Google Analyticsin konversioiden tuonti Google Adsiin

Kun haluat analysoida asiakkaiden toimintaa verkkosivustollasi, voit tuoda konversiot Google Analyticsista Google Adsiin ja käyttää Google Adsin konversioseurantaa konversioiden mittaamiseen. Voit käyttää samanaikaisesti mitä tahansa näiden kolmen ominaisuuden yhdistelmää. Laajenna seuraava osio, niin näet tiiviin vertailun näistä ominaisuuksista.

Google Analyticsin konversioiden ja Google Adsin konversioseurannan vertailu

Universal Analyticsin konversiot

• Tämä voi mitata koko asiakasvirtaa läpi sivustosi (konversioiden lisäksi).
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi kaiken asiakasliikenteen seurantaan.

Google Analytics 4 ‑omaisuuksien konversioseuranta

• Tämä on erinomainen valinta, jos haluat mitata sovelluksesi tai verkkosivustosi toimintaa ja konversioita. Lue lisää Google Analytics 4 ‑omaisuuksista.
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi kaiken asiakasliikenteen seurantaan.

Google Adsin konversioseuranta

Edut

Google Analyticsin konversioiden tuomisesta Google Adsiin on tiettyjä hyötyjä:

• Voit katsoa Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä Google Analytics -konversioitasi ja ‑dataasi.
  • Näet Google Analytics ‑konversiodatan Google Adsissa.
  • Voit myöntää Smart Biddingille oikeudet käyttää hintatarjousten optimointia helpottavaa dataa, mikä voi lisätä konversioiden määrää ja pienentää kustannuksia.

Sinun ei ehkä tarvitse importoida Google Analytics ‑konversioita, jos tietyllä sivulla käytetään jo Google Adsin konversioseurantaa. Jos mittaat yhtä sivustoa sekä Universal Analytics- että Google Analytics 4 ‑omaisuudella, otat todennäköisesti konversioseurannan käyttöön molemmissa omaisuuksissa. Jos importoit saman konversion molemmista omaisuuksista raportointia ja hintatarjousten tekemistä varten, konversiot saatetaan laskea kahteen kertaan (koska sama konversio importoitiin kahdesti). Jotta näin ei kävisi, tuo konversio vain kerran joko Universal Analytics- tai Google Analytics 4 ‑omaisuudesta.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit aloittaa datan tuomisen, sinun täytyy linkittää Google Ads ‑tilisi Google Analytics ‑tiliisi ja ottaa automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tililläsi.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Tuo ja klikkaa sitten Google Analytics (UA) (jos kyseessä on Universal Analytics ‑omaisuus) tai Google Analytics (GA4) (jos kyseessä on Universal Analytics ‑omaisuus).
  6. Klikkaa Jatka
  7. Valitse seuraavalta sivulta tuotavat ominaisuudet ja klikkaa Tuo ja jatka.
  8. Klikkaa Valmis.

Google Ads aloittaa datan importoinnin Analytics-omaisuudestasi. Importointiajankohtaa aiempaa dataa ei importoida.

Muistettavaa

Voi kulua jopa 24 tuntia, ennen kuin konversiodata näkyy Google Adsissa. Kun importoitu konversiodata on käytettävissä, se näkyy Konversiot-sivulla nykyisen konversiodatan rinnalla ja voit muokata Kampanjat-välilehden sarakkeita siten, että tämä data sisällytetään niihin. Importoituun konversiodataan perustuvat raportit saattavat sisältää arvioituja mallinnettuja konversioita, jos Google ei ole pystynyt tunnistamaan kaikkia konversioita. Nämä konversiot perustuvat koottuun ja anonymisoituun dataan.

Kun Analyticsin data (esimerkiksi tavoitteet) on importoitu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Importoitujen konversioiden konversioasetusten muokkaaminen

Kun olet importoinut Analytics-konversiot, voit muokata niitä samalla tavalla kuin Google Adsissa luotuja konversioita.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2.  Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa sen importoidun konversion nimeä, jota haluat muokata.
  5. Klikkaa oikeasta alakulmasta Muokkaa asetuksia.
  6. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Datassa olevat ristiriidat

Google Analyticsin ja Google Adsin konversioseurannan konversiotilastojen tiedoissa voi olla eroja. Jos olet tarkistanut, että asetukset ovat varmasti oikein, syy voi olla jokin seuraavista:

Tapahtuman päivämäärä

Google Ads raportoi konversiot onnistuneen tapahtuman päivämäärän sijaan arvokkaaseen tapahtumaan johtaneen klikkauksen päivämäärän ja kellonajan mukaan.

