Studieguide inför testet Displayannonsering

Åtgärda en annons som inte har godkänts

Om någon av dina annonser inte är godkänd betyder det att annonsen inte visas. Du kan få den att visas igen genom att ta reda på varför den inte blev godkänd och sedan ändra den så att den uppfyller vår annonseringspolicy.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan ta reda på varför din annons inte godkändes, hur du kan åtgärda problemet och hur du skickar in annonsen för godkännande.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Öppna fliken Annonser eller Annonstillägg och leta reda på annonsen eller tillägget som inte har godkänts.
  2. I kolumnen Status håller du muspekaren över den vita pratbubblan Bubbla för ej godkänd annons bredvid Inte godkänd. Sedan kan du läsa mer om policyn genom att klicka på anledningen till att annonsen inte godkändes.

Obs! Vissa policyer gäller annonsens mål. Om annonsen följer policyn kan du kontrollera målet och se om det är det som gör att annonsen inte blir godkänd. Gör eventuella ändringar innan du fortsätter.

3. Håll muspekaren över annonsen eller tillägget och klicka på pennikonen Redigera.
  4. Redigera annonsen eller tillägget så att policyn följs.
  5. Klicka på Spara.
Använda filter för att se alla annonser som inte är godkända

Om du har ett stort konto med många annonser kan du även använda filter för att hitta alla annonser som inte har blivit godkända.

1. På fliken Annonser i ditt konto klickar du på Filter ovanför statistiktabellen.
  2. Välj Skapa filter.
  3. Välj Godkännandestatus i den första rullgardinsmenyn.
  4. Avmarkera alla kryssrutor utom Inte godkänd.
  5. Markera kryssrutan Spara filter om du vill använda filtret igen vid senare tillfälle.
  6. Klicka på Använd.

Tabellen uppdateras automatiskt och visar alla annonser som inte har godkänts.