Importera mål och transaktioner från Google Analytics till Google Ads

Google erbjuder två funktioner som hjälper dig att analysera kundernas aktivitet på din webbplats: mål och transaktioner i Google Analytics och konverteringsspårning i Google Ads. Du kan använda en av dem eller båda samtidigt. Klicka på länken nedan för att se en kort jämförelse av dem.

Jämförelse av Google Analytics-mål och konverteringsspårning i Google Ads

Google Analytics-mål

• Lämpligt om du är intresserad av hela kundflödet på din webbplats, inte bara av konverteringar.
  • Kan innehålla konverteringar från andra källor än Google Ads och är därför bra när du vill spåra all kundtrafik på din webbplats.

Google Ads-konverteringsspårning

• Lämpligt om du bara är intresserad av konverteringar.
  • Spårar endast konverteringar från Google Ads-källor.

Fördelar med att importera mål från Google Analytics

Det finns flera fördelar med att importera Google Analytics-mål till konverteringsspårning i Google Ads. Här är några exempel:

• Du kommer åt dina konverteringar i Google Analytics och data om dina klick i Google Ads.
  • Du kan se data om Google Analytics-konverteringar i Google Ads.
  • Du kan ge Konverteringsoptimeraren åtkomst till data som hjälper dig att optimera bud, vilket kan öka antalet konverteringar och sänka kostnaderna.

Kom ihåg

Eventuellt behöver du inte importera Google Analytics-transaktioner om du redan använder Google Ads-konverteringsspårning på en viss sida. (Om du använder båda funktionerna kan konverteringarna komma att räknas dubbelt.)

Innan du börjar

Om du vill börja importera data behöver du

Anvisningar för hur du importerar mål och transaktioner från Analytics till Google Ads

1. När du har länkat dina konton loggar du in på ditt Google Ads-konto, klickar på fliken Verktyg och väljer Konverteringar. Obs! Det kan ta upp till 30 minuter innan importen visas.
  2. Klicka på Importer.
  3. Klicka på alternativknappen Google Analytics.
  4. Klicka på Fortsätt
  5. På nästa sida väljer du de mål och transaktioner du vill importera. Klicka sedan på Importera och fortsätt.
  6. Klicka på Klart.

Data från ditt Analytics-konto börjar importeras till Google Ads. Information om tidigare resultat tas inte med.

Kom ihåg

Det kan ta upp till nio timmar innan data om mål och konverteringar är tillgänglig i Google Ads. Den visas då tillsammans med befintlig konverteringsdata på sidan Konverteringar och du kan anpassa kolumner på fliken Kampanjer så att denna data tas med. I fall där Google inte kan observera alla konverteringar kan rapporter baserade på importerade konverteringsdata innehålla uppskattningar i form av modellerade konverteringar. Dessa baseras på sammanställd och anonymiserad data.

När Analytics-data (till exempel mål) har importerats till Google Ads omfattas den av användarvillkoren för Google Ads.

Ändra konverteringsinställningar för importerade mål

När du har importerat dina Analytics-mål kan du redigera dem på samma sätt som du redigerar konverteringsåtgärder som skapas i Google Ads.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Verktyg och välj Konverteringar.
  3. Klicka på det importerade mål du vill redigera.
  4. Klicka på Redigera inställningar nere i det högra hörnet.
  5. Gör eventuella ändringar och klicka på Spara.

Dataavvikelser

Det kan hända att du ser avvikelser i konverteringsstatistiken mellan Google Analytics och Google Ads-konverteringsspårning. Du kan felsöka avvikelser i mål, transaktioner och Google Ads-konverteringar

Om du har kontrollerat att dina inställningar är korrekta finns det några möjliga orsaker till att du ser avvikelser:

Transaktionsdatum

Google Ads rapporterar konverteringar från datumet och tidpunkten för det klick som ledde till en åtgärd, inte från datumet då själva åtgärden skedde.

Anta att någon klickade på din annons den 19 juli men inte köpte något på din webbplats förrän den 20 juli. I Google Ads tillskrivs konverteringen den 19 juli, dagen då användaren klickade. I Google Analytics tillskrivs konverteringen däremot den 20 juli, dagen då konverteringen faktiskt ägde rum.

Räknemetod

I Google Ads kan du välja att räkna antingen alla eller unika konverteringar genom att ange räkningsmetoden för varje konverteringsåtgärd (inbegripet Analytics-mål och transaktioner som importeras till Google Ads). I kolumnen Konverteringar i Google Ads visas de konverteringar som skedde under den valda konverteringsperioden, enligt den angivna räknemetoden. I Analytics räknas däremot alla mål och transaktioner, vilket kan orsaka avvikelser.

Exempel

Du har angett ett Analytics-mål som innebär att potentiella kunder ska fylla i ett formulär. En person fyller i två formulär (under olika sessioner) efter ett annonsklick och Analytics visar dem som två slutförda mål. Du importerar målet i Google Ads och väljer räknemetoden Unik, vilket innebär att du ser endast en konvertering.

Ogiltiga klick
Vissa mål som rapporteras i Analytics kan filtreras bort när de importeras till ditt Google Ads-konto med vår teknik för ogiltiga klick, som inte registrerar misstänkt eller ogiltig klickaktivitet.
Utgångsdatum för cookie
Google Ads-cookies löper ut 90 dagar efter kundens klick medan Analytics använder en cookie som gäller i upp till sex månader. Konverteringar i Google Ads kan ha en konverteringsperiod på 1–90 dagar. Det innebär att om en kund slutför en konvertering efter den angivna konverteringsperioden registreras den inte i Google Ads. Däremot registreras den i Analytics om den inträffar inom två år efter klickdatumet.
Fördröjningar av importerade mål
Konverteringsdata från Analytics importeras till konverteringsspårning upp till nio timmar efter att konverteringarna har skett.
Ändringar av mål- eller vynamn i Analytics
Om du ändrar namnet på ett mål eller en vy som innehåller dina importerade Analytics-mål visas det nya namnet i Google Ads efter att en kund har slutfört målet. Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna syns i ditt Google Ads-konto.