Google Ads ‑tilin peruuttaminen

Voit peruuttaa Google Ads ‑tilisi milloin tahansa. Tilin peruuttamisen jälkeen kaikkien mainostesi näyttäminen lopetetaan automaattisesti 24 tunnin kuluessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit peruuttaa tilisi ja mitä sinun tulee tietää ennen tilisi peruuttamista.

Huom.

Google Ads ‑tilin peruuttaminen ei tarkoita samaa kuin Google-tilin poistaminen. Kun peruutat Google Ads ‑tilisi, mainostesi näyttäminen lopetetaan, mutta voit silti edelleen käyttää tiliäsi. Kun poistat Google-tilisi, kaikki kyseiseen tiliin liittyvät Google-tuotetilit peruutetaan etkä voi käyttää niitä enää tämän jälkeen. Myös Gmail-käyttäjänimesi poistetaan, etkä voi enää käyttää sitä. Lue lisää Google-tilin poistamisesta

Ennen kuin peruutat tilin

Google Ads ‑tilin peruuttamisella on sama vaikutus kuin kampanjoiden keskeyttämisellä, seuraavin poikkeuksin:

• Kun peruutat tilisi, sinulle voidaan hyvittää tililläsi oleva käyttämätön saldo. Kampanjatarjouksista saatuja varoja ei hyvitetä.
  • Jos peruutat tilisi ja haluatkin käyttää sitä myöhemmin, sinun on aktivoitava tilisi ensin uudelleen.

Jos tililläsi ei ole käyttämättömiä varoja, voit tilin peruuttamisen sijasta keskeyttää kampanjasi.

Jos aiot peruuttaa tilisi, koska et ole tyytyväinen kampanjoiden kehitykseen, suosittelemme, että tutustut ensin optimointivinkkeihin.

Huom. Voit myös peruuttaa tilejä, joiden määritys on edelleen kesken, klikkaamalla niiden vierestä poistokuvaketta Delete icon tilinvalitsimesta.

Näin tilin peruuttaminen toimii

Jos päätät peruuttaa tilisi, sinun on silti maksettava tilillesi mahdollisesti kertyneet kulut. Jos tililläsi on rahaa jäljellä, hyvitämme sen käyttämälläsi maksutavalla neljän kuukauden kuluessa. Lue lisää laskutuksen hallinnasta Google Ads ‑tilin perumisen jälkeen

Voit käyttää Google Ads ‑tililläsi olevaa dataa myös tilin peruuttamisen jälkeen kirjautumalla Google Adsiin. Jos haluat käyttää Google Adsia myöhemmin, voit aktivoida tilisi uudelleen milloin tahansa.

Huom. Jos Google Ads ‑tilisi ei ole ollut aktiivinen yli 15 kuukauteen (eli tililläsi ei ole ollut kulutusta tänä aikana), se perutaan automaattisesti. Lue lisää ei-aktiivisten tilien perumisesta

Perumista koskevat vaatimukset

Tilin peruuttaminen edellyttää, että

• sinulla on tilin ylläpitäjän oikeudet
  • tilin laskutusasetukset on määritetty.

Jos sinulla on hallinnoijan tili ja haluat peruuttaa yhden hallinnoiduista tileistäsi, se edellyttää, että

• sinulla on hallinnoijan tilin järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet
  • hallinnoijan tilisi on peruttavan asiakastilin omistaja.

Learn more about canceling client accounts

Tilin peruuttaminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Tilin asetukset.
  3. Valitse Peru tilini.

Kun tilisi on peruutettu

Tilisi peruuttamisen jälkeen tapahtuu seuraavaa:

• Kaikki peruutetun tilin omistamat uudelleenmarkkinointiluettelot (myös asiakaskohdistusluettelot) merkitään suljetuiksi, minkä jälkeen näihin luetteloihin ei enää voi lisätä uusia käyttäjiä.

Jotta datasi voidaan poistaa, noin kuukauden kuluttua tilisi peruuttamisesta tapahtuu seuraavaa:

• Kaikkien peruutetun tilin omistamien uudelleenmarkkinointiluetteloiden (myös asiakaskohdistusluetteloiden) jäsenyyden kestoksi määritetään yksi päivä. Tämän myötä kaikki käyttäjät poistetaan näistä luetteloista.
  • Kun käyttäjät on poistettu, muiden tilien kanssa jaetut luettelot eivät enää ole kyseisten tilien käytettävissä.
  • Kaikki dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin parametrit poistetaan.

Jos peruutetulla tilillä on hyvitettävää saldoa, saat hyvityksen 4–12 viikon kuluessa. Lue lisää laskutuksen hallinnasta Google Ads ‑tilin peruuttamisen jälkeen

Tilin perumiseen liittyvät ongelmat

• Jos et näe tilin peruutusvaihtoehtoa, sinulla ei ehkä ole valtuuksia tilin peruuttamiseen. Tutustu edellä olevaan Peruuttamista koskevat vaatimukset ‑osioon.
  • Jos käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, ei ole enää yrityksesi palveluksessa ja haluat peruuttaa tilisi, ota esiin asiakastunnus, kirjautumissähköpostiosoite sekä tilin laskutustiedot ja ota yhteyttä Google Ads ‑tukeen.