Google Analyticsin tavoitteiden ja tapahtumien tuominen Google Adsiin

Googlella on kaksi ominaisuutta, joiden avulla voit analysoida asiakkaiden toimintaa verkkosivustollasi: Google Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat sekä Google Adsin konversioseuranta. Voit käyttää molempia samanaikaisesti tai vain yhtä kerrallaan. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat nähdä näiden kahden ominaisuuden vertailun.

Vertaa Google Analyticsin tavoitteita ja Google Adsin konversioseurantaa.

Google Analyticsin tavoitteet

• Tämä on ihanteellinen valinta, jos olet kiinnostunut sivustosi asiakasvirrasta kokonaisuudessaan etkä vain konversioista.
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi kaiken asiakasliikenteen seurantaan.

Google Adsin konversioseuranta

• Tämä on ihanteellinen valinta, jos olet kiinnostunut vain konversioista.
  • Tämä seuraa konversioita vain Google Ads ‑lähteistä.

Google Analyticsin tavoitteiden tuomiseen liittyvät edut

Google Analyticsin tavoitteiden tuomisesta Google Adsin konversioseurantaan on muun muassa seuraavia hyötyjä:

• Voit katsoa Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä Google Analytics -konversioitasi ja ‑dataasi.
  • Näet Google Analytics ‑konversiodatan Google Adsissa.
  • Voit myöntää konversionoptimointityökalulle oikeudet käyttää hintatarjousten optimointia helpottavaa dataa, mikä voi lisätä konversioiden määrää ja pienentää kustannuksia.

Muistettavaa

Sinun ei välttämättä tarvitse tuoda Google Analyticsin tapahtumia, jos käytät jo Google Adsin konversioseurantaa tietyllä sivulla. (Jos käytät molempia, konversiot saatetaan laskea kahteen kertaan.)

Ennen kuin aloitat

Ennen datan tuomista sinun on

Ohjeet

1. Kun olet linkittänyt tilit, kirjaudu Google Ads ‑tilillesi, klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse Konversiot. Huom. Tuodut tiedot tulevat näkyviin 30 minuutin kuluessa.
  2. Klikkaa Tuonnit.
  3. Klikkaa Google Analytics ‑valintanappia.
  4. Klikkaa Jatka
  5. Valitse seuraavalta sivulta tavoitteet ja tapahtumat, jotka haluat tuoda. Klikkaa Tuo ja jatka.
  6. Klikkaa Valmis.

Google Ads aloittaa datan tuomisen Analytics-tililtäsi. Tuontiajankohtaa edeltävää dataa ei tuoda.

Muistettavaa

Tavoitteisiin ja tapahtumiin liittyvä data on käytettävissä Google Adsissa 9 tunnin kuluessa. Kun tuotu konversiodata on käytettävissä, se näkyy Konversiot-sivulla nykyisen konversiodatan rinnalla ja voit muokata Kampanjat-välilehden sarakkeita siten, että tämä data sisällytetään niihin. Tuotuun konversiodataan perustuvat raportit saattavat sisältää mallinnettuja konversioita arvioina tilanteista, joissa Google ei ole pystynyt tunnistamaan kaikkia konversioita. Nämä konversiot perustuvat yhdistettyyn ja anonymisoituun dataan.

Kun Analyticsin data (esimerkiksi tavoitteet) on tuotu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Tuotujen tavoitteiden konversioasetusten muokkaaminen

Kun olet tuonut Analytics-tavoitteet, voit muokata niitä samalla tavalla kuin muokkaat Google Adsissa luotuja konversiotapahtumia.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse sitten Konversiot.
  3. Klikkaa sen tuodun tavoitteen nimeä, jota haluat muokata.
  4. Klikkaa oikeasta alakulmasta Muokkaa asetuksia.
  5. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Datassa olevat ristiriidat

Google Analyticsin ja Google Adsin konversioseurannan konversiotilastojen tiedoissa voi olla eroja. Voit ratkaista ongelmia, jotka liittyvät tavoitteiden, tapahtumien ja Google Ads ‑konversioiden eroihin.

