Nå din målgrupp i appar och på webbplatser

Du kan välja att visa dina annonser för specifika grupper när de besöker appar och webbplatser på Googles Display-nätverk och YouTube. När du matchar dina annonser med användarnas intressen baserat på vilka typer av webbplatser de brukar besöka kan du förbättra deras onlineupplevelse och få större avkastning på din investering.

Här är några olika sätt att nå specifika målgrupper med dina annonser:

• Med remarketing kan du visa annonser på webbplatser och appar i Display-nätverket för användare som tidigare har interagerat med ditt företag. Du kan anpassa budskapet efter dem. Dina annonser kan även nå tidigare besökare på din mobilwebbplats i mobilappar som de använder på samma enhet eller på andra enheter. Läs mer om remarketing med Google.

• Målgruppsinriktning gör att du kan nå användare utifrån deras intressen, t.ex. sport eller resor, även när de besöker en sida om ett annat ämne i Display-nätverket eller YouTube. Läs mer om målgrupper.
    • Målgrupper inom intressegrupp: Välj bland de här målgrupperna när du vill nå potentiella kunder och göra dem medvetna om ditt företag.
    • Målgrupper med köpavsikt: Välj bland de här målgrupperna när du vill hitta kunder som letar information om produkter och som aktivt överväger att köpa produkter eller tjänster som liknar dina.

De här målgrupperna är avsedda för annonsörer som i första hand är intresserade av att få konverteringar från högkvalificerade kunder. Målgrupper med köpavsikt kan vara ett bra komplement till remarketing, och kan hjälpa dig att nå kunder som befinner sig i den sista delen av köpprocessen.

• Med demografisk inriktning kan du nå personer i Display-nätverket som är kopplade till en viss demografisk kategori, som kön eller ålder. Läs mer om demografi.

• Du kan använda Kundmatchning för att visa annonser utifrån data om kunder som du delar med Google. Läs mer om Kundmatchning.

Exempel:

Anta att du har en webbutik som säljer sportutrustning.

• Remarketing: Du kan visa annonser om skidutrustning för personer som redan har besökt avsnittet om skidor på din webbplats, när de besöker andra webbplatser som inte nödvändigtvis handlar om skidåkning. Du kan till och med visa ett specialerbjudande för dem.
  • Målgrupper inom intressegrupp: Du kan lägga till Extremsport som målgrupp inom intressegrupp i dina annonsgrupper, så kan vi visa dina annonser för personer som vi tror är intresserade även när de besöker webbplatser som handlar om andra ämnen.
  • Demografi: Om du har ett sortiment med skidutrustning för kvinnor kan du använda demografisk inriktning och visa annonser om sådana produkter bara för kvinnor.
  • Kundmatchning: Du kan visa annonser som marknadsför en säsongsrea till kunder som har registrerat sig för ditt nyhetsbrev och som är Google-användare.

Google strävar efter att ge kunderna god inblick i och kontroll över vilka intressen och demografiska uppgifter som kopplas till deras Google-konto. Läs mer om vår syn på användarnas sekretess.