Konversioiden tuonti Google Analyticsista Google Adsiin

Kun haluat analysoida asiakkaiden toimintaa verkkosivustollasi, voit importoida konversiot Google Analyticsista Google Adsiin ja käyttää Google Adsin konversioseurantaa konversioiden mittaamiseen. Voit käyttää samanaikaisesti mitä tahansa näiden kolmen ominaisuuden yhdistelmää. Laajenna seuraava osio, niin näet näiden ominaisuuksien vertailun.

Google Analytics ‑konversioiden ja Google Adsin konversioseurannan vertailu

Universal Analytics ‑konversiot

• Tämä voi mitata koko asiakasvirtaa läpi sivustosi (konversioiden lisäksi).
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi koko asiakasliikenteen seurantaan.

Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien konversioseuranta

• Tämä on erinomainen valinta, jos haluat mitata sovelluksesi tai verkkosivustosi toimintaa ja konversioita. Lue lisää Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksista.
  • Tämä voi sisältää konversioita muista kuin Google Ads ‑lähteistä, joten se sopii hyvin verkkosivustosi koko asiakasliikenteen seurantaan.

Google Adsin konversioseuranta

Edut

Konversioiden tuominen Google Analyticsista Google Adsiin tarjoaa tiettyjä etuja:

• Pääset katsomaan Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä Google Analytics -konversioitasi ja ‑dataasi.
  • Näet Google Analytics ‑konversiodatan Google Adsissa.
  • Voit myöntää Smart Biddingille pääsyn dataan, mikä helpottaa hintatarjousten optimointia ja mahdollisesti lisää konversioiden määrää ja pienentää kustannuksia.

Sinun ei välttämättä tarvitse tuoda Google Analytics ‑konversioita, jos käytät jo Google Adsin konversioseurantaa tietyllä sivulla. Jos mittaat yhtä sivustoa sekä Universal Analytics- että Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuudella, otat todennäköisesti konversioseurannan käyttöön molemmissa mittauskokonaisuuksissa. Jos tuot saman konversion molemmista mittauskokonaisuuksista raportointia ja hintatarjousten tekemistä varten, konversiot saatetaan laskea kahteen kertaan (koska sama konversio tuotiin kahdesti). Jotta näin ei kävisi, voit joko poistaa Universal Analyticsin konversiotapahtuman tai muuttaa Universal Analyticsin konversiotapahtuman ensisijaisesta toissijaiseksi.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit aloittaa datan importoimisen, sinun täytyy linkittää Google Ads‑ ja Google Analytics ‑tilisi toisiinsa ja ottaa automaattinen taggaus käyttöön Google Ads ‑tililläsi.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Tuo ja klikkaa sitten Google Analytics (UA) (jos kyseessä on Universal Analytics ‑omaisuus) tai Google Analytics (GA4) (jos kyseessä on Universal Analytics ‑omaisuus).
  6. Klikkaa Jatka
  7. Valitse seuraavalta sivulta tuotavat ominaisuudet ja klikkaa Tuo ja jatka.
  8. Klikkaa Valmis.

Google Ads aloittaa datan importoinnin Analytics-omaisuudestasi. Importointiajankohtaa aiempaa dataa ei importoida.

Muistettavaa

Voi kulua jopa 24 tuntia, ennen kuin konversiodata näkyy Google Adsissa. Kun importoitu konversiodata on käytettävissä, se näkyy Konversiot-sivulla nykyisen konversiodatan rinnalla ja voit muokata Kampanjat-välilehden sarakkeita siten, että tämä data sisällytetään niihin. Importoituun konversiodataan perustuvat raportit saattavat sisältää arvioituja mallinnettuja konversioita, jos Google ei ole pystynyt tunnistamaan kaikkia konversioita. Nämä konversiot perustuvat koottuun ja anonymisoituun dataan.

Kun Analyticsin data (esimerkiksi tavoitteet) on importoitu Google Adsiin, dataan sovelletaan Google Adsin käyttöehtoja.

Importoitujen konversioiden konversioasetusten muokkaaminen

Kun olet importoinut Analytics-konversiot, voit muokata niitä samalla tavalla kuin Google Adsissa luotuja konversioita.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2.  Klikkaa tilin oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Mittaus-kohdasta Konversiot.
  4. Klikkaa sen importoidun konversion nimeä, jota haluat muokata.
  5. Klikkaa oikeasta alakulmasta Muokkaa asetuksia.
  6. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna-painiketta.

