Om datasegmentene dine

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimalisering og administrering av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Vi har nå samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. «Målgruppetyper» (her omfattes intensjons- og interessemålgrupper samt lignende og egendefinerte målgrupper) omtales nå som «målgrupper», og «remarketing» kalles nå for «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og frasene vi bruker i forbindelse med målgrupper

Bruk dataene dine til å skape nytt engasjement hos folk som tidligere har hatt interaksjoner med merkevaren din eller tjenestene dine på mobil eller datamaskin. Annonsene dine vises til folk i denne målgruppen når de søker på Google eller besøker partnernettsteder.

Infografikk for dynamisk remarketing

Fordeler

Uansett om du ønsker å oppnå flere salg, få flere til å registrere seg på nettstedet ditt eller skape større merkevarebevissthet, kan det å målrette annonser mot målgrupper som er basert på dataene dine, være en strategisk viktig del av annonseringsplanen din. Nedenfor lister vi opp noen av fordelene du kan oppnå ved å bruke dataene dine:

• Umiddelbar rekkevidde / velvalgt målretting: Du kan vise annonsene dine til folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din, idet de søker etter informasjon på andre steder og har høy sannsynlighet for å kjøpe noe. Du kan også gjøre det enklere for kundene å finne bedriften ved å vise dem annonser når de aktivt ser etter den på Google Søk.
  • Fokusert annonsering: Du kan opprette målgrupper som er tuftet på dataene dine, så du kan annonsere i spesielle tilfeller. Du kan for eksempel sikte deg inn på de som la noe i handlekurven, men ikke fullførte noen transaksjon.
  • Omfattende rekkevidde: Med målgrupper tuftet på dataene dine kan du kommunisere med folk på enhetene de bruker når de ser på innhold i over to millioner apper og nettsteder.
  • Effektiv prising: Du kan opprette resultatorienterte remarketingkampanjer med automatisk budgivning. Med budgivning i sanntid blir det beregnet hva som er det optimale budet på muligheten til å vise en annonse til brukeren, slik at du kan vinne annonseauksjonen til best mulig pris. Det koster ikke noe ekstra å bruke Googles auksjon.
  • Enkel oppretting av annonser: Lag tekst-, bilde- og videoannonser gratis i annonsegalleriet. Hvis du kombinerer den dynamiske remarketingkampanjen din med annonseutformingene du finner i annonsegalleriet, kan du vise flotte annonser i alle produktene og tjenestene dine.
  • Kampanjestatistikk: Du får rapporter om resultatene du oppnår med kampanjene dine, hvor annonsene dine blir vist, og hvor mye du må betale for dem.

Merk: Du kan slå av innsamling av data om brukere som ikke vil se personlig tilpassede annonser. Finn ut hvordan du kan slå av innsamling av data om bestemte brukere.

Sånn kan du bruke data om målgrupper i Google Ads

• Besøkende på nettstedet: Vis annonser til tidligere besøkende når de surfer på nettsteder og bruker apper i Displaynettverket. Finn ut mer om konfigurasjon av remarketing
  • Dynamisk remarketing: Oppnå bedre resultater med dynamisk remarketing hvor du drar nytte av annonser som omfatter produkter eller tjenester som folk har sett i appen din eller på nettstedet ditt. Finn ut mer om dynamisk remarketing
  • Datasegmenter for søkeannonser: Vis annonser til tidligere besøkende når de legger inn oppfølgende søk på Google etter det de trenger, etter at de har forlatt nettstedet ditt. Finn ut mer om datasegmenter for søkeannonser
  • YouTube users: Vis annonser til folk som har hatt interaksjoner med videoene dine eller YouTube-kanalen din, når de bruker YouTube eller apper, videoer og nettsteder i Displaynettverket. Finn ut mer om hvordan du kan bruke YouTube-segmenter
  • Kundematch: Last opp lister over kontaktinformasjon kundene har gitt deg. Når disse personene er logget på Google, kan du vise dem annonser i ulike Google-produkter.

Linker til beslektet innhold