Om automatisk målretting i bannerannonser fra Google

En av de mest effektive metodene for å oppnå gode resultater med bannerannonser fra Google, er å sørge for automatisk økt målrettingsrekkevidde ved bruk av funksjonen for automatisk målretting (tidligere kalt optimalisering av målretting). På denne måten kan Google finne mer verdifull trafikk for deg, slik at det blir enklere å oppnå flere konverteringer. Med automatisk målretting får du bedre prognoser og økt kontroll, og det blir enklere for deg å forutsi resultater.

Med standardinnstillingen utvider den automatiske målrettingen rekkevidden for bannerannonsene dine fra Google på en mer konservativ måte, slik at du når ut til mer relevante kunder. Når du velger de mest effektive innstillingene, oppnår du økt rekkevidde, og du får med detaljert kontroll over målgruppen for bannerannonsene dine.

Du kan se på automatisk målretting som et effektivt tillegg som supplerer målrettingen du allerede har valgt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du optimaliserer denne innstillingen for at du skal nå kampanjemålene dine.

Før du begynner

Du finner mer informasjon om hvordan du slår automatisk målretting på eller av, i artikkelen om bruk av automatisk målretting i bannerannonser fra Google.

Når automatisk målretting bør brukes

Optimalisering av målretting fungerer best for annonsører som ønsker å gjøre følgende:

• finne flere kunder
  • finne ut hvilken målretting de bør bruke for å nå ut til folk som mest sannsynlig blir kunder
  • øke rekkevidden uten å øke budene eller kostnaden per kunde

Automatisk målretting fører til nye plasseringer, så løsningen egner seg for annonsører som ikke har strenge retningslinjer for hvor annonser for merkevaren kan vises. Vær oppmerksom på at du fremdeles kan ekskludere plasseringer fra annonsegruppen eller kampanjen din. Vi anbefaler imidlertid at du ikke gjør dette. Hvis du ekskluderer plasseringer, kan dette nemlig føre til dårligere resultater for den automatiske målrettingen.

Slik fungerer automatisk målretting

De fleste bannerkampanjer har automatisk målretting som standardinnstilling, og det laveste utvidelsesalternativet er valgt. Hvis du har fokus på rekkevidde eller resultater, kan du oppnå best resultat for begge disse ved å velge innstillingen for maksimal rekkevidde.

Når du øker utvidelsesfrekvensen, øker også målrettingen din, slik at du når ut til flere potensielle kunder. Du får også se beregninger for ukentlig rekkevidde på bakgrunn av innstillingene dine, og de gjenspeiler tilleggstrafikken som er tilgjengelig, samt de potensielle visningene.

Utvidelse fungerer foreløpig for de fleste målrettingsmetoder for Displaynettverket. Eksempel:

• For innholdsmålretting, for eksempel innholdssøkeord, baseres utvidelsen på søkeordene du målretter mot for tiden. Google Ads utvider til å omfatte flere søkeord eller emner som er semantisk relevante. Hvis søkeordet ditt er «penner», kan det hende at det utvides til «tusjpenner» og «kulepenner» med målretting med kortest mulig rekkevidde. Med målretting med størst mulig rekkevidde kan annonsene dine imidlertid vises i sammenhenger knyttet til «whiteboard-penner» eller «blyantpenner» – hvis det finnes data som tyder på at slike søkeord fører til konverteringer.
  • For remarketing-målretting og lignende publikumsmålretting baseres utvidelsen på målgruppene i kundelistene dine. Hvis remarketinglisten din inneholder personer som besøker reiselivsnettsteder om Japan, kan du bruke automatisk målretting for i tillegg å nå ut til folk som besøker nettsteder om turistdestinasjoner i Tokyo. Hvis listen din over lignende målgrupper består av personer som tidligere har kjøp noe på nettstedet ditt, kan den automatiske målrettingen utvide til å omfatte flere, svært relevante målgrupper. Når den høyeste innstillingen er valgt, kan målrettingen utvides på bakgrunn av resultatene dine og de relevante målgruppene som er tilgjengelige.

Tilgjengelighet

Automatisk målretting er tilgjengelig for alle annonsegrupper i Displaynettverket. Funksjonaliteten er imidlertid begrenset for bestemte målrettingstyper, for eksempel Demografisk informasjon og Plasseringer, der funksjonen for målrettingsutvidelse ikke er tilgjengelig ennå.

Smart-kampanjer for Displaynettverket

Med Smart-kampanjer for Displaynettverket, som i stor grad fungerer automatisk, brukes enda en annen type automatisk målretting, nemlig en kombinasjon av innholdsmålretting og målretting basert på målgrupper. Med disse kampanjene kjøres også remarketing automatisk mot personer som nylig har besøkt nettstedet ditt, og som sannsynligvis kommer til å fullføre konverteringer.  Du trenger ikke å velge innstillingen for målrettingsutvidelse manuelt for Smart-kampanjer for Displaynettverket.