Nå ut til målgruppen din på apper og nettsteder

Du kan velge å vise annonsene dine til bestemte grupper av mennesker når disse bruker apper og nettsteder på YouTube og i Google Displaynettverk. Hvis du lykkes med å skape samsvar mellom innholdet i annonsene dine og det folk interesserer seg for, for eksempel basert på typene nettsteder de ofte besøker, kan du forbedre brukernes nettopplevelse og øke avkastningen din.

Her følger noen ulike metoder du kan bruke for å nå ut til bestemte målgrupper med annonsene dine:

• Med remarketing kan du vise annonser til folk som tidligere har besøkt nettstedet ditt eller vært i kontakt med bedriften din, i apper og på nettsteder i Displaynettverket, og du kan skreddersy budskapet etter interessene deres. Du kan også nå ut til folk som tidligere har besøkt mobilnettstedet ditt, ved å vise annonser i mobilapper de bruker på den samme enheten eller på andre enheter. Finn ut mer om remarketing med Google.

• Med målgruppemålretting kan du nå folk ut fra interessene deres, for eksempel sport eller reiseliv, selv om de besøker en side som omhandler et helt annet emne, på YouTube eller i Displaynettverket. Finn ut mer om målgrupper.
    • Interessemålgrupper: Velg blant disse målgruppene for å nå ut til potensielle kunder og skape blest om bedriften din.
    • Intensjonsmålgrupper: Velg en av disse målgruppene for å finne kunder som gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som dem du selv tilbyr.

Disse målgruppene er utviklet for annonsører som fokuserer på å oppnå konverteringer fra kunder som er innstilt på å gjennomføre kjøp. Med intensjonsmålgrupper kan du forbedre resultatene du oppnår med remarketing, og nå frem til forbrukere som ser ut til å nærme seg et kjøp.

• Med demografisk målretting kan du nå frem til brukere i Displaynettverket som vi antar at tilhører visse demografiske kategorier, for eksempel et bestemt kjønn eller en viss aldersgruppe. Finn ut mer om demografisk informasjon.

• Med Kundematch kan du vise annonser til kunder basert på data om disse kundene som du deler med Google. Finn ut mer om Kundematch.

Eksempel:

Tenk deg at du eier en nettbutikk som selger sportsutstyr:

• Remarketing: Du kan vise annonser om skiutstyr til personer som allerede har vært inne på skidelen av nettstedet ditt, når de besøker andre nettsteder som ikke nødvendigvis er relatert til ski. Du kan også presentere spesialtilbud til disse kundene.
  • Interessemålgrupper: Du kan også legge til «spenningssøkere» som en interessemålgruppe i annonsegruppen din. Da kan vi vise annonsene dine til folk vi tror kan tilhøre denne målgruppen, selv om de besøker nettsteder som handler om andre emner.
  • Demografisk informasjon: Hvis du selger skiutstyr som er spesielt utviklet for kvinner, kan du med demografisk målretting velge å vise annonser for disse produktene bare til kvinner.
  • Kundematch: Du kan vise annonser der du markedsfører et salg utenfor sesongen, til kunder som har registrert seg for nyhetsbrevet ditt, og som også er Google-brukere.

Hos Google har vi som uttalt mål å gi forbrukerne innsikt i og kontroll over hvilke interesser og hvilken demografisk informasjon som er knyttet til Google-kontoen deres. Finn ut mer om tilnærmingen vi har til brukernes personvern.