Avsluta ditt Google Ads-konto

Du kan avsluta ditt Google Ads-konto när du vill. Då stoppas automatiskt alla dina annonser inom 24 timmar.

I denna artikel beskriver vi hur du avslutar ditt konto och vad du behöver veta innan du gör det.

Obs!

Att avsluta ett Google Ads-konto är inte samma sak som att radera ett Google-konto. När du avslutar ditt Google Ads-konto upphör dina annonser att visas men du kan fortfarande komma åt kontot. När du raderar ditt Google-konto avslutas alla Google-produktkonton som är kopplade till kontot och du kommer inte längre åt dem. Ditt Gmail-användarnamn raderas också och kan inte användas igen. Läs mer om hur du raderar ditt Google-konto.

Innan du avslutar ditt konto

Tänk på att om du avslutar ditt Google Ads-konto får det samma effekt som när du pausar dina kampanjer, med följande undantag:

• När du avslutar ditt konto kan du få en återbetalning av ditt outnyttjade kontosaldo, med undantag för kampanjerbjudanden.
  • Om du avslutar ditt konto måste du återaktivera det om du vill kunna använda det igen vid ett senare tillfälle.

Om du inte har pengar kvar på ditt konto kan du pausa dina kampanjer i stället för att avsluta kontot.

Om du avslutar ditt konto för att du inte är nöjd med kampanjresultatet kan du ta en titt på våra optimeringstips.

Obs! Du kan även avsluta konton som fortfarande konfigureras genom att klicka på raderingsikonen Delete icon i kontoväljaren.

Så avslutar du ett konto

Tänk på att om du bestämmer dig för att avsluta ditt konto måste du ändå betala eventuella upplupna kostnader i kontot. Om du har pengar kvar på ditt konto återbetalar vi dem enligt din betalningsmetod inom fyra veckor. Läs mer om hur du hanterar fakturering efter att ha avslutat ditt Google Ads-konto.

Efter att du har avslutat ditt Google Ads-konto kan du fortfarande komma åt informationen i kontot genom att logga in på Google Ads. Om du vill använda Google Ads igen vid ett senare tillfälle kan du återaktivera kontot när som helst.

Obs! Om Google Ads-kontot har varit inaktivt i mer än 15 månader, det vill säga inte haft några utgifter under minst så lång tid, avslutas det automatiskt. Läs mer om stängning av inaktiva konton.

Krav för att avsluta kontot

För att kunna avsluta ditt konto behöver du

• ha administrativ åtkomst till ditt konto
  • ha aktiverat fakturering för ditt konto.

Observera följande krav om du har ett förvaltarkonto och vill avsluta ett av dina hanterade konton:

• Du behöver administrativ åtkomst till ditt förvaltarkonto
  • Ditt förvaltarkonto måste äga kundkontot som du vill avsluta.

Läs mer om hur du avslutar kundkonton

Avsluta ditt konto

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på administratörsikonen Admin Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kontoinställningar.
  3. Klicka på Avsluta mitt konto.

Efter att ditt konto har avslutats

Detta sker efter att ditt konto har avslutats:

• Alla remarketinglistor, inklusive Kundmatchning, som ägs av det avslutade kontot får statusen Stängd så att inga fler användare läggs till på dessa listor.

I ett försök att ta bort din data sker följande cirka en månad efter att kontot har avslutats:

• Inställningen för medlemskapets varaktighet ändras till en dag för alla remarketinglistor, inklusive Kundmatchning, som ägs av det avslutade kontot. Denna åtgärd tar bort alla användare från listorna.
  • När användarna har tagits bort kan listor som delas med andra konton inte längre användas för dessa konton.
  • Alla parametrar för dynamisk remarketing raderas.

Om du har ett återbetalningsbart saldo på ditt avslutade konto bör du få en återbetalning inom fyra till tolv veckor. Läs mer om hur du hanterar fakturering efter att ditt Google Ads-konto har avslutats

Problem med att avsluta kontot

• Om du inte ser alternativet för att avsluta kontot kanske du inte har behörighet att avsluta det. Läs ”Krav för att avsluta kontot” ovan.
  • Om användaren med administrativ åtkomst har lämnat företaget och du vill avsluta kontot kan du kontakta Google Ads-supporten. Se till att ha ditt kund-id, din e-postadress för inloggning och kontots faktureringsuppgifter till hands.