Importar les conversions de Google Analytics a Google Ads

Google Analytics 4 (GA4) ha substituït Universal Analytics (UA). L'1 de juliol de 2023, les propietats de Universal Analytics estàndard van deixar de tractar dades. Les propietats de Universal Analytics 360 amb una comanda en curs es beneficiaran d'una sola pròrroga de processament que acabarà l'1 de juliol de 2024. És fonamental que migreu la vostra propietat de Universal Analytics a Google Analytics 4. Obteniu informació sobre com es pot fer el canvi a Google Analytics 4.

A partir del 3 d'octubre de 2022, si importeu una o diverses accions de conversió d'una propietat de Google Analytics 4 i Google Ads detecta que ja teniu una acció de conversió de Universal Analytics al compte, les accions de conversió de Google Analytics 4 es definiran com a "secundàries" de manera predeterminada.

Si voleu utilitzar aquestes accions de conversió de Google Analytics 4 per fer ofertes, canvieu-les de "secundàries" a "principals". Per evitar conversions duplicades, heu de treure l'acció de conversió de Universal Analytics o bé canviar-la de "principal" a "secundària".

A l'hora d'analitzar l'activitat dels clients al vostre lloc web, podeu importar les conversions de Google Analytics a Google Ads i utilitzar el seguiment de conversions de Google Ads per mesurar les conversions. Per ajudar-vos, Google ofereix tres funcions, que podeu fer servir alhora en qualsevol combinació. Desplegueu la secció de sota per obtenir una comparació ràpida.

Comparar les conversions de Google Analytics i el seguiment de conversions de Google Ads

Seguiment de conversions de propietats de Google Analytics 4

• És ideal si us interessen el mesurament i les conversions en tot el lloc web o aplicació. Obteniu més informació sobre les propietats de Google Analytics 4.
  • Pot incloure conversions de fonts externes a Google Ads; per tant, es recomana per fer un seguiment de tot el trànsit de clients al vostre lloc web.

Seguiment de conversions de Google Ads

Avantatges

Importar les conversions de Google Analytics a Google Ads us ofereix els avantatges següents:

• Us permet accedir a les conversions i dades de Google Analytics relacionades amb els clics de Google Ads.
  • Podeu veure les dades de conversió de Google Analytics a Google Ads.
  • Us permet donar a Smart Bidding accés a les dades que ajuden a optimitzar les ofertes, la qual cosa pot augmentar les conversions i reduir els costos.

Abans de començar

Per començar a importar dades, haureu d'enllaçar el compte de Google Ads a un compte de Google Analytics i activar l'etiquetatge automàtic al compte de Google Ads.

Instruccions

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions i, tot seguit, a Resum.
  3. Seleccioneu + Acció de conversió nova.
  4. Seleccioneu Importa i feu clic a Google Analytics (UA) (en el cas de les propietats de Universal Analytics) o a Google Analytics (GA4) (en el cas de les propietats de Google Analytics 4).
  5. Feu clic a Continua.
  6. A la pàgina següent, seleccioneu les funcions que voleu importar i, tot seguit, feu clic a Importa i continua.
  7. Feu clic a Fet.

Google Ads començarà a importar les dades de la propietat d'Analytics. No s'inclouran les dades de l'historial anteriors a la importació.

Recordatori

Les dades de conversió poden tardar fins a 24 hores a estar disponibles a Google Ads. Quan estiguin disponibles, les dades de les conversions importades es mostraran juntament amb les de les conversions existents a la pàgina "Conversions" i podreu personalitzar les columnes de la pestanya "Campanyes" perquè incloguin aquesta informació. Els informes basats en les dades de conversió importades poden incloure conversions modelitzades com a estimacions en els casos en què Google no pugui observar totes les conversions.

Un cop que les dades d'Analytics (per exemple, els objectius) s'hagin importat a Google Ads, quedaran subjectes a les condicions del servei de Google Ads.

Editar la configuració de conversió de les conversions importades

Un cop hàgiu importat les conversions d'Analytics, les podreu editar de la mateixa manera que editeu les accions de conversió creades a Google Ads.

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions i, tot seguit, a Resum.
  3. Feu clic al nom de la conversió importada que voleu editar.
  4. A l'extrem inferior dret, feu clic a Edita la configuració.
  5. Feu els canvis pertinents i feu clic al botó Desa.

Discrepàncies en les dades

És possible que vegeu discrepàncies entre les estadístiques de conversions de Google Analytics i les del seguiment de conversions de Google Ads.

