyneet Google-haussa jossakin muualla kuin yläosassa.
  • Hakukumppanit – Lokakuusta 2020 alkaen hakukumppanien datassa ei ole enää käytetty Yläosa/muu-jaottelua, vaan kaikki data on lisätty yhteen segmenttiin. Voit edelleen nähdä "Hakukumppanit: yläosa" ‑segmentin, joka sisältää dataa lokakuuta 2020 edeltävältä ajalta.
  • Google Display ‑verkosto – Mainoksesi on näkynyt Google Display ‑verkostossa.