Om optimeret målretning

Få adgang til de rette Google-målgrupper med optimeret målretning

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Afhængigt af din kampagnes mål kan optimeret målretning hjælpe dig med at nå ud til nye og relevante målgrupper, der sandsynligvis foretager en konvertering. Optimeret målretning tager udgangspunkt i manuelt udvalgte målgruppesegmenter i din kampagne for at finde målgruppesegmenter, som du måske har overset, og derved øge kampagneeffektiviteten.

I denne artikel kan du læse om fordelene ved og funktionerne i optimeret målretning.

Hvornår giver det mening at bruge optimeret målretning?

Optimeret målretning fungerer bedst for annoncører i følgende situationer:

• Du ønsker, at din kampagne skal vises til de målgruppesegmenter, der med størst sandsynlighed vil konvertere.
  • Du ønsker at få nye kunder ud over dine eksisterende segmenter og stadig nå dine mål.
  • Du vil gerne identificere nye personer med høj effektivitet for din kampagne.
  • Du vil gerne øge antallet af konverteringer uden at hæve dine bud eller prisen pr. kunde.

Se, hvad andre brugere siger om optimeret målretning

Deltag i samtalen i Google Ads-forummet

Sådan fungerer det

Optimeret målretning aktiveres automatisk for alle kampagner. Optimeret målretning ser på oplysninger såsom søgeord på din landingsside eller i aktiver til annoncemateriale og finder derefter målgrupper, der kan opfylde kampagnens mål. Hvis du ikke vil bruge optimeret målretning, kan du slå det fra under annoncegruppeindstillingerne.

Du kan også tilføje kriterier såsom målgruppesegmenter eller søgeord (også kaldet "målretningssignaler") til optimeret målretning. Optimeret målretning bruger målretningssignaler til at finde lignende kriterier, der kan vise dine annoncer. Hvis optimeret målretning finder mere effektiv trafik, kan det reducere eller stoppe med at vise trafik på dine signaler.

Hvad er forskellen mellem målgruppeudvidelse og optimeret målretning?

Målgruppeudvidelse leder efter flere personer, der minder om dit eksisterende målgruppesegment, så du kan opleve en stigning i antallet af eksponeringer, visninger, klik og konverteringer via dine kampagner. Optimeret målretning søger efter yderligere konverteringer ved at målrette mod de personer, der med størst sandsynlighed vil foretage en konvertering (baseret på data om kampagnekonverteringer i realtid, f.eks. hvad brugere, der for nyligt har konverteret, søgte efter. Med optimeret målretning påvirker dine manuelt valgte målgruppesegmenter modellen ved at angive et kvalificeret startpunkt.

Lad os antage, at Jane gerne vil tiltrække kunder til den kommende lancering af en ny løbesko. Til kampagnens målretning bruger Jane 2 målgruppetyper: Et tilpasset segment baseret på de mest effektive søgeord fra hendes søgekampagner (f.eks. "salg af løbesko") og segmentet "sportssko" i markedet. Sådan håndterer målgruppeudvidelse og optimeret målretning Janes kampagne:

• Målgruppeudvidelse: Ud over Janes manuelt udvalgte målgruppesegmenter omfatter målgruppeudvidelsen lignende segmenter såsom det tilpassede segment "træningssko udsalg" og "markedet for sportsudstyr".
  • Optimeret målretning: Optimeret målretning udvides til brugere, der med stor sandsynlighed konverterer, ved at oprette en profil af, hvordan en konverterende bruger ser ud baseret på konverteringsdata i realtid. Disse data kan f.eks. omfatte Google-søgninger efter bestemte løbeskobrands eller klik på et populært website med sportstøj. Mens Janes manuelt udvalgte målgruppesegmenter fungerer som et udgangspunkt, søger optimeret målretning efter konverteringer uden for de valgte segmenter.

Målgruppeindsigt

Målgruppeindsigt giver dig større indsigt i, hvem dine kunder er, i og med at du kan se unikke kendetegn, interesser og adfærd for de grupper af brugere, der får vist dine annoncer og foretager en konvertering.

Når du bruger optimeret målretning, fremhæver målgruppeindsigt de mest effektive Google-målgruppesegmenter, der er målrettet mod.

Bemærk! Målgruppeindsigt er i øjeblikket tilgængelig for følgende kampagnetyper:
  • Målgruppeindsigt for figur: Kampagner af typerne Søgning, Shopping, Performance Max og videokampagner med handling (VAC, Video Action Campaign), Display (beta)
  • Målgruppeindsigt vedrørende aktiver: Søgekampagner, Performance Max, Video

Eksempler

Måden, du bruger eller ikke bruger optimeret målretning på, afhænger af, hvad du forsøger at opnå i din kampagne. Udvid en sektion nedenfor for at få flere oplysninger om, hvornår du skal bruge optimeret målretning i kampagnen.

Du ønsker at skaffe nye relevante kunder, mens du når dine mål.