Jos olet tarkistanut, että asetukset ovat varmasti oikein, syy voi olla jokin seuraavista:

Tapahtuman päivämäärä

Google Ads raportoi konversiot onnistuneen tapahtuman päivämäärän sijaan arvokkaaseen tapahtumaan johtaneen klikkauksen päivämäärän ja kellonajan mukaan.

Oletetaan esimerkiksi, että joku näki mainoksesi ja klikkasi sitä heinäkuun 19. päivänä, mutta teki ostoksen sivustoltasi vasta seuraavana päivänä eli heinäkuun 20. päivänä. Google Adsissa konversio kirjattaisiin heinäkuun 19. päivälle eli klikkauspäivälle. Google Analyticsissa konversio taas kirjataan heinäkuun 20. päivälle eli varsinaiselle konversiopäivälle.

Laskentatapa

Google Adsissa voidaan laskea joko kaikki konversiot tai vain yksittäiskonversiot määrittämällä laskentatapa kullekin konversiotapahtumalle (mukaan lukien Google Adsiin tuodut Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat). Google Adsin Konversiot-sarakkeessa näytetään konversiot, jotka tapahtuivat valitun konversioikkunan sisällä valitun laskentatavan mukaisesti. Analytics laskee kuitenkin kaikki tavoitteet ja tapahtumat, mikä voi aiheuttaa eroja.

Esimerkki

Olet määrittänyt Analytics-tavoitteen liidilomakkeen täyttämistä varten. Kun käyttäjä täyttää kaksi liidien luontilomaketta (eri istuntojen aikana) mainoksen klikkauksen jälkeen, Analytics näyttää ne kahtena tavoitteen toteutumisena. Voit tuoda tämän tavoitteen Google Adsiin ja määrittää laskentatavaksi "Yksittäinen". Tällöin näet vain yhden konversion.

Kelpaamattomat klikkaukset
Jotkin Analyticsissa raportoitavat tavoitteet saatetaan suodattaa pois, kun ne tuodaan Google Ads ‑tilillesi. Tämä johtuu Googlen kelpaamattomien klikkausten estoteknologiasta, joka estää epäilyttävien tai kelpaamattomien klikkausten kirjaamisen.
Evästeiden vanhentumispäivät
Google Adsin evästeet vanhenevat 90 päivän kuluttua klikkauksesta, kun taas Analytics käyttää evästettä, joka kestää jopa puoli vuotta. Google Ads ‑konversioiden konversioikkuna voi olla 1–90 päivää. Tämä tarkoittaa, että jos asiakas on konvertoitunut tietyn konversioikkunan jälkeen, konversiota ei tallenneta Google Adsiin. Se tallennetaan kuitenkin Analyticsiin, jos asiakas konvertoitui kahden vuoden sisällä klikkauspäivämäärästä.
Tuotujen tavoitteiden viivästykset
Analyticsin konversiotiedot tuodaan konversioseurantaan 9 tunnin kuluessa konversioiden toteutumisesta.
Tavoitteen tai näkymän nimen muutokset Analyticsissa
Jos vaihdat tuodut Analytics-tavoitteet sisältävän tavoitteen tai näkymän nimen, uusi nimi näkyy Google Adsissa sen jälkeen, kun asiakas on suorittanut tavoitteen. Muutosten päivitys Google Ads ‑tilillesi voi kestää 24 tuntia.
Analyticsista tuotujen tietojen kopioiden poistaminen

Muistathan, että Analyticsin tapahtumatunnukset tuodaan tilaustunnuksina Google Adsiin. Päällekkäiset konversiot poistetaan automaattisesti Google Ads ‑tililtä. Lue lisää

Analytics-tapahtumat, joilla on sama tunnus, poistetaan vain, jos ne ovat tapahtuneet saman istunnon aikana. Lue lisää

Jos sama tapahtumatunnus liittyy useisiin istuntoihin, Analytics laskee yhden tapahtuman istuntoa kohti. Kun tapahtumat tuodaan Google Adsiin, lasketaan vain yksi tapahtuma tapahtumatunnusta kohti. Siksi Google Adsissa voi näkyä vähemmän konversioita (tapahtumia) kuin Google Analyticsin raporteissa.