Om dina datasegment

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över dina målgrupper och göra det enklare att hantera och ordna dem.

• Ny målgruppsrapportering
    Detaljerade rapporter om målgruppsdemografi, segment och uteslutningar finns nu samlade på ett ställe, fliken Målgrupper på den vänstra sidnavigeringsmenyn. Du kan enkelt hantera dina målgrupper från den här rapportsidan. Läs mer om målgruppsrapportering
  • Nya termer
    Vi använder nya termer i målgruppsrapporten och i Google Ads. Målgruppstyper (som liknande, anpassade, med köpavsikt och inom intressegrupp) kallas nu för målgruppssegment och remarketing får benämningen Din data. Läs mer om uppdateringar av termer och fraser för målgrupper

Använd din data för att skapa engagemang hos personer som tidigare har interagerat med ditt varumärke eller dina tjänster på mobil enhet eller dator. Dina annonser visas för personer i detta segment när de besöker Google eller partnerwebbplatser.

Informationsgrafik för dynamisk remarketing

Fördelar

Speciellt inriktade segment grundade på din data kan användas som en strategisk del av din annonseringsplan när du vill öka försäljning, registreringsfrekvens eller varumärkesmedvetenhet. Här följer några fördelar med att använda din data.

• Snabb räckvidd/inriktning vid rätt tidpunkt: Du kan visa dina annonser för personer som tidigare interagerat med ditt företag när de söker på andra ställen och är mer benägna att göra ett köp. Du kan också hjälpa kunder att hitta dig genom att visa dem annonser när de aktivt söker efter ditt företag på Google Sök.
  • Fokuserad annonsering: Du kan skapa segment grundade på din data för att annonsera för specifika tillfällen. Du kan till exempel rikta in dig på personer som har lagt något i kundvagnen men inte slutfört transaktionen.
  • Storskalig räckvidd: Med segment grundade på din data kan du nå personer på deras olika enheter när de besöker över två miljoner webbplatser och mobilappar.
  • Effektiv prissättning: Du kan skapa effektiva kampanjer med automatisk budgivning. Funktionen för budgivning i realtid beräknar det optimala budet för personen som tittar på din annons, vilket hjälper dig att vinna annonsauktionen till bästa möjliga pris. Det kostar inget extra att använda Googles auktion.
  • Enkelt att skapa annonser: Skapa text-, bild- och videoannonser utan kostnad med hjälp av Annonsgalleriet. Kombinera din dynamiska remarketingkampanj med layouter från Annonsgalleriet för att skapa snygga annonser för alla dina produkter och tjänster.
  • Kampanjstatistik: Du får rapporter om hur det går för dina kampanjer, var dina annonser visas och vad du betalar.

Obs! Du kan inaktivera insamlingen av data för användare som inte vill visa anpassade annonser. Läs mer om hur du inaktiverar insamlingen av data för specifika användare.

Så här kan du använda datamålgruppssegmentet med Google Ads

• Webbplatsbesökare: Visa annonser för tidigare besökare när de surfar på webbplatser och använder appar i Display-nätverket. Läs mer om hur du ställer in remarketing
  • Dynamisk remarketing: Förbättra dina resultat med dynamisk remarketing som utgår från annonser med produkter eller tjänster som människor har visat på din webbplats eller i din app. Läs mer om dynamisk remarketing
  • Ditt datasegment för sökannonser: Visa annonser för tidigare besökare när de gör uppföljande sökningar på Google efter att ha lämnat din webbplats. Läs mer om dina datasegment för sökannonser
  • YouTube-användare: Visa annonser för personer som har interagerat med dina videor eller med din YouTube-kanal när de använder YouTube och surfar bland videor, webbplatser och appar i Display-nätverket. Läs mer om hur du använder YouTube-segment
  • Kundmatchning: Ladda upp listor med kontaktuppgifter som dina kunder har gett dig. När personerna är inloggade på Google kan du visa dem annonser i olika produkter från Google.