Sånn kan du avslutte Google Ads-kontoer

Du kan når som helst avslutte Google Ads-kontoen din. I så fall stoppes alle annonsene dine automatisk i løpet av et døgn.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du avslutter en konto, og hva du bør vite før du avslutter en konto.

Merknad:

At du avslutter Google Ads-kontoen din, er noe helt annet enn om du sletter Google-kontoen din. Når du avslutter Google Ads-kontoen, vises ikke annonsene dine lenger, men du har fortsatt tilgang til kontoen. Hvis du sletter Google-kontoen, avsluttes alle Google-produktkontoene som er knyttet til kontoen, og du har ikke lenger tilgang til kontoene. Brukernavnet ditt for Gmail slettes også og kan ikke brukes på nytt senere. Finn ut mer om sletting av Google-kontoen din.

Før du avslutter en konto

Det å avslutte Google Ads-kontoen har samme effekt som å sette kampanjene dine på pause, med et par unntak:

• Hvis du har penger til gode når du avslutter kontoen, kan du få refundert kontosaldoen, med unntak av beløp knyttet til kampanjetilbud.
  • Hvis du avslutter kontoen din, må du først aktivere kontoen på nytt hvis du vil bruke den igjen senere.

Med mindre du har ubrukte midler i kontoen din, anbefaler vi deg å sette kampanjene dine på pause i stedet for å avslutte kontoen.

Hvis du avslutter kontoen fordi du ikke er fornøyd med kampanjeresultatene du har oppnådd, kan det være nyttig å se over disse optimaliseringstipsene. Du kan også kontakte oss for å få hjelp eller sende oss en tilbakemelding om Google Ads-opplevelsen din.

Sånn fungerer kontoavslutning

Hvis du velger å avslutte kontoen din, må du være oppmerksom på at du likevel må betale for eventuelle påløpte kostnader i kontoen. Hvis du har penger til gode på kontoen, refunderer vi beløpet til betalingsmåten du har valgt, innen fire uker. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Administrering av fakturering etter å ha avsluttet en Google Ads-konto.

Når du har avsluttet kontoen, har du fortsatt tilgang til dataene i Google Ads-kontoen din når du er logget på Google Ads. Hvis du ønsker å bruke Google Ads på nytt på et senere tidspunkt, kan du når som helst aktivere kontoen igjen.

Merk: Hvis Google Ads-kontoen har vært inaktiv i over 15 måneder – altså at du ikke har hatt kontokostnader i denne perioden – avsluttes kontoen automatisk. Finn ut mer om avslutning av inaktive kontoer

Hvis du ikke har bedt om å avslutte kontoen og du ikke kan logge inn, eller hvis kontoen din er avsluttet selv om du har brukt penger de siste 15 månedene, kan du kontakte oss.

Krav til kontoavslutning

For å avslutte en konto må du:

• ha administratortilgang til kontoen din
  • konfigurere fakturering for kontoen

Hvis du har en managerkonto og ønsker å avslutte en av de administrerte kontoene dine, må du ha følgende krav i bakhodet:

• Du trenger administratortilgang til managerkontoen din.
  • Managerkontoen din må ha opprettet den administrerte kontoen du ønsker å avslutte.
  • Ingen andre brukere kan ha administratortilgang til den aktuelle administrerte kontoen.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om avslutning av administrerte kontoer.

Slik avslutter du kontoer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på Kontostatus-delen for å vise den.
  5. Klikk på Avslutt kontoen min

Etter at kontoen din er avsluttet

Følgende skjer etter at kontoen din er avsluttet:

• Alle remarketinglister tilknyttet kontoen som er avsluttet, innbefattet Kundematch, får statusen «Avsluttet», slik at det ikke legges til nye brukere i disse listene.

Omtrent en måned etter at kontoen din er avsluttet, fjerner vi dataene dine på følgende måte:

• Varigheten av inkludering endres til én dag for alle remarketinglister tilknyttet kontoen som er avsluttet, innbefattet Kundematch. Dermed tømmes disse listene for brukere.
  • Lister som deles med andre kontoer, kan ikke lenger brukes av disse kontoene etter at brukerne er fjernet.
  • Eventuelle parametere for dynamisk remarketing blir slettet.

Hvis du har refunderbar kreditt på kontoen, bør du få beløpet tilbakebetalt innen 4–12 uker. Finn ut mer om refusjon

Problemer med å avslutte kontoer

• Hvis du ikke ser alternativet for å avslutte kontoen, har du kanskje ikke mulighet til å gjøre dette. Se gjennom «Krav til kontoavslutning»-delen ovenfor.
  • Hvis brukeren med administratortilgang forlater bedriften, og du ønsker å avslutte kontoen din, tar du kontakt med brukerstøtten for Google Ads og oppgir kunde-ID-en din, e-postadressen for pålogging og faktureringsopplysninger for kontoen.