Studieguide inför testet Displayannonsering

Om remarketing

Remarketing är ett sätt att återknyta till personer som tidigare har interagerat med din webbplats eller mobilapp. Det gör det möjligt för dig att placera dina annonser strategiskt framför dessa målgrupper när de söker på Google eller besöker Googles partnerwebbplatser. Det hjälper dig att öka medvetenheten för ditt varumärke eller att påminna dessa målgrupper om att genomföra ett köp.

Fördelar

Remarketing kan vara en strategisk del av din annonsering oavsett om du är ute efter att öka din försäljning, få fler registreringar eller stärka medvetenheten om ditt varumärke. Nedan följer några fördelar med att använda remarketing:

• Snabb räckvidd/inriktning vid rätt tidpunkt: Du kan visa dina annonser för personer som tidigare interagerat med ditt företag när de söker på andra ställen och är mer benägna att göra ett köp. Du kan också hjälpa kunder att hitta dig genom att visa dem annonser när de aktivt söker efter ditt företag på Google Sök.
  • Fokuserad annonsering: Du kan skapa remarketinglistor för att annonsera för specifika grupper. Du kan till exempel skapa en remarketinglista för personer som har lagt varor i kundvagnen, men inte slutfört transaktionen.
  • Storskalig räckvidd: Du kan nå personer på dina remarketinglistor på alla deras enheter när de söker eller surfar bland fler än två miljoner webbplatser och mobilappar.
  • Effektiv prissättning: Du kan skapa effektiva remarketingkampanjer med automatisk budgivning. Funktionen för budgivning i realtid beräknar det optimala budet för personen som tittar på din annons, vilket hjälper dig att vinna annonsauktionen till bästa möjliga pris. Det kostar inget extra att använda Googles auktion.
  • Enkelt att skapa annonser: Skapa text-, bild- och videoannonser utan kostnad med hjälp av Annonsgalleriet. Kombinera en dynamisk remarketingkampanj med layouter från Annonsgalleriet när du vill använda snygga annonser i stor skala för alla dina produkter eller tjänster.
  • Kampanjstatistik: Du får rapporter om hur det går för dina kampanjer, var dina annonser visas och vad du betalar.

Obs!

Du kan inaktivera insamlingen av remarketingdata för användare som inte vill visa anpassade annonser. Läs mer om hur du inaktiverar insamlingen av remarketingdata för specifika användare.

Så kan du använda remarketing med Google Ads

• Standardremarketing: Visa annonser för tidigare besökare när de surfar på webbplatser och använder appar i Display-nätverket. Läs mer
  • Dynamisk remarketing: Förbättra dina resultat med dynamisk remarketing, en avancerad form av remarketing som visar annonser om produkter eller tjänster som personer har intresserat sig för på din webbplats eller i din app. Läs mer
  • Remarketinglistor för sökannonser: Visa annonser för tidigare besökare när de gör uppföljande sökningar på Google efter att ha lämnat din webbplats. Läs mer
  • Videoremarketing: Visa annonser för personer som har tittat på dina videor eller YouTube-kanaler när de använder YouTube och surfar bland videor, webbplatser och appar i Display-nätverket. Läs mer
  • Remarketing med kundlistor: Med Kundmatchning kan du överföra listor över kontaktuppgifter som dina kunder har gett dig. När personerna är inloggade på Google kan du visa dem annonser i olika produkter från Google.