Oletetaan esimerkiksi, että joku näki mainoksesi ja klikkasi sitä heinäkuun 19. päivänä, mutta teki ostoksen sivustoltasi vasta seuraavana päivänä eli heinäkuun 20. päivänä. Google Adsissa konversio kirjattaisiin heinäkuun 19. päivälle eli klikkauspäivälle. Google Analyticsissa konversio taas kirjataan heinäkuun 20. päivälle eli varsinaiselle konversiopäivälle.

Laskentatapa

Google Adsissa voidaan laskea joko kaikki konversiot tai vain yksittäiskonversiot määrittämällä laskentatapa kullekin konversiotapahtumalle (mukaan lukien Google Adsiin tuodut Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat). Google Adsin Konversiot-sarakkeessa näytetään konversiot, jotka tapahtuivat valitun konversioikkunan sisällä valitun laskentatavan mukaisesti. Analytics laskee kuitenkin kaikki tavoitteet ja tapahtumat, mikä voi aiheuttaa eroja.

Esimerkki

Olet määrittänyt Analytics-tavoitteen liidilomakkeen täyttämistä varten. Kun käyttäjä täyttää kaksi liidien luontilomaketta (eri istuntojen aikana) mainoksen klikkauksen jälkeen, Analytics näyttää ne kahtena tavoitteen toteutumisena. Voit tuoda tämän tavoitteen Google Adsiin ja määrittää laskentatavaksi "Yksittäinen". Tällöin näet vain yhden konversion.

Kelpaamattomat klikkaukset
Jotkin Analyticsissa raportoitavat tavoitteet saatetaan suodattaa pois, kun ne tuodaan Google Ads ‑tilillesi. Tämä johtuu Googlen kelpaamattomien klikkausten estoteknologiasta, joka estää epäilyttävien tai kelpaamattomien klikkausten kirjaamisen.
Evästeiden vanhentumispäivät
Google Adsin evästeet vanhenevat 90 päivän kuluttua klikkauksesta, kun taas Analytics käyttää evästettä, joka on voimassa jopa 2 vuotta. Google Ads ‑konversioiden konversioikkuna voi olla 1–90 päivää. Tämä tarkoittaa, että jos asiakas on konvertoitunut tietyn konversioikkunan jälkeen, konversiota ei tallenneta Google Adsiin. Se tallennetaan kuitenkin Analyticsiin, jos asiakas konvertoitui kahden vuoden sisällä klikkauspäivämäärästä.
Tuotujen tavoitteiden viivästykset
Analyticsin konversiotiedot tuodaan konversioseurantaan 9 tunnin kuluessa konversioiden toteutumisesta.
Tavoitteen tai näkymän nimen muutokset Analyticsissa
Jos vaihdat tuodut Analytics-tavoitteet sisältävän tavoitteen tai näkymän nimen, uusi nimi näkyy Google Adsissa sen jälkeen, kun asiakas on suorittanut tavoitteen. Muutosten päivitys Google Ads ‑tilillesi voi kestää 24 tuntia.
Analyticsista tuotujen tietojen kopioiden poistaminen

Muistathan, että Analyticsin tapahtumatunnukset tuodaan tilaustunnuksina Google Adsiin. Päällekkäiset konversiot poistetaan automaattisesti Google Ads ‑tililtä. Lue lisää

Analytics-tapahtumat, joilla on sama tunnus, poistetaan vain, jos ne ovat tapahtuneet saman istunnon aikana. Lue lisää

Jos sama tapahtumatunnus liittyy useisiin istuntoihin, Analytics laskee yhden tapahtuman istuntoa kohti. Kun tapahtumat tuodaan Google Adsiin, lasketaan vain yksi tapahtuma tapahtumatunnusta kohti. Siksi Google Adsissa voi näkyä vähemmän konversioita (tapahtumia) kuin Google Analyticsin raporteissa.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.