Obteniu més informació sobre com podeu corregir les discrepàncies en les conversions. Si ja heu comprovat que la configuració sigui correcta, a continuació us indiquem alguns motius possibles pels quals pot continuar havent-hi discrepàncies:

Data de la transacció

Google Ads informa de les conversions a partir del dia i de l'hora del clic que va derivar en l'acció positiva, i no pas a partir del dia en què va tenir lloc l'acció.

Per exemple, suposem que un usuari veu el vostre anunci i hi fa clic el dia 19 de juliol, però no fa cap compra al vostre lloc web fins l'endemà, el dia 20. A Google Ads, la conversió s'atribuiria al 19 de juliol, el dia del clic. Però a Google Analytics s'atribuiria al 20 de juliol, el dia en què realment va tenir lloc la conversió.

Mètode de recompte

A Google Ads podeu triar entre comptar totes les conversions o bé les conversions úniques especificant el mètode de recompte per a cada acció de conversió (inclosos els objectius i les transaccions d'Analytics importats a Google Ads). La columna "Conversions" de Google Ads mostrarà les conversions que s'han produït durant el període de conversió que hàgiu triat, segons el mètode de recompte seleccionat. Tanmateix, les propietats de Universal Analytics compten tots els objectius i totes les transaccions, cosa que pot provocar discrepàncies.

Exemple

A la propietat de Universal Analytics, heu definit un objectiu per emplenar un formulari de contactes. Algú emplena dos formularis de contactes (en diferents sessions) després d'haver fet clic en un anunci, i Analytics els mostra com dos assoliments d'objectius. Si importeu aquest objectiu a Google Ads i definiu el mètode de recompte "Únic", només veureu una conversió.

Clics no vàlids
És possible que alguns objectius o esdeveniments de conversió sobre els quals es recull informació a Analytics s'excloguin en importar-los al compte de Google Ads a causa de la nostra tecnologia de clics no vàlids, la qual no registra el que sembla activitat de clics sospitosa o no vàlida.
Data de caducitat de les galetes
Les galetes de Google Ads caduquen 90 dies després del clic del client, mentre que Analytics utilitza una galeta que dura fins a dos anys. Les conversions de Google Ads poden tenir un període de conversió d'entre 1 i 90 dies. Això vol dir que si un client completa una conversió després del període de conversió especificat, aquesta no es registrarà a Google Ads, però sí a Analytics si s'ha produït durant els 2 anys posteriors a la data del clic.
Retards en la importació de conversions a Analytics
Les dades de les conversions d'Analytics s'importen al seguiment de conversions fins a nou hores després d'haver-se produït.
Canvis al nom d'objectius o de visualitzacions a les propietats de Universal Analytics
Si canvieu el nom d'un objectiu o d'una visualització que contingui els objectius importats d'Analytics, aquests noms nous es reflectiran a Google Ads després que el client assoleixi l'objectiu. Els canvis poden tardar fins a 24 hores a reflectir-se al compte de Google Ads.
Desduplicació de transaccions importades d'Analytics

Tingueu present que els identificadors de transacció d'Analytics s'importaran com a identificadors de comanda a Google Ads. Les conversions superposades es desduplicaran automàticament al compte de Google Ads. Obteniu informació sobre com es pot utilitzar un identificador de transacció per minimitzar les conversions duplicades.

A Analytics, les transaccions amb el mateix identificador només es desdupliquen si tenen lloc durant la mateixa sessió. Si el mateix identificador de transacció es relaciona amb diverses sessions, Analytics compta una transacció per sessió. Quan s'importa a Google Ads, només es compta una transacció per identificador de la transacció. Com a conseqüència, pot ser que vegeu menys conversions (transaccions) a Google Ads que als informes de Google Analytics. Obteniu més informació sobre com podeu comparar les mètriques de conversió d'Analytics i de Google Ads.

Obteniu més informació sobre els possibles motius de les diferències de conversió a GA4 i a UA.

Teniu problemes?

Resoldre un problema d'enllaçament

Si necessiteu més ajuda amb Google Analytics a Google Ads, contacteu amb nosaltres.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Utilitzeu Google Analytics per obtenir millors resultats empresarials.

Podeu publicar millors campanyes de Google Ads amb Google Analytics. Utilitzeu Google Analytics per generar més accions importants per a la vostra empresa.

Utilitzeu Google Analytics de manera gratuïta