Datan eroavaisuudet

Google Analyticsin ja Google Adsin konversioseurannan tilastoissa voi olla eroja. Jos olet tarkistanut, että asetukset ovat varmasti oikein, syy voi olla jokin seuraavista:

Tapahtuman päivämäärä

Google Ads raportoi konversiot sen klikkauksen päivämäärän ja kellonajan mukaan, joka johti tapahtuman toteutumiseen, ei varsinaisen tapahtumapäivämäärän mukaan.

Oletetaan esimerkiksi, että joku näki mainoksesi ja klikkasi sitä heinäkuun 19. päivänä, mutta teki ostoksen sivustoltasi vasta seuraavana päivänä eli 20. heinäkuuta. Google Adsissa konversio kirjattaisiin heinäkuun 19. päivälle eli klikkauspäivälle. Google Analyticsissa konversio taas kirjataan heinäkuun 20. päivälle eli varsinaiselle konversiopäivälle.

Laskentatapa

Google Adsissa voidaan laskea joko kaikki konversiot tai yksittäistulokset määrittämällä laskentatapa kullekin konversiotapahtumalle (mukaan lukien Google Adsiin tuodut Analyticsin tavoitteet ja tapahtumat). Google Adsin Konversiot-sarakkeessa näkyvät konversiot, jotka tapahtuivat valitun konversioikkunan sisällä valitun laskentatavan mukaisesti. Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudet laskevat kuitenkin kaikki tavoitteet ja tapahtumat, mikä voi aiheuttaa eroja.

Esimerkki

Olet määrittänyt Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudessa tavoitteen liidilomakkeen täyttämiselle. Kun käyttäjä täyttää mainoksen klikkauksen jälkeen kaksi liidilomaketta (eri istuntojen aikana), Analytics näyttää ne kahtena tavoitteen toteutumisena. Voit importoida tämän tavoitteen Google Adsiin ja määrittää laskentatavaksi "Yksittäinen". Tällöin näet vain yhden konversion.

Kelpaamattomat klikkaukset
Jotkin Analyticsissa raportoitavat tavoitteet tai konversiotapahtumat saatetaan suodattaa pois, kun ne importoidaan Google Ads ‑tilillesi. Tämä johtuu kelpaamattomien klikkausten estoteknologiasta, joka ei kirjaa epäilyttäviä tai kelpaamattomia klikkauksia.
Evästeiden vanhenemispäivät
Google Adsin evästeet vanhenevat 90 päivän kuluttua klikkauksesta, kun taas Analytics käyttää evästettä, joka on voimassa jopa 2 vuotta. Google Ads ‑konversioiden konversioikkuna voi olla 1–90 päivää. Tämä tarkoittaa, että jos asiakas on konvertoitunut tämän konversioikkunan jälkeen, Google Ads ei kirjaa konversiota mutta se kirjataan Analyticsiin, jos asiakas konvertoitui kahden vuoden sisällä klikkauspäivämäärästä.
Importoitujen Analytics-konversioiden viiveet
Analyticsin konversiodata importoidaan konversioseurantaan 9 tunnin kuluessa konversioiden toteutumisesta.
Tavoitteen tai näkymän nimen muutokset Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuksissa
Jos nimeät uudelleen tavoitteen tai näkymän, joka sisältää importoimasi Analytics-tavoitteet, uusi nimi näkyy Google Adsissa sen jälkeen, kun asiakkaalle asetettu tavoite on toteutunut. Muutosten päivitys Google Ads ‑tilillesi voi kestää 24 tuntia.
Analyticsista importoitujen tapahtumien kopioiden poistaminen

Muistathan, että Analyticsin tapahtumatunnukset importoidaan Google Adsiin tilaustunnuksina. Päällekkäiset konversiot poistetaan automaattisesti Google Ads ‑tililtä. Lue lisää

Analytics-tapahtumat, joilla on sama tunnus, poistetaan vain, jos ne ovat toteutuneet saman istunnon aikana. Lue lisää

Jos sama tapahtumatunnus liittyy useisiin istuntoihin, Analytics laskee yhden tapahtuman istuntoa kohti. Kun tapahtumat importoidaan Google Adsiin, lasketaan vain yksi tapahtuma tapahtumatunnusta kohti. Siksi Google Adsissa voi näkyä vähemmän konversioita (tapahtumia) kuin Google Analyticsin raporteissa.

Ongelmia?

Linkitysongelman korjaaminen

Jos tarvitset lisää ohjeita Google Analytics ‑datan käyttöön Google Adsissa, ota meihin yhteyttä.