Om datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Bruk dataene dine til å skape nytt engasjement hos folk som tidligere har samhandlet med merkevaren din eller tjenestene dine på mobil eller datamaskin. Annonsene dine vises til folk i denne målgruppen når de søker på Google eller besøker partnernettsteder.

Infografikk for dynamisk remarketing

Fordeler

Uansett om du ønsker å oppnå flere salg, få flere til å registrere seg på nettstedet ditt eller skape større merkevarebevissthet, kan det å målrette annonser mot målgrupper som er basert på dataene dine, være en strategisk viktig del av annonseringsplanen din. Nedenfor lister vi opp noen av fordelene du kan oppnå ved å bruke dataene dine:

• Umiddelbar rekkevidde / velvalgt målretting: Du kan vise annonsene dine til folk som tidligere har hatt interaksjoner med bedriften din, idet de søker etter informasjon på andre steder og har høy sannsynlighet for å kjøpe noe. Du kan også gjøre det enklere for kundene å finne bedriften ved å vise dem annonser når de aktivt ser etter den på Google Søk.
  • Fokusert annonsering: Du kan opprette målgrupper som er tuftet på dataene dine, så du kan annonsere i spesielle tilfeller. Du kan for eksempel sikte deg inn på de som la noe i handlekurven, men ikke fullførte noen transaksjon.
  • Omfattende rekkevidde: Med målgrupper tuftet på dataene dine kan du kommunisere med folk på enhetene de bruker når de ser på innhold i over to millioner apper og nettsteder.
  • Effektiv prising: Du kan opprette resultatorienterte remarketingkampanjer med automatisk budgivning. Med budgivning i sanntid blir det beregnet hva som er det optimale budet på muligheten til å vise en annonse til brukeren, slik at du kan vinne annonseauksjonen til best mulig pris. Det koster ikke noe ekstra å bruke Googles auksjon.
  • Enkel oppretting av annonser: Lag tekst-, bilde- og videoannonser gratis i annonsegalleriet. Hvis du kombinerer den dynamiske remarketingkampanjen din med annonseutformingene du finner i annonsegalleriet, kan du vise flotte annonser i alle produktene og tjenestene dine.
  • Kampanjestatistikk: Du får rapporter om resultatene du oppnår med kampanjene dine, hvor annonsene dine blir vist, og hvor mye du må betale for dem.

Merk: Du kan slå av innsamling av data om brukere som ikke vil se personlig tilpassede annonser. Finn ut hvordan du slår av innsamling av data om bestemte brukere.

Sånn kan du bruke data om målgrupper i Google Ads

• Besøkende på nettstedet: Vis annonser til tidligere besøkende når de bruker apper og surfer på nettsteder i Displaynettverket. Finn ut mer om konfigurering av datasegmenter
  • Dynamisk remarketing: Oppnå bedre resultater med dynamisk remarketing hvor du drar nytte av annonser som omfatter produkter eller tjenester som folk har sett i appen din eller på nettstedet ditt. Finn ut mer om dynamisk remarketing
  • Datasegmenter for søkeannonser: Vis annonser til tidligere besøkende når de legger inn oppfølgende søk på Google etter det de trenger, etter at de har forlatt nettstedet ditt. Finn ut mer om datasegmenter for søkeannonser
  • YouTube-brukere: Vis annonser til folk som har samhandlet med videoene dine eller YouTube-kanalen din, når de bruker YouTube eller apper, videoer og nettsteder i Displaynettverket. Finn ut hvordan du bruker YouTube-segmenter
  • Kundematch: Last opp lister med kontaktinformasjon kundene har gitt deg. Når disse personene er logget på Google, kan du vise dem annonser i ulike Google-produkter.
  • Appbrukere: For å vise annonser til folk som har brukt mobilappen din, må du slå på innsamling av data i appen.
  • Segment basert på skjema for potensielle salg: Vis annonser til folk som har sendt inn skjemaet ditt for potensielle salg til Google Ads. Du kan opprette skjemaer for potensielle salg i Google Ads og legge dem til i kampanjer, mer spesifikt søke-, video- og bannerkampanjer. Finn ut mer om skjemaelementer for potensielle salg.

Du kan bruke målgruppebyggeren til å angi målrettingssignaler når du oppretter kampanjer.

Vanlige spørsmål

Kan jeg legge til ekskluderinger for alle målgruppesegmentene?

Nei. Du kan bare legge til ekskluderinger for datasegmentene, de egendefinerte segmentene og de lignende segmentene dine.

Hva er forskjellen mellom manuell publikumsmålretting og optimalisert målretting?

Merk: Performance Max-kampanjer bruker bare optimalisert målretting.

Når du oppretter målgrupper og angir manuell målretting i kampanjen, blir annonsene i kampanjen vist til de personene du har angitt. Hvis du bruker optimalisert målretting i kampanjen, kan du fortsatt sette sammen målgrupper i tråd med dine egne spesifikasjoner. Men annonsene kan bli vist til folk utenfor målgruppene du har valgt, siden det optimaliseres for konverteringsmål i kampanjen.

I alle optimaliserte målrettingskampanjer (deriblant Performance Max) blir målgruppene du har valgt, brukt som signaler slik at algoritmen (som er basert på maskinlæring) raskt skal kunne optimalisere for kampanjeresultater. Hvis det finnes folk som trolig kommer til å konvertere i tråd med konverteringsmålene dine, kan annonsene bli vist til disse personene – selv om de ikke inngår i målgruppene du har valgt.

Hvor mange målgrupper kan jeg målrette annonser mot i en annonsegruppe eller elementgruppe (Performance Max)?

For at det skal bli enklere for deg å optimalisere kampanjeresultatene gjennom best mulig målretting av annonsene, kan hver kampanje og annonsegruppe eller elementgruppe (Performance Max) omfatte bare én målgruppe om gangen (målgruppen kan inneholde flere målgruppesegmenter). Du kan når som helst endre eller redigere målgruppen. Finn ut hvordan du kan bruke målgruppebyggeren til å nå ut til den rette målgruppen med hver kampanje og annonsegruppe.

Linker til relatert innhold