Brug segmenter i dine tabeller

Du kan bruge segmenter til at få vist de data, der er mest relevante for dig, i dine Google Ads-tabeller. Med segmenter kan du opdele dine data i rækker og isolere de data, du vil have vist. Hvilke segmenter, du kan vælge, afhænger af, hvilken tabel du får vist på din Google Ads-konto, men valgmulighederne kan omfatte tidsrum, kliktype og enhed.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du bruger segmenter.

Vejledning

Sådan segmenterer du tabellens rækker

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Brug sidemenuen til at gå til den tabel, du vil segmentere.
  3. Klik på segmentikonet Segment, og vælg de data, du vil isolere.
  4. Klik på segmentikonet Segment og vælg Ingen, hvis du vil fjerne et segment.

Der vises muligvis ikke nogen værdi i kolonnerne, hvis du anvender et inkompatibelt segment. Eksempelvis kan konverteringsbaserede segmenter såsom "Konverteringshandling" og "Konverteringsforsinkelse" kun bruges sammen med konverteringsrelaterede kolonner såsom Konverteringer, Alle konv. og Konverteringsværdi. Der vises derfor en tom værdi ("--") i andre kolonner, f.eks. Antal klik, Eksp. og Pris, når der anvendes et konverteringsbaseret segment.

Sådan bruger du forskellige segmenttyper til at få indsigt

Nogle segmenter finder du på næsten alle faner i din Google Ads-konto, mens andre kun er tilgængelige på bestemte faner. I nogle tilfælde skal du downloade en rapport for at anvende et bestemt segment med dine data. Her kan du se de tilgængelige segmenttyper og få oplysninger om, hvordan du kan bruge dem:

Kliktype

Brug dette segment til at se, hvilke klik der har ført til besøg på dit website, eller til at få vist data om antal klik på dit telefonnummer, når din annonce er blevet vist på en mobilenhed (hvilket også kaldes "klik for at ringe").

Segmentering efter kliktype er muligvis ikke kompatibel med alle metrics, f.eks. metrics for visning for videokampagner.

Bemærk!

Kliktype omfatter muligvis flere aspekter af den samme eksponering (f.eks. kan en klik for at ringe-eksponering forekomme sammen med en overskriftseksponering i den samme annonce). I så fald vises der "--" i stedet for samlede værdier i den downloadede rapport. En samlet værdi ville nemlig ikke give et retvisende billede, da nogle af eksponeringerne ville blive talt med to gange.

Her kan du se, hvordan du føjer et telefonnummer til din annonce.

Konverteringer

Hvis du har konfigureret konverteringssporing, kan segmenterne "Konverteringsnavn", "Konverteringskategori" og "Konverteringskilde" give dig indsigt i konverteringseffektiviteten.

Dage til konvertering

Segmentet "Dage til konvertering" viser dig tidsforskellen mellem annonceeksponeringen for kunden og den efterfølgende konvertering. Du kan bruge "Dage til konvertering" til at finde ud af, hvor længe du bør vente med at fortolke dine konverteringstal (med andre ord, hvilken rapporteringsdag du bør vælge). Ved at finde ud af, hvor længe brugerne historisk set har været om at foretage en konvertering, kan du også få en bedre idé om, hvornår du bør starte en ny annoncekampagne.

Enhed

Brug dette segment til at sammenligne effektiviteten på tværs af enheder: Computere, mobiltelefoner og tablets.

Eksperimenter

Hvis du kører et kampagneeksperiment, kan du segmentere dine data efter eksperiment eller kontrolgrupper eller begge dele på fanerne Søgeord, Annoncer eller Annoncegruppe. Du kan også se samlede "kontroldata" og "eksperimentdata" på fanen Kampagner.

Søgeord ift. placering

Brug dette segment til at sammenligne effektiviteten for individuelle søgeord ved brug sammen med specifikke annoncer.

Dette segment er kun tilgængeligt på fanen Annoncer.

Netværk

Brug dette segment til at sammenligne effektiviteten på Søgenetværket og Displaynetværket. Det bruges ofte til at sammenligne individuelle annoncer på fanen Annoncer.

Netværk (detaljeret)

Brug dette segment til at sammenligne effektiviteten på Google Søgning, på søgepartneres websites og på Displaynetværket. Det bruges ofte til at sammenligne effektiviteten for individuelle annoncer efter netværk under fanen Annoncer.