Brug optimeret målretning

Hvis du har fokus på at finde nye og relevante kunder, skal du bruge optimeret målretning.

Klaus driver en virksomhed, der sælger computerdele til gaming-pc'er. Klaus' virksomhed er allerede populær blandt tilbagevendende købere, og han vil gerne udvide sin virksomhed ved at tilbyde færdigbyggede spil-pc'er. Da Klaus vil tiltrække nye kunder til sin virksomhed, der måske ikke har udviklet deres egen tilpassede gaming-pc før, holder han sig til kun at bruge optimeret målretning.

Da optimeret målretning er baseret på oplysninger fra kilder som f.eks. webadressen for landingssiden og de aktiver til annoncemateriale, der indgår i annoncen, har Klaus' annoncer mulighed for at nå ud til brugere, der er interesserede i at købe en gaming-pc.

Du vil gerne have nye, relevante kunder, og du har nogle specifikke målgruppesegmenter i tankerne

Brug optimeret målretning med målretningssignaler

Hvis du vil føje flere data til den model, som optimeret målretning bruger til at finde nye og relevante målgrupper, så modellen fungerer bedre, kan du tilføje målretningssignaler.

Monas raftingfirma sælger billetter til en ny 7-dages campingtur, og hun vil gerne udbrede kendskabet til sine produkter. Da skoleferien nærmer sig med hastige skridt, vil Mona primært sælge billetter til familier. Når hun opretter sin displaykampagne, tilføjer Mona søgeord som "friluftsliv familier", "raftingfamilier" og "rejseglade familier" (samtidig med at optimeret målretning er aktiveret).

Hvis Mona bruger optimeret målretning, når hun kører kampagnen, opnår hun en større effektivitet, når søgeordene "rafting-eventyr", "rafting" og "raftingtur" føjes til målretningen. Optimeret målretning forhindrer desuden displaykampagnen i at køre, hvis der søges på "rejseglade familier" på grund af den manglende effektivitet.

Du vil gerne have, at tidligere kunder skal købe dine produkter eller bruge dine tjenester igen

Brug kun manuel målretning

Hvis du kun vil tiltrække dine tidligere kunder med dine annoncer, skal du bruge manuel målretning.

Janniks bureau lancerer en ny videokampagne for en serie af tasker fra et kendt modebrand. Da Jannik tidligere har brugt et datasegment, der indeholder modebrandets kunder, genbruger han det til kampagnen. Han deaktiverer også optimeret målretning for kampagnen, så kampagnen er specifikt fokuseret på markedsføring mod modebrandets faste kunder.

Kompatible kampagnetyper

Optimeret målretning er tilgængelig for:

• Displaykampagner
  • Videokampagner, der bruger målene "Salg", "Kundeemner" eller "Websitetrafik" (f.eks. Videokampagner til handling)
  • Demand Gen-kampagner

Husk! De tilgængelige målretningssignaler kan variere afhængigt af din kampagnetype. Udvid et afsnit nedenfor for at læse, hvilke målretningssignaler der kan føjes til optimeret målretning baseret på kampagnetypen.

Displaynetværket

• Du kan angive målgruppesegmenter, tilpassede segmenter, kundedatasegmenter, søgeord og emner som signaler for optimeret målretning.
  • Dine annoncer vises muligvis til brugere uden for dine valgte signaler.

Video

• Du kan angive målgruppesegmenter, tilpassede segmenter og kundedatasegmenter som signaler til optimeret målretning.
  • Dine annoncer vises muligvis til brugere uden for dine valgte signaler.
  • Placeringer vil ikke blive brugt som et signal, og dine annoncer vil kun blive vist på de placeringer, du angiver.
  • Optimeret målretning viser ikke annoncer til brugere, som du har ekskluderet ved hjælp af dine kundedatasegmenter.

Demand Gen

• Du kan angive målgruppesegmenter, tilpassede segmenter og kundedatasegmenter som signaler til optimeret målretning.
  • Dine annoncer vises muligvis til brugere uden for dine valgte signaler.
  • Optimeret målretning viser ikke annoncer til brugere, som du har ekskluderet ved hjælp af dine kundedatasegmenter.
  • Når optimeret målretning er aktiveret, træder den demografiske udvidelse i kraft. Det betyder, at optimeret målretning kan være målrettet ud over dine valgte demografiske signaler, f.eks. alder, køn, husstandsindkomst og forældrestatus, for at øge kampagneeffektiviteten.
Trafik for optimeret målretning vises sammen med udvalgte trafikeksperimenter, som køres af Google, i rækken "I alt: Udvidelse og optimeret målretning" i din effektivitetsrapportering.

Brandsikkerhed

Optimeret målretning respekterer dine eksisterende indstillinger for brandsikkerhed (f.eks. indholdsekskluderinger). Du behøver ikke at foretage yderligere ændringer af dine indstillinger for brandsikkerhed, når du bruger optimeret målretning.

Relateret link