Sånn kan du avslutte Google Ads-kontoer

Du kan når som helst avslutte Google Ads-kontoen din. I så fall stoppes alle annonsene dine automatisk i løpet av et døgn.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du avslutter en konto, og hva du bør vite før du avslutter en konto.

Merk:

At du avslutter Google Ads-kontoen din, er noe helt annet enn om du sletter Google-kontoen. Når du avslutter Google Ads-kontoen, vises ikke annonsene dine lenger, men du har fortsatt tilgang til kontoen. Hvis du sletter Google-kontoen, avsluttes alle Google-produktkontoene som er knyttet til kontoen, og du har ikke lenger tilgang til kontoene. Brukernavnet ditt for Gmail slettes også og kan ikke brukes på nytt senere. Finn ut mer om sletting av Google-kontoer.

Før du avslutter en konto

Det å avslutte Google Ads-kontoen har samme effekt som å sette kampanjene dine på pause, med et par unntak:

• Hvis du har penger til gode når du avslutter kontoen, kan du få refundert kontosaldoen, med unntak av beløp knyttet til kampanjetilbud.
  • Hvis du avslutter kontoen, må du først aktivere kontoen på nytt hvis du vil bruke den igjen senere.

Med mindre du har ubrukte midler i kontoen, anbefaler vi deg å sette kampanjene dine på pause i stedet for å avslutte kontoen.

Hvis du avslutter kontoen fordi du ikke er fornøyd med kampanjeresultatene, kan dra nytte av å se over disse optimaliseringstipsene.

Merk: Du kan også avslutte kontoer som fortsatt konfigureres, ved å klikke på sletteikonet Delete icon ved siden av kontoene i kontovelgeren.

Slik fungerer kontoavslutning

Hvis du velger å avslutte kontoen din, må du være oppmerksom på at du likevel må betale for eventuelle kostnader påløpt i den. Hvis du har penger til gode i kontoen, refunderer vi beløpet til betalingsmåten du har valgt, innen fire uker. Finn ut mer om administrering av fakturering etter at Google Ads-kontoer er avsluttet.

Når du har avsluttet kontoen, får du fortsatt tilgang til dataene i Google Ads-kontoen din ved å logge på Google Ads. Hvis du ønsker å bruke Google Ads på nytt på et senere tidspunkt, kan du når som helst aktivere kontoen igjen.

Merk: Hvis Google Ads-kontoen din har vært inaktiv i over 15 måneder – det har altså ikke påløpt kontokostnader i denne perioden – avsluttes kontoen automatisk. Finn ut mer om avslutning av inaktive kontoer.

Krav til kontoavslutning

For å avslutte en konto må du:

• ha administratortilgang til kontoen din
  • konfigurere fakturering for kontoen

Hvis du har en managerkonto og ønsker å avslutte en av de administrerte kontoene dine, må du ha følgende krav i bakhodet:

• Du må ha administratortilgang til managerkontoen din.
  • Managerkontoen må eie kundekontoen du vil avslutte.

Finn ut mer om avslutning av kundekontoer

Sånn avslutter du kontoer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på administrasjonsikonet Admin Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kontoinnstillinger.
  3. Klikk på Avslutt kontoen min.

Etter at kontoen er avsluttet

Dette skjer etter at kontoen din er avsluttet:

• Alle remarketinglister som eies av kontoen som er avsluttet, innbefattet Kundematch, får statusen «Avsluttet», slik at det ikke legges til nye brukere i disse listene.

Omtrent en måned etter at kontoen er avsluttet, fjerner vi dataene dine på denne måten:

• Varigheten av inkludering oppdateres til én dag for alle remarketinglister som eies av den avsluttede kontoen, innbefattet Kundematch. Med dette tømmes disse listene for brukere.
  • Lister som deles med andre kontoer, kan ikke lenger brukes i disse kontoene etter at brukerne er fjernet.
  • Eventuelle parametere for dynamisk remarketing blir slettet.

Hvis du har en refunderbar kreditt på kontoen, bør du få beløpet tilbakebetalt innen fire–tolv uker. Finn ut mer om administrering av fakturering etter at Google Ads-kontoen er avsluttet

Problemer med å avslutte kontoer

• Hvis du ikke ser alternativet for å avslutte kontoen, har du kanskje ikke mulighet til å gjøre dette. Se gjennom «Krav til kontoavslutning»-delen ovenfor.
  • Hvis brukeren med administratortilgang forlater bedriften, og du ønsker å avslutte kontoen din, tar du kontakt med brukerstøtten for Google Ads og oppgir kunde-ID-en din, e-postadressen for pålogging og faktureringsopplysninger for kontoen.