Søgetermsmatchtype

Ved at segmentere et søgeord efter søgetermsmatchtype kan du finde ud af, hvordan faktiske søgetermer er relateret til det pågældende søgeord. Denne segmenttype kan vise dig søgeordseffektiviteten ved hhv. bredt match, sætningsmatch og eksakt match.

Du kan bruge segmentet til at se antal klik, eksponeringer eller CTR for hver søgetermsmatchtype for et bestemt søgeord. Herefter kan du ændre søgeordsmatchtypen for at øge effektiviteten.

Eksempel

Lad os sige, at du har søgeordet miljøvenligt hundelegetøj, som du har indstillet til bredt match, og at en potentiel kunde søger efter køb af miljøvenligt legetøj til hunde. Søgetermsmatchtypen er i så fald bredt match. Hvis kunden søger efter køb miljøvenligt hundelegetøj eller køb af miljøvenligt hundelegetøj, er matchtypen for søgetermen sætningsmatch. Hvis kunden blot søger på hundelegetøj eller legetøj til hunde, er søgeordstypen for søgeudtryk eksakt.

Dit søgeord Søgeterm Søgetermsmatchtype
miljøvenligt hundelegetøj køb af miljøvenligt legetøj til hunde Bredt match
miljøvenligt hundelegetøj køb miljøvenligt hundelegetøj
køb af miljøvenligt hundelegetøj
Sætningsmatch
miljøvenligt hundelegetøj miljøvenligt hundelegetøj
hundelegetøj
Eksakt match

Lad os nu sige, at du føjer segmentet til din statistiktabel og konstaterer, at dit bredt matchende søgeord miljøvenligt hundelegetøj udløser visning af din annonce ved alle søgetermsmatchtyper (bredt match, sætningsmatch og eksakt match). Afhængigt af hvordan hundelegetøj klarer sig for hver søgeordstype for søgeudtryk, kan du overveje at hæve eller sænke dit bud for det pågældende søgeord.

Husk!

Selvom du vælger, at relevante varianter af dine eksakt matchende og sætningsmatchede søgeord ikke skal udløse visning af dine annoncer, kan du muligvis konstatere en stigning for søgetermsmatchtyperne eksakt match og sætningsmatch. Hvis din søgeordsliste f.eks. indeholder det bredt matchende søgeord miljøvenligt hundelegetøj og en bruger søger efter hundelegetøj, identificerer vi søgetermsmatchtypen som eksakt match, da hundelegetøj er en relevant variant af miljøvenligt hundelegetøj.

Særlig kategori

Segmentet "Særlig kategori" er tilgængeligt, når du downloader en rapport om effektiviteten for dine automatiske placeringer på Google Displaynetværket. Her vises to typer sider, hvor dine annoncer er blevet vist: Fejlsider og parkerede domænewebsites.

Tid

Brug dette segment til at opdele din statistiktabel i rækker ud fra det valgte tidsrum. Hvis du anmoder om en stor mængde data, får du muligvis en meddelelse med opfordring til at downloade en rapport.

Der er følgende muligheder:

• Ugedag (mandag, tirsdag, onsdag osv.)
  • Dag (f.eks. onsdag den 21. december 2011)
  • Uge
  • Måned
  • Kvartal
  • År
  • Tidspunkt på dagen

Tip!

Du kan også bruge fanen Dimensioner til at se effektiviteten efter tidsperioder.

Øverst ift. andre

Anvend segmentet "Øverst ift. andre" på dine statistiktabeller for at finde ud af, hvor din annonce er blevet vist på Googles søgeresultatsider og søgepartneres sider. Ved at segmentere dine data efter "Øverst ift. andre" kan du optimere dine søgekampagner, så dine annoncer bliver vist de steder på siden, der sikrer dig det bedste resultat.

Sådan skal dataene fortolkes

• Google Søgning: Øverst – din annonce kørte oven over de organiske Google-søgeresultater.
  • Google-søgning: Andet – alle Google Ads-tekstannoncer, der ikke vises direkte over Googles søgeresultater, kategoriseres som "Google-søgning: Andet".
  • Søgepartnere: Øverst – din annonce kørte oven over de organiske søgeresultater på en søgepartners side.
  • Søgepartnere: Andre – annoncer, der ikke er blevet vist umiddelbart oven for partneres søgeresultater, kategoriseres som "Andre".
  • Google Displaynetværk – din annonce er blevet vist på Google Displaynetværket.