Cancel·lar un compte de Google Ads

Podeu cancel·lar el compte de Google Ads en qualsevol moment. Si ho feu, tots els anuncis s'aturaran automàticament en un termini de 24 hores.

En aquest article s'explica com podeu cancel·lar el vostre compte i què heu de saber abans de fer-ho.

Nota:

Cancel·lar el compte de Google Ads no és el mateix que suprimir el Compte de Google. En cancel·lar el compte de Google Ads, els anuncis es deixen de publicar, però seguiu tenint accés al compte. En suprimir el Compte de Google, es cancel·len tots els comptes de producte de Google que hi estan associats i no podreu tornar a accedir als comptes més endavant. També se suprimirà el vostre nom d'usuari de Gmail i ja no el podreu tornar a utilitzar. Obteniu més informació sobre com se suprimeix un Compte de Google.

Abans de cancel·lar el compte

Tingueu en compte que cancel·lar el compte de Google Ads té el mateix efecte que posar en pausa les campanyes, però amb les excepcions següents:

• Quan cancel·leu el compte, podeu rebre un reembossament del saldo del compte que no hàgiu utilitzat, excloent-ne els imports d'ofertes promocionals.
  • Si cancel·leu el compte, l'haureu de reactivar per poder tornar-lo a utilitzar més endavant.

Si no teniu fons sense utilitzar al compte, pot ser que vulgueu posar en pausa les campanyes en comptes de cancel·lar el compte.

Si cancel·leu el compte perquè no us satisfà el rendiment de les campanyes, pot ser que vulgueu consultar consells d'optimització que us poden ajudar.

Nota: també podeu cancel·lar comptes que encara s'estiguin configurant fent clic a la icona de supressió Delete icon que hi ha al costat del selector de comptes.

Com funciona la cancel·lació

Si decidiu cancel·lar el compte, no oblideu que haureu de pagar els costos que s'hi hagin acumulat. Si us hi queden diners, us els reembossarem d'acord amb la vostra forma de pagament en un termini de 4 setmanes. Obteniu més informació sobre com es pot gestionar la facturació un cop cancel·lat un compte de Google Ads.

Després de cancel·lar-lo, seguireu tenint accés a les dades del compte de Google Ads iniciant-hi la sessió. Si voleu tornar a utilitzar Google Ads més endavant, podeu reactivar el compte en qualsevol moment.

Nota: si el vostre compte de Google Ads ha estat inactiu més de 15 mesos (és a dir, si no ha registrat cap despesa durant més de 15 mesos), es cancel·larà automàticament. Obteniu més informació sobre la cancel·lació de comptes inactius.

Requisits de cancel·lació

Per cancel·lar el compte, us caldrà:

• Tenir-hi accés d'administrador.
  • Tenir-ne configurada la facturació.

Si teniu un compte de gestor i voleu cancel·lar un dels comptes gestionats, cal que tingueu presents aquests requisits:

• Heu de tenir accés administratiu al compte de gestor.
  • El compte de gestor ha de tenir la propietat del compte de client que vulgueu cancel·lar.

Més informació sobre la cancel·lació de comptes de client

Com es cancel·la el compte

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Administrador Admin Icon.
  2. Feu clic a Configuració del compte.
  3. Feu clic a Cancel·la el meu compte.

Després que es cancel·li un compte

Un cop cancel·lat el vostre compte, passarà el següent:

• Totes les llistes de remàrqueting que siguin propietat del compte cancel·lat, inclosa la segmentació per llista de clients, passaran a tenir l'estat "Tancada", de manera que no s'hi podran afegir usuaris nous.

Per tal de treure les vostres dades, aproximadament un mes després de la cancel·lació del compte es duran a terme aquestes accions:

• En totes les llistes de remàrqueting que siguin propietat del compte cancel·lat, inclosa la segmentació per llista de clients, s'actualitzarà la durada de la pertinença a 1 dia. Amb aquesta acció es trauran tots els usuaris d'aquestes llistes.
  • Després de treure els usuaris, les llistes que estiguin compartides amb altres comptes ja no es podran utilitzar en aquests comptes.
  • Se suprimiran tots els paràmetres per al remàrqueting dinàmic.

Si us queda crèdit reembossable al compte cancel·lat, rebreu un reembossament en un termini de 4 a 12 setmanes.Més informació sobre com es pot gestionar la facturació un cop cancel·lat un compte de Google Ads

Problemes per cancel·lar un compte

• Si no veieu l'opció per cancel·lar el compte, és possible que no tingueu permís per fer-ho. Consulteu l'apartat "Requisits de cancel·lació” més amunt.
  • Si l'usuari administrador del compte ha deixat l'empresa i voleu cancel·lar-lo, recopileu-ne l'Identificador de client, l'adreça electrònica d'inici de sessió i la informació de facturació i, tot seguit, contacteu amb el servei d'assistència de Google Ads.